HABERLER>GÜNCEL
26 Aralık 2014 Cuma - 08:09

Danıştay'dan flaş Yırca kararı!

Soma’ya bağlı Yırca Mahallesi'nde, 6 bin 666 zeytin ağacının söküldüğü alanda termik santral yapılması için bakanlar kurulunun aldığı acele kamulaştırma kararı hakkında yürütmeyi durdurma kararı veren Danıştay, bakanlar kurulunun kararını esastan iptal etti. Karar Yırca Köylüleri sevince boğdu. Köylülerin avukatı Deniz Bayram, "Artık bu kararla ortak oraya termik santral yapılamaz" dedi. Köylüler meydanda kutlama yaptı.

Danıştay dan flaş Yırca kararı!

İZMİR - Kolin Grubu, termik santralin yapılacağı Yırca Mahallesi'ndeki zeytinliklerin bulunduğu bölgeye, geçen 7 Kasım'da ağaç kesimi yapmak üzere 2 otobüs dolusu özel güvenlik görevlisi ve iş makinelerini gönderip, ağaç katliamı yaptı.

Bölgede zeytinlerin kesilmemesi için nöbet tutan köylülerin direnişine rağmen, arazideki binlerce zeytin ağacı iş makineleriyle üzerlerindeki ürünüyle birlikte sökülüp, atıldı. Binlerce zeytin ağacının kesilmesinin ardından Danıştay 6'ncı Dairesi'nden, 'acele kamulaştırma' için yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Bunun üzerine de araziyi çevreleyen tel örgütler köylüler tarafından söküldü, yeni zeytin fidanları dikildi. Danıştay'ın, kararının ardından 50'si özel güvenlik görevlisi, geri kalanı inşaat işçisi olmak üzere yaklaşık 100 kişinin işine şirket tarafından son verildi. Kökünden sökülüp kırılan toplam 6 bin 666 zeytin ağacı, Mal Müdürlüğü tarafından, yediemin olarak Yırca Muhtarı Mustafa Akın ve köylülere teslim edildi.
 http://img.hurriyet.com.tr/_np/6373/27196373.jpg

SEVİNDİRİCİ HABER DANIŞTAY'DAN GELDİ
Danıştay 6'ncı dairesi termik santral yapılacak alan için daha önce geçici olarak yürütmeyi durdurma kararı verdiği köylülerin müracaatını görüşüp kararını verdi. Danıştay 6'ncı Dairesi bakanlar kurulunun acele kamulaştırma kararını esastan iptal etti. Akşam saatlerinde kararı öğrenen Yırcalı köylüler büyük mutluluk yaşadı. Köy muhtarı Mustafa Akın, "Hep söylediğimiz karar çıktı" dedi.

- İŞTE DANIŞTAY'IN GEREKÇELİ KARARI...
 
Köylülerin avukatı Deniz Bayram İse, "Bu karar bakanlar kurulunun acele kamulaştırma kararını tamamen yok saymaktadır. Bu kararla orada termik santral yapılamaz" diye konuştu.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_12/2014_12_26/309f0488e5c2f084af37caaa6566de75.jpg

YIRCALILAR KARARI KÖY MEYDANINDA KUTLADI
Manisa'nın Soma İlçesi'ne bağlı Yırca Mahallesi'nde,  6 bin 666 zeytin ağacının söküldüğü alanda termik santral yapılması için bakanlar kurulunun aldığı acele kamulaştırma kararı hakkında yürütmeyi durdurma kararı veren Danıştay bakanlar kurulunun kararını esastan iptal etmesinin ardından Yırcalı köylüler kutlama yaptı. Kararı Yırca Köyü Muhtarı Mustafa Akın, camiden anons ederek köylülere duyurdu. Haberi duyan Yırcalılar köy meydanında ateş yakarak iptal kararını kutlayıp, sokaklarda araçları ile konvoy halinde sevinç gösterisi yaptı.
 


SORUMLULAR CEZA ALMALI
Danıştay kararı sonrası açıklama yapan Avukat Deniz Bayram, "Bu karar Yırcalıların ve Greenpeace'nin yapmış olduğu haklı mücadeleyi bir kez daha ortaya koymuş oldu. Termik Santral projesi çevreye ve insan sağlığına vermiş olduğu zarar ile Yırcalıların zeytincilik yapmak istemesi nedeniyle atık proje tamamen iptal edilmiştir. Bugün 6 bin ağacın kesilmesinden sorumlu olan hem şirket yetkilileri hem de bu kesime engel olmayan gerekli tedbirleri almayan gerekli idari birimler hakkında gerekli soruşturmalar yapılmalı ve cezalar verilmelidir" dedi.
 


KÖYÜMÜZ İÇİN HAYIRLI UĞURLU OLSUN
Sürecin başından bu yana  haklı olduklarını söyleyen Yırca Mahallesi Muhtarı Mustafa Akın, "Aldığımız iptal kararı haberi ile köy meydanında toplandık ve sevincimizi paylaşıyoruz halk olarak. Danıştay'a teşekkür ederiz. Hala vicdanının sesini dinleyen hakimlerin olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Haklı olduğumuzu onlarda ortaya koydular. Köyümüz için hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu. (dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 26 Aralık 2014 Cuma 11:45

6666 Zeytin ağacının hesabını versinler !!! Yazık oldu.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anneden büyük feryat: Terörist gibi aldılar
Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçundan tutuklanan M.E.A.’nın annesi Nazmiye ...
Flaş! Kocaoğlu’ndan kritik mesajlar: Stat, Kültürpark ve önseçim
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu katıldığı bir programda kent ...
Aliağa'da termik santral tepkisi
İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, Socar Power Enerji Yatırımları A.Ş. tarafından ...
 
İzmir’de yılbaşı öncesi sahte içki operasyonu
İzmir'de, polis yılbaşı öncesi piyasaya sahte içki sürmek isteyen şebekeye operasyon düzenledi.
İzmir’de korkunç son: 25 yaşında canına kaydı
İzmir'in Bornova İlçesi'nde, henüz belirlenemeyen bir nedenle bunalımda ...
Flaş! AYM’den kritik ‘makul şüphe’ ve passolig kararı!
Anayasa Mahkemesi, içinde makul şüphenin de bulunduğu yargı paketinin ...
 
Hapis cezası alan İzmirli Liseli: Bu suçsa…
İzmir’deki Gezi Parkı eylemlerinde, Gündoğdu Meydanı'nda kurdukları çadırları ...
İzmir’deki bıçaklı dehşetin perde arkası!
İzmir’in Balçova İlçesi'nde, 41 yaşındaki Kadir K.'nın, sokakta önünü ...
Üniversiteler karıştı: Toplam 167 gözaltı
Ankara Gazi, Sütçü İmam, Bingöl ve Çukurova üniversitelerinde öğrenciler ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva