HABERLER>EKONOMİ
2 Nisan 2015 Perşembe - 09:24

Demirtaş: Lojistik MerkeziTorbalı olmalıydı

TTO’nun toplantısında konuşan İZTO Başkanı Demirtaş, Kemalpaşa’da kurulan İzmir Lojistik Merkezi’nin yerinin yanlış olduğunu söyleyip “Torbalı karayolu, demiryolu, havayolu ve İZBAN bağlantıları ile daha cazip. Kemalpaşa’nın yeri kulağı tersten tutmaya benziyor” dedi.

Demirtaş: Lojistik MerkeziTorbalı olmalıydı

İZMİR  - Torbalı Ticaret Odası'nın (TTO) düzenlediği sektöreltoplantıya katılan İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'in lojistik üssünün Kemalpaşa yerine Torbalı olması gerektiğini belirtti.  Demirtaş "Torbalı, hava, demir ve karayolu bakımından Kemalpaşa'ya göre çok daha avantajlı durumda. Kemalpaşa'nın limana bağlantısı da bulunmuyor. Lojistik Merkez Torbalı'ya inşa edilmeliydi. Kemalpaşa’nın yeri kulağı tersten tutmaya benziyor” dedi. Metropolis Otel'de gerçekleştirilen toplantıya, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ın yanı sıra Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Gülcü, TTO Meclis Başkanı Erkan Aksoy, Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, Şoförler Odası Başkanı Cıva İsmail Akman, TTO eski Başkanı Behçet Çınar, SGK İlçe Müdürü Kadriye Ay veDokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sacit Özer katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, ekonomi ile ilgili tüm oda başkanlarının toplantıya iştirak etmesinden dolayı teşekkür etti.
 
MERMER OSB KURULMALI
Torbalı'daki en büyük sorunun, tarım arazilerine kurulan fabrikalar olduğunu belirten Ekrem Demritaş, bu fabrikalarda da alt yapı ve çevre problemleri olduğunu kaydetti. Torbalı'ya büyük organize sanayi bölgelerinin kurulması gerektiğini açıklayan Demirtaş: "40 fabrikalık OSB yeterli değil.Yeni OSB’ye ihtiyaç var. Fetrek Çayı'nın bulunduğu alanda arazi üretilebilir. Ayrıca ilçede Endüstri Bölgesi olarak da bir yer üretilebilir. Bu alanda çok büyük teşvik var. Torbalı mermer üretiminin merkezi konumundadır. İlçede birçok mermer fabrikası bulunuyor. Torbalı’da Mermer OSB kurulması için yıllardır bir arayış içerisindeyiz. Kemalpaşa yolu üzerinde yerler var. Bu konuda da çalışma yapılmalı" dedi.


 
2030'DA NÜFUS 500 BİN
 Torbalı'nın sorunlarına da değinen Ekrem Demirtaş, ilçede endüstriyel atıkların boşaltılacağı bir arıtma tesisinin kurulmasının elzem olduğunu kaydetti. Demirtaş, İzmir-Aydın otoyolu üzerindeki Torbalı gişelerinin hızlı bir şekilde Özbey-Yeniköy mahalleleri arasına alınması gerektiğini açıkladı. Ayrıca, Pancar bölgesinde de otobandan bir yan yol açılmasının önemine değinen Demirtaş: "Torbalı konumu itibari ile stratejik bir bölge. Yoğun göç olmasına rağmen, gecekondu olmaması sevindirici. İZBAN ile hareketlilik daha da artacak. Torbalı'nın 2030 yılındaki nüfusunu 500 bin olarak öngörüyoruz. Bu yüzden, belediyenin 500 bin nüfusa göre planlama yapması gerekiyor. Torbalı eğitim alanında da bir marka olabilir. Çok kaliteli okullar bulunuyor" şeklinde konuştu.
 
İLÇESİNİN SORUNLARI İÇİN ÇIRPINAN BAŞKAN 
Sanayi üssü Torbalı'nın verimli topraklara sahip olduğuna vurgu yapan Ekrem Demirtaş, İzmir'deki sebzelerin yüzde 27,7’sinin, tarla ürünlerinin yüzde 9,8'inin, meyvenin yüzde 7'sinin ve üzümün yüzde 29'unun ilçede üretildiğini kaydetti. Tütün ihracatının da yüzde 90'ını Torbalı'nın tek başına karşıladığını vurgulayan Demirtaş, ilçedeki iş adamlarını da tebrik ettiğini belirtti. Sık sık oda başkanları ile toplantı yaptıklarını vurgulayan Demirtaş: "İzmir’de yaptığımız toplantılarda sorunlarını çözümü için en çok uğraşan oda başkanı Abdulvahap Olgun kardeşimizdir. Torbalı’nın sorunlarının çözülmesi için adeta çırpınıyor. Toplantılarımızda 10 gündem maddesi varsa, bunun 5-6 tanesini TTO Başkanı Olgun getiriyor" dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alacak tartışması kanlı bitti
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, alacak meselesi yüzünden çıktığı öne sürülen ...
Benzine indirim: İşte yeni tarife
Tavan fiyat uygulaması kapsamında, benzinin litre fiyatı bu gece yarısından ...
İhracatta Mart kabusu: Büyük düşüş
Mart ayı ihracat rakamları açıklandı. Buna göre Mart 2015’te ihracat önceki ...
 
Domino etkisi: Karanlık İzmir’den mi başladı?
Tüm Türkiye’yi vuran elektrik kesintisi günlük hayatı olumsuz etkiledi. ...
Demir-çelik sektörüne Ortadoğu darbesi
Demir-Çelik sektörü; Ortadoğu, Irak ve Suriye'de yaşanan iç çatışmalar ...
Yorgancılar'dan büyüme hedefi ve elektrik çıkışı
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye ...
 
Beklenen rakam açıklandı: 2014 yılında...
2014 yılı ekonomik büyümesi yüzde 2.9 olarak gerçekleşti. Beklenti yüzde ...
GSS gelir testi yaptıracaklara güzel haber!
Genel Sağlık Sigortası gelir testi için bugün sona eren başvuru süresi altı ay uzatıldı.
Belediyeler coştu: Yeni moda saat kulesi
Türkiye'nin dört bir yanında belediyeler saat kulesi yapmak için adeta ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva