HABERLER>GÜNCEL
18 Nisan 2021 Pazar - 09:40

DİSK'ten 'lebaleb durak' uyarısı: Şoförlerle halk karşı karşıya getirilmemeli!

İzmir'de yeniden başlatılan yüzde 50 kapasite ile taşımacılık sistemi sonrası ESHOT şoförleri ile  yolcular arasında yaşanan tartışmalara dikkat çeken Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "Bu süreçte görevini yürüten şoförlerimizle halkın karşı karşıya getirilmemesi gerekiyor. Uygulamanın İçişleri Bakanlığı tarafından denetim mekanizmasının düzgün işletilerek uygulanması gerekiyor" dedi. Sarı ayrıca, "Eğer sadece kamunun çalışma saatlerini düzenler ve özel sektörün çalışma saatlerini düzenlemezseniz, duraklar lebaleb dolar" diye konuştu.

DİSK ten  lebaleb durak  uyarısı: Şoförlerle halk karşı karşıya getirilmemeli!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de salgının ağırlaşması sonrası getirilen ulaşımda yüzde 50 kapasite ile yolcu taşıma kararı, salgının kısmen azalması sonrası 1/3 kapasite ile yolcu taşıma şeklinde düzenlenmişti.

Koronavirüs salgını sürecinde Türkiye'de yaşanan en yüksek ölüm ve vaka sayılarına ulaşılması sonrası, salgında yaşanan 3'ncü dalga nedeniyle Bilim Kurulu'nun önerisi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizde uygulanacak 'kısmi kapanma' adı altında alınan yeni pandemi tedbirlerini duyurmuştu.

Yeni tedbirler sonrası yeniden şehir için ulaşımda yüzde 50 yolcu kapasitesi kuralına geçilirken, getirilen sınırlama ile toplu taşıma şoförleri ila yolcular arasında yaşanan tartışmalar yeniden başladı.

Salgın nedeniyle sınırlı yolcu alması gereken otobüslerde şoförlerin yasaklar doğrultusunda kendilerine verilen talimatı uygulamaya çalışması ise sık sık tartışma yaşanmasına neden olmuştu.

Yaşanan gelişmeler ile ilgili gazetemize konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, otobüslerde yaşanan doluluk ile ilgili İçişleri Bakanlığı'nı işaret etti.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DENETİM MEKANİZMASINI İŞLETMESİ GEREKİYOR
Getirilen kısıtlama ile birlikte şoförler ile vatandaşların karşı karşıya getirildiğine dikkat çeken DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, şoförlerin üzerinde baskı ve mobbing olduğunu belirti. Sarı, "14 Nisan'da açıklanan kısmı kapanma adı altında alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında şehir içi ulaşımda yüzde 50 kapasiteli çalışma getirildi. Ancak bunun hayata geçmesi için kolluk kuvvetlerinin, zabıtaların  denetim mekanizmasını sıklaştırması gerekiyor.  Eğer bu sıkılaştırma olmazsa İzmir'de görev yapan ESHOT şoförlerimizin otobüste kaç kişi var, kaç kişi binecek diye baktığında, durağa vardığında yolcular otobüse binmesin diye uyarıda bulunması halinde vatandaş ile karşı karşıya kalmakta. Biz İzmir halkından görevi başında olan otobüs şoförlerimize Cumhurbaşkanlığının almış olduğu bu karardan dolayı saygı duymalarını istiyoruz. Vatandaşlar bu konuda önlemlerini kendileri almalıdır. Tabii ki bu süreçte görevini yürüten şoförlerimiz ile halkın karşı karşıya getirilmemesi gerekiyor. Uygulamanın İçişleri Bakanlığı tarafından denetim mekanizmasının düzgün işletilerek uygulanması gerekiyor. Ancak bu şekilde pandemide  kesintisiz ulaşım için görevini yürüten üyelerimizin üzerindeki baskı, mobbing ve vatandaş ile yaşanan gereksiz tartışmalar ortadan kalkacaktır" dedi.

ÖZEL SEKTÖRÜN ÇALIŞMA SAATLERİNİ DÜZENLEMEZSENİZ DURAKLAR LEBALEP DOLAR
Özel sektörün çalışma saatlerinin ayarlanmamasından kaynaklı olarak durakların lebalep dolu olduğuna dikkat çeken Sarı, "Şoförlere karşı hakaret, fiziki saldırı ve tartışmalar sıkça oluyor. Burada insanlar da işlerine ya da evlerine gitmek istiyor. Ancak getirilen yüzde 50 yolcu kapasitesi sınırın da istediğiniz kadar seferleri arttırın bir işe yaramayacak. Bunun için nasıl ki kamu için kademeli mesai sistemine geçilmiş ise, hükümet aynı düzenlemeyi özel sektör içinde almalı. Kamu ile ilgili bir karar alınıyor ancak özel sektör ile ilgili herhangi bir paket açıklanmıyor. Bundan dolayı vatandaşla onları evlerine ya da işlerine götürmeye çalışan şoförler de karşı karşıya geliyor.  Kısmı kapanma adı altında açıklanan tüm önlemler aslında bir fiyasko ile sonuçlanmıştır. Gene suçu 84 milyon ve çalışana yükleyerek bunun içinden sıyrılmak istiyorlar. Ancak burada tek önlem alacak kişi devlet yetkilileridir. Eğer sadece kamunun çalışma saatlerini düzenler ve özel sektörün çalışma saatlerini düzenlemezseniz duraklar lebalep dolar. Duraklardaki yoğunluğun önüne ancak özel sektör ve kamu kurumlarının iş saatlerini doğru ayarlarsanız önüne geçebilirsiniz" ifadelerini konuştu.

 
Adını taşıdığı dedesini döve döve öldürdü
 
İzmir çamurlu yağışın etkisi altında!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KSKLİ 19 Nisan 2021 Pazartesi 08:09

Şoförlerinizden fedakârlık isteyeceksiniz seferleri arttıracaksınız mesaiye şoför çağıracaksınız. Su borusu patlasa hükümet yaptı diyeceksiniz siz ne iş yapıyorsunuz ?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adını taşıdığı dedesini döve döve öldürdü
İstanbul Beykoz’da 92 yaşındaki Recep Akyol, evi dağıtmaması konusunda ...
21 haftalık hamileyken koronaya yenildi!
İBB’nin Yuvam İstanbul Sultangazi Çocuk Etkinlik Merkezi’nde asistan olarak ...
İzmir'de dağlık alanda yangın: 3 saatte kontrol altına alındı!
İzmir'in Ödemiş ilçesindeki dağlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.
 
Mehmet KARABEL yazdı... Bir aşk... Bir şiir... Bir mezar...
Mehmet KARABEL yazdı... Bir aşk... Bir şiir... Bir mezar...
Kayıp hemşirenin ağaca asılı cesedi bulundu
Antalya'da, tartıştığı sevgilisine veda mesajı attıktan sonra kaybolan ...
Kız arkadaşını öldüresiye dövmüştü: Beraatı istendi
İstanbul'da 9 Aralık 2020'de, ayrılmak isteyen kız arkadaşı Tuğba Erçakar'ı ...
 
Rus turist dereye uçtu
Antalya'nın Manavgat ilçesinde üç tekerli elektrikli motosikletle dereye ...
Ödemiş'te korkutan yangın kontrol altına alındı
İzmir'de dağlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.
Ege Denizi'nde şiddetli deprem!
Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva