HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Haziran 2019 Cuma - 08:41

Çiğli'de sorunlara yerinde çözüm

Örnek bir uygulamaya imza atarak başkalık makamını mahallelere taşıyan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, bu kez Evka 5 ve Atatürk mahallesi sakinleriyle buluştu. Mahalle muhtarlık binalarının yanına masa koyan Başkan Utku Gümrükçü, vatandaşın oturacağı sandalyeler ve ikram aracıyla gittiği 4 mahallede vatandaşın talep, öneri ve sorunlarını dinledi.

Çiğli de sorunlara yerinde çözüm

Geçtiğimiz hafta Evka 2 bölgesinde dört mahalleye giderek vatandaşı dinleyen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, bu kez mahalle buluşmalarını Çiğli’nin en büyük mahallelerinden olan Evka 5 ve Atatürk mahallelerinde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Gümrükçü, “Vatandaşımızı dinleyerek Çiğli’nin sorunlarını haritasını çıkaracağız” dedi. Mahalle görüşmelerinin ardından beş yıllık planları hazırlayacaklarının altını çizen Başkan Gümrükçü, mahalle muhtarlık binalarının yanında mahalle sakinlerini dinledi. Evka 5 Mahalle Muhtarı Hilal Karakuzu ve Atatürk Mahallesi Muhtarı Veli Aba ile sorunları not alan Başkan Gümrükçü, vatandaşın ayakta kalmaması için sandalyeleri, çay ve su ikramlarının yapıldığı ikram aracını da mahallelere taşıdı

SİSTEM OTURACAK
Çiğli’yi halkın görüş ve talepleri doğrultusunda yöneteceğini belirten Başkan Gümrükçü, “Belediye makamını ayağınıza getirdik. Sizinle buluşmalarımıza devam edeceğiz. Çiğlimizi vatandaşlarımızla birlikte yöneteceğiz. Vatandaşımızın belediyeye kadar gelip derdini anlatması yerine mahallelerimizde sokakta vatandaşımızla buluşmayı uygun buluyoruz” dedi. 

 “Sistemi sizlerle birlikte düzenli hale getireceğiz” diyen Başkan Gümrükçü’ye meclis üyeleri de eşlik etti. Mahalle buluşmalarına her yaştan ve kesimden vatandaş katıldı. Başkan Gümrükçü’nün ilk durağı yaklaşık bir buçuk saat kaldığı Evka 5 Mahallesi oldu. Başkan Gümrükçü, daha sonra Atatürk Mahallesi’ne geçerek vatandaşları dinledi.

HERKESİ DİNLEDİ
Mahalle toplantıları öncesinde vatandaşlar SMS, sosyal medya ve hazırlanan afişlerle toplantı gün ve saati ile ilgili bilgilendirilirken, mahalle sakinleri de kendi hazırladıkları talep listelerini Başkan Gümrükçü’ye iletti. Mahallelerde yoğun ilgi ve coşkuyla karşılanan ve zaman zaman alkışlanan Başkan Gümrükçü sorunları imkanlar doğrultusunda çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

 Evka 5 ve Atatürk Mahallelerinde dile getirilen konuların başında otobüs güzergahları, sokak düğünleri, çay bahçesi talebi, elektrik kesintileri, sokak aydınlatmaları, istinat duvarı, pazaryeri, spor alanları, yollara kasis geldi.

BİRLİKTE YÖNETİM ANLAYIŞI
“Ben bugün sizleri dinlemeye geldim” diyen Başkan Gümrükçü, tüm mahallelere eşit hizmet anlayışı ile hizmetleri üreteceklerinin altını çizerek şöyle konuştu “Vatandaşımızı birebir dinlemek için makamımızı halkın ayağına götürüyoruz. Altı mahallede bu toplantıları gerçekleştirdik. Sorunları da yerinde tespit ediyoruz. Yüz yüze görüşmenin her zaman daha iyi olacağını düşünüyorum. Vatandaşımızı belediyeye kadar yormadan kendileriyle mahallelerinde buluşuyoruz. Vatandaş ve belediye bir olursa, vatandaşımızın karşısına iyi muhataplar koyarsak sorunlar çözülür. Sorunlarımızı kısa sürede çözebilmemiz için yeniden yapılanmamız gerekiyordu. Kentin geleceğini oluşturuyoruz.  Halkımızın taleplerini de mahallelere giderek kendim bizzat dinliyorum.  Tüm mahallelere eşit hizmet götüreceğiz. Öncelik vatandaşımızındır.” 

 
Aydın'da trafik kazaları: 3 ölü, 12 yaralı
 
Menderes Belediyespor’da yeni dönem
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayşe Doğru 28 Haziran 2019 Cuma 12:00

Atatürk Mahallesi ile alakalı yoruma katılıyorum...Her yer pislik içinde.Park yok,1 tane çiçek ve yeşil alan yok.Ortalık sinekten geçilmiyor.Haberin içeriğini okuduğumda bana da bomboş bir şey geldi.Amaç birşeyler yapmak değil , amaç ŞOV bence.Parka Bahçeler ve Fen İşleri ekipleri çok zayıf.

Yorumu oyla      4      5  
Demir EFE 28 Haziran 2019 Cuma 10:56

Başkan %100 tirbüne oynuyor.Zira sadece kendisinin istemesi ve iyi niyeti yeterli olmayacaktır.Altınızda sizin gibi dertlenen ekip lazım.Bakınız daha önce gittiği yerlere bir tane değişen bir şey göremezsiniz.Sadece gelirler sürekli olarak not alır ve giderler.Yıllardır Atatürk Mahallesindeyim.Atatürk Mahallesinin göbeğindeki Atatürk Büstü ve etrafı rezil gibi.Her yer pislik içinde , çocuk oyun alanı yok , yeşil namına hiçbir şey yok.Özetle Başkan gelmiş , dinlemiş ve notlarını almış lakin GELİŞME ve SONUÇ olmadığı sürece hiçbir şey ifade etmiyor.Haberin başlığında yer alan yerinde çözüm diye bir şey yok yani.Eminim ki Atatürk Mahallesinde yaşayan ve bu yorumu okuyan herkes buna katılacaktır.

Yorumu oyla      5      5  
Dışarıdan göz 28 Haziran 2019 Cuma 10:15

Bizde bunu bekliyorduk özlenen tabla egekent Çağdaş mahallesine de bekliyoruz

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Oran'dan örnek uygulama: Önce bağış, sonra nikah
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran yaz dönemi artan evlilik törenlerinde ...
Balçova’ya kadın eli değdi
Balçova’da rekor bir oyla Belediye Başkanı seçilen Fatma Çalkaya, her ...
İZBAN'da bakım zamanı: O saatlerde yola çıkacaklar dikkat!
İZBAN'da Menemen ile Çiğli istasyonları arasında yapılacak bakım ve yenileme ...
 
İzmir'in o ilçelerine 'elektrikli tren' geliyor!
TCDD 3. Bölge Müdürlüğü Menderes Havzası’nın önemli ilçeleri olan Ödemiş, ...
Başkan Batur Avrupa Birliği Protokolü'nü imzaladı
Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında gerçekleştirilen “Şehir Eşleştirme ...
Başkan Gürbüz esnaflarla buluştu
Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, kent merkezindeki esnaflarla toplantılar ...
 
Başkan Arda'dan Soyer'e metro teşekkürü
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın seçim vaadi olan kente metro ...
Narlıdereli esnafa ‘sağlık’ müjdesi
Narlıdere Belediyesi, Narlıdere Esnaf ve Kefalet Odası ile İlke Tıp Merkezi, ...
Çiğli'de çocuklara özel beslenme eğitimi
Çocukların erken yaşta doğru ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmesi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva