HABERLER>GÜNCEL
15 Haziran 2017 Perşembe - 16:03

Doçent, cinsel saldırıdan tutuklandı

BOLU'da tez hazırlamak için evinde kalan yüksek lisans öğrencisi 29 yaşındaki N.D. adlı kıza cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan Doç.Dr. M.D. hakim karşısına çıktı.

Doçent, cinsel saldırıdan tutuklandı

Olay, geçen yıl 12 Haziran'da Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü'nde görevli Doç.Dr. M.D'nin evinde meydana geldi. Psikoloji Bölümü'nde lisans eğitimini tamamlayarak aynı bölümde yüksek lisansını yapan N.D., tez danışmanı Doç.Dr. M.D.'yi arayarak tezi ile ilgili görüşmek istediğini belirterek evine gitti. Evde eşi de bulunan Doç.Dr. M.D., sabahın ilk ışıklarına kadar N.D ile birlikte çalıştıktan sonra odalarına geçtiler. İddiaya göre Doç.Dr. M.D., sabah eşi işe gittikten sonra odasında giyinen genç kızı kapı aralığından bir süre izleyip sonra cinsel saldırıda bulundu. N.D., hocasına tekme atıp evden çıktı.

'İFTİRA ATTI'

N.D.'nin şikayeti üzerine Doç.Dr. M.D. hakkında, 'Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'Nitelikli cinsel saldırı' suçlarından dava açıldı. Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Doç.Dr. M.D., hakim karşısına çıktı. Doç. Dr. M.D., tez danışmanlığını yaptığı öğrencisinin kendisine iftira attığını ileri sürerek şöyle dedi:

"Öğrenci klinik psikolojiden mezun olmadığı halde kendisine hasta görmesinin etik olmadığını söyledim. Uzmanlık eğitimi, deneyimi ve diploması yoktur. Buna rağmen klinikte hasta tedavi etmeye çalışıyordu. Ben bunun doğru olmadığını, hatalı teşhis ve tedaviye yol açacağını, hasta yakınlarına maddi ve manevi zarar vereceğini, mesleğin prestjinin zarar göreceğini söyledim. Bu yüzden bana iftira attı. Hakkımdaki iddiaların bundan kaynaklandığını düşünüyorum."

'YATAĞA SAVURDU, TEKME ATTIM'

N.D. ise Doç.Dr. M.D. ile evde sabahın ilk ışıklarına kadar ders çalıştıklarını söyleyerek, "Sabah saat 05.00'de hocamın eşi yattı. Biz saat 07.00'ye kadar çalışmaya devam ettik. Sabah hocam gelerek beni uyandırdı. Odada üzerimi giyiniyordum ve kapı tam kapanmıyordu. Üzerimde sadece iç çamaşırı vardı. Kapıdan bana baktığını gördüm ve kendisine 'Hocam giyiniyorum' dedim. Beni izlemeye başladı. 'Hocam giyiniyorum çıkar mısınız' dedim. Hızlıca üzerimi giyinip çıktığımda onu karşımda gördüm. Beni yandaki odaya götürüp bileğimden tutup yatağa doğru savurdu. Üzerime çıktı. 'Hocam yapmayın, bağıracağım' dedim. Sonrasında bacağına tekme attıktan sonra yana savrulmasıyla birlikte kalkıp çantamı almaya salona gittim. Arkamdan gelip çok pişman olduğunu söyledi" dedi.

TUTUKLANDI

Kızın olayı anlattığı yakın arkadaşları ile aynı bölümde görevli bir asistan duruşmada tanık olarak ifade verdi. Mahkeme heyeti, kaçma şüphesinin bulunduğu ve adli kontrol şartlarının yetersiz kalacağına hükmederek sanık Doç.Dr. M.D'nin tutuklanmasına karar verildi.

N.D.'nin, Doç. Dr. M.D. hakkında rektörlüğe de dilekçeyle başvurarak şikayette bulunduğu, M.D. hakkında başlatılan ceza ve disiplin soruşturmasının sürdüğü belirtildi. (DHA)

 
Bu bağış ile adınız bin yıl yaşayacak
 
İzmir'de öğrencisini döven öğretmene para cezası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akkuyu Nükleer Santrali için flaş karar
EPDK tarafından Akkuyu Nükleer Güç Santrali için Akkuyu Nükleer AŞ'ye ...
Darbe girişimi davalarında ilk karar çıktı
FETÖ'nün darbe girişimi davalarında Ankara'daki ilk karar açıklandı.
Ege Denizi'nde korkutan deprem!
AFAD'ın verilerine göre Ege Denizi'nde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana ...
 
YÖK harekete geçti: Ünlü komedyen burs verecek
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın talimatıyla, ...
İzmir'de eski polislere FETÖ operasyonu: Mahrem imamlar da var!
İzmir'de düzenlenen operasyonda Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet ...
Enis Berberoğlu için flaş karar!
MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin davada 25 yıl hapis ...
 
İzmir'de kıskançlık cinayeti: Kalbinden bıçakladı!
İzmir’in Buca İlçesi’nde, 57 yaşındaki Mehmet Sabırlı, 15 yıldır imam ...
Bucaspor'un yeni teknik direktörü belli oldu
Spor Toto 2'nci Lig ekiplerinden Bucaspor teknik adam sorununu çözdü. ...
Çeşme'de facia kılpayı atlatıldı!
İzmir'in Çeşme İlçesi'nden Sakız Adası'na yasa dışı yollarla lastik botla ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva