HABERLER>EKONOMİ
5 Nisan 2018 Perşembe - 11:30

İZTO Başkan adayı Özgener’den 'Büyükşehir' iddiasına net cevap: Gıyabımdaki dedikodudur!

Sürece siyaset karıştığının ve kendisinin 2019’da büyükşehir belediye başkan adayı olarak gösterileceğinin iddia edilmesi karşısında konuşan Özgener, “Yakıştırmalar için teşekkür ederim. Gıyabımdaki dedikodu. Ben hiçbir görevimi görev sürem dolmadan bırakmadım” dedi.

İZTO Başkan adayı Özgener’den  Büyükşehir  iddiasına net cevap: Gıyabımdaki dedikodudur!

EGEDESONSÖZ- İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

9 Nisan’da gerçekleşecek seçimlerde mevcut Başkan Ekrem Demirtaş ile kıran kırana geçmesi beklenen bir yarışa girecek olan Özgener, ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığıyla ilgili iddialar karşısında net açıklamalarda bulundu.

Oda seçimlerine siyasetin karıştığının kulislerde konuşuluyor olmasına ilişkin Özgener, “Yakıştırmalar için teşekkür ederim. Bu da aslında gıyabımdaki dedikodu. Siyaset karışıyor mu lafının başka bir versiyonu. İnsanlar söyledikleri lafı söylerken geçmişine bakmaları lazım. Ben bu kadar önemli kurumlarda görev yaptım. Hiçbir görevimi görev sürem dolmadan bırakmadım” dedi.

Özgener başkan seçildiği takdirde de, “Kurumu patron gibi değil lider gibi yöneteceğim” mesajını verdi.

PROGRAMIN TAMAMI İÇİN:

Özgener'in açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

İZTO’YU FIRSAT OLARAK GÖRDÜM
Hizmet etmek en büyük hayalimdi.  İZTO’yu fırsat olarak gördüm.  Hayallerimi gerçekleştirmek için. İki şeyden dolayı borçlu hissediyorum.  Yaşadığımız şehre doğup büyüdüğüm şehre hizmet etmek.

İZMİR HER ZAMAN ARKAMDA DURDU
İzmir her zaman arkamda durdu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) aday olduğumda İzmir halkı STK’larıyla kurumlarıyla beni destekledi.  Bir başarı yakaladıysak bu şehrin sayesinde oldu. Bu şehir çok önemli bir yer tutuyor hayatımda başarılarımın arkasında.

KENDİMİ İZMİR’E HEP BORÇLU HİSSETTİM
Kendimi İzmir’e hep borçlu hissettim.  Hizmet etmeyi seven bir insanım, seçimler bir vesiledir. Karar verme süreci öyle bir günde de olmadı. Öncelikle bir değişim hissettik,  İş dünyası arkadaşlarla üyelerle konuşurken bir değişim hissettim. Bunu da fırsat olarak görüp aday oldum.

100 YILDIR İZMİR’DE YAŞAYAN BİR AİLENİN OĞLUYUM
Hayatta risk alamasanız hayallerini gerçekleştirmezsiniz. Hedeflerime ulaşmak için her zaman risk almışımdır. Aksi olan işin kolayıdır. Her seçim bir risktir ama insanın kendine güvenmesi gerekir.  Dedemi babamı rahmetle anıyorum… Hizmet aşkım bana ailemden kalan miras olarak görüyorum. 100 yıllık İzmir de yaşayan bir ailenin oğluyum. Hizmet aşkına ailemin köklerinde geleneklerinde olan bir şeydir. Benim için hayat hizmet etmekti.

EN BÜYÜK STK’YA ADAY OLDUM
Değişime olan ihtiyacı değişim sloganı ile yola çıkmanın ne kadar doğru olduğunu görüyorum. Seçildiğim takdirde ne yapacağımın da planını yaptım. En büyük STK’ya aday oldum. Hizmet bilinciyle aday oldum. Benim de seçildiğimde neler yapacağımı bugünden düşündüm. Makama oturduğum günden beri neler yapacağımızı yapaylaşacağız.

ODA VE ÜYELER ARASINDA DİYALOG EKSİKLİĞİ GÖRDÜM
Değişim birçok unsur beraberinde getirir. İnsanların beklentileri olarak algılarım. Sahada şunu gördüm. Oda ve üyeler arasında diyalog eksikliği gördüm. Gerçek şu odanın üyelerle kaynaşması birlikte yapması gerekiyor.

KURUMU PATRON OLARAK DEĞİL LİDER OLARAK YÖNETMEK İSTERİM
İlk değişiklik yönetim anlayışı ile başlayacağım. Böyle bir kurumu patron değil lider olarak yönetmek isterim. Bu mantığı ile her şeye ben karar veririm derseniz liderlik değil patronluk yapmış olursunuz. Ben değil biz mantığı ile yöneteceğiz.  Hep ben derseniz ekibinizi dinlemezseniz daha çok yanlık karar veririsiniz. Başarı için iyi bir ekip olmaması gerekir. Ekinize benimle fikrinizi paylaşın. Yeri geldiğin eleştirilecek. Eleştiri büyük bir fayda sağlar. Ekibiniz sizi uyarmalı ki doğru karar vermelisiniz.  Ekibe cesareti sizi eleştirme cesareti lider olarak siz veririsiniz.  Hiçbir insan her zaman doğru veremez. Her zaman biz mantığı ile yürüttüm.

BEN HİÇBİR SİYASİ PARTİYE ÜYE OLMADIM
Ben hiçbir siyasi partiye üye olmadım. Görev yaptığım her kurumu siyaset üstü yönettiğimi açıkça görülür. Tenkit edeceğinizin insanın geçmişine dönüp bakmanız gerekiyor. Tek referansım var o da hizmet etme aşkımdır.  Sürekli bunu dile getirenler çaresizlik içinde olduklarını söyleyebilirim. Böyle bir yarışta konuşulması gerekenler siyaset üstü şeyler olmalıdır. Aday nasıl hizmet edecek, kafasında hizmete edeceklerine ilişkin neler var.

TAAHHÜDÜMDÜR MAKAMDA OTURAN BİR KİŞİ OLMAYACAĞIM
İZTO ülkenin büyük sivil toplumu örgütlerinden biri. Bu odanın yaptıklarıyla Türkiye’de gündem yapması gereken bir kurum.  Bu oda ülkenin gündemini belirlemesi gereken bir oda. Nisan ayında oda seçimleri var. Türkiye de İZTO konuşuluyor. Bilinirliği var. Seçimden sonra yaptıklarımızın gündemde olmasını sağlayacağız. Taahhüdümdür makamda oturan bir kişi olmayacağım olmadım. Asıl seçildikten sonra sahada olamam lazım. Her sorunu size gelmesini ben ve bütün ekibim seçimden sonra sahada olacağız. Sorunların çözümünü aramaya gittiğimde arkadaşlarım yanımda olacak. Otomotiv tütün sektörünü bilirim ama diğer konularda arkadaşlarım olacak…. Ben sorunların çözümüne gittiğimde sağlıklı çözüm bulmak için hep beraber yöneteceğiz.

İŞİMİN KOLAY OLDUĞUNU ANLADIM
Sahaya gittiğimde başta bir eksiklik bir diyalog eksikliği var. Oraya birlikte yönetme arzusu bu nedenle bir birlikle yönetilin diyorum. Sahaya çıktığımda mutlu oluyorum. Hele dinlemeyi bilen keyfi alan dinledikçe bir şeyler öğreneceğime inanıyorum. Soruyorlar yorulmuyor musun diye. Onları dinlemek, destek ifadesini görmek keyifli ki. Seçimden sonra da olacak. İşimin kolay olduğunu anladım. Her kurumu böyle yönettim. Doğru bir anlayışla doğru bir yönetim anlayışı ile yola çıktım bu nedenle başarılı olacağım. Bu kuramlar sivil toplum örgütüdür. Siyaset üstü makamlardır. Hiçbir zaman göz ardı edilerek yönetilemez.

KATILIM ÇOK YÜKSEK OLACAĞINA İNANIYORUM
Katılım çok yüksek olacağına inanıyorum. Şuanda İzmir’de en çok konuşulan konu İZTO seçimidir. İnsanların, ziyaretlerden telefonlardan görüyorum bu ilginin sandığa yansıyacağını düşünüyorum. Sorunları dile getirip şikayet edip çözümü başkası yapsın demedim. Değişim isteyen odadan beklentisi olan herkesin oy kullanması lazım. Geçmiş yıllara bakıldığında her seçimde katılımların azaldığını gördüm. Oda ve üyeleri birleştirmek lazım. Odaya ilgi artıkça katılım yükselir. Her üyeden ricam, bana oy versin vermesin sandık başına gidip oylarını kullansınlar lütfen. Pazartesi günü yüksek seçiminin katılacağı bir seçim yaşarız.

ATACAĞINIZ OY SİZİN İLE ALLAH ARASINDA
‘Ortak Akıl Grubu’ içinde çok değer verdiğim insanlar var. Değerli fikirleri var oda ile ilgili. Ortak akıl grubu açıklama yaptı. Okuduğumda dedim ki her cümlesine imza atarım. Fikir olarak düşünce olarak. 9 Nisan komite meclis üyeler belirlensin sonra oturup medeni insanlar olarak konuşuruz. Atacağınız oy sizin ile Allah arasında. Çok seçimde girdim. Yoğun bir tecrübem olduğuna inanıyorum.

FUTBOL GEÇMİŞİM BİR AVANTAJ
Haziran ayında 7 yıl olacak. Futbol bir oyun değil endüstri. İzmir çok geride kaldı. Çok üzüldüm.  Maçların oynanacağı şehirlerden biriydi. Başkanlığımdan sonra İzmir listeden çıkarıldı. İzmir de sustu. Beni tam arzuladığım kurumsal bir kimlikle yönetilmesi gerektiği.  Futbol geçmişim bir avantajdır. Kulüp başkanlarıyla bir araya gelip fikirlerimi seve seve paylaşmak isterim. Stat konusuna da değinmemiz lazım. Göztepe’nin stadı açıldıktan sonra daha da büyüyeceğine inanıyorum. Çünkü büyük gelir kapısı. Alsancak Stadı’nın da yapılışını görüyorum. Statlar İzmir sporuna büyük katkı sağlayacaktır.

İNCİRALTI PLANLARI BENİM ELİMDE OLSAYDI RAHAT ÇÖZERDİM
İnciraltı’nın akıbeti benim elimde olsaydı çok rahat çözerdim. EXPO sürecinde planlar yapılmıştı. O planların hayata geçirilmesi bölgeyi rahatlatacaktır. Birilerinin de sorunun çözümü için gereğini yapması gerekir. İnciraltı sorunu bu şehrin ben kendimi bildim bileli çözülemeyen sorunlarından biri. Seçildiğimiz takdirde inşallah katkımız olur.  

ŞİKAYET YERİNE PLAN VE HEDEFLERİ KONUŞMAK LAZIM
İzmir’in aldığı göç konusunda şikayet edenlere ben katılamıyorum. İzmir büyüsün mü istiyoruz, olduğu gibi kalsın mı istiyoruz? Göçlerle birlikte bu şehri nasıl büyütürüz, bunu tartışmamız gerekiyor. İzmir’in cazibesi artıyor, bizim bundan mutlu olmamız lazım. Her gelen yeni yatırım getirecektir. Plan ve hedefleri konuşmamız gerekir şikayet yerine. İstanbul-İzmir otoyolu başladığında birçok İzmirlinin memnun olduğu kanaatindeyim. Bitince çok daha mutlu olacağız.

EĞİTİM HASSASİYET GÖSTERDİĞİMİZ KONUDUR
Ekonomi Üniversitesi odanın yarattığı çok önemli değerlerden biridir. Eğitim hassasiyet gösterdiğimiz konudur. Seçildiğimde üniversite öncelik verdiğim konu olacak. Bu üniversiteyi bir başarı öyküsü olarak görmek gerekir doğru. Ama hiçbir kavga içine çekmememiz gerekir. Vakıf konusunda bir cevap geldiyse ona göre hareket etmek durumunda. Üniversite konusu hassas bir konu. Tüm üyelerin özenle davranacağına inanıyorum.

PROJELERİ KENDİ BAŞIMA ÜRETMEDİM
12 proje hazırladık. Projeleri kendi başıma üretmedim. Şehrin önde gelenlerinin fikirlerini alarak, kendi ekibimle tartışarak şehrin beklentilerini ön plana çıkararak oluşturdum. Başkan seçildiğim takdirde mutlaka yenileri olacaktır. Projeleri takip eden yeni ve genç bir ekip kurmak istiyorum. Bu projeler hemen hayata geçecek projelerdir.

HEPİMİZİN ORTAK SEVDASI İZMİR
Seçildiğimiz takdirde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte ve mutlulukla çalışacağız. İzmir Büyükşehir Belediye başkanı bu kentin seçilmiş en büyük mülki amiridir. Sorunların bir kısmı merkezi bir kısmı yerel yönetimlerle çözülecek sorunlar. İzmir’in en önemli sivil toplum örgütü olarak tüm kurumlarla olduğu gibi büyükşehir belediye başkanımızla da diyalog içinde olacağız. Hepimizin ortak sevdası İzmir. Birlikte hizmet edeceğimiz güzel bir süreç olur.

KOCAOĞLU’NUN TARAFSIZ OLMASI GEREKİR
Biz buranın siyaset üstü bir kurum olduğuna inanıyorsak İzmir Büyükşehir Belediye başkanının da tarafsız olması gerektiğine inanıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye başkanı bu seçimde tarafsızdır. Ve tarafsızlığını koruması gerekir.

BÜYÜKŞEHİR İDDİALARI İÇİN: GÖREV SÜREM DOLMADAN HİÇBİR GÖREVİMİ BIRAKMADIM
Yakıştırmalar için teşekkür ederim. Bu da aslında gıyabımdaki dedikodu. Siyaset karışıyor mu lafının başka bir versiyonu. İnsanlar söyledikleri lafı söylerken geçmişine bakmaları lazım. Ben bu kadar önemli kurumlarda görev yaptım. Hiçbir görevimi görev sürem dolmadan bırakmadım. İnsanların yorum yapmadan önce incelemesi gerekir. Benim geçmişim referansım. Benim referansım bu ülkeye hizmet etme isteğim. Görev verilirse hizmet edeceğiz. Verilmezse saygı duyacağım. İstedim olmadı diyeceğim. Lütfen benim hizmet etme aşkımı başka yerlere çekmesinler. Ben oda başkanlığına adaylığımdaki hedeflerimi 1 yılda tamamlayamam. 4 yılda da tamamlayamam. Tamamlamadan da hiçbir yere gitmem.

 
Hafta sonu için enfes kahvaltı lezzetleri
 
Avustralyalı şirket Diyarbakır'da petrol buldu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Rifat Serdaroğlu 5 Nisan 2018 Perşembe 14:58

Dedesi Osman Kibar, Babası Esin Özgener, kendi çok iyi yetişmiş, olgun, saygın bir İzmirli. Makama gelip, süper zengin olanlardan değil, babadan varlıklı. İzmir Ticaret dünyası, çok önemli bir tercih yapacak ve kendilerine İzmir'e hizmet edecek Sayın Mahmut Özgener'i seçecek. Yapılması gereken budur...

Yorumu oyla      12      12  
Bornovalı 5 Nisan 2018 Perşembe 11:52

Sn. Özgener'in Altay bayrağı önünde çektirdiği fotografa çok memnun oldum- Büyük Altay'ın en genç Başkan'ı olmuştu. Ancak Altay Alsancak stadyumunu , Alsancak stadyumu olarak telaffuz etmesine de bir o kadar üzüldüm. Kendisine başarı dileriz.Zaten en kuvvetli aday Özgener.

Yorumu oyla      11      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar/TL dün yaşanan sert hareketin ardından bugüne biraz daha sakin başladı. ...
EBSO’da ilk aşama tamam… Başkan Yorgancılar: Güvenoyu aldık!
EBSO’da 64 komite 132 meclis üyesini belirledi. Başkan Yorgancılar seçimin ...
Dünyanın en büyük üreticilerindendi, iflas etti
Dünyada ilk üç arasında yer alan Fransız tavuk üreticisi Doux'un zorunlu ...
 
EBSO sandık başında: Sürpriz yaşandı!
EBSO üyesi sanayiciler, 64 meslek komitesinde, 328 meslek komitesi üyesi ...
MARBLE ekonomiyi canlandırdı
Dünya doğaltaş sektörünü 28-31 Mart tarihlerinde İzmir'de buluşturan 24. ...
Torbalı Ticaret Odası'nda sandık heyecanı
Torbalı Ticaret Odası’nın meslek komiteleri seçimi dün yapıldı. 1450 seçmenden ...
 
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Günün ilk saatlerinde dolar fiyatları merak ediliyor. Doların 4 lira etrafındaki ...
6 bin TL maaşa çoban bulunamıyor!
Tunceli'nin Çemişgezek ve Pertek ilçelerinde küçükbaş hayvancılık yaparak ...
Çeşme'den komşuya yeni köprü
Avrupa Birliği ülkeleri için verilen Schengen vizesi artık Çeşme’den alınacak.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva