HABERLER>POLİTİKA
24 Kasım 2013 Pazar - 11:17

CHP'li Yüksel'den çok sert Öğretmenler Günü mesajı

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle içinde AK Parti’ye sert eleştirilerde bulunan bir mesaj yayınladı.

CHP li Yüksel den çok sert Öğretmenler Günü mesajı

İZMİR - Yüksel şunları söyledi: Öğretmenler, insanlık tarihi boyunca bilginin, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır.

Bir ülke için en önemli konuların başında eğitim gelmektedir. AKP hükümetinin yeni diye sunduğu eğitim sistemi, pek çok sıkıntıyı içinde barındırmaktadır. Plansız, programsız, alt yapısız 4+4+4 eğitim modelini uygulamaya geçirilmiş, 5 yaşındaki küçücük çocuklar dahil olmak üzere öğrenciler kendi köylerindeki okullardan alınmış daha uzaktaki köylere yada bölgelerdeki okullara gönderilmiş, üstelik okul servisleri de kaldırılmıştır. Taşımalı eğitimi “taşımasız eğitim”e dönüştürülmüştür. Bugün atanamayan öğretmenlerimizin sayısı 300 binleri bulmuştur ve bu nedenle intihar eden gencecik insanlarımızla ilgili haberler hemen hergün gazetelerde yer almaktadır. Hali hazırda çalışan öğretmenlerimiz ise 30-40 kişilik sınıflarda ders yapmaktadırlar. Siyasi iktidar eğitimle ilgili sorunları çözmek yerine yükseköğrenim kredi ve yurtlar kurumu yurtlarında kalan kız ve erkek öğrencileri farklı bölgelere taşımakla uğraşmaktadır. Nitelikli, kolay erişilebilir ve parasız bir eğitim sistemi yerleşmeden dershaneleri kaldırmaya çalışmak sorunları çözmeyecektir. AKP zihniyeti en son olarak Sadık Yakut’un, "Kız ve erkek öğrencilere birlikte eğitim yaptırılmasını büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum" açıklamasında nasıl bir eğitim, nasıl bir Türkiye’yi dayatmak istediklerini açıkça ortaya koymaktadır. Son 10 yılda Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan özellikle üniversitelere ve Milli Eğitim Bakanlığı’na 5 bin 360 kişinin herhangi objektif kriter izlenmeden ve sınav yapılmaksızın geçirilmesi de bunun bir göstergesidir.. Okul ve dersliklerde kız ve erkek öğrencileri ayırmak AKP’nin, muhafazakar cinsiyetçi politikalarının eğitimdeki 2023 hedefleri arasında yer almaktadır.

AKP’nin eğitimde reform dediği, atama,  geçici görevlendirme ve sözleşmeler yoluyla kendi kadrolarını yerleştirme çabasıdır. Siyasi iktidarın Eğitim emekçilerimizin özlük haklarını düzeltme yolunda herhangi bir girişim ve çabası yoktur.
 
Değerli öğretmenlerimiz, geleceğimizin mimarlarıdır. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik/sosyal sorunlara ve mesleki alanda eğitim sisteminden/çalışma koşullarından ve özlük haklarından kaynaklanan tüm sıkıntı ve aksaklıklara rağmen, büyük bir inanç ve özveriyle yarının dünyasını kuracak çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştirmeye devam etmektedirler. Mustafa Kemal Atatürk’ün “milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözü de öğretmenlerimize verdiği önemin açık bir göstergesidir.

24 Kasım’lar, öğretmenlerimizin ve eğitim yaşamının sorunlarının somut çözümüne yönelik önerilerin seslendirildiği günler olarak değerlendirilmelidir. Aklın ve bilimin rehberliğinde gelecek kuşakları yetiştiren tüm eğitim emekçilerimizin, öğretmenler gününü kutluyorum.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Cemaat ne getirdi de geri gönderdim'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , dershanelerin özel okula dönüştürülmesiyle ...
Karamustafaoğlu’ndan başkanlık yorumu: ‘Abi gel’ derlerse…
CHP’de İl Başkanı Ali Engin’in istifa etmesi halinde yerine geçecek isimler ...
'Biz bu 200 bin doların üzerine soğuk su içeriz'
Türkiye'nin su deposu yapmaları için 200 bin dolar yardım ettiği ABD'deki ...
 
Hakan Şükür de dershaneler için oyuna girdi!
"Başbakanımıza olan sevgi ve saygımı ispat etmeye ihtiyacım yoktur. Aynı ...
Erdoğan'dan Mısır krizine ilk açıklama
Başbakan Erdoğan, Mısır ile Türkiye arasında yaşanan diplomatik krize ...
Erzurumlular Nazmi Kalyoncu’yu ağırladı
AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İl Genel Meclisi ...
 
AK Parti Güzelbahçe’de tek yürek!
İl Başkanı Akay’ın da katıldığı Danışma Kurulu Toplantısı’nda 4 aday adayı ...
AK Parti aday adayı Atila’dan STK Başkenti Bayraklı sözü
AK Parti Bayraklı Belediye Başkan aday adayı Hakkı Atila, "Bayraklı Sivil ...
Erdoğan’dan Mısır’a Rabia işaretiyle cevap
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'ın Türk Büyükelçi'yi "persona non ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva