HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Aralık 2012 Çarşamba - 17:33

Durak’tan Başkent’te ‘çöp’ mesaisi: İki bakanla görüştü

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile görüştü.

Durak’tan Başkent’te ‘çöp’ mesaisi: İki bakanla görüştü

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin Kuzey’ine hitap edecek Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin Yamanlar’da yapma kararı aldığının ortaya çıkmasının ardından başlayan tartışmalar devam ediyor. Basına kapalı parti grup toplantısında “ÇED raporu olumlu gelirse yapacağım. Başka çarem yok” diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çöp tesisinin yapılacağı ilçenin Belediye Başkanı Cevat Durak ile konuyu masaya yatırmıştı. Yamanlar’daki tesis alanı için üniversitelerden alınacak teknik rapor sonrası net kararın çıkması beklenirken iki belediye de bilimsel çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce, “Buraya çöp tesisi istemiyoruz. İlçeyi rahat bıraksınlar. Bize kurşun sıkanın önünde dururuz” diyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Ankara turundan döndü. Başkan Durak’ın kentin geleceğini ilgilendirecek olan katı atık tesis alanı, marinalar, kentsel dönüşüm bölgeleri ile ilgili bakanlıklarda temas kurduğu öğrenildi. Durak ayrıca, CHP Genel Merkezi’ni de ziyaret etti.
 
İlk olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile görüşen Başkan Durak, kentsel dönüşüm alanlarının durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Daha önce Bostanlı’da bulunan yatık binalar ile ilgili bakanlığa yazı yazan durak, buranın kamulaştırma çalışmalarında destek istemişti. Olası şiddetli bir depremde yıkılma ihtimali bulunan evlerin durumu tartışılırken mülk sahipleri özel yapı denetim şirketlerinden ‘oturulabilir’ raporu almıştı. Başkan Durak ayrıca, kentsel dönüşüm planını Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiği Alaybey bölgesi için de çalışma yapılması talebinde bulundu. Yapılan araştırmalarda zeminde su oranı iyice yükselen alan için ‘olumsuz’ rapor verilmişti. Bakanlar Kurulu’nun ilan ettiği kentsel dönüşüm alanları içinde yer almayan bölgenin dönüşüme dahil edilmesi talep edildi.
 
MARİNA YERİ NEDEN KAYDI?
Başkan Durak, Erdoğan’ın ardından Ulaştırma Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ve bakanlık yetkilileri ile de görüştü. Tartışmalı çöp depolama alanı konusunda da konuşan Durak’ın gündeminde ayrıca yat limanı da vardı. Bakanlık tarafından yapılan ÇED onayı verilen 550 yatlık marina alanının sessiz sedasız Mavişehir-Çiğli Bölgesi’nden alınıp Karşıyaka Vapur İskelesi’nin dibine getirilmesine anlam veremediklerini ifade eden Durak, projenin bölgenin ulaşımına etkileyeceğini söyledi. Projenin o bölgede faydalı olmayacağını dile getiren Durak, çekincelerini anlattı. Öte yandan yakın zamanda Karşıyaka Öğretmenevi’nde yapılacak ÇED toplantısına genel müdür düzeyinde katılımın olacağı dile getirildi.
 
AZİZ KOCAOĞLU İLE BİR KEZ DAHA…
Katı atık tesisi alanının Yamanlar’da ortaya çıkmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşen Başkan Durak’ın yeniden durum değerlendirmesi yapıp fikirlerini tekrar anlatacağı belirtildi. ODTÜ başta olmak üzere ilgili teknik üniversitelerin birimlerinden rapor almak için çalışmalar başlatan Durak, yeniden Kocaoğlu ile bir araya gelecek.

Ankara’da bakanlıklar düzeyinde önemli temaslarda bulunan Başkan Durak, daha sonra CHP Genel Merkezi’nde parti yöneticileri ile görüştü. Burada belediyenin durumu, çıkan tartışmalar ve projeler hakkında bilgi veren Durak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na önümüzdeki günlerde yapılacak Karadenizliler Hamsi Şenliği davetiyesi verdi. Tüm parti yetkililerini şenliğe davet eden Durak, daha sonra akşam saatlerinde İzmir’e döndü.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SOLCU 13 Aralık 2012 Perşembe 09:25

ÇOP KONUSUNUMU GÖRÜŞTÜ ACABA YOKSA DAHA ÖNCE CHP.DEN GÖSTERİLMEYİNCE ANAP A GEÇMİŞ Tİ ŞİMDİDE GÖSTERİLMEYECEĞİNİ ANLADIĞI İÇİN AKP.YE GEÇEBİLİRMİYİM YOKLAMASI YAPMAYA MI GİTTİ ACABA HERŞEY OLABİLİR BU CEVAT DURAK NORMAL

Yorumu oyla      12      7  
Can Ciler 12 Aralık 2012 Çarşamba 20:42

Karşıyaka için esas tehlike nedir biliyor musunuz? Yenifoça da yapılan termik santraller.Yıl boyu kaçgün rüzgar foça tarafından menemen ve Karşıyaka tarafına esiyor devletin ve bağımsız kuruluşların rüzgar yön haritasını gördünüz mü? Neden bunun için sesinizi çıkarmadınız? tehlikenin farkında değilsiniz herhalde.Mesafa uzak 40-50km demeyin kuş uçuşu 17-18 km bacadan çıkan kömür dumanı ve gazlar ve radyoasyon uçuş mesafesini biliyor musunuz?Filtre kullanılacağını mı sanıyorsunuz.

Yorumu oyla      18      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
12.12.12'de Bornova'da 36 çift evet dedi
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, özel bir tarih ...
Muazzez İlmiye Çığ'dan AK Parti'ye sert tepki!
Çığ: İlkokulu Çorum’da okudum. Kur’an kursuna gittik ama başımız örtmedik. ...
Kocaoğlu'ndan Gökçek'e ve AK Parti'ye yağmur yanıtı
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentte yaşamı felç eden yağmur ...
 
12.12.12 çılgınlığı: Binlerce çift dünyaevine girdi
Evlenmek isteyenlerin özlemle beklediklerin 12.12.12. tarihi geldi çattı ...
Şenol’dan ‘Çernobil’ isyanı: Gaziemir karantinaya alınsın!
Gaziemir Belediye Başkanı, ‘İzmir’in Çernobil’i olarak anılan ve içinde ...
EXPO gururu: Loscartales’ten İzmir’e ve dosyasına tam not
İzmir, EXPO 2020 adaylık sürecinde BIE Genel Sekreteri Vicente Gonzalez ...
 
Güzelbahçe'de yol yapımı tam gaz
Güzelbahçe Belediyesi, ilçe trafiğine nefes aldıracak yol çalışmalarına devam ediyor.
Bornova’da temizlikte yeni dönüm
Bornova Belediyesi, daha temiz sokak ve meydanlar için yeraltı çöp konteyneri ...
Bergama'da UNESCO Kurulu'dan ilk zirve
Bergama’nın UNESCO Dünya Mirası adaylık çalışmalarına destek için danışma kurulu oluşturuldu.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva