HABERLER>EKONOMİ
22 Kasım 2016 Salı - 13:59

EBSO Başkanı Yorgancılar: Geleceğimizi karartmayalım!

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’dan geleceğimizi karartmayalım uyarısı geldi.

EBSO Başkanı Yorgancılar: Geleceğimizi karartmayalım!

Sanayiciler olarak, önceliklerinin daha çok üretmek, daha fazla yatırım yaparak ülkemize döviz kazandırmak ve istihdam sağlamak olduğunu kaydeden Yorgancılar, “Ülkemizin her koşulunda, küresel ekonominin her çıkmazında yılmadan yolumuza devam ettik. Bugün dolar rekorlar kırmakta, ihracat pazarlarımız daralmakta, istihdam kabiliyetimiz her geçen gün azalmaktadır. Her zaman ülkemizin dinamik yapısına güvenen biri olarak, bu verileri elbirliği ile düzelteceğimizden de hiçbir şüphem bulunmamaktadır” şeklinde konuştu.

VEKİLLERİMİZİN İMZA ATTIĞI UTANÇ VERİCİ KARAR
Yorgancılar, “Ancak, toplumun devlete olan güveni zedelenirse, bizi biz yapan değerlerimiz istismar edilmeye devam ederse, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için vekillerimizin imza attığı utanç verici kararla, telafi edilemez noktaya geliriz” dedi.

Bu güzel vatanın bireyleri olarak; son zamanlarda, toplumda yaşanan huzursuzluğu, gerginliği, mutsuzluğu görmezden gelmenin mümkün olmadığını kaydeden Yorgancılar, “Önce huzur, önce güven diyoruz. Geleceğini tehdit altında gören fertlerle bizler bırakınız ilk 10 büyük ekonomiyi yakalamayı, ilk 20 ekonominin de gerisine düşeriz. Bakınız, FED Başkanından, devlet yönetimine kadar modern ve gelişmiş ekonomilerin idaresini üstlenen o kadınların yanında; bizim kadınlarımız bugün ülkemizde giyimlerinden, oturuşlarına kadar sorgulanmakta, toplu taşımalarda rahatsız edilmekte, şiddet görmekte ve hatta hamileler için toplum içine çıkmaması gibi akıl dışı önerilerde bulunulmaktadır. Çok net bilinmelidir ki, her geçen gün özgürlükleri kısıtlanan kadınlarla bizim 2023 hedeflerimiz hayalden öteye gitmeyecektir” diye konuştu.

EN ÇOK ÖVÜNDÜĞÜMÜZ KONU
Yaşamaktan herkesin sonsuz mutluluk duyduğu güzel ülkemizde en çok övünülen ve avantajımız olan konunun genç nüfusumuz olduğunu vurgulayan Yorgancılar, nüfusumuzun yüzde 24’ünün  0-14 yaş aralığında olduğunu hatırlatarak şunları söyledi, “Yani bizi geleceğe taşıyacak olan nesil. Bu müthiş bir oran ve müthiş bir avantaj... Peki biz ne yapıyoruz? Her yıl eğitim sistemini değiştirerek, arkadan gelen nesli geleceğe ne kadar hazırlayabiliyoruz? Dünya bugün Sanayi 4.0’ı hayata geçirirken, gençlerini bu sürece nitelikli bireyler olarak hazırlarken bizim bugün konuştuklarımız çok acı değil mi? Özgür ve yaratıcı genç beyinlerin, ülkeleri sürükleyen buluşları karşısında bizim genç beyinlerimiz, ülkeyi tehdit eden teröre mi odaklansın? Her tür şiddete maruz kalan kadınlarımızın durumuna mı? Oy verdiği vekillerin tecavüzü meşrulaştıran tavırlarına mı? Yoksa ülkem nereye gidiyor noktasına mı odaklansın? Yani, ülkemizde bir şeyler yolunda gitmiyor ve her geçen gün daha kötüyü görmenin tedirginliği ile yorgun ve umutsuz gençler yetiştiriyoruz."

AVANTAJIMIZ RİSKE DÖNÜŞMESİN
Jeopolitik avantajımızın jeopolitik riske dönüştüğünü, genç nüfus avantajımızı ise neredeyse kendi çabalarımızla etkisizleştirdiğimizi ifade eden Yorgancılar şöyle devam etti, “Çocuk gelinlerle, geleceğimizi karartıyoruz. Kadınlarımızı hayattan uzaklaştırıyoruz. 7 bölgemizin kültürel zenginliğini, verimliliğini, insanını ayrıştırıyoruz. Biz istiyoruz ki; dili, dini, mezhebi, cinsiyeti ne olursa olsun sorgulanmadan, hep birlikte geçmişte olduğu gibi demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletinin gerekleri doğrultusunda huzur içinde yaşayabilelim, birlikte üretebilelim, birlikte zenginleşebilelim. Huzurun olmadığı yerde ne dirlik ne de birlik olur. Ne toprak ürün verir, ne de insan sevgiyle üretebilir. Huzurun olmadığı yerde, insanlığımızı kaybederiz. Yanlışı, kötüyü, şiddeti meşrulaştırarak toplumsal erozyona doğru giden bu ve benzer kararlara kendi adımıza dur diyoruz. Geleceğimizi karartmayın, karartılmasına da izin vermeyin” diye konuştu.

 
İzmir’deki ‘kumpas’ operasyonda önemli gelişme!
 
Fıkra gibi olay: Müdür belgenin ‘Aslı’nı istedi…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBSOV’lu kadınlardan ‘Başöğretmen Atatürk’ fotoğrafları sergisi
Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı Kadınlar Birliği, cumhuriyetimizin kurucusu ...
Mahkemeden ‘Kavuklar’a kayyum’da yüzde 50 barajı!
Yönetimine kayyum atanan Kavuklar A.Ş’nin itirazını değerlendiren mahkeme ...
FETÖ depremi: İzmir’in köklü ticaret odasına kayyum atandı!
Ödemiş Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Sevin’in FETÖ soruşturması ...
 
‘Günlük kiralık’a KHK ayarı: Ağır cezalar geldi!
Son KHK ile, günübirlik kiralanan evlerde de kimlik bildirimi zorunlu ...
Cihan Medya TMSF'ye devredildi
Aralarında kapatılan Cihan Medya Dağıtım AŞ'nin de bulunduğu 7 şirkete ...
Çeşme’de kıyı temizliği buluşması
19 Kasım 2016 Cumartesi günü Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde Genç Deniz ...
 
Babalar Günü'nde yarım gün müjdesi
Çalışma hayatındaki babalar için müjdeli haber kısa süre önce geldi. Fakat ...
‘Basmane Çukuru’nda yeni projeyi İzmir seçecek!
Folkart, TMSF’den tapusunu alıp inşaat çalışmalarını sürdürdüğü alanla ...
Derim Deri kış kreasyonlarını tanıttı
2017 kış sezonu kreasyonunu tanıtıldığı programda, yepyeni deri ceket ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva