HABERLER>GÜNCEL
10 Ağustos 2017 Perşembe - 10:38

Demirtaş istedi, karar komisyondan geçti: AK Parti şerh koydu!

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın kendisine ait Urla Bademler’deki 200 dönümlük araziye istediği imar düzenlemesi Büyükşehir’deki komisyondan geçti. Karar AK Parti’nin karşı oyuna rağmen CHP’li isimlerin isteğiyle oy çokluğuyla geçti.

Demirtaş istedi, karar komisyondan geçti: AK Parti şerh koydu!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde AK Parti ve CHP’li meclis üyelerini karşı karşıya getiren İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’a ait Urla Bademler’deki arazi için istenen imar düzenlemesinin ilk aşaması tamamlandı. Demirtaş’ın yarısı ticaret yarısı konut imarlı olan 200 dönüm arazide villa yapabilmek için istediği konut imarı Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’nun gündemine geldi.  İmar Komisyonu, konuyu değerlendirirken talebi oy çokluğuyla kabul etti.

AK PARTİ 'RET' VERDİ
Toplantıda, CHP’li İmar Komisyonu Başkanı Sırrı Aydoğan, Muzaffer Tunçağ, İrfan Aras, Bülent Rüzgar, Yeşim Tekoğlu ve Aydoğan Hepdemirgil “kabul” oyu kullanırken AK Partili Ali Kököğuz, Bünyamin Demir ve Mustafa Alper Güldalı ise “ret” oyu kullandı.

Komisyondan geçen karar önümüzdeki günlerde yapılacak belediye meclis toplantısının gündemine gelecek. Burada meclisin onayına sunulacak.  Yeni düzenleme ve son karara göre Demirtaş, Urla Bademler sınırları içinde Ulamış ve Çamlı mahalleleri arasında yer alan bölgedeki arazisine villaları yapabilecek.  Henüz 1/25 bin ölçekli üst planlarda olmayan yeni düzenlemenin alt ölçekli planlara uyması gerekiyor.

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışmalara neden olan Urla Bademler’deki İtokent 2 projesiyle ilgili yaptığı açıklamada “Teklifim kabul edilse bile bu alana 105 adet villa yapabiliyorum” dedi.

Demirtaş açıklamasında, "Şahsıma ait 202 bin 861 metrekare arsam hakkında “karar No:204” ile 17 Şubat 2017 tarihindeki Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilen 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planında 300 villa çıkacağı ile ilgili bilgi yanlıştır. Onaylı Nazım İmar Planı üzerinden taslak olarak hesaplanan inşaat alanına göre terkler sonrası kalan konut alanları 54.368 m2, Ticaret alanı 37.076 m2 dir. Buna göre yaklaşık 95-96 konut yapılabilir.

1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planına, itiraz ettiğim doğrudur.

İmar yoğunluğu konutuna göre daha fazla olan Ticaret alanında daha fazla inşaat yapabilme hakkına rağmen planda yer alan ticaret alanının fazla olduğu,  arsanın güneyinde ticaret alanının arkasında kalan, konut imarı yerin kuzeyindeki konut alanı ile birleştirilmesini ve arsanın ortasından geçen yolun kuzeyinde kalan iki ticaret imarlı adanın birbirinin kaldırılmasını, yerine konut imarı verilmesini talep ettim. Diğer bir değişle ticaret alanında daha fazla inşaat yapabilecekken daha az inşaat yapılmasını kabul ettim.

Bu halde dahi ancak 105 bahçeli konut yapılabilmektedir.

300 villanın 600’e çıkarılacağına dair Ali Kökoğuz adlı tanımadığım imar komisyon üyesinin yorumu konuyu hiç bilmediğinin göstergesidir. Ayrıca, 2007 tarihinde onaylanan 1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir bütünü Çevre Düzeni Planına göre İzmir planda arsam (M) koşulu kapsamında yer almaktadır. Ben arsayı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı askıya çıktığında yani 4 ay önce satın aldım.

Yani benim için yapılmış bir plan değildir.(M) koşulu yerine yeni planda ticaret koşulu getirilmiştir. Talebim üst ölçekli planda da yer aldığı gibi, ticaret alanında konut yapabilme hakkının verilmesinden ibarettir. Bu talep kabul edilse dahi arsamda 600 konut yapılacağı iddiası doğru değildir.

Bir vatandaş olarak, arsam ile ilgili bir değişiklik talep etmek, hakkımdır. İmar komisyonu bunu görüşerek, kabul veya reddeder. Komisyon üyesi Ali Kökoğuz’nun talebimi saptırarak basınla paylaşması ticari ve şahsi itibarıma yönelik asılsız iddialar ileri sürmesi nedeniyle açıklama yapıyorum” demişti.

 
Sahaya bıçak atmıştı... Serbest kaldı!
 
AK Parti'den "yeni devlet" açıklaması!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Erbay 15 Ağustos 2017 Salı 18:45

Yıllardır süregelen balçova arsa mağdurlarınada biraz olsun duyarlı olabilseydi CHP belediyesi.Bu nasıl bir vicdandır anlamak mümkün değil.tabi bizler zengin arkası kalın kişiler değiliz.söyleyen çok yerinde söylemiş.kanunlar ve cezalar güçsüzler içindir.

Yorumu oyla      11      5  
Mustafa üzüm 11 Ağustos 2017 Cuma 11:00

Konu ile ilgili basına yansıyan arsanın önceki durumile ilgil yapılaşmaya bende muhalefet etmiş idim oysa Ekrem beyin yukarıda yapmış olduğu açıklama çok nettir bu şekilde bir yapılaşma yörenin daha güzelolmasına hizmetlerin gelmesine ve daha güzel bir yaşam alanını oluşmasına imkan sağlıyacaktır. teşekkür ederim.

Yorumu oyla      11      5  
erdem 10 Ağustos 2017 Perşembe 18:58

maşallah chp lilere. konut sayısını artırıyor ve rant kazanıyor ve kişi yoğunluğu artıyor. ve normal deniyor. hangi chp linin menfaati var çıkar bir gün. yazık bu cahil halka.

Yorumu oyla      11      6  
sezarın hakkı sezara 10 Ağustos 2017 Perşembe 14:26

@merkez konunun CHP ile ne alakası var ? Bİz burada yorumlarınızı bekliyoruz dürüst AKP li ler desek. sayfalar yetmez.

Yorumu oyla      14      8  
izmirli 10 Ağustos 2017 Perşembe 13:31

merkez efendi sen yazıyı tam okumamışsın anlaşılan.Demirtaşı günahım kadar sevmem ama arazisi için mücadelesi de benim derdim değil yeterki yeşili korusun çevreye zarar vermesin.Tatmin oldun mu?

Yorumu oyla      17      7  
Merkez 10 Ağustos 2017 Perşembe 11:39

Hadi yorumlarınızı bekliyorum dürüst chp liler.....

Yorumu oyla      15      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Hero' soruşturmasında önemli gelişme!
15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele baskın ...
'Taksit taksit' cinayet: Sevgilisi ile...
İstanbul Eyüp'te iki yıl önce sevgilisi İbrahim Doğantürk'le bir olup ...
"Mekan öyle basılmaz böyle basılır" dedi!
Futbol yorumcusu eski hakem Ahmet Çakar, Fatih Terim’in basarak gündeme ...
 
35 gazeteci hakkında gözaltı kararı!
FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, ...
İzmir'de kaçak telefon operasyonu
İzmir'in Ödemiş ilçesinde düzenlenen operasyonda gümrük kaçağı 123 cep ...
Atamalar belli oldu: İşte İzmir'in yeni paşaları
Jandarma tayin ve terfi kararnamesiyle İzmir’deki Jandarma generali sayısı ...
 
İran'dan 6 asır sonra flaş hamle: İade ediyor!
İran, ülkesindeki bir müzede sergilenen 629 yıllık çanı, ait olduğu Van'ın ...
ABD İdlib'i vurursa Türkiye ne yapacak?
Başbakan Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen güvenlik zirvesinde, ...
Ege'de deprem mesaisi: Gece boyu sallandık!
Muğla'nın Bodrum İlçesi Gökova Körfezi açıklarında artçı depremler sürerken, ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva