HABERLER>EKONOMİ
16 Eylül 2016 Cuma - 11:47

Demirtaş: O programda İzmir'in payı artırılmalı

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Genç Çiftçi Hibe Destek Programı'ndan Türkiye genelinde 14 bin 700 kişinin hak kazanmasına karşın İzmir’den sadece 179 projenin destekleneceğini belirterek, “Kentimize ayrılan payın arttırılmasını istiyoruz” dedi.

Demirtaş: O programda İzmir in payı artırılmalı

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında bu yıl ilk kez uygulamaya konan Genç Çiftçi Hibe Desteği Programının büyük ilgi gördüğünü söyledi.

18-40 yaş aralığında olan, kırsal alanda ikamet eden ve tarımla uğraşan yada uğraşmak isteyen kişilere en fazla 30 bin TL’ya kadar hibe vermek amacıyla başlatılan programda önemli bir aşamaya gelindiğini belirten Demirtaş, “Söz konusu destekten yararlanmak için ilk etapta 397 bin genç çiftçi Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’na başvurdu. Yapılan değerlendirmeler sırasında Şehit, gazi, engelli, kadın ve eğitimli genç çiftçilerimize pozitif ayrımcılık yapıldı ve ayrılan kaynağın sınırlı olması sonucu 11 bin 77'si bayan olmak üzere 14 bin 970 genç çiftçimiz, hibe almaya hak kazandı” dedi.

3 yıllık bir süreci kapsayan hibe destek programı kapsamında kabul edilen bu projelere, 2016 yılı için 450 milyon liralık kaynak kullandırılacağı, gelecek yıllarda söz konusu bütçenin, artırılarak devam ettirileceği belirten Demirtaş, hibe almaya hak kazanan projelerin %70’inin hayvancılık ile ilgili olduğunu belirten Demirtaş, “Özellikle hayvancılıkta yaşadığımız sorunları göz önünde bulundurursak bu çok önemli. Program kapsamında 51 bin büyükbaş ve 80 bin küçükbaş hayvan karşılıksız dağıtılacak. Ülkemizde tarım sektöründe faaliyet gösteren iş gücümüzün gittikçe yaşlanmakta olduğu ve gençlerin de çalışmak üzere kentlere göçü tercih ettiği bu dönemde Genç Çiftçi Hibe Desteği Programı’nı son derece yararlı buluyoruz” dedi.

Kırsal istihdamda alternatif gelir kaynağı yaratacak ve genç kırsal nüfusun istihdamına önemli katkı sağlayacak projeye İzmir’den de büyük ilgi olduğunu belirten Demirtaş, 4.873 proje başvurusu yapıldığını söyledi. Demirtaş, “Bu yoğun başvuruya karşın ilimize tahsisi yapılan proje sayısı ise sadece 179. Desteklenmeye hak kazananların 125 adedini hayvancılık projeleri oluşturuyor. Ülkemiz genelinde 14 bin 970 çiftçi bu programdan yararlanmaya hak kazanırken bunlardan sadece İzmir’de 179 çiftçiye ödenek verilebilmesinin, kentimiz için yeterli olmadığını düşünüyoruz. İzmir’in süt üretiminde Türkiye birincisi olduğunu da göz önünde bulundurursanız burada büyük potansiyel olduğu görülür. Oda olarak İlimiz için ayrılacak ödeneğin arttırılmasını ve daha fazla genç çiftçimizin desteklenerek özellikle hayvancılık sektöründe dışa bağımlılığımızı kırmaya yönelik üretimlerde daha fazla tuzlarının olması için önlerinin açılmasını talep diyoruz” diye konuştu. 

 
MHP’den İzmir’in trafiğine çözüm önerileri
 
Türkiye'nin altın potansiyeli açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünya devi 1,9 milyon aracı geri çağırıyor!
İtalyan-Amerikan otomobil üreticisi, dünya genelinde 1,9 milyon aracını ...
İzmir-İstanbul yolunun üçte ikisi tamam!
İstanbul ile İzmir arası ulaşımı 9 saatten 3,5 saate indirecek 433 kilometre ...
'Anahtar teslim fabrika' dönemi başlıyor!
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Yüksek Planlama Kurulu'nda, anahtar ...
 
Çipura ihracatında sevindiren artış
Çipura ihracatı bu yılın ocak - ağustos döneminde, geçen yılın aynı dönemine ...
Milyonlarca emeklinin beklediği kararda son durum!
11 milyon emeklinin beklediği banka promosyonunda sona yaklaşıldı. Promosyonun ...
Türk Akımı Projesi'nde kritik adım atıldı
Rus enerji şirketi Gazprom, Türk Akımı doğalgaz boru hattının denizden ...
 
Sofralık zeytin ihracat rekoru kırdı!
Türkiye'de Ekim 2015-Eylül 2016 döneminde sofralık zeytinin ihracat fiyatında rekor kırıldı.
Japonlar'dan İzmir'e yatırım planı
Bilal Saygılı Japon yatırımı hakkında markanın Türkiye’deki faaliyetleri ...
Yumurta fiyatları yükselişe geçti!
En büyük ihracat pazarı olan Irak'a ihracatın durması ve sıcak hava nedeniyle ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva