HABERLER>GÜNCEL
4 Haziran 2012 Pazartesi - 11:53

Diyanet de tartışmaya katıldı: Kürtaj cinayettir

Diyanet İşleri Başkanı kürtajın ancak bilim adamlarının izin verdiği durumlarda yapılması gerektiğini belirtti ve uyardı: Aksi halde cinayet olur.

Diyanet de tartışmaya katıldı: Kürtaj cinayettir

ANKARA - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın başlattığı kürtaj tartışmasıyla ilgili kurumunun görüşlerini açıkladı.
 
Görmez, 1983'ten başlayarak kuruma gelen kürtajla ilgili sorulara verilen cevapları sıralayarak Diyanet İşleri'nin bu eğilime karşı nasıl tavır sergilediğini örnek kararlarla ortaya koydu: "Çocuk istenmediği durumlarda, karı kocanın ortak istekleriyle gebeliği önleyici tedbirler alınması caizdir. Kürtaj haram ve cinayettir. Çocuk düşürmek ve aldırmak gebeliği önleyici tedbirlerden değildir. Çocuk aldırmak cinayet hükmündedir."
 
Kurumun yıllardır değişmeyen görüşünün "meşru mazeret olmadan doğumun engellenmesinin doğru olmadığı" yönünde olduğunu vurgulayan Görmez, 1993 yılında Bosna'da tecavüze uğrayan kadınların kürtaj yaptırıp yaptıramayacağına dair soruya Diyanet'in bir üyenin şerhi ile yeşil ışık yaktığını hatırlattı.
 
Kürtajla ilgili nihai kararın bilim adamlarına ait olduğunu kaydeden Diyanet İşleri Başkanı, anne karnındaki ceninin anneden bağımsız bir insan olduğunu, her ikisinin kalbi olduğunu ifade ederek, "Bu durumda sadece İslam dini değil, tüm bilimler, kürtajın bir yaşamın sona erdirilmesi olduğunu söylemeye devam edecektir. Anne karnındaki bebeğin yaşam hakkı vardır" diye konuştu.
 
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ni de eleştiren Görmez, "AİHM, bu tartışmaların içine girmemek için yaşamın ne zaman başladığının belli olmadığı bahanesinin arkasına saklandığı ortadadır" dedi.
 
Tecavüz gibi durumlarla ilgili genelleme yapmanın doğru olmadığını belirten Görmez, İslam dininin Katolik anlayışın aksine anne ile cenin arasında kaldığında anneyi tercih ettiğini de ifade etti.
 
Kürtaj sorununu sadece kadın meselesi olarak görmenin haksızlık olduğunu vurgulayan Diyanet İşleri Başkanı, "Çünkü bunun en büyük müsebbibi hep erkekler olmuştur" dedi. (ntvmsnbc.com)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilal-İzmirli 4 Haziran 2012 Pazartesi 20:42

İZMİR 31 / 18 C° Ana Sayfa Yazar Cafe Güncel Yerel Yönetimler Ege Ekonomi Politika Spor Kültür - Sanat Dünyadan Magazin Sağlık Diyanet de tartışmaya katıldı: Kürtaj cinayettir......ÖMRÜN boyunca bir sefer bu sözleri söylediysen bıyıklarımı keserim.yani Başbakan maviye pembe dese ertesi gün koro başlıyor pembe pembe pembe.CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      11      5  
UmT 4 Haziran 2012 Pazartesi 20:16

akp CHP CAMİİ yıktı derken Kılıçdaroğlu sana çık diyanet işleri başkanı konuş CHP Camii yıktı mı yıkmadı mı diye sordu! SEN NE CEVAP VERDİN ? BEN GÜNLÜK SİYASETE KARIŞMAM! CEVAP VERSEN HAYIR YIKMADINIZ DİYECEKTİN AKP DE 2 DK SONRA SENİ O GÖREVDEN ALACAKTI DEĞİL Mİ ? ŞİMDİ NİYE GÜNLÜK SİYASETE KARIŞIYORSUN ? TÜRKİYE HIZLA ŞERİAT'E GİDİYOR.AKP İKTİDARA GELDİĞİNDE BUNU BAZI ÇEVRELER GÖRDÜ ÜLKE ŞERİAT'E GİDİYOR DEDİ KULAK ASMADI BÜYÜK ÇOĞUNLUK! KÖR MÜSÜNÜZ BE GÖRÜN ARTIK!!!

Yorumu oyla      12      5  
UmT 4 Haziran 2012 Pazartesi 20:12

Ey diyanet işleri başkanı! Akp iktidarı AB'ye uyum paketi sürecinde 'DOMUZU' kasaplık hayvan statüsüne soktu mu ? Bu ülkede her ile domuz çiftlikleri kuruldu mu ? Ülkemizde her yıl 300 ton domuz eti satılıyor mu ? Yine bu akp ' Zinayı' suç olmaktan çıkardı mı ? ÇIK DE Kİ AKP'YE DOMUZ ETİ HARAM DE! ZİNA HARAM DE ! YÜREĞİN VARSA DE! KAÇ YILDIR BAŞKANSIN AKP YE YALAKALIK OLSUN DİYE KÜRTAJ HARAMDIR DİYORSUN BU ZAMANA KADAR NEREDEYDİN?

Yorumu oyla      12      5  
Bilal-İzmirli 4 Haziran 2012 Pazartesi 14:36

HÜSEYİN AHMETOĞLU yorumcu ...Diyanet sorumu görmezden geliyor sen cevap yazda bilelim tabi yüreğin varsa ki yok.CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      12      6  
Bilal-İzmirli 4 Haziran 2012 Pazartesi 14:33

HÜSEYİN AHMETOĞLU yorumcu.....bu iinsanlarla izmir arpa boyu kadar ilerlemesi mümkün değil....diyorsun benim sülalem en az 200 yıldır izmirde sen memleketine git orayı uygarlaştır(arpa boyu ilerlet).not izmirde oturan herkes en az benim kadar izmirlidir.CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      13      6  
Işık Dikicigil 4 Haziran 2012 Pazartesi 14:31

DİYANET İŞLERİNİ PROTOKOLDA 10. SIRAYA GETİRDİ. BOŞUNA DEĞİL HERHALDE. HÜSEYİN AHMETOĞLU BU KAFA ORTAÇAĞIN KLİSE KAFASI SEN NE DERSEN DE. BİLİYORSUN AYNI AKLI EVVELER TEKNOLOJİK BE BİLİMSEL GERÇEKLERE DİNEN VACİP MİDİR DEĞİLMMİDİR DİYE YÜZYILLARCA KARŞI ÇIKTILAR. ÖZAL BEN BAKTIM HAŞİM KILIÇ'IN EVİNİN ÇATISINDA ANTEN VAR DEDİ. ÖZETLE SİZİN KAFA DEĞİŞMEZ.

Yorumu oyla      13      6  
Vatandaş 4 Haziran 2012 Pazartesi 14:27

Bu açıklama kim tarafından yazılıp önüne kondu acaba sn. hocam. Maddi imkanı olan vatandaş tabi ki kürtaj yaptırmak istemez, millet sizin gibi 4-5 bin lira maaş almıyor ne yazık'ki. Ortalama 1000 tl civarında geliri olan bir çalışan ev kirası, gıda, giyim, eğitim ve sağlık harcamalarını düşünüyor. Bu yok hali ile çocuğu dünyaya getirmek mesele değil, onu bakmak ve vatana, millete yararlı bir birey olarak yetiştirmek önemlidir. Devlet banada 5 bin lira maaş versin bende isterim 3-4 çocuğum olsun.

Yorumu oyla      12      5  
HÜSEYİN AHMETOĞLU 4 Haziran 2012 Pazartesi 14:05

kültürlü ve çağdaş izmirin insanların yorumlarına bakarmısınız,saygıdan ,nezaketten uzak fütürsüzca yorumlar.işte izmir demokret izmir hiç hiç alakası yok .insanları kalıplaşmış ön yargılı bir şekilde yaklaşımlar. bu iinsanlarla izmir arpa boyu kadar ilerlemesi mümkün değil

Yorumu oyla      12      12  
Bilal-İzmirli 4 Haziran 2012 Pazartesi 13:45

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez,?????SEN KÜRTAJ FETVASINI BIRAK DOKTORLA KÜRTAJ OLACAK KARAR VERSİN SEN(ÇOK BİLİYORSAN) BİZE Başbakanın CHP yasakladı dediği kitapta kim haklı onun cevabını ver yoksa ben bunu sana değilde doktorlaramı söyleyeyim cevap bekliyorum .CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      13      6  
Işık Dikicigil 4 Haziran 2012 Pazartesi 13:08

ŞEYH-ÜL İSLAMA SORUN, ULEMAYA SORUN. YAKINDA ORGAN NAKLİNİ DE YASAKLAR BUNLAR. VALLAHA KÖRÜ KÖRÜNE. DİN İLE YÖNETİLİYORSAK. FAİZ DE HARAMDIR. FAİZLE BORÇ ALMA DA GÖRELİM. BANKALARDAN FAİZİ DE KALDIR. BU KADAR OLMAZ BU BAĞNAZLIKTIK.

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çevreyolları depreme karşı güçlendiriliyor
Çevreyolları ile bağlantı yolları üzerindeki köprü ve viyadüklerin onarımı, ...
Lice'de Mehmetçik'e mayınlı tuzak: 2 şehit!
Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde PKK’lıların araziye döşediği mayının patlaması ...
Minik senatörlerden örnek proje
Konak Çocuk Senatosu süs havuzlarında yüzerek hayatlarını tehlikeye atan çocuklar için çözüm buldu
 
İstanbul'da 'bombacı astsubay' alarmı
İstanbul’da bir firmadan 20 litre hidrojen peroksit ve hidroklorik asit ...
Yaşar Neng yaşlı köyü oluyor
İzmir'in Urla ilçesine bağlı Zeytinalanı mahallesinde inşa edildikten ...
Asansörlerdeki tehlikeye dikkat!
İzmir’de daha önce meslek odalarının yaptığı asansör denetimleri, yıl ...
 
Genç kadına yardım sözleri havada kaldı!
Kemalpaşa ikinci kez evlendiği, ancak ayrı yaşadığı eşi Mehmet Kocapınar'ın ...
Konya’da düğün dönüşü katliam: 8 ölü 7 yaralı
Konya'dan Ankara'ya dönen minibüsle, semazenleri Konya'ya götüren iki ...
Foça Emniyeti yasta, sınav dönüşü talihsiz kaza
Foça’da açıköğretim fakülte sınavına giren polis memuru 34 yaşındaki Kader ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva