HABERLER>POLİTİKA
20 Mart 2024 Çarşamba - 12:04

Cumhur İttifakı Adayı Kırkpınar: Alevi belediye başkan yardımcımız olacak

Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, Alevi Kültür Dernekleri Yamanlar Şubesini ziyaret etti. Kırpınar, "Alevi bir belediye başkan yardımcımız olacak. Cemevlerini yapacağız ama sadece bununla sınırlı kalmayacağız. Gezi programları düşünüyoruz. Onur Mahallesinde Cemevimizi içinde morgu, aş evi olan şekilde inşa edeceğiz. 1 yıl içinde bitireceğiz ve sadece Onur Mahallesi'yle de sınırlı kalmayacağız. Mevcutta olanları elden geçireceğiz. Sayısını da ihtiyaç olan yerlerde artıracağız" dedi.

Cumhur İttifakı Adayı Kırkpınar: Alevi belediye başkan yardımcımız olacak

Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar ve meclis üyesi adayları Alevi Kültür Dernekleri Yamanlar Şubesini ziyaret etti. Şube Başkanı Hüseyin Görer, ilçenin yanı sıra Alevilerin sorunlarını anlatarak, mevcut belediye Başkanı Serdar'a Sandal'a yönelik eleştirilerde bulundu. Başkan Görer, İzmir genelinde Cemevlerinin, Alevi kurumlarına verilmediğini belediyeler tarafından işletildiğini kaydederek, "Seçilirseniz Cemevlerinin mülkü yine sizde kalsın ancak hangi saatte açıp, kapatacağımıza, Cem'lerimize biz karar verelim." dedi.

Bayraklı’dan çıkmış bir aday olduğunu sonradan gelen bir proje olmadığını vurgulayarak açıklama yapan Bilal Kırkpınar; “Bizim kökenimiz Erzurum ama biz 3 kuşaktır Bayraklı'dayız. O yüzden başkaları gelir seçim dönemi birtakım sözler verir, seçim biter onu bir daha bulamayabilirsiniz. Bizim ise akrabalarımızın hepsi Bayraklı'da, bizim başka gidecek yerimiz yok. Biz Bayraklı'nın içinden çıkmış bir adayız, sonradan gelmiş proje değiliz. Benim amacım koltuk değil, ben bana oy verin demiyorum, herkes kendisine, mahallesine, ilçesine, geleceğine oy verecek. Tekrarlanan işler aynı sonucu verir. Bayraklı kurulduğu günden beri olanlar, bugüne kadar yapmadıysa bugünden sonra da yapmaz. Biz ise "Bize oy vermeyenler bile 1 sene içinde 'İyi ki' diyecek diyoruz. Böyle bir hedefimiz var.’’ dedi.

“VATANDAŞLARLA İRTİBATI KESECEKSEM GÖREV BANA NASİP OLMASIN’’
Toplamda 60 projeyi hayata geçirmeyi beklediğini ifade eden Kırkpınar; ‘’Nisan itibarıyla bizi arayanlar ya bir sokakta ya otobüs durağında ya kahvehanede, ya bir köşe başında bulacaklar. Toplam 60 projemiz var, biz bu çalışmalara başlayacağız ve ben bu çalışmaları yerinde takip edeceğim. Zaten vatandaşla teması keseceksem Allah bana bu görevi nasip etmesin. Açık ve net söylüyorum. Belediye başkanlığı şehr-i eminlik. Vatandaşla belediye başkanı arasında protokol olmamalı, olursa vatandaş kendini anlatamaz.’’ açıklamasında bulundu.

“ALEVİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCIMIZ OLACAK’’
Bilal Kırkıpınar açıklamasının devamında şunları kaydetti; ‘’Ali İhsan ağabeyimiz Alevi dedesi olarak bizimle birlikte. Bu dönem Alevi bir belediye başkan yardımcımız olacak. Cemevlerini yapacağız ama sadece bununla sınırlı kalmayacağız. Gezi programları düşünüyoruz, Alevi derneği olarak Alevi kültürünü, inancını da anlatmamız lazım. Kerbela'yı anlatmamız lazım. Özellikle yeni nesillere aktarmamız lazım. Onur Mahallesinde Cemevimizi içinde morgu, aşevi olan şekilde inşa edeceğiz. 1 yıl içinde bitireceğiz ve sadece Onur Mahallesi İle de sınırlı kalmayacağız. Mevcutta olanları elden geçireceğiz. Sayısını da ihtiyaç olan yerlerde artıracağız."

GÖRER: MEZAR TAŞLARIMIZDA BİLE ‘İYİLER İYİDİR’ YAZAR
Alevi Kültür Dernekleri Yamanlar Şubesi Başkanı Görer, "Bayraklı birçok sorunu olan bir ilçe, belediye başkanının sorumluluğu çok. Genç yaşınızda buna cesaret edip bu yola çıktığınız için tebrik ederiz. Özellikle varoş mahallelerimizde daha çok sorun var. En başta da kentsel dönüşüm sorunumuz var. Park, yol, sokak, otopark sorunumuz var. Sosyal hayat yaşayabileceğimiz bir alanımız yok. Bunları nasıl çözeceksiniz? Alevilerin de çok sorunu var. Biz haklıya haklı deriz, kim doğru yapıyorsa o doğrunun yanındayız. Biz mezar taşlarımıza bile 'iyiler iyidir' yazarız. Bizim için kim iyi yapıyorsa o kıymetlidir. Gelen tüm adaylarımıza da bunu söyledim." dedi.

“NAFİZ GÜRMAN’DAKİ CEMEVİNİ DEVREDİN’’
"Bir belediye cami işletiyor mu?" diye soran Görer, "Sizlere gelip şu saatte namaz kılın derse belediye olur mu? Olmaz! Size de burada söyleyelim, ayrıca AK Parti Bayraklı'yı kazanmaya hiç bu kadar yakın değildi, kazanma şansınız da var. Sizden ricam Nafiz Gürman'daki Cemevini bir Alevi kurumuna devretmeniz. Burada birçok Alevi kurumu var, siz protokolü yaparsanız, mal yine sizin olur ama orayı Alevi kurumu işletir." dedi.

“HALKTAN KORKAN BELEDİYE BAŞKANI OLMASIN’’
Başta Onur Mahallesi olmak üzere yeni Cemevlerine ihtiyaç olduğunu söyleyen Görer, "Biz yeni Cemevi yeri de bulduk, tespitini yaptık. Onun da burada sizden sözünü istiyoruz. Onur Mahallesi'nde Cemevi ihtiyacımız var. Bir diğer ricamız ise ne olur kapıları halka kapatmayın. Biz bu durumu belediye başkanlarında yaşıyoruz. Bir belediye başkanı halka karşı canından korkuyorsa o zaman belediye başkanı olmasın. Tabi ki tedbirleriniz olur ama başka asansörle çıkması, halkla kapıları kapatması doğru değil.  Belediye başkanı halkla bütün olmalı." açıklamasında bulundu.

 
Mehmet Ali Erbil: Hırsız damat istemem
 
Mal varlığını açıkladı... Behzat Ç. daha İzmirli çıktı!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hayda 20 Mart 2024 Çarşamba 15:24

Başkan olamazsınız ALEVİLER illada yardımcı ne ayıp,ne aşağılayıcı,ne kin

Yorumu oyla      0      0  
VATANDAŞ_1 20 Mart 2024 Çarşamba 14:41

Düzeltme " Sayın Başkan..." ifadesi sehven yazılmıştır. Doğrusu" Sayın Başkan adayı" olacaktır... Özür dilerim.

Yorumu oyla      1      0  
ST 20 Mart 2024 Çarşamba 13:40

Bırakın böyle ayrımcı konuşmaları, ne demek alevi başkan yardımcısı? Dinlere ve mehzeplere göre mi ayırıyoruz görevlileri. Bu görevi hak eden Türk vatandaşı dindar da olsa, olmasa da, hangi mehzepten, etnisiteden olursa olsun ayrılmaz, ayrımcılık yapılmaz.

Yorumu oyla      3      0  
VATANDAŞ_1 20 Mart 2024 Çarşamba 13:38

Sayın Başkan lütfetmişler... Bu ne kibirdir?

Yorumu oyla      2      0  
Selvi Karabulut 20 Mart 2024 Çarşamba 12:24

Liyakat değilde inanç ve alt kimliklere göre mevki dağıtır olduk... Atatürk ilke ve inkilapları ışığında bir ülke özlemim var.

Yorumu oyla      6      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Önal’dan sosyal belediyecilik vurgusu
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, vatandaşlara projeleri ...
Cumhur İttifakı'nın Bergama Adayı'ndan Zeytindağ'da iftar buluşması: Kent meydanı yapacağız
Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan adayı Dr. Sadık Doğruer, Bergama’nın ...
CHP'li Bakan, Cumhur ittifakı'na reklam filmi üzerinden yüklendi: Dağ, aklımızla alay ediyor!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, Cumhur ...
 
Özel'den Gökhan Zan yorumu: Şaşırmadım
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TİP'in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan ...
CHP’li Mutlu'dan Halk Günü sözü: Sorunları birebir dinleyeceğiz
Halkın her türlü istek ve önerilerine hızlı çözümler üretebilmek amacıyla ...
CHP Bornova adayı Eşki: Artık gün sayıyoruz!
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, seçime sayılı günler kaldığını ...
 
CHP Menderes adayı Çiçek'ten otopark müjdesi
CHP Menderes Belediye Başkan Adayı İlkay Çiçek, ilçe merkezine iki otopark ...
AK Parti Karabağlar adayı Tunç'tan anne babalara müjde: Yeni kreşler açacağız!
AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç seçim sivil ...
AK Parti’nin Karaburun adayı Kaykaç konuştu: Siyasete girme sebebim rakibim!
Cumhur İttifakı’nın AK Partili Karaburun Belediye Başkan adayı Eyüp Kaykaç, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva