HABERLER>POLİTİKA
24 Eylül 2013 Salı - 10:44

CHP PM Üyesi’nden sürpriz hamle: Konak’a göz kırptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile geçtiğimiz hafta Hakkari ve Şırnak’ta temaslarda bulunan heyette yer alan Parti Meclis Üyesi Hüseyin Saygılı, önemli açıklamalarda bulundu. Bölgedeki izlenimlerini rapor hazırlayarak partinin yetkili organlarına ileteceklerini söyleyen Saygılı, bölgede halkın kendilerinden çok şey beklediğini söyledi. Yerel seçim sürecine de değinen Saygılı, özellikle İzmir’de ‘her ilçede farklı yöntem’ konusuna karşı olduğunu ‘tek tip’ aday belirleme yöntemine destek verdiğini ifade etti. Saygılı, partinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir sorununun bulunmadığını ifade ederken, “400 yıl değil 1400 yıl da yargılansa böyle bir siyasi figürü, partilimizi yarı yolda bırakmayız” dedi. Saygılı, Konak adaylığına da göz kırptı.

CHP PM Üyesi’nden sürpriz hamle: Konak’a göz kırptı

EGEDESONSÖZ - Radyo Pause’da yayınlanan “Fatih Yapar’la Neler Oluyor” programına katılan CHP Parti Meclis (PM) Üyesi Hüseyin Saygılı birçok konuda değerlendirme yaptı. Partinin Doğu ve Güneydoğu Bölgesi için oluşturduğu inceleme heyetinde yer alan ve geçtiğimiz günlerde Hakkari ve Şırnak’a incelemelerde bulan Saygılı, halkın partiden beklentilerini, yapılması gerekenleri anlattı. Yerel seçim süreci, aday belirleme yöntemi hakkında da konuşan Saygılı, Konak Belediye Başkanlığı’na adaylık için ise “görev” vurgusu yaptı.


 
BEKLENTİ ÇOK FAZLA
Akil insanlar heyeti olarak bilinen yapılanmanın ilk olarak CHP tarafından gündeme getirildiğini anlatan Saygılı, bölgedeki izlenimlerini anlattı. Saygılı, “Bu mesele AK Parti tarafından çarpıtıldı. Ne yazık ki bizim istediğimiz biçimde olmadı. Gündemi kendi istediği gibi şekillendirdi. Süreci İmralı ile birlikte ele alarak çözüm sürecini başlattı. CHP olarak çözüm sürecinde ne var, ne yok bilmiyoruz. Yapılan pazarlıklardan da haberimiz yok. Ana muhalefet partisi olarak bize bilgi vermek zorundalar.  Biz de süreci dışarıdan izlememek için kendi akil insanlarımızı oluşturarak bölgeyi gezdik. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde farklı yerlerde dolaştık. Önümüzdeki günlerde yapılan izlenimler genel merkez tarafından açıklanacaktır. Bölge insanı ekonomik olarak zor durumda… Şartları çok ağır. Son  yıldır çatışma ortamının yarattığı gerginlik ve yoksulluk var. CHP’nin oraya gidişi olumlu karşılandı. Hatta ‘bizi ihmal ettiniz, niye gelmediniz’ dediler. Bunu kabul ediyoruz. Son yıldır yeteri kadar eğilemedik. Bölge halkının beklentilerini karşılayacak çalışmalara ulaşmadığımız da ortaya çıktı. Biz, çözüm süreci ile ilgili STK’lar, parti örgütleri ile görüştük. Bizden serzenişleri var. Onlar ‘bizi dil ve din üzerinden yapılan siyasete mahkum ettiniz’ diyorlar. Sol, sosyal demokrat yapının yok olmayla karşı karşıya kaldıklarını ifade ettiler. Biz zaten bölgeye sık sık gidiyoruz. AK Parti’den daha çok temas kuruyoruz. Vatandaşlarımızla sürekli görüşüyoruz. Bölge insanımızın barışa yönelik talepleri var. Ana dilde eğitim istiyorlar. Partimizin ilgili kurumlarına sunacağız. CHP’nin dile ilişkin tutumu zaten belli.  Henüz rapor konusunda kesin bir tarih yok. Raporlarımızı yakın zamanda sunacağız. Ön raporu hazırlıyorum. İlgili kurullara sunacağız” dedi.
 
CHP’NİN BELGESİ VAR, AK PARTİNİN HİÇBİR ŞEYİ YOK
Devletin yapılan her şeyi halkına anlatması gerektiğini ifade eden Saygılı, “Bunlar bizim parti çalışmalarımız. Türkiye sınırları içerisinde yer alan illerin ziyaret edilmesi bazen yadırganıyor. Bunda bir şey yok. Hükümet ve devletle olan sorunları yerinde görüyoruz. Tespitlerimizi milletvekillerimize aktarıyoruz. Neler yapabiliriz ona bakıyoruz. Kendimizi de güncellemiş oluyoruz. İnsanlar AK Parti’ye güven duymuyor. Zaten ‘çekilme’ adı altında ifade edilen sürecin başarılı olmadığını biz de gördük. Onlar da söylemeye başladılar. Seçim öncesinde yapılan bir taktik. Vatandaşın beklentisi var ama umutlu değiller. İnsanların, AK Parti’nin yeniden bir kazık atacağı yönünde endişeleri var. Bizim gidiş amacımız sadece izlenim almak değil. Parti olarak demokrasi ve barış önerileri ile bölgeye gittik. Hükümet sürekli bir ‘paket’ konusunu gündeme getiriyor. STK ile görüşmeden, bölge halkı ile diyalog kurmadan paket olmaz. Kendi halkınız, ülkeniz için demokratik paket ortaya koyacaksınız ama bunu halktan gizleyeceksiniz. Bunun açıklıkla, demokrasi ile alakası yok. Çünkü onların gizli gündemi var. Biz haklıyız. Onların ne yapacağını kimse kestiremiyor.  Barışın anlamını en iyi bilen sol partilerdir. Sol anlayış uzun süre sorunlar yaşadı, mağdur oldu. Sağ partilerin Kürt sorunu adına hiçbir yazılı belgeleri yoktur. Dolayısıyla AK Parti’nin de kalıcı bir metaryeli bulunmuyor. CHP’nin tam 22 belgesi var. Tam 1989 yılından bu yana çalışıyor. Biz barışa, kardeşliğe sahip çıkıyoruz. AK Parti bunu siyasi proje olarak yürütüyor. Onlar ‘nasıl nemalanırız’ diye düşünüyorlar. Tabi ki kısa zamanda çok yüksek oy oranları düşünmüyoruz ama çalışmalarımız sürüyor.  Biz insanın dili, dini, etnik kimliği ile ilgilenmiyoruz” diye konuştu.


 
OY ORANI YÜZDE 34
Konuşmasında yerel seçim çalışmalarına da değinen Saygılı partinin oy oranının yükseldiğini söyledi Saygılı, “Yerel seçimlerle genel seçimler birbirinden farklı. Seçimler kadar kişinin oy vermesini adayın kendisi de etkiliyor. CHP olarak aday belirlemede resmi ön seçimi yapmıyoruz. Seçim takvimine 45 gün kala aday belirleme konusu bize uymadı. Zaman daralıyor. O yüzden eğilim yoklaması ve anketlere karar verdik. Belli illerde aday belirleme süreci başladı. Adayların kesin açıklanması Kasım-Aralık ayına kayabilir. CHP’nin oy oranları sürekli yükseliyor. Oy oranları yüzde 30-34 bandına kadar çıktı. Hükümetin uygulamaları, başbakanın açıklamalarından vatandaşlar artık bıktı. Ülkedeki seçmeni kemikleştirmeye çalışıyor. Toplumu bölerek çalışma yapıyorlar. Tehlikeli bir süreci işletti.  Gezi Parkı olayları, basına yapılan uygulamalar, yurttaşlara gösterilen tavırlar hükümetin nasıl bir sistemle çalıştığını gösteriyor. AK Parti hiçbir şeyi çözmedi. CHP’nin iktidarında yapılacak çok iş var. Biz gerçekten çok yorulacağız” dedi.
 
FAZLA ADAYDAN RAHATSIZ DEĞİLİZ
Gelişmiş ülkelerde aday belirleme sürecinin 6 ay-1 yıl önceden tamamlandığını ifade eden Saygılı, atama ve doğrudan genel merkez önerisi ile belirlenen sistemin demokratik olmadığını ifade etti. Saygılı, “Yerel seçim öncesinde eğilim yoklaması yapılacak. Bu da kolay anlatıldığı gibi olmuyor. Bizim genelgelerimizde çelişki yok. Parti kararlarını alırken ülkenin geneline hitap etmek zorundayız. Özel durum genelgesi kapsamında tabi ki isimler ortaya çıkacaktır. İzmir’de her bölgede adayımız çok fazla. Bunu zenginliğimiz olarak görüyoruz. Bir şikayetimiz yok. Partimize olan güveni, medeni cesareti gösteriyor. Bundan sevinç duyuyoruz. İl genel meclislerinin kapatılacak olması yerel ilçe belediyelerde artışa neden oldu. Partimizin son anketlerinde İzmir’in 30 ilçesi ve Büyükşehir Belediyesi’ni alacağımız zaten çıkıyor. Bu konuda sıkıntımız yok. AK Parti ile aramızdaki fark yüzde10’un hiç altına inmedi. Onlar manipülasyon yapıyorlar. AK Parti’nin bazı yanlış tutumları zaten İzmir’de ters tepti. Seçmen üzerinde olumsuz etki yarattı” diye konuştu.
 
PARTİNİN ALTINDA OY ALAN BAŞKANLA DEVAM ETMEYECEĞİZ
Aday belirlenirken yapılacak çalışmalara da değinen Saygılı, “Partide aday belirleme komisyonu çalışmalarını yürütüyor. Her ilin kendi koşullarında farklı yöntemler olabilir. İl başkanları zaten Ankara’da fikirlerini söylediler. İzmir’de eğilim yoklaması ve anketlerle aday belirleme sürecinin tamamlanması kararı çıktı. Eğer anketlerde yüzde 50’nin üzerinde, partimizin oy oranının üzerinde birisi çıkmış ise zaten onu aday göstereceğiz. Bu konuda da ‘belediye başkanları daha tanınmış, anketlerde birinci çıkar’ eleştirisi var. Biz bu eleştirileri de göz önünde bulunduruyoruz. Bir belediye başkanının oy oranı partinin oy oranının altındaysa o belediye başkanını başarılı bulmayız. Bu durum partimizin oy oranının altında oranı çıkan belediye başkanlarının değişeceği anlamına gelir. Sadece anketler, eğilim yoklaması yeterli değil. Örgütten gelen sesler de önemli. Biz her tarafın görüşlerini alacağız” dedi. Saygılı, İzmir’den CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil’in sorumlu olduğunu, PM üyeleri ve milletvekillerinin de görüşlerinin alınacağını söyledi.
 
HER İLÇEYE FARKLI YÖNTEM OLMAZ
Saygılı, aday belirleme sürecinde belirlenecek yöntemin ‘tek tip’ olmasını istedi. Saygılı, “İzmir’den talep zaten gitti. İl başkanı, ilçe başkanlarının görüşlerini getirdi. Ankara’da toplantı yaptık. Bir süre sonra çalışmalar tekrar değerlendirilecek. Birkaç tane metropol dışındaki ilçede eğilim yoklamasına gidilebilir. Metropol ilçelerde ise bir ilçe bir yöntem ile gidiyorsa, diğer ilçeler de aynı yöntemle belirlenmelidir. Yakın ilçelerde ayrı sistem olmaz. Metropollerin tamamında eğilim yoklaması yapılıyorsa bu doğrudur. Yoksa birinde yapın, diğerinde yapmayın iyi bir şey değil. Eğilim yoklaması istemeyenler de var. Belediye başkanının değişimini isteyenler mevcut başkanları önde görüyorlar. Parti bunu da göz önünde bulunduracaktır” dedi.
 
BAŞKANLAR GENEL BAŞKANA GİDEBİLİR
Saygılı geçtiğimiz haftanın en çok konuşulan konuları arasında yer alan 8 ilçe başkanının Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesine de değindi.  Toplantıda “Aziz Kocaoğlu’na mecbur değilsiniz” mesajı veren ilçe başkanlarının gizli ziyareti ile ilgili Saygılı, “İlçe başkanlarımızın genel başkanlarını ziyaret etmelerinde yadırganacak bir şey yok. Ziyaret edebilirler. Yine 3-5-8 kişi bir araya gelip ortak bir çaba içinde olabilirler. Değerlendirmelerini genel başkana aktarmak istemiş olabilirler. Ben, bu ziyareti Aziz Kocaoğlu’na karşı bir hareket olarak düşünmüyorum” diye konuştu.


 
KOCAOĞLU İLE İLGİLİ SORUN YOK
Saygılı, en çok merak edilen konular arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun adaylığına genel merkezin nasıl baktığı konusunu da değerlendirdi. Saygılı, “Şimdi bu meseleyi düşünürken ‘senin için 15 sene yatarım vay vay” diye bir türkü aklıma geldi. Aziz Başkan 400 yılla yargılanıyor. Kendisi ‘İzmir için 400 yatılır’ şeklinde değerlendirme yapıyor. İzmir’i çok seven, onun için çalışan belediye başkanımız var. Eleştiriler olabilir. 400 yılla yargılanan bir belediye başkanını, CHP’nin bütün değerlendirmelerin dışında tutup,  ahlaki bir durumla karşı karşıya olduğunu, böyle bir belediye başkanını kenara itmeyeceğini bilmemiz gerekir. Zaten Aziz başkanın ‘adayım ya da aday değilim’ diye bir değerlendirmesi olmadı.10 yıldır çalışan bir belediye başkanı bu değerlendirmeyi, adaylık açıklamasını, partisinin ya da genel merkezinin yapmasını istemiş olabilir. Bu da son derece şık bir hareket. Bu tavır ile ‘partim başarılı buluyorsa yeniden atar, başarısız buluyorsa görev vermez’ anlamına gelir. Siyasi nezaket bakımından olumlu değerlendirilmesi gereken hareket. Aziz Kocaoğlu bu tavrı ile doğru olanı yapmıştır. Tabi ki genel merkezimizin Aziz başkanın adaylığı ile ilgili negatif bir tavırda olduğunu düşünmüyorum. Yapılan bütün çalışmalarda Aziz başkan önde. Halk seviyor. 400 yıl değil 1400 yıl da yargılansa böyle bir siyasi figürü, partilimizi yarı yolda bırakmayız. Kendisine yapılan ahlaki saldırı ile karşı karşıyayız. Kendisi için ‘eksik-fazla yaptı’ denilebilir ama siyasi yargılama var. Bunu kabul etmiyoruz. Siyasi bütün yargılamaların karşısındayız.   Sürekli ‘diren Taksim, diren Türkiye’ dedik. Şimdi de ‘diren İzmir, diren Aziz Kocaoğlu’ diyoruz. Asla bu tarz siyasi yöntemlere pabuç bırakmayacağız” dedi.
 
GÖREV VERİLİRSE…
Saygılı, Konak Belediye Başkanlığı’na adaylığı ile ilgili de konuştu. Partide potansiyel adaylar arasında yer alan Saygılı şunları söyledi: “CHP ahlakı ile yetişmiş bir insanım. Evrensel sol değerlerle büyüdüm, bu günlere geldim. Partim beni Parti Meclisi’ne seçti. Şu anda nerede görev veriliyorsa orada çalışıyorum. Genel başkanım son olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne görevlendirdi. Oraya giderek günlük 18-20 saatimi partime harcıyorum. Buraya geldiğim zaman da partimin bütün etkinliklerine katılıyorum. Bu nedenle PM üyeliğim sıfatını kullanarak aday adayı olmuş arkadaşlarımın önüne geçmek istemem. Adaylık başvurum da yok. Bunu da yapmadım. Tamamen genel başkanımızın, genel merkezimizin, PM’nin iradesine bağlı bir durum. Eğer Konak değil de başka bir yer yani ‘Cizre’ye git, Çemişgezek’e git’ denilirse biz oraya da gider ve o görevi yaparız. O nedenle görev verilirse bundan sonra çalışmam olabilir. Eğer partim görev vermezse yarışan aday adayı arkadaşlara başarılar dilerim”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Narlıdereli mustafa 26 Eylül 2013 Perşembe 01:48

Örgüt emekçisidir Hüseyin kardeşimiz yıllar yılı delege dahi olmamıştır. Siyasette şans yüzüne bir türlü gülmemiştir. Ezik ve boynubükük şekilde CHPden ayrılmamıştır. Tekke yi beklemiştir yani şimdi ise Ali Enginle yakaladığı rüzgarı hızlı bir şekilde kariyere çevirmek istemektedir yakaladığı ilk güçlü pozisyonu mütevazi ve sabırlı şekilde vekilliğe tahvil edebilecekken erkenden konak gündemine girerek siyaseti yanlış okumuştur. Şimdi bu çıkışla kendine 10 yeni düşman edindi. Yine yazık oldu.

Yorumu oyla      12      5  
MARİFET 25 Eylül 2013 Çarşamba 16:22

parti meclisi üyesi olduysan tabiki çalışacaksın.PM üyesi sadece izmirden değil ülkeden sorumludur.soru belli herkes kadar partiliysen ve adaysan adam gibi çık adayım de.oynamaya gerek yok.

Yorumu oyla      12      5  
GALEM 25 Eylül 2013 Çarşamba 11:21

Kardeşim mühür siz de nasıl olsa genelbaşkan la öyle yada böyle siz görüşüyorsunuz daha diğer aday adaylarını niye oyalıyorsunuz ki şimdiden açıklayın ki herkes işine gücüne baksın...Partinin genel başkan yardımcısı gelir adeta namzetimdir diyip bir iki aday adayı ile dolaşır.. ne bu ya koskoca insanları yalaka yapıp kişiliğinden ettiniz..Nitelikmiş partiye emeği yapabilecek kapasitesi var mı, örgüt ne düşünür kimin umrunda...hep ben ve benden olsun oyu isteyen ve oy veren kimin umrunda...

Yorumu oyla      17      5  
Demet GÜNGÖREN 25 Eylül 2013 Çarşamba 08:18

BU KURALI KOYAN PARTİ MECLİSİ HÜSEYİN BEYDE ANLADIĞIM KADARIYLA PARTİ MECLİSİ ÜYESİ ŞİMDİ DİYORKİ BEN KENDİ KOYDUĞUM KURALA UYMAYABİLİRİM. SİZ BUNU SÖYLEDİĞİNİZDE ÜLKEYE İLİŞKİN SÖYLEDİKLERİNİZİN EHEMMİYETİ KALMIYOR HÜSEYİN BEY KOYDUĞUNUZ KURALA UYACAKSINIZ YADA O KURALI KOYMAYACAKSINIZ.

Yorumu oyla      20      6  
adam gibi adam 24 Eylül 2013 Salı 22:47

Hüseyin Saygılı verilen göreve sadakatla bağlı biridir. Kendisi parti meclis üyesi iken ve genel başkan kendisine Doğu ve Güneydoğu gibi öenemli bölgelere ilişkin görevler vermişken tabiki çıkıp belediye başkan adaylığı yapmaz. Ama Örgüte bağlı bir kişilik olarak tanıdığım Saygılı Örgütü git aday ol diye görev verirsede elbetteki o görevi yerine getirir. Halk adamı ve mütevazi kişiliği ile keşke olsa. bende o zaman ikametkahımı konağa alırım. halkın yönettiği bir ilçede yaşarım.

Yorumu oyla      14      13  
Hüseyin SİNSİoğlu 24 Eylül 2013 Salı 16:53

Aday Adayı arkadaşalarımızın önüne geçmek istemem demiş sayın saygılı ancak Genel Merkezden görev beklemek armut piş agzıma düş değil midir? Bu tutum bu düşünce ve bu beklenti parti içi demokrasiyi zedelemez mi Konak Belediye Başkanı olmak için Genel Başkanın görev vermesini beklemek ayıp degil midir diger aday adayı arkadaslarımızın emeklerinin ziya olmasına neden olmaz mı cesurca adayım diyemeyenlerin yeri değildir belediye başkanlığı!!!

Yorumu oyla      27      8  
Haydar Gül 24 Eylül 2013 Salı 16:01

Bu Genel Başkan genelgelerine sahip çıkacak; sizde erketeden adaylığı alamayacaksınız.

Yorumu oyla      26      6  
HAKTAN YANAYIZ 24 Eylül 2013 Salı 15:15

G.MERKEZ GENELGE YAYINLADI VE 2 EYLÜLE KADAR VARSA KENDİNE GÜVENEN,CESUR İNSANLAR ADAYLIĞINI AÇIKLASIN DEDİ.PM ÜYERİNİ AYIRMADILAR.ZATEN 3 TANE PM ÜYESİ DE BU NEDENLE AÇIKÇA VE CESARETLE 2 EYLÜLDE ADAYLIK BAŞVURUSU YAPTILAR.İNSANLAR AYLARDIR EMEK,ZAMAN VE PARA HARCAYARAK KENDİLERİNİ GÖSTERMEYE ÇALIŞIYOR.ŞİMDİ SİZ HANGİ AYRICALIĞINIZLA HANGİ HAK VE SIFATLA,ADAY OLMA CESARETİ BİLE GÖSTERMEDEN, KAÇAK GÜREŞEREK"İSTEMEM YAN CEBİME KOY"DİYORSUNUZ. SİZİN GİBİLERİNE DEĞİL CESUR İNSANLARA İHTİYACIMIZ VAR

Yorumu oyla      31      7  
megaköylü 24 Eylül 2013 Salı 13:08

dediklerinden bir şey anlamadım.

Yorumu oyla      25      9  
Bilal-İzmirli 24 Eylül 2013 Salı 12:11

CHP ÜYELERİNİN TERCİHLERİNDEN BU KADAR ÜRKEN İNSANLARIN DEMOKRASİDEN EMEKTEN İNSAN HAKLARINDAN BAHSETMEYE HAKKI YOKTUR....İZMİR KURULTAY DELEGELERİ HERHALDE BU YAZILARI OKUMUYORLAR YADA CEVAP YAZACAK CESARETLERİ YOK.ESERİNİZLE GURUR DUYUN.SİZLER OYLARINIZLA BU YÖNETİMLERİ SEÇTİNİZ ONLARDA SİZLERİ DİSKALİFİYE EDEREK ADAYLARI DELEGELER ÜYELER DEĞİL BİZ BELİRLERİZ DİYORLAR.SANKİ PADİŞAH KAPI KULU ATIYOR BUNUN ADIDA DEMOKRASİ DİYORLAR CHP.DE.CHP Delegesi CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      27      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ'dan İzmir vekillerine Paris çağrısı
Ak Parti İzmir Milletvekili Av. Hamza DAĞ, İzmir’in EXPO 2020 adaylığı ...
Atalay'dan kritik açıklama: Gül yeniden…
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yürüyen bir çözüm süreci olduğunu belirterek, ...
‘AK Parti’nin Gezi’si Twitter’ı salladı: #direnyamanlar
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’nin çıkışıyla patlak veren ...
 
CHP'den Ankara ve İstanbul adayı açıklaması
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ...
Şengül: Nefrete nefretle karşılık vermeyiz
AK Parti Menderes İlçe Teşkilatı Danışma Meclisi Toplantısı 48. kez gerçekleştirildi. ...
28 Şubat'ın sır tutanakları ortaya çıktı!
28 Şubat MGK toplantısında Erbakan'ın, irtica konusundaki kaygılarını ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan derbi yorumu: Tezgah olduğu çok açık
Kılıçdaroğlu: Mizansen yaratıp Çarşı Grubu’nu sindirmek istiyorlar. Tek ...
CHP’de ‘metropol’ zirvesi: Engin’den değişim vurgusu
Metropol ilçelerde belediye meclis üyeliğine aday olan partililere seslenen ...
Kızını Bakan'ın kucağına bırakıp gitmek istedi!
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Kayseri'de çeşitli açılışlara ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva