HABERLER>EKONOMİ
6 Nisan 2018 Cuma - 08:34

EBSO’da 3. Yorgancılar Dönemi’ne doğru: Yönetim için kimlerin ismi geçiyor?

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) üyeleri, 2018-2022 döneminde İzmir ve Türkiye'nin sanayisini şekillendirecek kadroları seçmek için sandık başına gitti. Gözler, 11 Nisan’da yapılacak Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlığı seçimine çevrildi.

EBSO’da 3. Yorgancılar Dönemi’ne doğru: Yönetim için kimlerin ismi geçiyor?

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- (Kulis Haber) Mevcut Başkan Ender Yorgancılar, 11 Nisan’da gerçekleşecek yönetim kurulu seçimine rakipsiz girerken, asıl rekabetin yönetim kurulu üyeliğinde yaşanması bekleniyor. Ender Yorgancılar, EBSO tarihinde ilk kez üst üste üç dönem Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilme başarısı gösteren ve en uzun süre Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan isim olacak.

Mevcut yönetim kurulunda yer alan ve yapılan seçimlerde EBSO Meclisi’ne veda eden Cemal Altıntaş ile birlikte yönetim kurulunda yer alan birkaç ismin daha değişeceğinin konuşulduğu EBSO’da Meclis Başkanı Salih Esen’in de seçime rakipsiz girmesi bekleniyor. Esen’in yardımcılıklarını yürüten Işın Yılmaz ve Hakkı Attaroğlu’nun tekrar aday olacakları ileri sürülüyor.

EBSO Meclis Katip Üyesi Sezai Aslanlı’nın Sabun, Temizleme ve Sabun Ürünleri Sanayi Meslek Komitesi’nden tekrar Meclise üzerine boşalan Meclis Katip üyeliği içinse Meclise yeni giren genç üyelerden bir ismin üzerinde uzlaşılabileceği ileri sürülüyor.

BİR KADIN ÜYE DAHA...
EBSO Meclisi’nde geçen dönem 7 olan kadın üye sayısı ise 2’ye düşüyor. İç Giyim Sanayi Meslek Komitesi’nden Işın Yılmaz koltuğunu korurken, Özel Amaçlı Makine Sanayi’nde Dirin ailesinden bir kadın temsilcinin EBSO Meclisi’ne gireceği konuşuluyor.

Basım Yayın Sanayi’nden Berkay Eskinazi, Cam Sanayi Meslek Komitesi’nden Gülfem Perçin, Diğer Plastik Ürünleri Sanayi Meslek Komitesi’den Gülçin Güloğlu, Deri ve Deri Ürünleri Sanayi Meslek Komitesi’nden Suzan Erman ve firmasındaki temsilci değişikliği dolayısıyla İnşaat Tesisat Sanayi Meslek Komitesi’nden Meclis üyesi olan Nursel Vatansever seçimlere katılmadı. Süt ve Süt Ürünleri Sanayi Meslek Komitesi’nde yedek üyelikten Meclis’e giren Esra Boyacıoğulları ise yine meclis yedek üyesi oluyor.

Elektronik Bileşenleri ve Ölçme Cihazları Sanayi Meslek Komitesi’nde Dinçsoy ailesi EBSO Meclisi dışında kaldı. Rakip listedeki Luna Elektrik Elektronik A.Ş. sahibi Mustafa Karabağlı ile Setsan firması sahibi Şener Akgün EBSO Meclisi’ne girdi.

Basım Yayın Sanayi Meslek Komitesi’nde Barış Erel ile Mehmet Ali Molay, Hüseyin Çorlu ile Doğan Albak rakip listelerde mücadele etti. Sandıklar açıldığında her iki listeden birer kişi, Erel ile Albak EBSO Meclis Üyesi oldu.

21. Grup Ağaç ve Ağaç Ürünleri Meslek Komitesi’nde eşit oy çıkan listeler arasında çekilen kurada Hüseyin Uğur ile Mutlu İğci EBSO Meclis Üyesi oldular.

41. Grup Metal Ürünler Sanayi Meslek Komitesi, rakipler arasında eşine rastlanmayan bir seçim yarışı sergiledi. İki ayrı listede rekabet eden üyeler tek çalışma masası etrafında yer aldı, oy kullanmaya gelen üyelerin karşılanmaları, ikramlar hep birlikte yapıldı. Oy zarfları açıldığında Nazım Karaçalı tekrar meclis üyesi olurken, aynı listedeki genç kuşaktan İlker Aydan da onunla aynı sıralara oturacak.

En çekişmeli seçim, 3 ayrı listenin yarıştığı 55. Grup Taşıt Sanayi Meslek Komitesi’nde yaşandı. Cahit Yaşar Eren-Ahmet Aktaş, Eyüp Güner-Hüseyin Yağcı ile Abdullah Baysak-Arda Yüksel liderliğindeki gruplar, seçimden galip çıkmak için komite üyesi sanayicileri yakın markaja aldı. Seçim sonucunda Abdullah Baysak bir dönem aradan sonra tekrar EBSO Meclisi’ne dönerken, Arda Yüksel ilk kez EBSO Meclisi ile tanıştı. CHP İzmir 24’üncü Dönem Milletvekili Alaattin Yüksel, iki dönem önce İzmir Ticaret Odası’nda yönetim kurulu başkanlığı için yarışmıştı.

 

 Plastik Boru, Profil ve Plastikten Mamül Ürünler Sanayi Meslek Komitesi'ndeki seçimleri EBSO Meclis Başkanı Salih Esen'in liderliğini yaptığı liste kazandı. Listede Esen ile birlikte Bak Ambalaj Şirketi adına Cem Bakioğlu'nun Oğlu Ali Enver Bakioğlu meclis üyesi oldu. Listede yer alan, Sertsan Makina Plastik İnş. Şirketi adına Osman Yılmaz da komiteye girdi.

Kimyasal Ürünler Sanayi Meslek Komitesi’nde Türkiye’nin iki devinden Tüpraş, EBSO Meclisi’nde temsil edilecek. Petkim ise yedek üye oldu.

 
Mehmet KARABEL yazdı... Ellerimle büyüttüğüm solar iken dirilttiğim!
 
İzmir'de feci kaza: Daha 17'sindeydi...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alaçatı'da büyük şölen: Ot Festivali başladı!
Çeşme ilçesinde 9'uncu Alaçatı Ot Festivali  başladı. Belediyenin '9 Durak ...
İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Belet: Odanın önünde İtalyan çukuru yok!
İzmir Reklam ve iletişim sektörünün öne çıkan isimlerinden ve İzmir Ticaret ...
EBSO seçimlerinde çarpıcı detay: Meclis'in tek 'Amazon'u!
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) seçimlerine üyeler yüzde 37.58 katılım ...
 
Dolar yeni tarihi rekorunu kırdı!
Dolar kuru, 4.0469 seviyesine yükselerek tüm zamanların rekorunu kırdı. ...
İzmir'de 'cimri musluklar' dönemi
Hayırsever iş adamı, İzmir Valiliği aracılığıyla cami ve okullardaki gereksiz ...
İzmir'de özelleştirme tepkisi!
TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ziraat Mühendisleri Odası ...
 
İZTO Başkan adayı Özgener’den 'Büyükşehir' iddiasına net cevap: Gıyabımdaki dedikodudur!
Sürece siyaset karıştığının ve kendisinin 2019’da büyükşehir belediye ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar/TL dün yaşanan sert hareketin ardından bugüne biraz daha sakin başladı. ...
EBSO’da ilk aşama tamam… Başkan Yorgancılar: Güvenoyu aldık!
EBSO’da 64 komite 132 meclis üyesini belirledi. Başkan Yorgancılar seçimin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva