HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Ekim 2013 Perşembe - 12:23

Durak'ta sert mesajlar, Oran'dan ilginç İzmir itirafı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın da katıldığı pazaryeri ve kardeş kentler anıtının açılışında konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Hakkımızda ‘seçim yaklaşıyor ya, şov yapıyor’ diyorlarmış. Ama gözden kaçırdıkları bir nokta var. Bir şeyleri açabilmeniz için, önce yapmanız gerekir. Bütün, bu açılan tesisler, sihirli değneğinizi sallayınca olmuyor. Kimseden korkumuz yok” dedi. Genel Başkan Yardımcısı Oran da, “İzmir’e gelirken nazlanıyoruz. Çünkü İzmir emin ellerde... Buradan çok şey bekliyoruz. Bizim ‘nasıl olsa oy garanti’ diye düşünmememiz gerekiyor” diye konuştu. Oran, yerel seçimlerde herkese büyük görev düştüğünü söyledi.

Durak ta sert mesajlar, Oran dan ilginç İzmir itirafı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yaklaşan yerel seçimleri yatırımlarına hız veren Karşıyaka Belediyesi, Mustafa Kemal Mahallesi Pazaryeri ile Mavişehir’deki Kardeş Kentler Anıtı’nın açılış törenini gerçekleştirdi.

Etkinliklere CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP İl Başkanı Ali Engin, ilçe belediye başkanları, parti yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


 
Konuşmasına “itirafta bulunmak istiyorum” diyerek başlayan Genel Başkan Yardımcısı Oran, “Genelde İzmir’den il başkanları, belediye başkanları, ilçe başkanları bizleri davet ediyorlar. Geldiğim an plan yaptık. Biz biraz nazlanıyoruz. Nazlanmamız şundan… Türkiye’de çok sorun var. Zamanımızı oralara da ayırmamız gerekiyor. Biz, ‘Nasıl olsa İzmir’de cesur insanlar, yürekli insanlar, bayrağına Atatürk’üne sahip çıkan insanlar var. Burası emin ellerde’ diyoruz. Ama her geldiğimizde ‘keşke buradan gitmesek’ diyoruz. Bizler de motive oluyoruz. İzmir’in insanlarının güler yüzünü görmekten, başarılı belediye başkanlarımızı görmekten onur duyuyoruz. Memleket hizmet bekliyor. Her yere gitmek zorundayız” dedi.
 
ARAMIZDA FARK VAR
CHP’nin güçlü ve köklü parti olduğunu anlatan Oran, koca çınar olarak partinin ayakta kalmaya devam ettiğini söyledi. Oran, “CHP’li olmak ayrıcalıktır. Sosyal demokrat olmak da farklı bir şeydir. İzmir demokrat bir kent... İzmirlilere en çok yakışan yerelde ve genelde sosyal demokrat bir anlayıştır. Odağında insan olan, çevresini düşünen, halka hizmetler getiren bir yapıda olmaktır.  Baktığınız zaman iktidar partisi ile bizim farkımız var. Katılımcı çoğulcu demokrasi bizim aramızdaki farklardan birisidir. Amerikalılar ‘Türkiye’de yeni bir sorun var. Özgürlük ve demokrasi açığı var’ dediler. Ben de ‘günaydın, yeni mi gördünüz’ dedim. Türkiye’de ekonomik ve cari açık sorununu buna bıraktı. Biz kararlarımızı insan odaklı alıyoruz.  Orada ise bir kişi karar veriyor. Kim okuyacak, nasıl giyinecek, kaç doğuracak diye karar veriyor. Türkiye buna layık değil, hak etmiyor” diye konuştu.


 
DURAK’A TEŞEKKÜR ETTİ
Belediye Başkanı Durak’a teşekkür eden Oran, “Marifet iltifata tabidir. Belediye başkanını, çalışma arkadaşlarını kutluyorum. Hizmet buna denir. Esnafımızın sorunları çok fazla… Bakkalda halen kara kaplı defter var. Veresiye sistemi halen çalışır. Esnafın olması, orada alışverişin dönmesi sosyal güvenliğin de dinamosudur. CHP olarak sorunları biliyoruz. Ekonomi büyüyorsa onların da pay alması için çabalıyoruz. Yeni işyeri açan esnafa kredi yok. Halk Bankası başka işler için kullanılıyor. Bir belediyedeki başkanın, meclis üyesinin amacı halkın hayatını kolaylaştırmak olmalıdır. Önümüzde önemli bir süreç var. Yerel yönetimler için seçimler olacak. İktidar beldeleri kapattı. Yerel seçimlerde birlik ve beraberlik içinde çalışmamız gerekiyor. Burada ‘nasıl olsa oy garanti’ diye bakmamamız gerekiyor. Her oya ihtiyacımız var. Türkiye’ye büyük katkısı olacak. İzmir’den çok şey bekliyoruz. İzmir örgütüne güveniyoruz. Belediye başkanlarımızın büyük bir kısmı başaralı oldu. Devam edecek olanlar olacak, olmayanlar olacaktır. Biz en fazla kiminle oy alabiliriz diye bakacağız. Başarılı olmak için çabalayacağız” ifadelerini kullandı
 
600 MİLYON YATIRIM 350 PROJE
Pazaryerinin açılış töreninde konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Karşıyaka, gelişmiş sorgulama ve itiraz kültürüyle şekillenmiş demokrasi anlayışıyla, fark yaratmış. Ve farkıyla da marka olmuş bir kenttir. 9 yıldır, hizmetle var olduk. Bu konudaki iddiamız, rakamlara yansırken, göğsümüzü gere gere 9 yılda, 600 milyon liranın üzerinde yatırımla, orantısal olarak, en fazla yatırım yapan belediyeyiz” diye bildik. 600 milyon liralık yatırımla, 350’nin üzerinde proje hayata geçti. Farklı kurum ve kuruluşlar tarafından, 4 kez yılın belediye başkanı seçilirken, bu projelerin başarısı önemli rol oynamıştır. Sayısız ödüller alan sosyal projelerimiz, ödül almaya da devam etmektedir. Son olarak, Yamanlar Gençlik Eğitim ve Kamp Merkezimiz, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nden “Çevre Ödülü” aldı. Üstelik bu ödül, bu merkezimizin, bu yıl içinde aldığı 2. ödül oldu. Yamanlar Dağı’nın, bin metre rakımlı zirvesinde, bu projeyi başladığımız zaman, bize “Ne işiniz var orada?” diye eleştiriler geldi. Aynı eleştiriyi, bölünmeden önce, Bayraklı’da yaptırdığımız “Dünya Barış Anıtı” için de almıştık” dedi.


 
HEP ELEŞTİRDİLER
Her yaptığı yatırım sonrasında eleştirildiğini ifade eden Başkan Durak, “Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’ni yaptığımız zaman, ‘sokak arasında opera mı olur’ dediler. Sosyal tesislerimize ‘belediye restoran işletmez’ diye eleştiriler yapıldı. Kültür merkezlerimize ‘ne gereği var’ diyenler oldu. Yalı Mahallesi’ndeki dönüşüm çalışmamıza ‘beceremez’  dediler. Kadın Danışma Merkezlerini, Bilge Çınarlar Yaşam Kulübü’nü, müzeleri, festivalleri, şenlikleri, ‘boş işler’ diye eleştirdiler. Eleştirdiler… Eleştirdiler ama bizim ne yapmak istediğimizi, bir türlü anlayamadılar. Büyük resmi göremediler. Kabul edin, ya da etmeyin Karşıyaka artık bir cazibe merkezidir. İzmir’in göz bebeğidir. Bütün bunlara rağmen, eleştiriye devam etmek isteyenler, buyursun etsinler. Başka neyi eleştirecekler, merak ediyorum. Her halde sizler de merak ediyorsunuzdur” diye konuştu.
 
KİMSEDEN KORKUMUZ YOK!
Konuşmasında planlama konusuna da değinen Başkan Durak, “20 yıl önce günü birlik yapılmış, geleceği göremeyen, planların yarattığı beton binalar arasına sıkışmış Karşıyaka’da, bulduğumuz, hatta yarattığımız, her alanı yeşil alan, meydan, park yapmaya çalıştığımız için mi eleştirecekler? Ücretsiz sağlık hizmeti verdiğimiz için mi? Ücretsiz eğitim verdiğimiz için mi? Yoksa, üniversiteli genç kızlarımıza konaklama imkanı sağladığımız için mi? Ya da, aile içi şiddet mağduru kadınlarımıza kucak açtığımız için mi, eleştirecekler? Kentin rantını, kente ‘hizmet’ olarak döndürdüğümüz için mi eleştiri oklarının hedefinde olacağız. Varsın, olsun. Kimseden korkumuz yok. Eleştirinin böylesine can kurban… Bizim, derdimiz, daha fazlasını nasıl yapabiliriz. Biz, bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Biz, çok açılış yaptığımız için de eleştiriliyoruz. Hakkımızda ‘seçim yaklaşıyor ya, şov yapıyor’ diyorlarmış. Ama gözden kaçırdıkları bir nokta var. Bir şeyleri açabilmeniz için, önce yapmanız gerekir. Bütün, bu açılan tesisler, sihirli değneğinizi sallayınca olmuyor. Bir emek var. Harcanmış bir zaman var. Biz başladık ve bitirdik. Tabi ki, devam etmekte olan projelerimiz de var. Çünkü Karşıyaka için, yapacak daha çok işimiz var. Karşıyaka’ya, sosyal demokrat belediyeciliğin ayrıcalıklarını yaşatmaya devam edeceğiz. Bundan, kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.
 
Başkan Durak konuşmasında yatırımları ve projeleri saydıktan sonra Nazım Hikmet’in “Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar” isimli şiirini okudu.
 
SÖZ VERDİ
Törene katılan İl Başkanı Ali Engin, “En fazla tesis açılışına Karşıyaka’da katılıyorum. Bunun için başkana ve ekibine çok teşekkür ediyorum. İzmir’de belediye başkanlarımızla, il yönetimimizle çok iyi çalışıyoruz. Büyükşehir ve ilçeleri büyük farkla yeniden kazanacağımıza örgütümüz adına söz veriyoruz” dedi. 


 
NELER YAPILDI?
Açılışı gerçekleştirilen Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki pazaryeri, üzeri kapalı modern bir alış veriş merkezi olarak hizmet vermeye başlıyor. Yazın güneşten, kışın yağmurdan koruyacak çatı sistemi ile kapalı hale getirilen Pazar yerinde 103 tezgah bulunuyor. Bodrum katı otopark olarak hazırlanan pazaryerinde ayrıca farklı işkollarında hizmet verecek olan 11 dükkan bulunuyor. Çevre düzenlemeleri ile birlikte içerisindeki tuvaletleri, çay ocağı, zabıta ve güvenlik personeli ofisi bulunan pazaryeri modern alışveriş merkezlerindeki konforda hizmet üretecek. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak döneminin 9. kapalı pazarı hizmete girmiş olacak.
 
Yalı Mahallesi’nde CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil’in katıldığı tören ile geçtiğimiz ay hizmete giren Milli Mücadele Parkı yanında açılan Kardeşlik Parkı’nda Karşıyaka Belediyesi’nin kardeş belediyelerinin isimlerinin yer aldığı bir anıt bulunuyor. Yeşil alanları, oturma grupları ve çocuk oyun alanı bulunan park ile bölgedeki yeşil alan miktarı da artacak. Karşıyaka Belediyesi’nin Bosna Hersek’te Zenica, Kosova’da Prizren, Gürcistan’da Kutaisi, KKTC’de Girne, Slovenya’da Piran, Yunanistan’da Kavala, Portekiz’de Caeais ile Makedonya’da Veles Belediyesi   gibi kardeş şehirleri bulunuyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 33 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çisen Ensar 11 Ekim 2013 Cuma 14:24

Aziz Kocaoğlu sana oy verdiğim için şu anda kendi kendime kızıyorum artık bu şehirde seni başkan olarak istemiyoruz...

Yorumu oyla      11      5  
Ayçin Davut 11 Ekim 2013 Cuma 12:19

Yıllardır harabe olan Latife Hanım köşkünü Karşıyakalılara kazandırmakla en güzel hediye veren Cevat Durak Başkanıma teşekkürler... Karşıyaka'ya Karşıyakalı başkan olsun demekle olmuyor bu işler...

Yorumu oyla      11      5  
Müfide Mahzun 11 Ekim 2013 Cuma 12:07

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yaptığı hizmetler için teşekkür ederiz. Umarım bir daha aday olmaz...

Yorumu oyla      11      5  
Nural Tahsine 11 Ekim 2013 Cuma 11:58

9 yıldır sosyal belediyecilik yaptığın için TEŞEKKÜRLER Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat DURAK...

Yorumu oyla      11      5  
Omay Nesibe 11 Ekim 2013 Cuma 11:22

başkanım gurur verdiniz karşıyakaya. hizmelerinizden dolayı teşekkürler

Yorumu oyla      13      5  
Erhun Nabia 11 Ekim 2013 Cuma 10:48

tarafsızlığını kaybeden bir il başkanı var. karşıyakayı istiyor. ala alamadıkça hırsından deliriyor

Yorumu oyla      11      6  
Ayfer Sabiha 11 Ekim 2013 Cuma 10:42

başkanım helal olsun dik dur yedirtme kendini

Yorumu oyla      12      6  
Can Polat 11 Ekim 2013 Cuma 09:49

Helal sana be Cevat Başkan. Tüm belediye Başkanları sana imreniyor biliyoruz. Sen hep böyle dik dur, eğri yolunu bulur!

Yorumu oyla      14      6  
yorum 11 Ekim 2013 Cuma 09:22

o mahallenin adı Mustafa kemal dolayısıyla pazarın adı bu çerçevede konulmuştur...başka ne olabilir....yapmayın.....

Yorumu oyla      15      5  
kaf 11 Ekim 2013 Cuma 08:51

Büyükşehir bile bu kadar açılış yapmıyor bu adam hiç oturmuyormu

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Toprak'tan iki önemli EXPO açıklaması
İzmir Valisi Mustafa Toprak EXPO 2020 için son virajın dönüleceği 27 Kasım ...
Çiğli'den Uğur Mumcu'ya pazar yeri müjdesi
Çiğli Belediyesi, Harmandalı’ya girişte bulunan Uğur Mumcu Mahallesi’ne ...
Bornova'da şarj derdine çevreci çözüm
Çevre ve Enerji verimliliği alanında yaptığı çalışmalarla tüm Türkiye’ye ...
 
Kocaoğlu'ndan yeni başkanlara 'Mart' mesajı
Ege Belediyeler Birliği’nin Ekim ayı toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir ...
Büyükşehir'den 27 bin aileye bayram müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi 27 bin 246 aileye Kurban Bayramı ...
Balçova'da korkutan yangın: Başkan alevlerle savaştı
İzmir’in en yeşil ilçelerinden Balçova’da makilik alanda çıkan yangın ...
 
Yerel seçime ışık tutacak röportaj: Soyoğul sordu-Kocaoğlu yanıtladı
Yazarımız Gönül Soyoğul, hem partisi, hem de kendisi için önemli olan ...
Vali’den ‘27 Kasım uyarısı’ ve kritik ‘mal paylaşımı’ açıklamaları
İzmir Valisi Mustafa Toprak, EXPO 2020 oylaması öncesinde İzmir’e ziyaret ...
Gaziemir'de kadınlara özel iletişim semineri
Gaziemir Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kent Üzerine: İzmir için yeni ufuklar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Konserve bamyadan zehirlendi suikast zannetti!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva