HABERLER>POLİTİKA
4 Ağustos 2019 Pazar - 17:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul-İzmir Otoyolu açılışında konuştu: Tarih yazıyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Bursa Şehir Hastanesi açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Bugün Bursa'ya hem sizlerle hasret gidermek hem de iki önemli yatırımın sevincini paylaşmaya geldik. Bugün bir tarih yazıyoruz. İstanbul'u İzmir'e farklı şekilde bağlıyoruz. Kendilerince dalga geçenler oldu. Bunların her zamanki işi bu. Kasamdan para çıkmadan yapıyorum. İstanbul ile İzmir arasındaki yolculuk süresini 3,5 saate indiren otoyolun tamamlanan 192 kilometrelik son bölümü de bugün açıldı. Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan İstanbul-İzmir otoyolu 61 milyar TL'ye mal oldu "dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul-İzmir Otoyolu açılışında konuştu: Tarih yazıyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Bursa Şehir Hastanesi ortak açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: -"Bugün Bursa'ya hem sizlerle hasret gidermek hem de iki önemli yatırımın sevincini paylaşmaya geldik. Bugün bir tarih yazıyoruz. İstanbul'u İzmir'e farklı şekilde bağlıyoruz. Kendilerince dalga geçenler oldu. Bunların her zamanki işi bu. Ben kasamdan para çıkmadan yapıyorum. Senin aklın buna ermez bay Kemal. Sana SGK'yı verdiler, batırdın, hastaneleri yönetemedin. Bunun genel müdür olduğu dönemde ölülerimizi rehin aldılar. İstanbul ile İzmir arasındaki yolculuk süresini 3,5 saate indiren otoyolun tamamlanan 192 kilometrelik son bölümü de bugün açıldı. Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan İstanbul-İzmir otoyolu 61 milyar TL'ye mal oldu."

"DEVLETİN KASASINDAN BİR ŞEY ÇIKMIYOR"
Maliyeti ne bunun 11 milyar dolar. Ülke ekonomisine yakıt ve zaman katkısı 3,5 milyar liradır. Bu yol sayesinde turizm, sanayi hızlanacak. Bu otoyolu inşa eden 22 yıl 4 ay süreyle işletecek olan ortak girişim grubunun ödeyeceği tutar 6,3 milyar lira. Bu otoyol Türkiye için her bakımdan kârlı bir projedir. Devletin kasasından bir şey çıkmıyor. Otoyolun Balıkesir tarafındaki açılışını da Binali Yıldırım kardeşimiz yapacak. 

6 bin 100 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğumuzu bugün 26 bin 764 kilometreye ulaştırdık.

Bu hafta Kurban Bayramı var. Acele giden ecele gider. Kurallara uyalım, bayramları acıya döndürmeyelim. Yollarda aman ha çok dikkat edin. 

"ŞEHİR HASTANESİ SAYISINI 10'A ÇIKARDIK"
Bugün Bursa'da hizmete açacağımız 1355 yataklı şehir hastanemiz Bursa'nın güzelliğine güzellik katmış. Kendi içinde 6 ihtisas hastanesi ve diğer birimleriyle yüksek standartlara sahip bir şaheser.  Ülkemizdeki şehir hastanesi sayısını 10'a yatak sayısını da 13 bin 417'ye çıkarmış olduk. 10 adet hastanenin inşaatı sürüyor. 

Bursa'ya yapılan yatırımlar 50 katrilyonun üzerinde. Hizmet yarışında esamesi okunmayanların çarpıtma işine gelince en önde olmalarının takdirini milletime bırakıyorum. CHP Genel Başkanı'nın şehir hastanemize dil uzattığını görüyorum. Neymiş, şehir hastanelerinin maliyetini kimse bilmiyormuş. Kendi cebimizden para vererek yaptırmıyoruz. Yıl ay gün koyuyoruz. Bu kadar gün ay yıl çalıştırmak suretiyle bu hastaneyi yapacaksın. Buna yap-işlet-devret denir. Bu hastaneler devlet bütçesiyle yapılmış olsaydı ihale rakamı yazıyor olacaktı. Devletin sağlık yatırımlarına ayırabildiği rakam belli. Bu kaynakta ancak klasik devlet hastanelerinin yapımına yeter. Dev projeler için alternatif finansman modelleri gerekiyor, biz bunu yaptık. Hastanemizin yatırım bedeli 2 milyar 286 milyon lira. İşletme süresi 25 yıl.

Ülkemizi tökezletmek, yüz üstü kapaklatmak için çalışanların olduğu dönemden geçiyoruz. Bugün maruz kaldığmıız onca saldırıya rağmen dimdik ayaktaysak bunu 17 yılda ülkemizi getirdiğimiz yere borçluyuz. CHP'nin başındaki zat kalkınma planını eleştirmek adına milli gelirin 10 yıldır artmadığını iddia etmiş. Türkiye'nin geliri 236 milayr dolardı bu rakamı 950 milyar dolara kadar çıkardık 2013'te. Bu zat Gezi olaylarında sokakları terörize edenlerin yanındaydı. Bu zat PKK terör örgütünün siyasi temsilcileriyle beraber Ankara'dan İstabul'a yol yürüyordu. 15 Temmuz gecesi havalimanında tankların koruması altında Bakırköy Belediyesi'ne gidiyordu. Çukur eylemleri ile saldırıldığında teröristlere barikatları kuran arkadaşlar diye sesleniyordu. Hayatı yalan. Uzunca bir süre tiyatro diyerek darbecileri koruyordu. Suriye topraklarından ülkemize yönelik tehditleri engellemek için harekete geçtiğimizde Afrin'e grimeyin diyerek gözdağı verme peşindeydi.

"BİR YERE KADAR SABREDERİZ"
Afrin'e, Cerablus'a, El-Bab'a girdik. Şimdi de Fırat'ın doğusuna gireceğiz. Biz bunu Rusya ile de ABD ile de paylaştık. Taciz atışları devam ettikçe bizim sessiz kalmamız mümkün değildir. Biz bir yere kadar sabrederiz. O sabrın bir sonu var. 

"FAİZ DAHA DA İNECEK" 
Merkez Bankası faizleri indirdi, daha da inecek. Müjdeyi veriyorum, enflasyon da düşecek. Yatırımcı kardeşlerime sesleniyorum; artık mevcut yatırımlarınızı genişletin. İstihdamı da artırın. Döviz kuru artık belli bir seviyenin üzerine çıkamıyor. Tüm vatandaşlarıma çağrıda bulunuyorum, herkes artık ekonomimizle ilgili spekülasyonlara kulaklarını tıkayıp, işine gücüne bakmalıdır. Önümüzdeki 1 yılı kazasız belasız geride bıraktığımızda yeni bir şahlanış dönemine gireceğiz.

 
İzmir'de korkutan deprem!
 
Çiğli Kent Sempozyumu'nda Gediz Deltası vurgusu
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alen35 5 Ağustos 2019 Pazartesi 11:41

valla helal olsun gidiş geliş 500TL üzeri olarak tarih yazdılar.

Yorumu oyla      8      5  
izmirli göçmenler 5 Ağustos 2019 Pazartesi 10:56

devletin kasasından bir şey çıkmıyor da vatandaşın cebinden çıkanı neden söylemiyorsun o zaman ha çok akkıllı zanediyorsunuz kendinizi öylemi geçin onu bir adet işinize öyle geliyor da ondan

Yorumu oyla      8      5  
NEYİN HAVASI 5 Ağustos 2019 Pazartesi 10:51

UÇAKLA GİTMEK DAHA UCUZKEN 250 LİRALIK YOLU AÇMAKLA ÖVÜNMEK DE NEYİN NESİ ACABA? VATANDAŞI SOYDURDUĞUNUZUN FARKINDA DEĞİL MİSİNİZ??

Yorumu oyla      8      5  
SAYGI 5 Ağustos 2019 Pazartesi 10:25

Kimin parasıyla neyin tarihini yazıyorsunuz yapılması gereken vergi karşılığında yol elektrik su baraj gibi hizmetler Devletin görevi değil mi? ben mi yanlış biliyorum oradan geçerken ödediğimiz para zaten ayrı bir tartışma konusu'!!!!!!

Yorumu oyla      8      5  
TC misafir 4 Ağustos 2019 Pazar 18:28

Demiryolunu geliştirme, özel aracı ve dışa bağımlı olduğumuz akaryakıt tüketimini teşvik et. Bu da yetmezmiş gibi yolu kullananları kaz gibi yol sonra da yatırım yaptık de. Şehir hastaneleri de aynı. Hasta garantili hastane hey yavrum hey!

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rumlar Türkiye’yi BM’ye şikayet etti
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki doğalgaz ...
CHP’li Sertel kentsel dönüşüm mağduriyetini Meclis’e taşıdı
Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından 2017 yılında temeli atılan ...
Yıldırım'dan iki hafta arayla bir İzmir mesaisi daha!
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, yerel seçimden sonra ilk ...
 
AK Partili Çankırı'dan Büyükşehir komisyonuna TBMM daveti
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’nun toplantısına İzmirli kadın milletvekilleri ...
İYİ Parti'de GİK belli oldu: İzmir'den 2 isim!
İYİ Parti 4. Olağanüstü Kurultayı'nda yapılan seçimde GİK üyeleri belli ...
CHP'li Beko 'İzmir'in Çernobili'ni sordu
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in Çernobil’i olarak anılan Gaziemir’deki ...
 
AK Parti İzmir'den 30 ilçede eş zamanlı 'AK Aile Buluşması'
AK Parti İzmir Teşkilatları 30 ilçede dev bir buluşma gerçekleştirdi. ...
Bakan Ersoy açıkladı: Bodrum kapalı gişe!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Kurban Bayramı, tam yüksek ...
'Bu kiliseyi İstanbul için zenginlik olarak görüyorum'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva