HABERLER>GÜNCEL
30 Haziran 2013 Pazar - 13:39

Devlet hala kabul etmedi aile şehit mezarı yaptırdı

Foça’da 2 askerin şehit olduğu, 12 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyı düzenleyen PKK'lı teröristlerin, bu eylem öncesinde kendilerini gördükleri ve deşifre olmamak için öldürdüğü köylüler Yusuf Kafalı, Zekeriya Toksöz ve Bahri Şirin'in, sivil şehit sayılmaları için yapılan başvurunun üzerinden yaklaşık 10 ay geçmesine rağmen henüz bir sonuç alınamadı.

Devlet hala kabul etmedi aile şehit mezarı yaptırdı

İZMİR - Yaşadıklarına isyan eden Kafalı Ailesi de terör kurbanı Yusuf Kafalı için, mermerden yeni mezar yaptırdı, başına Türk bayrağı çekti, mezar taşına da 'şehit' diye yazdırdı. Kafalı'nın eşi Vesile Serap Kafalı, "Eşim benim, kızlarımın ve vatandaşların gönlünde şehittir, bu da bize yeter" dedi.

Foça ilçesinde geçen yıl 9 Ağustos günü saat 08.07 sıralarında Değirmenlik Caddesi'nde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Foça Deniz Üs Komutanlığı Amfibi Görev Grup Komutanlığı'na ait servis otobüsünün geçişi sırasında iki ayrı patlama meydana gelmiş ve olayın ardından Ulaştırma Er Özkan Ateşli olay yerinde, Ulaştırma Uzman Çavuş Hakan Furkan Özmen de ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastande şehit olmuştu. Patlamada, 12 kamu görevlisi de yaralanmıştı. Patlamanın ardından polis ekiplerinin olay yerindeki incelemelerinde, teröristlerin kullandığı naylon poşet, pet su şişesi ile bombanın güç kaydığını oluşturan, infilak sırasında da zarar görmeyen, birbirlerine bantla sabitlenmiş pillerin üzerinde parmak izleri bulundu.
 
Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesinde geçen 2 Eylül'de polis ekipleriyle yaşanan silahlı çatışmada, 'Ahmet Bal' sahte kimlikli Burhan Bozkurt ölü, Yunus Çiçek de yaralı ele geçirildi. Teröristlerin parmak izleri, patlama bölgesinden elde edilenlerle aynı çıktı. Bombalı saldırıdan üç gün önce, aynı bölgede öldürülen çiftçiler Yusuf Kafalı, Zekeriya Toksöz ve Bahri Şirin'in de kendilerini ele vermemeleri için aynı teröristlerce katledildikleri belirlendi.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR
Yaralı yakalandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede, saldırı öncesinde kendilerini fark eden üç köylüyü deşifre olmamak için öldürdükleri soğukkanlılıkla anlatan Yusuf Çiçek'le birlikte 7'si tutuklu 8 sanık için, İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Geçen cuma günü de 1 sanığın 30 kez, 4 sanığı 26'şar kez ağırlaştırılmış ömür boyu, 3'ünün de 16'şar yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

ŞEHİTLİK MEZARINI AİLESİ YAPTI
PKK'lı teröristler tarafından öldürdüklerinin ortaya çıkmasının ardından Yusuf Kafalı, Zekeriya Toksöz ve Bahri Şirin'in yakınları da onların sivil şehit sayılmaları için gerekli işlemlerin yapılmasını isteyerek İzmir Valiliği'ne başvurdu. Ancak bu başvuruların üzerinden yaklaşık 10 ay geçmesine rağmen henüz bir sonuç alınamadı. Süreçle ilgili aileler de bilgilendirilmedi.


Yaşadıklarına tepki gösteren Kafalı Ailesi, terör kurbanı Yusuf Kafalı için, harekete geçti. Yusuf Kafalı'nın ilk olarak Menemen Maltepe Köyü'ndeki mezarı onarılıp mermerden yaptırıldı. Aile, daha sonrada mezarın hemen başına direk dikip, Türk bayrağı çekti. Mezar taşına da 'şehit' ibaresi eklenip, 'Sevgili eşim, canım babamız, Şehit Yusuf Kafalı' diye yazdırdı.

Yusuf Kafalı'nın eşi Vesile Serap Kafalı, "Sivil şehitlik yasası çıkartıldı. Bundan ilgisi olmayan kişiler bile yararlandırıldı ancak bizim eşlerimiz teröristlerin öldürdüğünün belirlenmesine rağmen sonuç alamadık. Üstelik arayıp bize bilgi veren de çıkmadı. Ama önemli değil, varsın benim eşimi hakkı olduğu halde şehit saymasınlar. Kocam benim, kızlarımın ve vatandaşların gönlünde şehit sayıldı. Bu da bize yeter" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara'da polisten yine biber gazı ve TOMA suyu
Ankara’da çıkan gezi parkı olaylarında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün ...
O polis müdürü Türkiye'ye teslim edildi
Sakarya'daki 'utanç davası'nın 1 numaralı şüphelisi polis müdürü N.Ş., Türkiye'ye teslim edildi.
Taksim karıştı: Plastik mermi ve gözaltı!
Diyarbakır'ın Lice İlçesi Kayacık Köyü’nde 1 kişinin ölümü, 9 kişinin ...
 
İzmir'de acı olay: İnşaat işçisi...
Buca’da, çalıştığı inşaatın 4'ncü katından dengesini yitirip düşen 46 ...
İzmir’in forumları Lice için yürüdü
İzmir’de kendilerine, 'Parklar Bizim İzmir' adını veren grubun üyesi yaklaşık ...
Taksim’de binler Lice için yürüyor
Diyarbakır'ın Lice İlçesi Kayacık Köyü’nde 1 kişinin ölümü, 9 kişinin ...
 
İzmir’de zehir ormanı!
İzmir’in Buca İlçesi’ndeki ormanlık alanda bin 347 kök hintkeneviri yetiştiren ...
Emniyette ‘Gezi’ depremi: 3 büyük ilde istihbarat rotasyonu
İstanbul, Ankara ve İzmir İstihbarat Şube Müdürleri dün yapılan atama ...
Lice’nin gözyaşları: Medeni’ye veda…
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde karakol yapımını engellemek için yapılan ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva