HABERLER>POLİTİKA
9 Mart 2024 Cumartesi - 17:43

CHP’nin adayı Duman, projelerini anlattı: Buca’da neler değişecek?

CHP Buca Belediye Başkan adayı Görkem Duman, projelerini anlattı. Projelerini anlattığı toplantıda ayrıca Buca Cezaevi alanına değinen Duman, “Atatürk Kültür Merkezi’ni öneri proje olarak sunuyoruz, yıkılan Buca Cezaevi için sunuyoruz. Büyükşehir, bakanlık ve bizler işbirliği içinde yapabiliriz. Umarım gerçekleşir. Gerçekleştirmek için elimden geleni yapacağım, gerekirse 15 kere bakanlığa gideceğim. Hasanağa Bahçesi geçmişten bir miras olarak kaldı bu alanı da miras olarak bırakacağız ve depremde toplanma alanı olarak önemli bir yer. Buca’yı simge haline getiren bir yer olsun istiyorum” dedi.

CHP’nin adayı Duman, projelerini anlattı: Buca’da neler değişecek?

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ – Yerel Seçimlere 21 gün kala belediye başkan adaylarının seçim çalışmaları hızla devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediye Başkan adayı Görkem Duman, Buca’da yer alan Demokrasi Meydanı’nda proje tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, önceki dönem İzmir Milletvekilleri; Kani Beko, Ahmet Ersin, Musa Çam, Tacettin Bayır, çok sayıda partili ve vatandaş da katıldı.

Duman, toplantıda seçimi kazanmasıyla birlikte gerçekleştireceği projeleri anlattı.

MAHALLE MECLİSLERİ KURACAĞIZ
Duman konuşmasında, mahalle meclisleri kuracaklarını belirterek, “Buca İttifakı kartopu gibi büyümeye devam ediyor. Çalışmalarımızı 5 başlık altında topladık. Bugün yönetim anlayışımız katılımcı demokratik bir anlayış. Mahalle meclislerini kuracağız. Sokak ölçeğinden mahalleye, mahalleden ilçe ölçeğine. Oy kullanılan her mahallede örneğin 20 sandıkta temsilci, mahalle muhtarları onların arasından bir temsilci ve 47 temsilci ile istişare haline olacağız. O mahallenin en büyük sorunları en iyi onlar bilir. Sorunu beraber belirleyip çözümü en iyi ve hızlı şekilde getireceğiz. Sürekli sahalardaydım ve esnaflarımızın sıkıntılarını çözebilmek adına Esnaf masası kurmaya karar verdik İzmir Fırıncılar Odasına girdiğimizde unlu mamül üretenler ekmek üretmesin, ekmek üretenler unlu mamül üretmesin diyorlar. Bu sorunların hepsini gidereceğiz” dedi.

BUCA İTTİFAKINI STK’LARLA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ
Ayrıca sivil toplum kuruluşlarını da yönetime dahil edeceklerini belirterek, “Buca İttifakını STK’larımızla gerçekleştireceğiz Yıldız Nikah Sarayı’nın elden geçirilerek yeni bir yapı oluşturacağız. Demokrasi ve barışın simgesi haline getireceğiz. Mimari projemiz eklenebilir bir yapı olduğu için mimari bütünlüğünden kopmadan bu şekilde yapacağız. Demokratik sivil toplum kuruluşlarının bir arada bulunacağı bir yer oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

BUCA, RİSKLİ YAPI STOKUNDA ÖNDE GELEN İLÇELERDEN BİRİ
Kentsel dönüşüme dair mesajlar veren Duman, vatandaşın ödeyeceği miktarları minimuma indireceklerini belirterek, “Cep telefonuyla direkt bizimle iletişim haline geçebileceksiniz. Mobil belediyecilik sistemi hazırladık. Buca, riskli yapı stoku olarak İzmir’in önde gelen ilçelerden biri. Bugün 6306 sayılı kanun çıkalı 11 yıl oldu yüzlerce dava var çözülemeyen. Vatandaşların binaları yıkıldı bir anlaşma, protokol bile imzalanmayan alanlar var. Parsel bazında oluyor. Adalardan birleşen düzenleme sahaları ve bölgesel bir kentsel dönüşüm planı. Parsel bazlı yapıldığında altyapı otopark sorunu katlanarak gidiyor. Ada bazlı yaptığımızda bu sorun olmayacak. Modeli garantörlük sistemiyle yapacağız. Adliye koridorlarında uzlaşılamayan davaların sebebi müteahhit ve vatandaş arasındaki anlaşmazlık. Ekonomik kriz dolayısıyla her gün inşaat maliyeti artıyor. Vatandaşın ödeyecekleri miktarı minimuma indireceğiz” dedi.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE MESAJI
Uyuşturucu madde ile mücadeleyi sürdüreceklerini belirten Duman, “Yönetim anlayışımız iş birliği. Üniversitelerin desteği,  iş birlikleri önemli. BUCAKUT ile birlikte afet ve yangın riski haritasını hazırlayacağız. Uyuşturucuyla mücadelede her zaman en önde olacağız. Gençleri ve çocukları kötü alışkanlıklarla hiç tanışmaması için belediye bünyesinde branşlarımızı genişleteceğiz ve her yaş grubuna yayacağız, spora teşvik edeceğiz. İlçemizde 2 tane kadın üretim kooperatifi var bunu çoğaltacağız. Kadınlar daha üretken ve aktif olacaklar” dedi.

KAR AMACI GÜTMEYEN KAFETERYALAR AÇACAĞIZ
Kar amacı gütmeyen kafeteryalar ile vatandaşların uygun bütçeli yerlerde sosyalleşmelerini sağlayacaklarını belirten Duman, “Hasta nakil servisi, yaşlılara yönelik evde bakım hizmetleri ve aşevi planlıyoruz. Belli bir yaş almış büyüklerimizin mevcut yeteneklerini geliştirmeleri yeni yeteneklerini keşfetmelerini Olgun Gençler Yaşam Merkezleri ile sağlayacağız. Kız Kulesi, Yörük Ali Efe Papaz Evi gibi tarihi yapılarla kent belleğini de yaşatarak oluşturacağız. Kar amacı gütmeyen işletmeler de uygun fiyatlarla ihtiyaçlarını gidereceği kafeteryalar açacağız. Tabii ki esnafımızı da kırmadan dökmeden gerçekleştireceğiz. Avrupa standartlarında sokak hayvanları için geçici bakım merkezleri oluşturacağız. Mustafa Kemal mahallesinde rekreasyon alanında taziye evleri ve kreş acil ihtiyaçlar. Bu projenin içine entegre ettik” ifadelerini kullandı.

BEŞ NOKTADA TEK YÖN AKSI İLE TRAFİK RAHATLAYACAK
Buca’da trafiği etkilen kritik noktalarda önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Duman, trafiği engellemek için tek yöne uygulamasına geçeceklerini belirterek, “5 önemli nokta var, buralar Demokrasi Meydanı, Heykel, Kasaplar, Dokuzçeşmeler, Hasanağa Bahçesi. Buralarda drone uçurduk. Ne kadar araç ne kadar sürede gidiyor sayısal veri oluşturduk. Tarihi yapılar olduğu için yol genişletmesi yapamıyoruz. Battı çıktı yapabilecek fiziki şartlar da uygun değil. Doğru bir tek yön aksını kurguladık. Bir iki ESHOT durağında oynama ile bu sorunu çözebiliyoruz. Buca Metrosu bittikten donra da ciddi bir rahatlama olacak” dedi.

BUCA’DA ASFALT EN BÜYÜK SORUN, DEVRİM YAPACAĞIZ
Buca’da asfaltın en büyük eksiklik olduğunu belirten Duman, “En büyük eksiklikleri asfalt ve yollarda görüyorum. Asfaltta devrim yapıp çevre ilçelere de asfalt satmayı hedefliyoruz. Güvenli parklar, kanserojen maddelerle yapılmayan oyuncaklar ve 7/24 kameralarla izlenen parklar yaratacağız. Toplanma alanları yapacağız. Afet ve ilk yardım konteynerlerini acil ihtiyaç ürünleri ile dolduracağız. Açık pazaryerlerinin kapatılması, kapalı pazar yerlerini oluşturulması ve enerji tasarrufu sağlayabileceğimiz bir proje gerçekleştireceğiz. Ortaokul ve lise için etüt merkezleri oluşturup her mahalleye ulaştıracağız. Yeni doğan çocuklar için ihtiyaçlarını içeren bir doğum paketi hazırlayacağız” dedi.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN MAMA ÜRETİMİ
Sokak hayvanları için ucuz mama üretimi yapacaklarını belirten Duman, “Çiftlik hayvanları için yan üretim yapacağız. Köy bölgelerinde vatandaşların tarım ve hayvancılıkta teşvik adına çok önemli. Sokak hayvanları için mama üretimi yapacağız. AKP iktidarında ekonomik buhran yaşıyoruz. Can dostlarımızın mamalarında da çok ciddi fiyat artışı oldu. Bu şekilde can dostlarımızı beslemeyi hedefliyoruz. Belediye tesislerinde fidan tohum üretimi yapacağız. Köyler bölgesinde yaşayan vatandaşa teşvik yapacağız” diyerek sokak hayvanları projesini açıkladı.

KAHVEHANELERDE GENÇLERİN TALEBİ İŞ
Saha çalışmaları kapsamında kahvehanelerde gezen Duman, gençlerin iş talebi olduğunu belirterek, “Kahvehanede gençlerin talebi belli; bize iş lazım dediler. Birlikte iş birliği yapacağız dedim. Tarım ve hayvancılık için teşvik vereceğim hem aile ekonomisi hem köy ekonomisine hem ilçe ekonomisine hem ülke ekonomisine katkı verecekler” dedi.

MODERN MEZBAHA PROJESİ
Buca’nın kasaplarla meşhur olduğunu belirten Duman, bu anlamda yapacakları çalışmalar için, “Saha çalışmalarında aldığımız bildirim üzerine kasaplarımızla meşhuruz. Kasaplarımız modern mezbahalara ihtiyaçları olduğunu söylediler. Sürekli çevre ilçelere gittiklerini söylediler. Modern bir mezbahayı projelerimize ekledik” dedi.

ENGELLİ VATANDAŞLAR İÇİN KAPALI SPOR SALONU
Spor komplekslerine yapacakları yatırımı anlatan Duman, “Gaziler Mahallesinde spor tesis alanımız var. Projemizi geliştirdik. Açık ve kapalı spor kompleksi hedefliyoruz birçok spor dalında. Engelli vatandaşlarımız için kapalı spor salonunda spor yapmalarını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

E-SPOR TAKIMI VE ÖĞRENCİ KONUK EVİ
Kentteki sporu e-spor alanına da taşıyacaklarını belirten Duman, “Amatör spor kulüplerimize ayni ve maddi yardımlarda bulunacağız. Çeşitli illere deplasmana gidiyorlar her zaman onların yanında olduğumuzu hissettireceğiz. Belediye hizmet binalarında e spor alanları oluşturacağız. Belediye bünyesinde e-spor takımı kuracağız. Portatif yüzme havuzları mevcut hizmetler arasında, bunu sürdüreceğiz, daha ileriye taşıyacağız” dedi.

YURT EKSİĞİNİ GİDERECEĞİZ
Kentte ayrıca yurt eksikliğine değinen Duman, “Tınaztepe’de öğrenci konuk evi yapacağız. Tarık Akan Gençlik Merkezi ve Tınaztepe’de çok fazla yurt eksiği var. Bu eksiği bu şekilde gidereceğiz” diyerek bunun üzerine çalışacaklarını belirtti.

ÖĞRENCİLİK ZAMANIMDAKİ PROJE
Öğrencilik zamanında geliştirdiği projeyi anlatan Duman, “Öğrencilik zamanımda yaptığım ve zamanla geliştirdiğim proje Teknogem Eğitim ve Araştırma ve Merkezi. Öğrenciler üniversite hayatına devam ederken piyasa tecrübesi edinebilmeleri ve uluslararası teknolojiyi hologramlarla takip edebilmeleri. Örneğin açık kalp ameliyatını takip edip deneyim kazanabilecekleri bir merkez hedefliyoruz. Vatani görevlerine giden kardeşlerimize asker harçlığı vermeyi hedefliyoruz. Öğrenci arkadaşlarımıza burs desteği sağlayacağız. ÖSYM sınav ücretlerini de karşılayacağız” diyerek gençlere yapacakları desteği anlattı.

GEREKİRSE BAKANLIĞA 15 KERE GİDERİM
Yıkılan Buca Cezaevi için Atatürk Kültür Merkezi projesi olduğunu belirten Duman, bu proje için bakanlık kapılarını zorlayacağını belirterek, “Atatürk Kültür Merkezi’ni öneri proje olarak sunuyoruz. Yıkılan Buca Cezaevi için sunuyoruz. Büyükşehir, bakanlık ve bizler işbirliği içinde yapabiliriz. Umarım gerçekleşir. Gerçekleştirmek için elimden geleni yapacağım, gerekirse 15 kere bakanlığa gideceğim” dedi.

DEVAM EDEN PROJELERİ SAHİPLENİYORUZ
Önceki dönemden kalan projeleri devam ettireceğini belirten Duman, “Hasanağa Bahçesi geçmişten bir miras olarak kaldı bu alanı da miras olarak bırakacağız ve depremde toplanma alanı olarak önemli bir yer. Buca’yı simge haline getiren bir yer olsun istiyorum. Devam eden projeleri sahipleniyoruz onları devam ettiriyoruz. Burada bir endüstri yapısı var. Konak Pier’i yapan Fransız mimari ekip gerçekleştirmiş. Eski halı ve iplik fabrikası dönüştürerek Buca Endüstri, Sanat ve Üretim Merkezi yapacağız” dedi.

YENİ BUCA YENİ OLDTOWN
Son olarak eski yapıları yenileyerek sokak sağlıklaştırması yapacaklarını belirten Duman, şunları söyledi:

Kentimizdeki ilk tarihi evlerin yapılaşmanın olduğu yer. Sokak sağlıklaştırmasını hedefliyoruz. Yeni Buca Yeni Oldtown hedefimiz var. Dumlupınar Mahallesi Yanık Kahve diye bilinen bir yer var. Bölgesel değil bütüne yayacağız. 90’lı yılların sonunda 2000’lerin başındaki belediye başkanları koruma imar planını yapmış olsalardı… Onun yerine 4 katlı yapılaşmanın önünü açarak tarihi dokusu olan yeri kötü bir hale getirdiler, bu yapılaşma ardından durduruldu. 3 yıl önce Buca Belediye tarafından şimdi kurtarılmaya başlanıyor, burada yeni Buca’yı gerçekleştireceğiz.

Kent belleğimizden kopmadan Levanten Müzesi ve KUDEB’i oluşturacağız

 
ABD Başkanı Biden, TikTok kararını açıkladı
 
CHP Karabağlar adayı Kınay saha çalışmalarını sürdürdü... 8 Mart ziyaretleri!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
baran 10 Mart 2024 Pazar 07:03

İzmir in hiç bir yerinde chp ile hiç bir şey değişmez. Çeyrek asırdır bir halt yapmamışsınız hala ne anlatıyorsun? Onun için Chp nin gitmesi vacip oldu. Zaten Hamza Dağ bir gelirse üç dönem garantisi var. Ki 15 yıl sonra İzmir bambaşka bir yer olur.

Yorumu oyla      2      0  
HAS BUCALI 10 Mart 2024 Pazar 04:56

chp hiç bir haltı beceremez de değiştiremez de oylar zafere

Yorumu oyla      3      0  
Bucalı ... 9 Mart 2024 Cumartesi 23:22

Bucada değişen tek şey aday kadro aynı 5 yıl daaha gidecek boşa...

Yorumu oyla      3      0  
9 Mart 2024 Cumartesi 22:45

hiçbir şey değişmeyecek.

Yorumu oyla      3      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ Menemen'de konuştu: İzmir'i eşsiz hale getirmek istiyoruz!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, İzmir'i ...
MHP Çeşme adayı Tanık, 68 projesini duyurdu
Cumhur İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Esat Tanık, “4 Mevsim Yaşayan ...
CHP adayı Tugay'dan yeni dönem mesajı: Bir sonraki adaylığım ön seçimle olacak!
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Balçova'da ...
 
Bayraklı Adayı Önal projelerini duyurdu: Vatandaştan öte hiçbir şey görmeyeceğiz!
Projelerini kamuoyu ile paylaşan CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan ...
Özel: Türkiye ittifakından oy istiyoruz!
CHP lideri Özgür Özel, "Elbette sosyal demokratlardan oy istiyoruz, muhafazakar ...
Cumhur'un adayından Kınıklı kadınlara özel matine!
Kınık Belediye Başkan Adayı Sami Mollaahmet 8 Mart Kadınlar Günü’nde de, ...
 
Tugay'dan 5 yılda 25 bin sosyal konut vaadi!
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Ege Bölgesi ...
Cumhur'un adayı Çiftçioğlu: Biz 35 buçuğuz, farklıyız!
Karşıyaka’nın potansiyelini ortaya çıkaracak doğru projelerinin hazır ...
Doğruer projelerini duyurdu: Bergama marka kente dönüşecek!
Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Doğruer, Bergama ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva