HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Eylül 2017 Cumartesi - 12:46

Dikili Belediyesi'nde 'sürgün' iddiası: Başkan Tosun ne dedi?

Belediye personeli Deniz Öztürk, delege seçimlerinde Başkan Tosun’un karşısındaki listelere destek verdiği için Zabıta Müdürlüğü’nden, Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne gönderildiğini söyledi. Başkan Tosun ise konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  

Dikili Belediyesi nde  sürgün  iddiası: Başkan Tosun ne dedi?

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kurultay takvimi kapsamında sürdürülen mahalle delege seçimlerinde belediye başkanlarının örgütlerin tercihine etki etmeleri en büyük tartışma konularının başında geliyor.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Belediye başkanları ön seçimle gelmeyecek. Genel Merkez atamasıyla aday gösterilecek ya da gösterilmeyecek. Bu yüzden örgütün seçimlerine müdahil olmasınlar. Bir sonraki yerel seçimlerde adaylık düşünenler de örgüt seçimlerinde adaylıklarını ilan etmesinler’ açık talimatı sonrasında İzmir’de oluşturulan mahalle delegasyon yapılarında krizler yaşanmaya devam ediyor.

MUHALEFETE DESTEK VERDİĞİ İÇİN Mİ GÖNDERİLDİ?
Dikili Belediyesi’nde Zabıta Yardımcı Personeli olarak görevini yapan partili Deniz Öztürk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Belediye Başkanı Mustafa Tosun’u hedef aldı.  Öztürk kendisinin ilçede gerçekleşen mahalle delege seçimlerinde beyaz listeye destek verdiğini ve bu yüzden Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne gönderildiğini belirtti. Öztürk, Başkan Tosun’un mavi listelere destek olmasından dolayı kendi göreviyle ilgili yaptırımda bulunduğunu ifade etti.

'YALAKA VE YAVŞAKÇA BİR DURUŞ SERGİLEMEKTENSE'
Öztürk kendisine iletilen İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Taner Şen imzalı resmi belgeyi paylaşarak, “Yalaka ve yavşakça bir duruş sergilemektense onurum ve şerefimle her birimde çalışırım bu bana koymaz da... Sen kalkıp Kemal Kılıçdaroğlu’yla Adalet Yürüyüşü’ne katılacaksın hak adalet diye yürüyeceksin sonra ilçe başkanlığı seçimlerinde mavi listeyi alenen destekleyeceksin oy vermeyenlere yaptırımlar uygulayacak tehditler savuracaksın bende beyaz listeyi destekledim diye beni temizlik işlerine süreceksin sana biat edeceğimi sanıyorsan yanılıyorsun neyse şunun şurasında 1,5 senen kaldı...” dedi.

BUNU YAPANLAR SİYASETİN KALLEŞLERİDİR!
Konuyla ilgili Egedesonsöz’e konuşan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Tosun, “Paylaşımları avukatımız inceler ona göre cevap verir. Ben kendisiyle muhatap bile olmadım. Belediyede 600 kişi var. Bir kişi ‘Başkan bana şuraya oy ver dedi’ cümlesini kimse kuramaz. Genel başkanımızın talimatından dolayı bir yorum bile yapmadım. Hatta şu an kendi bahçemde ağaç suluyorum. Hiçbir seçimle ilgilenmiyorum. Bunu yapanlar siyasetin kalleşleridir. Ben dümdüz bir adamım. Hayatım boyunca hiç yalan söylemedim. Bu görevi de yalan söylemeden tamamlayacağım. Ne yazık ki bu işten prim yapmaya çalışıyorlar. Daha önce de zabıtadan verilen bir arkadaşımız var. Niye o zaman bu açıklamayı yapmamışlar? Ben raporluyum, engelliyim diyor. O zaman çalışmasın. Sonra çalışayım diyor. Benim Dikili Belediyesi’nde seçimle ilgili tek bir işçiyle muhataplığım yoktur” diye konuştu.

HER MAHALLEDEN 20 KİŞİ ARADI!
Tosun seçimlere müdahalede bulunmadığının altını çizerken, “Yorumum bile olmadı. Hatta beni arayıp kime oy vereceğimi soranlara bile cevap vermedim. Kimse istiyorsanız ona oy verin dedim. 20 tane her mahalleden telefon almışımdır. Gönlünüz kimi istiyorsa ona destek verin. Müdahale ettiğimi kimse söyleyemez. Geçen seçimlerde başkan baskı kurdu dediler. Baskıyı kime kurmuşum dedim. İsim verdiler. Hepsine birer hafta izin dedim. Baskı kurmamı istediler ama ben belediyenin içinden gelen biriyim. Memurun da işçinin de psikolojisini bilirim. Baskı sistemini kaldıracağız. İşçiler de onurlu davranacak demiştim. Tatil verdiğimde herkes şaşırdı. Ne yaptığımı anlayamadı. Seçimde de bir kere gelip orada durmadım. Ben Dikili Belediye başkanıyım. Etkiler miyim? Elbette etkilerim. Orada dursam bile etkilerim. Bir kişi olarak oyumu gittim kendi mahallemde kullandım ve geldim” dedi.

'EVLENİYORUM, ALMANYA’YA GİDECEĞİM, BENİ İŞTEN ATIN, TAZMİNATI FAZLA ALAYIM!'
Paylaşımı yapan Öztürk için de konuşan Tosun, “Mesajı gördüm ve sadece müdürümü aradım ve gerekli işlemi yapın dedim. Yasal yönünü de bilmem. Müdür görüşmüştür. Ben genelde müdürlere sorarım. Onlar da öneride bulunur. Yüzlerce işçinin içinden tek tek seçimlerle mi ilgileneceğim? O arkadaşımın derdini müdürlerimden gelen bilgi çerçevesinde söylüyorum; ‘2 ay sonra evleneceğim, Almanya’ya gideceğim. Beni işten atın tazminatı fazla alayım’ yorumunda bulunmuş. Bunu söylemek bile bana yakışmamalı. Bunu duyurmak bile yakışmaz. Ama ne yazık ki bu cümlelere karşı söylemek durumunda kalıyorum” ifadelerini kullandı.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven belediye başkanlarının sürece aktif katılmasıyla ilgili, “Ben belediye başkanlarının titiz davrandığını görüyorum. Belediye başkanlarımızı aslında üyeler zorluyor” açıklamasında bulunmuştu.  

 
Ünlü oyuncunun zor günleri... 'Yürümekte zorluk çekiyorum'
 
Göztepe'ye A Milli gururu! O isim listede!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta Muharrem ayı için nefesler dinletisi
Kültür-sanat etkinliklerine Eylül ayı ile birlikte hız veren Konak Belediyesi’nin ...
En tatlı kahve Bornova Belediyesi'nden
Bornova Belediyesi, Dünya Kahve Günü nedeniyle Küçükpark Meydanı'nda İzmirlilere ...
İZFAŞ'tan 4. buluşma: Aşırı su tüketimine çare aranacak
Uluslararası Su Kongresi’nde, su tüketiminin en verimli şekilde kullanılabilmesinin ...
 
Bornova'da engelleri kaldıran etkinlik
Bornova Belediyesi Engelliler Merkezi’nden hizmet alan çocuklar farklı ...
Kordon'da yeni dönem: Bundan sonra...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pazartesi gününden itibaren Kordon’da "saatli ...
47 ülkeye örnek oldu: Bu 'şeref' Karşıyaka'nın...
Katıldığı uluslararası projeler, kardeş kentlerle kurduğu iyi ilişkiler ...
 
İzmir'in o ilçesinde su kesintisi
İZSU Genel Müdürlüğü, Narlıdere Çatalkaya Mahallesi Tuna Caddesi’nde yenilediği ...
Ödemiş Belediyesi'nden işçilere ikramiye müjdesi
İzmir'in Ödemiş ilçesinde kadrolu işçilerle bir araya gelen Belediye Başkanı ...
Ödemiş'teki yurt sorununa belediyeden çözüm önerisi
İzmir'in Ödemiş ilçesinde yüksekokul öğrencilerinin yurt ihtiyacının karşılanması ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva