HABERLER>GÜNCEL
26 Şubat 2019 Salı - 12:10

Damacanalardaki 7 rakamına dikkat!

İzmir Gazi Ortaokulu’nda 'Plastik hayatlar ve kanser' seminerinde konuşan Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden Prof. Dr. Hamdi Temel “Biberonlar ve damacanalarda bulunan 7 rakamına dikkat edilmesi gerekiyor” dedi

Damacanalardaki 7 rakamına dikkat!

“Naylon aşkı öldürür” sloganıyla yola çıkan Prof. Dr. Hamdi Temel sıcak bir yemeğin plastik tabağa, sıcak bir içeceğin plastik bardağa konulmasının çok  tehlikeli olduğunu dile getiren Prof. Temel ‘’ Köpük ve karton bardaklarda da belli bir derece geçildiğinde Kimyasallar kanserojen bir reaksiyon oluşuyor ve  bazı karton bardaklar tutkallarla yapıştırılıyor dolayısıyla çayın yanında birçok kimyasal alıyoruz. Poşet çaylar önceleri tutkallı olarak satılıyordu, daha sonra zımbalı yapıldı. Zımbada da ağır metal bulunmaktadır. Biliyorsunuz bizler çayı çok seven bir ülkeyiz bazen demlenmesi için saatlerce bekletiyoruz hele otellerde bi bakın sabah altıda yedide çay koyuluyor akşama kadar kalıyor biz çay içitğimizsanıyoruz ama aslında kanserojen bir madde olan kimyasallar içiyoruz ‘’diye konuştu.PET ŞİŞENİN KANSER YAPTIĞI İSPATLANDI
Prof Temel’’Ortadoğu’da sadece Türkiye’de bulunan cihazlarla ölçümler yaptık ve pet şişelerin uzun ömürlü olması için bazı katkı maddeler konuluyor. Pet şişelerin içinde suyun içine karışan 3 kimyasal madde tespit ettik. Bu suyu güneş ışığında beklettiğimizde maddelerin sayısı 5’e çıktı ve bundan dolayı Amerika’nın San Francisco kentinde pet şişe yasaklandığını söyledi. Ayrıca pet şişenin bebeklerin solunum yollarına ciddi zararlar verdiğini uzun vadede ise kansere sebep olduğunu ve özellikle bebekler ve hamileler pet şişe kullanılmaması gerektiğini söyledi.Prof Temel ‘’Pet şişelerin yerini alabilecekbaşka şeyler gerekiyor" dedi.

Avrupa ülkesinde naylon poşetler kullanıldığında vergi verildiğini dile getirdi.Naylon poşetlerin çözülmesi de çözülmemesi dert. Naylon poşetler, çözüldüğü zaman toprağın fiziksel ve kimyasal özelliğini değiştiriyor ve yetiştirilen bitkilere zarar veriyor. Çözülmediğinde ise yakılıyor ve toksit gazlarla küresel ısınmaya sebep olduğunu söyledi.

Prof Temel ‘’Sokaklardan kanalizasyonlardan toplanan plastik atıklarda çok tehlikeli ,plastikler doğada yok olmuyor hatta hayvanlar plastik yiyip zarar görüyor’ ’dedi.

Siyah poşetler zehir saçıyor

Prof Temel ‘’Poşetlerin içine siyah olması için siyah boya koyuluyor ve tamamen kanserojen. Biz bu poşetleri örneğin üzüm taşımada kullanıyoruz ve üzüm yediğimizi zannediyoruz yada Tarım ilaçlarını siyah poşetlere koyulduğunda ise  tarım ürünlerine zarar verdiğimizin farkında bile değiliz. İçinde mikroorganizmalar yetişiyor ve koklandığında bile anlaşılıyor. Bazen diyorum bizim bağışıklık sistemiz çok güçlü çünkü bu şartlar altında sağlam olmamız bile bir mucize.  6 aydan sonra biberonla bebeğimizi tanıştırıyoruz ve biberonlar da genellikle plastik. Yani aslında 6 aylıkken zehirlenmeye başlıyoruz. ‘’ dedi.

Yemek masalarımızda, okyanus ve denizlerde ,tuzlardamikroplastikler tespit edildi.

GELECEKTE MUSLUKLARDAN PLASTİK KATKILI SU İÇMEYE HAZIRMISINIZ?
Bu sular barajlardan geliyor ve barajlar plastiklerle dolu ve barajlardan bu plastikleri temizlemek çok zor. Kırtasiye ürünlerinde özellikle kokulu silgilerden çocuklarımızı uzak tutmamız gerektiğini dile getirdi.

KANSERE UMUT CİVANPERÇEMİ BİTKİSİ
Prof. Temel son olarak doğanın sunduğu civanperçemi bitkisi hastalıklı hücreleri yok ettiğini ve bu bitkinin Türkiye’de bolca bulunduğunu ancak dünyadaki ülkelere göre Türkiyede çok kullanılmadığını dile getirdi.

 
İzmir'de asker ve polislere FETÖ operasyonu: 21 gözaltı!
 
İzmir'in asayiş raporu: 1 haftada 489 kişi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de asker ve polislere FETÖ operasyonu: 21 gözaltı!
İzmir'de düzenelenen FETÖ/PDY operasyonunda 21 kişi gözaltına alındı. ...
Ümit Karan'a mahkemeden zorla getirme kararı
İstinaf Mahkemesi, "Basit cinsel saldırı" suçundan yargılandığı davanın ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan Ermenistan'a kınama
Dışişleri Bakanlığı'ndan, Hocalı katliamının 27'nci yıl dönümü nedeniyle yapılan ...
 
DHKP/C'nin Türkiye sorumlusu yakalandı!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu sabah saat 03.00'e karşı DHKP/C'nin ...
Düğünde 'en çok siz oynadınız' kavgası! İnanılmaz görüntüler
Adana'da sokak düğününde kız ve erkek tarafının 'en çok siz dans ettiniz' ...
İzmir açıklarında 62 kaçak göçmen yakalandı!
Çeşme ile Menderes ilçeleri açıklarında 62 kaçak göçmen yakalandı.
 
İzmir'de 'saç' davası... Mahkemelik oldular
İzmir'de, iki kez yapılan saç ekim işleminin başarısız olduğunu, aynaya ...
İzmir'de uyuşturucu operasyonuna 3 tutuklama!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 kişi tutuklandı.
İzmir'deki ölümlü kazanın sanığına tahliye!
İzmir'de, trafikteki tartışma sırasında otomobilini önüne doğru kırdığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva