HABERLER>EKONOMİ
26 Mayıs 2015 Salı - 17:54

EBSO’da AK Parti günü: EGEGEP vitrinde, ‘İçten’ sitem!

EBSO 7 Haziran buluşmalarında Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti İzmir milletvekili adayı Veysel Eroğlu ve beraberindeki heyeti ağırladı. Toplantıya ‘İzmir notları’ paylaşımlarıyla kentte büyük tepki çeken AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten üzerinden yapılan tartışma damga vurdu. EBSO Başkanı Yorgancılar, Bakan Eroğlu’na sitemde bulundu. Eroğlu ayrıca EGEGEP projesini tanıttı.

EBSO’da AK Parti günü: EGEGEP vitrinde, ‘İçten’ sitem!

Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ - Ege Bölgesi Sanayi Odası 7 Haziran buluşmalarına kaldığı yerden devam ediyor. EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ve meclis üyelerinin konuğu Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti İzmir milletvekili adayı Veysel Eroğlu, AK Parti İzmir milletvekilleri Hamza Dağ, İlknur Denizli ve AK Parti İzmir milletvekili adayları oldu.
 
MHP ile yaptığı ilk buluşmanın ardından kinci toplantıda karşılıklı görüş alışverişleri paylaşıldı. Bakan Eroğlu, sanayi ve ekonomi alanında gerçekleşecek olan projeleri anlattı. 
 
Meclisin açılış konuşmasını yapan EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, “Seçim konusunda önemli bir yol izlemeliyiz. Seçim sonrası karşılaşacağımız tabloyu merak etmekteyiz. Bizler sanayi için atılacak adımları ülkenin gelişimi için önemli görmekteyiz. Bizim için en öncelikli husus İzmir milletvekillerinin İzmir için çalışmasıdır” sözleri ile toplantıyı açtı.
 


TÜRKİYE’DE SANAYİ ROMANININ YENİDEN YAZILMASI LAZIM
Bakan Eroğlu’na ve AK Partililere seslenen EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Biz, güçlü ekonominin güçlü sanayi ile olabileceğine inanıyoruz. Hükümetimiz de geçtiğimiz dönemde üretimin üzerine daha çok eğilmeye başladı. Son 8 yılda önceki yıllara göre üretim daha fazla gündeme geldi. Ama 12 senedir aynı şeyi söylüyoruz. Dünyada bizi beklediğimiz tehlikeler var. Türkiye’nin eğitim olmak üzere çok fazla çözmesi gereken sıkıntısı var. Yüzde 10’luk işsizliğin olduğu bir ülkede mutlaka üretim ile işsizliği çözmemiz lazım. Türkiye yüzde 5’lik çizgiden maalesef yüzde 2 buçuk, 3 oranında bir büyümede kaldı. Türkiye’nin yeni bir sanayi romanının yazılmasına ihtiyacı vardır. Biz her türlü katkıyı koymaya hazırız. Yerelde kalkınmanın sağlanması lazım” diye konuştu.


 
BIRAKIN DA ONUN TAKDİRİNİ BEN YAPAYIM
Önceki gün EBSO Mayıs ayı meclisinde AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in İzmir ve İzmirlilerle ilgili sözlerine sert tepki gösteren Ender Yorgancılar, aynı sitemi bu sefer de Bakan Eroğlu’na ve AK Partili vekillere söyledi. Yorgancılar, İçten’in ifadelerin yanlış olduğunu ve üzüntü duyduklarına ilişkin sözlerini söylediği sırada AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ konuşmaya müdahale etti. Hamza Dağ, Yorgancılar’ın sözünü “Ortada büyütülecek bir şey yok. Bu basit bir şey” ifadesi ile kesti. Dağ’ın hamlesine ise Yorgancılar, “Bırakın onun takdirini ben yapayım. Ben İzmirli hanımefendiler için üzüldüğümü ifade etmekteyim. Söylenen sözleri bir türlü kabullenemiyoruz” dedi.


 
BOŞ VERİN
Yorgancılar’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Veysel Eroğlu ise konu ile ilgili, “Biz kimseyi ötekileştirmiyoruz, herkesi kucaklıyoruz. O ifadeler kendi ifadesidir. Zaten milletvekili adayı da değil.  Dolayısı ile kimseyi ilgilendirmez. Biz herkese açığız. Ufak tefek şeylerle kafaları meşgul etmeyelim. Boş verin. Bu söylemler bir kulaktan girer bir kulaktan çıkar. Yanlış düşünceleri çöpe atıyoruz. Biz buraya kavga için gelmiyoruz. Herkesin farklı giyim tarzı vardır. Farklılıklar zenginliktir. Herkesi kucaklayacağız” şeklinde konuştu.


 
GELİN BERABER YÖNETELİM
Eroğlu konuşmasına 12 yıllık AK Parti İktidarı döneminde Ege Bölgesi’nde ve Türkiye’de yaptıkları çalışmaları anlattı. Eroğlu, “Ege Bölgesi Sanayi Odası,  en önemli sanayi odalarından birisidir. Ticarette ekonomide en önemli sac ayakları, üretim, istihdam, ihracat ve istikrardır. Yani istikrar olmadan ekonomide kalkınma sağlanamaz. Türkiye’de sanayi ilerlemeden ilerlemesi mümkün değildir. Gelin Ege Bölgesi’ni İzmir’i beraber yöneteceğiz. Sanayi gelişmeden, üretim olmadan gelişme olmaz. Sanayi ekonominin lokomotifidir. Biz sizin bütün talepleriniz için çalışacağız. Bunlar çok kolay şeyler hepsini halledeceğiz” dedi.
 
EGEGEP’İ TANITTI
Bakan Eroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İzmir mitinginde  açıkladığı EGEGEP projesini tanıttı. Eroğlu, “Biz Ege Bölgesi için 2019 yılına kadar ne yapacaksa biz de bir proje hazırlayıp bunu yayımladık. Bu çalışmalarda  25 milyar TL’lik 4 bin 547 adet tesis açacağız. İzmir’de biz organik tarıma dair sanayiyi geliştirmek için tün çalışmaları sürdürüyoruz. Ormanları açıyoruz. İzmir’de bürokrasi sıkıntısı azalsın diye Başbakanlık Ofisi açıldı. Artık bütün problemleri buradan çözeceğiz'' diye konuştu.
 
PROJEDE NELER VAR?
Proje kapsamında 50 adet baraj ve gölet, 53 adet sulama tesisi, 10 adet içme suyu temin tesisi, 83 adet dere ıslah tesisi, 9 adet dere ıslah projeleri muhtevasında köprü, 1 adet şehir ormanı, 7 adet bal ormanı, 78 adet mesire yeri, 76 adet ağaçlandırma ve ormancılık projesi, 5 adet gelir getirici türlerde orman, 1 adet fidancılık,58 adet otomatik meteorolojik gözlem istasyonu, 1 adet meteoroloji radarı, 1 adet yüksek atmosfer gözlem sistemi, 1 adet yıldırım tespit ve takip sistemi, 30 adet tabiat turizmi etkinlik alanında çalışma, 2 adet biyolojik çeşitlilik projesinin tamamlanarak hayata geçirilmesi planlanacaktır. Böylece daha önce açıklanan 35 proje ile beraber İzmir için toplam 501 proje açıklanmış oldu.

 
Flaş! İstanbul Valiliği’nden HDP’ye miting seti
 
Aydın'da dehşet! Polisle saatlerce çatıştı: 1 ölü
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hür düşünce- 27 Mayıs 2015 Çarşamba 11:46

Sayın Yorgancılar kenarından köşesinden de olsa fikirlerini belirtmiş- İzmir' li bir aydın olmasının özelliği - Sus pus olup sadece dinleseydi eminiz çevresinde bile saygınlığını kaybederdi.

Yorumu oyla      12      5  
izmirli 27 Mayıs 2015 Çarşamba 11:15

bu şahısların ebso ve izmirde ne işi olabilir.. onlar müsiadçı değilmi?

Yorumu oyla      12      5  
İzmirli Vatandaş 26 Mayıs 2015 Salı 18:54

EBSO başkanı Yorgancılar,AKP miletvekili adayı Cuma İçden'in İzmir için söylediklerinden üzüntüsünü belirtiyor.AKP milletvekili Hamza Dağ ise Cuma İçden adına üzür dilemesi gerekirken sahip çıkıyor.Bu durumu İzmirli olarak kabullenmek istemiyorum.

Yorumu oyla      23      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de konut satışı patlaması!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğü'nden verilen bilgiye ...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva