HABERLER>POLİTİKA
15 Nisan 2024 Pazartesi - 17:44

CHP lideri Özel'den YSK'ya Hatay itirazı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun İlçe Belediye Başkanlığı seçimleri için YSK'ya ayrı ayrı 'tam kanunsuzluk' gerekçesiyle itirazda bulundu.

CHP lideri Özel den YSK ya Hatay itirazı!

AK Partili Mehmet Öntürk’ün yüzde 44.48 oy alarak yüzde 44.05 oy alan CHP'li Lütfü Savaş'ın önünde tamamladığı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine CHP'den bir itiraz daha geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, genel başkan yardımcıları ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş’ın bulunduğu heyet, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) “Tam kanunsuzluk” gerekçesiyle itiraz dilekçesi verdi.

YSK önüne  açıklamalarda bulunan Özel, Hatay ve İskenderun için ayrı ayrı YSK'ya başvuru yaptıklarını belirtti. Özel'in açıklamaları şöyle:

"Tam kanunsuzluk iddiasıyla başvuruyu yapmış bulunmaktayız. Bu başvuruyu bizatihi yapacağımı söylemiştim. Hatay'daki bütün itiraz süreçlerini takip eden genel başkan yardımcılarıyla başvurumuzu yaptık. Herhalde YSK'ya yapılan tam kanunsuzluk başvurularının en kapsamlısı buydu. Herhalde vicdanını dinleyen hakimler de seçimlerin tekrarlanması kararını verecektir. Örnekleriyle, ekleriyle birlikte daha önceki iptal kararlarını da sunduk. Eğer 31 Mart 2019'daki İBB seçimleri iptal edildiyse Hatay seçimleri bir değil sekiz kere iptal edilir. 

Öncelikle kanuna aykırı olarak emniyet görevlileri ve zabıtaları, sandık kurulu başkanı olarak ve memur üye olarak görevlendirildikleri açıktır ve tam kanunsuzluk nedenidir.

3 bin 389 ölü seçmen seçimlerde oy kullanmıştır ve bununla ilgili kanıtların çuvalların içinde YSK'nin adalet terazisine konulmak üzere beklemektedir.

Yurt dışında tespit ettiğimiz 300'e yakın seçmen oy kullanmıştır. O gün yurt dışında bulunan 300 kişinin oy kullandığını belgeleyebiliyoruz. 

KEPEZ AÇIKLAMASI: BÜYÜK BİR HAKSIZLIK
Özgür Özel, Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasını da değerlendirdi. Özel konuyla ilgili şunları söyledi:

"Kepez'de iki hukukçu milletvekilimiz Antalya'da örgütümüzle görüştü. Antalya'da büyük bir hukuksuzluk ve vicdansızlık yapılıyor. Kusuru olan kimse cezasını çeksin, kimseyi koruyacak değiliz. Ancak geçmişte şirketin başında olan belediye başkanımız denetim yaptırdıysa, görevi bıraktıktan sonra üç kere denetim yapılmamışken belediye başkanımızın tutuklanması siyasidir. Serbest bırakılsa Kepez'i bırakıp kaçacak mı? Yeni görevini yapmasına engel sadece siyasi baskıdır. 

İliç'te, Soma'da, Çorlu'daki tren kazasında bir kamu görevlisi yargılandı mı? Birine yargılama izni verdiniz mi, hesabını sordunuz mu? Belediye başkanının suçu olsa ben bu tutukluluktan hiç rahatsız olmam. Tutuksuz yargıla kardeşim. Burada o firmanın denetimini yapan şirkette bir eksiklik varsa hesabını hep beraber soralım. Büyük bir haksızlıktır. Görevine döneceğine inanıyorum. Aksi durum vicdanla da edeple de bağdaşmaz."

Sadece maddi hatalar düzeltilerek fark 3 bin 900'den 2 bin 500'e düşmüşken tüm sandıkların aynı denetime tabi tutulması kaçınılmaz. Hatay'da hiçbir oy, hiçbir sandık yeniden sayılmadı.

Seçmen 5 sene önce İstanbul'da mağdurun yanında yer aldı. Aklınızı başınıza alın. Bunlar seçmenin vicdanından dönüyor. Seçilmiş kurula siyasi sebeplerle baskı yapmak suçtur ama bu baskıya boyun eğmek de doğru değildir. Her birisine, vicdanlarıyla baş başa verecekleri karar için şimdiden teşekkür ediyorum."

 
Eski başkan Özçınar'dan 'borç' açıklaması: Bizim arkamızda devlet var!
 
Çiğli'de faaliyet raporuna oy çokluğu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saffet Sancaklı MHP'ye döndü
Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ...
MHP'nin yeni A Takımı'na İzmir'den tek isim!
17 Mart'taki kurultayda 11'inci kez güven tazeleyen Devlet Bahçeli, yeni ...
İYİ Parti’den YSK’ya ikinci ‘Ordu’ başvurusu
İYİ Parti, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesine ...
 
Karamollaoğlu: Çatışmaların sorumlusu İsrail'dir
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Orta Doğu'daki son ...
Dervişoğlu: Bu ülkeyi tek adam rejiminin kölesi olmaktan çıkaracağız
İyi Parti Genel Başkanlığı'na adaylığını koyan Grup Başkanvekili Müsavat ...
Özgür Özel: İlk fırsatta Filistin'e gideceğim
Daha önce bugün için Filistin'e gideceğini duyuran CHP lideri Özel, hava ...
 
CHP’de kritik zirve… Belediye başkanları Ankara yolcusu!
CHP, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde seçim kazanan belediye başkanları ile ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Dön evine bitsin bu çile' demek yeter mi?
Mehmet KARABEL yazdı... 'Dön evine bitsin bu çile' demek yeter mi?
MHP'nin yeni Başkanlık Divanı belli olacak
Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) yeni Merkez Yönetim Kurulu, bugün ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva