HABERLER>POLİTİKA
28 Ekim 2016 Cuma - 16:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 29 Ekim mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 29 Ekim mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün, Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde ilan ettiğimiz, son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. kuruluş yıl dönümüdür." diye başladığı mesajında, esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen Türk milletinin, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı, tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla zaferle taçlandırdığını belirtti.

Bu büyük zaferin ardından, 29 Ekim 1923'te, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi ve ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet'imizi, 2 bin 200 yıllık devlet geleneğimiz ile yaşadığımız coğrafyadaki bin yıllık Selçuklu ve Osmanlı mirasının, o günün zor şartlarında elde edilmiş bir kazanımı olarak görüyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, 93 yıldır karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmiş, bilhassa son dönemdeki atılımlar sayesinde, bugün dünyanın yükselen güçleri arasında yer almayı başarmış bir devlettir. Büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, temel insani değerlere olan bağlılığı, ilkeli ve vizyoner dış politikasıyla Türkiye, bölgesinde ve dünyada bir ilham kaynağı olmayı günümüzde de sürdürüyor."

En son 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananların, milletin devletiyle ne kadar bütünleştiğini, tartışmasız şekilde bir kez daha teyit ettiğini belirten Erdoğan, "Milletimiz, yeni işgal girişimlerine karşı da İstiklal Harbi'ndeki kararlılıkla mücadele edeceğini, o gece tüm dünyaya göstermiştir. FETÖ mensubu hainlerin silahlarına göğsünü siper ederek, özgürlüğüne, demokrasisine, Hükümetine ve devletine sahip çıkan milletimizin azmi, Cumhuriyet'imizin 100. yıl dönümüne hasrettiğimiz 2023 hedeflerimize ulaşma konusundaki en büyük güvencemizdir. Bu büyük devletin ve bu kahraman milletin Cumhurbaşkanı olmaktan şeref duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Dünyanın neresinde olursa olsun, tüm vatandaşların ve Türkiye'nin dostlarının da milletin 15 Temmuz'da yazdığı destandan gurur duyduklarına inandığını belirten Erdoğan, hem bir darbe girişimi hem bir terör saldırısı hem de bir işgal teşebbüsü olan böyle büyük bir badirenin atlatılmasının ardından Cumhuriyet'in 93. yıl dönümüne ulaşıldığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şundan tüm vatandaşlarımız, tüm dostlarımız emin olsunlar, bugün Türkiye, 15 Temmuz sabahına kıyasla, daha güçlü, daha dirayetli, daha kararlı bir ülkedir. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, vatanımıza, istiklalimize, geleceğimize kast eden hiçbir saldırı başarılı olamayacaktır. Terör örgütleri de, onları kullananlar da, hedeflerimize ulaşmamızı engelleyemeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye'de ve yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı gönülden tebrik ediyorum. Cumhuriyet'imizin banisi Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak için fedakarlıkla mücadele eden tüm gazilerimizi minnetle yad ediyor, bu uğurda canlarını veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ecdadımızın emanetine sahip çıkan kahraman milletimize ve bize dualarıyla destek olan tüm dostlarımıza en kalbi şükranlarımı sunuyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun."

 
Müezzinoğlu'ndan emeklilere: Bitireceğiz, biraz sabır!
 
İzmir'deki FETÖ davasında çarpıcı iddia: O bankaya çalışanlar adına...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli'den Aliağa çıkarması
AK Parti İzmir Milletvekili 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi İzmir’in ...
MHP İl Başkanı Karataş'tan 'Cumhuriyet' mesajı
Karataş mesajında “Cumhuriyetimiz uğrunda can verilecek kadar değerli, ...
Kılıçdaroğlu'ndan 2 günlük İzmir mesai: 1 zirve, 4 açılış!
CHP Genel Başkanı'nın 4-5 Kasım tarihlerindeki İzmir programı netleşti. ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan ByLock iddiası ve Dişli çıkışı!
CHP Lideri, "Bylock kullananların çözülen isimleri seçilerek söyleniyor. ...
Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na: Elinde bilgi varsa...
Kılıçdaroğlu'nun ByLock listesi temizlenerek savcılığa gidiyor iddiasına ...
Çavuşoğlu: 17 FETÖ'cüyü ülkemize geri aldık
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Bugüne kadar 17 FETÖ'cüyü ülkemize geri aldık, ...
 
CHP'li Sertel: Esnaf borç batağında...
CHP Keçiören İlçe Başkanı Serdar Kendir, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, ...
CHP'de vekiller zirvesinde yeni yol haritası!
Kapalı yapılan toplantıda Kılıçdaroğlu, milletvekillerini dinledi. ‘Referanduma ...
Gökçek: Hükümete çağrı yapıyorum...
Gölcük depremini ABD ve İsrail'in yaptığı deneylerin tetiklediğini söyleyen ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva