HABERLER>GÜNCEL
25 Aralık 2014 Perşembe - 17:47

Hapis cezası alan İzmirli Liseli: Bu suçsa…

İzmir’deki Gezi Parkı eylemlerinde, Gündoğdu Meydanı'nda kurdukları çadırları kaldırmak isteyen polislere karşı geldikleri iddiasıyla haklarında açılan davada 3'er ay 10'ar gün hapis cezası alan 5 liseli gençten biri de İstanbul'daki olaylarda başına isabet eden gaz fişeği ile yaralanan 17 yaşındaki M.A.T. oldu. M.A.T., "Eğer üç yıl bu suçu işlemezsem kurtulacakmışım hapisten. Benim yaptığım eğer suçsa bu suçu her gün işlemeye devam edeceğim" dedi. M.A.T., Berkin Elvan'ı öldüren polisin niye yargılanmadığını da sordu.

Hapis cezası alan İzmirli Liseli: Bu suçsa…

Geçen yıl 20 Haziran'da, İzmir'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında kurdukları çadırları kaldıran polise karşı geldikleri iddiasıyla, yaşları 18'den küçük olan M.A.T. ile arkadaşları, İzmir 4'üncü Çocuk Mahkemesi'nde, 'Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama, görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından yargılandı. Yargılama sonunda, çocukların 'polise mukavemet' suçunu işlediklerine dair somut delil bulunmadığından beraatlarine, 'kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılmaktan' ise 3'er ay 10'ar gün hapis cezasına çarptırılmalarına karar verildi. 4 sanık hakkındaki ceza hükmünün açıklanması geri bırakıldı. Sanıklardan C.A.U. hakkında başka bir davadan böyle bir karar olduğu için, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına hükmedildi.
 
KARARA TEPKİ GÖSTERDİ
Bu davada ceza alan çocuklardan birisi ise, 8 Temmuz 2013 tarihinde, İstanbul'da, Gezi Parkı yakınlarında gaz bombası kapsülüyle başından vurulan ve bir ayı aşkın süre hastanede tedavi altında kalan M.A.T. oldu. Karara tepki gösteren M.A.T., böyle bir ceza alabileceklerini bildikleri için duruşma salonunda kendisini tutamayıp bağırabileceğinden dolayı içeriye girmediğini söyledi. Suçu olduğuna inanmadığını da anlatan M.A.T., “Benim suçum bu düzene karşı çıktığım için Gündoğdu Meydanı'nda çadır kurup kaldırmamak. Çadırlar kurduktan sonra oraya polisler geldi. 'Gidin burdan' dediler biz de karşı çıktık. Etten duvar ördük. Sonra müdahale ederek copla vurarak ayırdılar. Gözaltıdan sonra serbest kaldık, ama yargılandık. Devlete karşı koymaktan yargılandım. 3 ay 10 gün hapis cezası aldık. Ama üç sene bu suçu işlemezsem dava düşecekmiş, ben de her gün bu suçu işlerim. Evet bu suçu işlemeye devam edeceğim, çünkü bana göre bu suç değil, adalet istiyoruz. Zenginlerle, eşit bir gelecek istiyoruz. Benim arkadaşlarım da aynı düşüncede, bizler bu suçu işlemeyle devam edeceğiz" dedi.
 
VURAN POLİS BULUNAMADI
Kendisini başından yaralayan polis hakkında ailesinin suç duyurusunda bulunmasına rağmen herhangi bir gelişme olmadığını belirten M.A.T., “Beni yaralayan polisi bulamayabilirler ama Berkin Elvan'ı ölüren polis belli, onu neden yargılamıyorlar. Benim suçum yok ama yargılanıyorum. Ben buna Başbakanın cevap vermesini istiyorum" dedi.
 
"ADALETSİZLİĞİN DANİSKASI"
Oğlu M.A.T.'nin ceza almasına tepki gösteren Mehmet T. ise, “Trajikomik bir olay. Mağdur olan benim oğlum, ceza alan benim oğlum. Okulda sıkıntı çeken benim oğlum, ceza alan benim oğlum. Hayatı boyunca sıkıntı çekecek olan benim oğlum, ceza alan benim oğlum. Esas suçlular ellerini kollarını sallayarak geziyorlar. Adaletsizliğin daniskası bu. Her zaman adalet istiyoruz. Özgürlük içinde yetişen çocuklar, başkasına zarar vermeden özgürce düşünen gençler ve bu özgürce düşünmenin verdiği kuvvetle ilerleyen Türkiye istiyorum" dedi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’deki bıçaklı dehşetin perde arkası!
İzmir’in Balçova İlçesi'nde, 41 yaşındaki Kadir K.'nın, sokakta önünü ...
Üniversiteler karıştı: Toplam 167 gözaltı
Ankara Gazi, Sütçü İmam, Bingöl ve Çukurova üniversitelerinde öğrenciler ...
Flaş! Savcı Dumanlı’nın serbest kalmasına itiraz etti
"Paralel yapı" operasyonunda Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem ...
 
Atama bekleyen öğretmenlere büyük müjde
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla öğretmenlerin yarıyıl tatili ...
İzmir'de Suriyeli dramı: 24 kişi aynı yerde!
Suriye'deki savaştan kaçıp, İzmir'in Torbalı İlçesi'ne sığınan Suriyeliler, ...
Bakan konuştu: 2 infaz arasında bağlantı var mı?
Efkan Ala, İstanbul'da işlenen 2 cinayet arasında bağlantı olup olmadığı ...
 
İzmir’den Gülen’e ilk suç duyurusu
İzmir adliyesinde çete kurmak, yönetmek ve ayarladığı hakimler üzerinden ...
İzmir'de Halkbank önünde yolsuzluk protestosu: 6 gözaltı
Sosyalist Demokrasi Partisi üyelerinin Karşıyaka Halkbank şubesi önündeki ...
Şok eden itiraf: Taciz etmeden duramıyorum!
Otobüs ve tramvaylarda özellikle üniversite öğrencisi kızları taciz ettiği ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva