HABERLER>POLİTİKA
9 Mart 2024 Cumartesi - 15:18

Bayraklı Adayı Önal projelerini duyurdu: Vatandaştan öte hiçbir şey görmeyeceğiz!

Projelerini kamuoyu ile paylaşan CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal, “2019’dan bu yana yerelde edindiğim tecrübelerle bu hizmete talip oldum. Bayraklı ve Türkiye’de fark yaratacak çalışmalarda bulunacağıma ben inanıyorum, sizin de inanmanızı istiyorum. Çalışmalarımızda vatandaştan öte hiçbir şeyi görmeyeceğiz, öncelemeyeceğiz” dedi.

Bayraklı Adayı Önal projelerini duyurdu: Vatandaştan öte hiçbir şey görmeyeceğiz!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal, 31 Mart seçimleri kapsamında hayata geçirmeyi planladığı projelerini kamuoyu ile paylaştı.

Düzenlenen toplantıya Önal’ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Ekşi katıldı.

TOPLUMUMUZUN TÜM PAYDAŞLARI İÇİN PROJELERİMİZ VAR
Sözlerine Bayraklı’nın röntgenini çektiklerini söyleyerek başlayan Önal, “Bayraklı için çıktığımız bu yolda ne kadar uzun ve güzel bir yol kat ettiğimizi sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyorum. Bugün burada toplanmadan önce, gerek ekibim, gerek emektar örgütümle birlikte Bayraklı’nın doğru röntgenini çekmek için sokakları, haneleri, muhtarları, sivil toplum kuruluşlarını ve alanında uzman profesyonelleri dolaşıp Bayraklı’ya kulak verdik. Tüm bu meşakkatli çabalarımızın sonucunda, hayata geçirmek için sabırsızlandığımız ve birazdan burada sizlerle paylaşacağımız projeleri tasarladık. Buradan tüm Bayraklı halkına sesleniyorum: içiniz rahat, umudunuz diri olsun! Toplumumuzun tüm paydaşları için projelerimiz var. Projelerimiz, yalnızca halktan yana, halk için olacak! Bunu bilmenizi istiyorum. Bunun başarabilmek için sizin destekleriniz çok önemli. Bunu başarabilmem için omuz omuza hep birlikte mücadele edip halkın iktidarını kuracağız. Kadınlarımızın özgürlüğünü, gençlerimizin gençliğini, çocuklarımızın çocukluğunu yaşadığı; gelecek nesillerin de hakkı olan temiz havaya ve suya rahatça kavuştuğu, tüm Türkiye’ye örnek olacak bir bayraklı için gereken her şeyi yapacağım. O yüzden “ne yapacaksın” diye sorarsanız, cevabım kısa ve net: neşesi, enerjisi, hayalleri, hedefleri olan bir yönetimi ortaya koyacağız” dedi.

DOĞAL EŞİKLERE ULAŞMASI İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ 
Bayraklı’nın fonksiyon şemasını çıkardıklarını belirten Önal, “Bayraklının fonksiyon şeması çıkardık. Birçok bölümü ile yeni planlamaya ihtiyaç duyuyor. Bununla birlikte 2009 yılında Bayraklımız ilçe yapılırken AKP sadece oy kaygısı ile yaklaşmış masa başında ameliyatla sınırları oluşturulmuş ilçe olarak belirledi. O gün Bornova’yı alabilecekleri oy hesabı ile oluşturulmuş, ara sokaklardan geçen sınırlardan oluşuyor. Bu oy hesabı ile yapıldı. Sınırda doğal eşikler dereler, vadiler, otoyollar, yollar olur. Ancak yeşillerimizin büyük bölümü Karşıyaka’da bırakılmış, oy almadıkları ilçeleri böldükleri bir ilçe sınırları var. Biz bunun mücadelesini sürdüreceğiz. Bayraklımızın hak ettiği doğal eşiklere ulaşması için çaba göstereceğiz” dedi.



27 HEKTARIN SÖZÜNÜ VERİYORUM
Yeşil alan eksikliğine dikkat çeken Önal, “Bayraklı'nın yeşil alanları yok. Bizler 15 yıldır yeşil aradığımızda ya Bornova'ya Karşıyaka ya gidiyoruz. Sınırlar belirlenirken sadece oy kaygısı ile yapılmış. Yeni rezerv alanlar ve planlarla Bayraklımıza yeşil alan kandıracağız. 27 hektarlık aktif yeşil yapabileceğimiz alanlar var. Buralar Büyükşehir'in planları bitmiş 7 hektarlık alana yer altına otopark ve üstü yeşil alan gelecek. Dava süreci işleyen 180 hektarlık alan daha var. Görevimin sonunda 450 dönümlük alanı aktif yeşil olarak ilçemize kazandıracağız. 27 hektarın ise sözünü veriyorum" dedi. 

YILLARDIR UMUTLA BEKLENEN YEŞİLİ İLÇEMİZE KAZANDIRACAĞIZ
Hiçbir projelerinin uçuk olmadığını belirten Önal, sözlerini şu ifadeler ile sürdürdü; “Körfez Mahallemizde yaşam vaadimiz... Hiçbir projemiz uçuk değil. Bununla ilgili Büyükşehir gündemine alındı, Encümen işlemlerinin ardından buranın yeşil olarak tescillenmesi geçilecek. Körfez Mahallesi'nin yıllardır bu umutlarla bekledikleri yeşili ilçemize kazandırıyoruz. “

KENT PARKI KAZANDIRACAĞIZ
“Büyük bir kent parkı kazandıracağız. Mülkiyeti Büyükşehir'e ait olmak üzere altı otopark üstü yaşam alanı olacak. Bayraklı deniz kenarında olan anacak denize ulaşımı olmayan bir ilçe Bununla ilgili 4 noktada bir yol planımız var.”

ALTINYOL YER ALTINA ALINACAK
“Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız ve bizim de yıllardır özlemini duyduğumuz Altınyol’un yer altına indirilmesi... Denizle ulaşım kesintisiz olacak. “

SEVGİ YOLUNUN SAĞLIKLAŞTIRILMASINI YAPACAĞIZ
“Denize ulaşacağız ancak döndükten sonra Sevgi Yolumuzun sokak sağlıklaştırma işimiz var. Sözümüz olsun geldiğimizde ilk işlerimizden biri bu olacak. Denize kesintisiz erişimden sonra Sevgi Yoluyla birlikte Smyrna Antik Köyü var. Bununla ilgili Smyrna Höyükü'nün olduğu yerde büyük meydan projemiz ve yanında müze çalışmamız zaten mevcut. Buradaki projeler ortaklaşa gidiyor, onların da takipçisi olacağız.”

EVLENDİRME DAİRESİ DENİZ KENARINDA OLACAK
“Bayraklı Belediyesi evlendirme dairesi... Denize kıyısı olan,deniz kıyısında olan bir ilçeyken evlendirme dairemizin deniz kıyısında olması ile ilgil talep vardı. En önemli işlerimizden biri bu olacak. Evlerimize o fotoğraflarımız asarken deniz manzarasının da olması benim hedeflerimden biriydi. Evlendirme dairesi sahilde konumlandırılacak.”

POPÜLİST DEĞİL ALTI DOLU SÖZLER
“Kent planlaması ile birlikte kentsel dönüşüm noktasında... En iddialı olduğum 30 ilçede planlama süreci yaşamış biri olarak dönüşüm noktasında birileri gibi popülist söylemlerde bulunup herkes bulunduğu yerde olacak, parsel bazlı yapacağız gibi sözlerde bulmuyorum. Benim söylediklerimin hepsinin altı dolu. 4 bölgemiz var ve hepsi hızlı planlanması gereken alanlar. 30 Ekim sonrası acil yaptığımız çalışmalar vardı. Bunlar Türkiye'ye örnek olabilecek çalışmalardı. Biz eski haklarını koruyacak 'K' planlarını geçirdik. Arkasında vatandaşlar inşaatlarını yapmadı. Devlet bizden aldığı deprem vergilerini vatandaşla paylaşmayacak, iş bize düşmüştü parsel bazında yüzde 20, ada bazında yüzde 30 emsal getirdi. Bunu anlamı inşaat maliyetlerinin yarışının belediye eliyle sağlanması demek. Bizim onlardan bir farkımız; 1999 yılında İstanbul'da deprem olduktan sonra İstanbul'da 400 yeri kamulaştırarak toplanma alanı oluşturuldu. O alanların 22 yıllık AKP iktidarında gördük ki AVM ve rezidanslara dönüşmüş durumda. Onlar yeşili ranta çevirmeye çalışırken bizler sağladığımız her hakkı vatandaşımız için kullandık. 4 alandan 2 alanı planlamıştık. Uygulamaların beklenmesi sebebi vatandaşlarımızın gidip önden ödeyecekleri paraları olmadığı için bekliyorlar. Benim Bayraklı'daki vatandaşlarıma sözüm. Hem planlamayı hem uygulamayı vatandaşın cebinden 1 kuruş çıkmadan bizler hayata geçireceğiz.”

YAPILAŞMA YÜZDE 45 OLACAK
“Şu an Bayraklı'mızın yoğun nüfusunun olduğu yerler yüzde 90 yapılaşmış, yüzde 10 boş durumda. Yeni planlanmış yerlerde yüzde 45 dolu alan olacak, geri kalanlar yeşil alanlar, spor alanları kamusal alanlar olacak. “

ÖMER EŞKİ İLE ORTAKLAŞA YAPACAĞIZ
“Bornova Laka Deresi... Ömer Eşki kardeşim ile birlikte çalışarak ışıklandırmaları yapılacak, su tutması sağlayacak uygulamalar yapıldıktan sonra denize erişim de sağlanmış olacak. Sözüm olsun 5 yıl içinde hayata geçireceğiz.”

SADECE BİR PAZARYERİ OLMAYACAK
“Özkanlar pazaryeri... Bayraklılı hemşehrilerimiz uzun yıllardır beklediği bir sorun. Büyükşehir Belediyemiz proje hazırladı ve 2 defa ihaleye çıktı ancak katılım olmadı. Bu bizden kaynaklı değil, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumdan kaynaklı. Yatırımcı olabildiğince yatırımdan çekilmiş ve faizin her şeyden fazla geilr getirdiği için faize para yatıyor. Özkanlar pazaryeri ile ilgili ivedilikle ihaleye çıkılacak, katılımcı olmazsa biz talip olacağız ve bir an önce burası hayata geçirilecek.Sadece pazaryeri değil kültür hizmetlerini de sunulacağı, otoparkların da olacağı alan olacak. Diğer pazar alanlarımız ile ilgili de hızlı bir revizyon çalışmasına gireceğiz.”

KENDİ ENERJİMİZİ KENDİMİZ ÜRETECEĞİZ
“Bayraklı kendi enerjisini kendi üretecek. Giderlerimizin büyük bir bölümü enerji. Yakıt ve enerjide hükümet ÖTV kaldırırsa vatandaşa büyük hizmetler alabilecekken onlar popülizm ile bu yükü hafifletmek yönünde davranış sergiliyorlar. Özellikle güneş enerjisi çalışmalarımız olacak ve bu şekilde kendi enerjimizi kendimiz üreteceğiz”

KENT LOKANTALARI AÇACAĞIZ
“Vatandaşlarımızın ekonomik olarak sıkıntılı olduğu yerlerde kent lokantasını açacağız. Bununla birlikte hem öğrencimiz hem dar gelirli vatandaşlarımızın yoğun talepte bulunduğu bir sorunu çözmüş olacağız.”

KAMERA SİSTEMLERİNİ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ
“Madde kullanımı olan mahallelerimizdeki en önemli sebeplerden biri güvenlik eksikleri. Biz sorumluluk alanlarımız olduğu yerlerde güvenlik kamerası sistemleri kuracağız. MOBESE sistemi ile yollarımızdaki güvenliğin sağlanması için birçok mahallemizde güvenlik önemli alınamıyor. Güvenlik kolluk kuvvetlerinin işi ancak biz kamera sistemi ile onların işini kolaylaştırarak vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak istiyoruz.”

EĞİTİMDE HER AN YANLARINDA OLACAĞIZ
“Eğitimde fırsat eşitliği… içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntıdan öğrencilerimiz maddi açıdan dershanelerde uzak kaldılar. Parası olan özel okula gidebiliyorken, parası olmayan devlet okullarına mahrum edildi. Bunun yanında biz belediye olarak  dershanecilik hizmetlerimizi veriyoruz. Bunları arttırarak gençlerimizin daha fazla eğitim imkanı alabilmeleri noktasında her aşamalarında yanlarında olacağız.”

KADINA OLAN YAKLAŞIMIMIZLA KREŞ AÇACAĞIZ
“Gündüz bakım evleri.. Çalışan aileler için kreş yaptık ancak yeterli değil. AKP anlayışı kadını sadece anne olarak gören bir anlayışa sahip. Bizler toplumun her alanında kadın ve erkeğin eşit olması gerektiğini savunuyoruz. Kadınların topluma daha fazla katılabilmesi için kreşlerimiz olacak. Burası sadece çocuğa bakma hizmeti değil, kadına olan yaklaşımızdır.”

MAMA VE EK GIDA DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ
“İhtiyaç halinde 6 ay mama desteği verme sözünü veriyoruz. 0-3 yaş gelişimi ile ilgili de projelerimiz var. Hem amam desteği hem besin takviyesini çocuklarımıza sağlayacağız.”

NE KADAR HIZLI HAREKETE GEÇTİĞİMİZİ GÖRECEKSİNİZ
“Göreve geldiğimiz andan itibaren ilk yapacağımız işler. Seçildiğim ilk günden  itibaren ne kadar hızlı harekete geçireceğimizi siz de göreceksiniz. Yapıcı çevreci ve toplumcu bir belediyeciliği hayata geçirmek için bizler elimizden geleni yapacağız. Biz diğerlerinden farklı olarak 3-5 kişi büyütme noktasına olmayacağız. Yapacağımız her hizmet vatandaşın yararına olacak. Biz Bayraklı’da yola çıkmış bir genç kardeşiniz olarak partimizde çeşitli görevler edindikten sonra 2019’dan bu yana yerelde edindiğim tecrübelerle bu hizmete talip oldum. Bayraklı ve Türkiye’de fark yaratacak çalışmalarda bulunacağıma ben inanıyorum,sizin de inanmanızı istiyorum. .Çalışmalarımızda vatandaştan öte hiçbir şeyi görmeyeceğiz, öncelemeyeceğiz.”

 
Özel: Türkiye ittifakından oy istiyoruz!
 
Soyer'den dikkat çeken mesaj: Geleceğin Türkiye'si için çalışmaya devam!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Doğrucu Davut. 10 Mart 2024 Pazar 07:15

Sezgin Tanrıkulu nun adayı bel. ancak militanlık yapar. Bilmem nerelerden eleman getirip bel. re doldurur. İzmirli artık akıllan. Bak sonra çok geç olur. Bunların derdi İzmir in demografik yapısını değiştirmek.

Yorumu oyla      0      0  
erdal 10 Mart 2024 Pazar 01:34

sezgin tanrıkulu ne derse o...

Yorumu oyla      0      0  
Mehmet t. 9 Mart 2024 Cumartesi 21:44

15 senedir sanki Bayraklıyı kim yönetiyor.Yeter artık! Dağ ve Kırkpınar a şans verilmeli.

Yorumu oyla      1      0  
gürkan Hancıoğlu 9 Mart 2024 Cumartesi 18:31

Sezgin Tanrıkulu'nun sizin adaylığınızda ısrar ettiği,Sayın Özgür Özel'inde Sezgin abinin isteğini kıramadımdemeindeki amaç nedir acaba

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel: Türkiye ittifakından oy istiyoruz!
CHP lideri Özgür Özel, "Elbette sosyal demokratlardan oy istiyoruz, muhafazakar ...
Cumhur'un adayından Kınıklı kadınlara özel matine!
Kınık Belediye Başkan Adayı Sami Mollaahmet 8 Mart Kadınlar Günü’nde de, ...
Tugay'dan 5 yılda 25 bin sosyal konut vaadi!
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Ege Bölgesi ...
 
Cumhur'un adayı Çiftçioğlu: Biz 35 buçuğuz, farklıyız!
Karşıyaka’nın potansiyelini ortaya çıkaracak doğru projelerinin hazır ...
Doğruer projelerini duyurdu: Bergama marka kente dönüşecek!
Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Doğruer, Bergama ...
Kırkpınar'dan işçilere 'Dadaş' sözü: Bir kişi dahi işten çıkarılmayacak!
Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, Belediye ...
 
Cumhur'un adayı Çayır'dan 8 Mart mesajı: Kadınlar Bornova'yı yaşanır yapacak!
Cumhur İttifakı Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır, 8 Mart Dünya ...
CHP Çiğli adayı Yıldız'dan 8 Mart buluşması: Kadının hem sözü hem izi olacak
Çiğlili kadınlar, CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız’ın ...
Cumhur İttifakı Menderes adayı Akdeniz: Bereketin kaynağı, kadının alın teri
Cumhur İttifakı Menderes Belediye Başkan Adayı Sinan Akdeniz; İzmir Milletvekili, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva