HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Nisan 2016 Pazartesi - 11:17

Dikili’deki arazi krizinde son perde: Bakanlık müfettiş gönderdi!

Ankara merkezli özel üniversiteye arazi tahsisinde bakanlık ilçeye mülkiye müfettişleri gönderdi. Müfettişler, meclis üyelerinin bilgisine başvurdu. Öte yandan piyasa değeri milyonlarca lirayı bulan Çandarlı’daki arsa ile 162 dönüm arazinin tapuda üniversiteye geçtiği öğrenildi.

Dikili’deki arazi krizinde son perde: Bakanlık müfettiş gönderdi!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Dikili Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Tosun’un Ankara'nın Çubuk İlçesi’nde 2013 yılında kurulan Anka Teknoloji Üniversitesi’ne yer tahsisi edilmesi nedeniyle başlayan tartışmalı süreç devam ediyor.

Başkan Tosun, İstanbul Adli Bilimler Eğitim ve Araştırma Vakfı tarafından kurulan bir vakıf üniversitesi olan Anka Üniversitesi’ne Çandarlı Limanı sahasında bulunan bir arsa ile 162 dönüm araziyi tahsis etmişti. Belediye meclisinden üniversite ile görüşme yetkisi alan fakat meclis kararında daha sonra değişiklik yaptığı iddia edilen Tosun’un kararı ile piyasa değeri 50 milyon TL’yi bulan araziler Anka Üniversitesi’ne geçmişti.

Meclis kararının ardından konu yargıya taşınırken geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı harekete geçerek ilçeye mülkiye müfettişi gönderdi. Müfettişler, meclis kararında imzası bulunan, karara şerh koyan ve meclise katılmayan meclis üyeleri ile tek tek görüştü.  Görüşmede, tahsisin durumu, arazilerin mülkiyeti, meclis kararı sonrasında hazırlanan protokolden bilgilerinin olup olmadığı, protokol maddeleri gibi birçok konuda sorular sorulduğu öğrenildi.

KREDİ Mİ ÇEKİLDİ?
Ayrıca,  Dikili’deki araziyi Ankara’daki üniversite için alan vakfın arazilerin tapusunu üzerine geçirdiği öğrenildi. Tapu kayıtlarına göre, arazinin mülkiyeti üniversitede bulunurken Dikili Belediyesi’nin ise üzerinde şerhi bulunuyor. Bankalar ve kredi kuruluşları şerhli olsa bile yasal olarak tapusu kendisinde olan bir kuruma ya da kuruluşa kredi verebiliyor. Bu durumu değerlendiren üniversitenin Ankara’da yatırımlarda kullanmak üzere Dikili’deki arazileri ipotek göstererek bankalardan yüklü miktarla kredi çektiği belirtildi. Üniversite konuyla ilgili şimdilik bir açıklama yapmazken geçtiğimiz aylarda Belediye Başkanı Tosun ile üniversite yetkilileri bir araya gelerek protokol imzalamıştı.

KOCAOĞLU’NUN MÜDAHALESİ YETERSİZ KALDI
Dikili’de krize neden olan olayda AK Partili üç meclis üyesi ise CHP’li 5 üyesi tahsise karşı çıkarken oy çokluğu ile alınan olumlu karar sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ilçeye giderek Tosun ile görüşmüştü. Kocaoğlu-Tosun zirvesinde konu görüşülürken Kocaoğlu’nun, “Böyle bir şey olmaz. Belediyenin bedelsiz ve ücretsiz kendi başına önüne gelene arazi devretmesi söz konusu değil. Bu işlemleri durdurun” uyarısı gündeme gelmişti. Tosun, daha sonra Ankara’ya giderek soluğu CHP Genel Merkezi’nde aldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na durumu anlatan Tosun’un gelişmeler hakkında bilgi verdiği ve üniversite yatırımına engel olmaya çalışanların olduğunu söylediği öğrenildi. Aradan geçen zamanda Tosun kararından vazgeçmeyerek çalışmaları daha ileri bir boyuta taşıdı.

ÜNİVERSİTE KİME AİT?
İzmir’de bulunan 4’ü kamu, 6’sı vakıf toplam 10 üniversite olmasına rağmen Başkan Tosun’un arazi tahsis ettiği Ankara’da kurulan ve henüz faaliyete başlamayan Anka Teknoloji Üniversitesi ile ilgili ayrıntılar da netleşmeye başladı. Üniversitenin bağlı bulunduğu İstanbul Adli Bilimler Eğitim ve Araştırma Vakfı’nın kurucuları arasında Dr. Mehmet Hakan Sağlam, Figen Sağlam ve Doğan Sağlam yer alıyor.

Adli tıp, adli kriminoloji, adli yargı, adli bilişim suçları, bilişim teknolojileri, adli hemşirelik, adli teknisyenlik, adli mühendislik ve yazılım mühendisliği gibi bölümleri ile faaliyete geçeceği duyurulan Anka Teknoloji Üniversitesi’nin mütevelli heyetinin başkanlığını ise Dr. Mehmet Hakan Sağlam yapıyor. Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı ile birlikte çeşitli platformlarda üniversiteyi anlatan Sağlam’ın dikkat çeken açıklamaları ve yazdığı gazete ve internet sitelerinde çeşitli değerlendirmeleri bulunuyor.

TARTIŞMA YARATAN SÖZLER
Sosyal medyadaki kişisel Twitter hesabından zaman zaman açıklamalar yapan Sağlam kendisini, “Gezi olaylarında ve 17/25 Aralık'ta canı pahasına Erdoğan'ı savunan Türkiye sevdalısı”  olarak nitelendiriyor. CHP’den AK Parti’ye geçen ve 7 Haziran’da İzmir’den milletvekili adayı olan daha sonra listede yer bulamayan Savcı Sayan’ın aday gösterilmemesine tepki gösteren Sağlam’ın konuyla ilgili makale ve yazıları bulunuyor. Sağlam’ın, “Milli Görüş’ün çapsız “Meritokratik” yapısı kıçına kına yaksın ve Savcı Sayan’ın emekleri size haram olsun” sözleri dikkat çekiyor.

Sağlam’ın daha önce birçok konuda yaptığı değerlendirme gündeme gelirken AK Parti Balıkesir eski Milletvekili Tülay Babuşçu’nun paylaştığı mesaj tartışmalara neden olmuştu. İsmet İnönü için “Kahpe” ifadelerinin kullanıldığı Sağlam tarafından yazıldığı iddia edilen paylaşımda, “Masa başında toprak nasıl kaybedilir içimizdeki hainleri anlatalım; Lozan Barış Antlaşması madde 129: Türk hükümetince Anzak (Arıburnu) bölgesindeki toprak parçaları İngiliz İmparatorluğuna bırakılacaktır... Evet, uğruna 253 bin şehit verdiğimiz Arıburnu İsmet İnönü tarafından İngiltere toprağı haline getirilmiştir. Gelibolu Arıburnu sahilinde Türk devleti asker bulunduramaz, hiçbir şey inşa edemez. İnanmayan Geziciler, ulusalcılar, CHP’liler Lozan Antlaşmasının 129. maddesini okusun da Lozan’ın başarı mı yoksa hezimet mi olduğunu öğrensin. Cumhuriyetin lider sultası Lozan’da; Suriye, Mısır, Irak, Filistin, Kudüs, Yemen, Cezayir, Libya, 12 Adalar ve Balkanları verip geldi” ifadeleri yer almıştı. Daha sonra Babuşçu paylaşımı silerken Sağlam da kendisine ait olmadığını açıklamıştı.

 
İzmir’de genç kadın 10 bıçak darbesiyle öldürüldü
 
Kaf-Kaf 20 yıl sonra o kabusu yaşıyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gerçek CHP liler adına 11 Nisan 2016 Pazartesi 13:23

CHP genel merkezi başka partiye kaçacak diye beklemeden acilen ne gerekiyorsa onu yapması Lazım.Chp li olmaktan Dikili adına utanıyoruz...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kutlu Doğum Haftası’nda birlik ve beraberlik mesajları
İzmir Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde ...
Özel gençler İzmir’i fotoğraflıyor!
Karşıyaka Belediyesi; Ulusal Down Sendromu Derneği ve İzmir Fotoğraf Sanatı ...
Bornova’da 2 yılda 70 milyonluk yatırım
Bornova Belediyesi’nin yaptığı fiziki yatırımlar ilçede büyük bir dönüşüm ...
 
Bucalı miniklere diş sağlığı eğitimi
İlçede yaşayan çocukların daha sağlıklı ortamlarda eğitim almaları için ...
Ova yollarına ‘kireç’ dopingi: Hem tasarruflu hem hızlı
Killi zeminlerdeki ova yolları için kireçli sıkıştırma yöntemini deneyen ...
Başkan Kocaoğlu’nun acı günü!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocoağlu’nun annesi Necla Kocaoğlu hayatını kaybetti.
 
Urla'da Türk Polis teşkilatının 171. Yıl dönümü kutlandı
Türk Polis teşkilatının 171. Yıl dönümü Urla Cumhuriyet Meydanında Atatürk ...
Karşıyaka'da temizlik mesaisi tam gaz!
Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte hijyen çalışmalarını artıran Karşıyaka ...
Kumaşın serüveni bu sergide
Farklı sanat dallarının merak uyandıran eserlerini izleyiciyle buluşturmaya ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva