HABERLER>POLİTİKA
24 Temmuz 2018 Salı - 14:21

CHP’li Yiğit’ten flaş açıklamalar: Kılıçdaroğlu partiyi o kadar iyi tanımıyor!

İzmir eski Milletvekili Yiğit, “İnce başkan olursa partide bir sorun olmaz. Partilileri çok iyi tanıyor. Kılıçdaroğlu partisini, ülkesini seven birisi. Ancak partiyi o kadar iyi tanımıyor. Çevresindeki insanları doğru oluşturmuyor. İzmir listesi oluşturulurken kimse elini vicdanına koymadı mı?” dedi

CHP’li Yiğit’ten flaş açıklamalar: Kılıçdaroğlu partiyi o kadar iyi tanımıyor!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir eski Milletvekili Ali Yiğit, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Eski Vekil Yiğit, partisinde yaşanan olağanüstü kurultay tartışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda buldundu.

BU SEBEPLE ÇOĞU KİŞİ OYUNU SON GÜNE SAKLIYOR
İmza toplama hareketine dair konuşan Yiğit, “Biz tabi ki çok önemli iki seçim geçirdik. Bu iki seçimden sonra CHP’nin kesinlikle kurultaya gidip toplantılar yapması gerekirdi. Nerede hata yaptık diye düşünmemiz lazım. Ama maalesef kimseden ses seda çıkmadı. Herkes doğru yapıldığını söyledi. Adayımız 31 oy alırken partimiz oy kaybetti. Herkes sağıra yattı. Hep başarısız AKP denildi ve bu günlere gelindi. Evet değişim gerekliydi ama bunu adaylık için söylemiyorum. Hata yapanların eksik yapanların değişmesi gerekliydi. Hep bunu düşündüm. Hata yapan arkadaşlar dilekçe verip burayı terk etsin denebilirdi. Bunu başaramadık. Kurultay için yeterli imza toplandığı söyleniyor. Bunu tam olarak bilmiyorum çünkü ben kurultay delegesi değilim. Bir kere dün duyumlarıma göre 618 delege sayısına Cuma’ya kadar ulaşılabileceği yazıyor. Aramıyoruz sormuyoruz diyorlar ama imzanızı çekin bir yerlere gelemezsiniz diyenler var. Bu sebeple oy verip oyunu çekenler oluyor. Bu sebeple çoğu kişi oyunu son güne saklıyor” dedi.

BEN GENEL BAŞKANIN ADAY OLACAĞINI PEK SANMIYORUM!
Yiğit, “Aslında ülkenin çok büyük sorunları var. Ülkede sistem değişti. Bu işi kimse kimseye yıkamaz. Başka suçlu aramaya gerek yok. Biz nasıl ülke sorunlarını tartışıyorsak, onlar da tartışacak. Eğer yeterli imza toplanamazsa genel başkan öncelikle merkezi yönetme kurulu üyelerini toplayacak. Sorunları masaya yatırıp enine boyuna tartışacak. Her gün gündem bir kişinin eline geçiyor. Önlemimizi almamız gerek. Olur da yeterli imza toplanırsa, insanlar bir kere imza toplarken kurultaya gitmek istiyor. Ancak böyle bilir durumda ben Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olacağını pek sanmıyorum. Yarıdan bir fazla çıkarsa benim fikrimce aday olmaz” açıklamasında bulundu.

KOCAOĞLU’NUN DA ÇIKIŞLARI YANLIŞ ANLAŞILDI
“Kurultay olması bize asla zarar vermez” diyen Yiğit, “Biz kardeşiz. Bu dönemden sonra biz yine kardeşçe saygı içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Kol kola girer yolumuza devam ederiz. Yeni yüzler yeni düşünceler de gelecek. Kasım’da seçim olacağını sanmıyorum En az üç ay öncesinden belirlenmeli. Normal süresinde olacak bence, ancak erken olursa da biz hemen toparlarız. Kol kırılır yel içinde kalır. Bu İzmir’de bir kırılma noktası yaratmaz. Kocaoğlu’nun da çıkışları yanlış anlaşıldı. Bu parti değişmeli diye söylemedi. O yenilenmeli dedi herkes için dedi. Yanlış yapan herkes geri çekilmeli dedi farklı anlaşıldı bu. Asla Aziz Bey’in genel başkan için kurduğu bir ifade değildir. Yanındaki kişiler de bu konuşma sırasında alkışladı, ‘çok doğru söylüyorsun’ dedi. Kurultay gündeme geldiğinde ise herkes bu açıklamanın tutup bir tarafından çekti” şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU ŞU ANA KADAR GELMİŞ EN ÇALIŞKAN, EN ÖZVERİLİ BAŞKAN
Seçmenlerin İnce’ye yönelik tepkili olduğunu ifade eden Yiğit, “Vatandaşlar açısından bir kızgınlık var. Muharrem Bey, Kılıçdaroğlu’nun karşısında bir aday olmayacağını söylüyor. Ve hala da böyleyim demiyor. Ancak CHP kurultay delegeleri isterse adayım diyor. İnce’nin heyecan verebileceğini düşündükleri için de aday gösteriliyor. Kılıçdaroğlu da en başlarda bir heyecan uyandırmıştı. Özellikle Gandi’ye benzerliği ile. Ama o süreç geçti. Gerçekten başkanımız çok dürüst, çalışkan bir insan. Ancak demek ki şu an bu koşullarda heyecan yaratamadı. Aslında genel başkana denebilecek kötü hiçbir şey yok.  Şu ana kadar gelmiş en çalışkan, en özverili başkan, bir kere Anadolu insanı kendisi. Ancak insanlar değişim istiyor. Bence Kemal Bey şu an ki konumunda kalabilir. Muharrem Bey de yine önümüzde ki cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olabilir. Böylece kardeş kardeş çalışabiliriz. Eksikler giderilerek yola devam edilebilir. Keşke 25 Haziran sabahı tablo çok farklı olsaydı. Umutlarımız vardı. İnsanlara İnce çok umut vermişti” dedi.

SIKINTI KILIÇDAROĞLU’NDAN ÇOK ONUN YANINDAKİ İNSANLARDA
Yiğit, “Bana göre iki lider bir araya gelse çok farklı verimli sonuçlar ortaya çıkabilir. Aynı yolda aynı düşünceyle yürüseler çok daha doğru olabilir. Sıkıntı ise bence Kılıçdaroğlu’ndan çok onun yanındaki insanlarda. Tüzük kurultayından itibaren yanlış üstüne yanlış yapıldı. Başkanda bunlara katıldı. Zaten İnce’nin 50 günlük çalışmasıyla bu seçim gitmezdi. İnce çalışırken partide çalışıp bir alt veri hazırlamalıydı. Bir bakıyoruz sistem çöktü deniyor. Verilerin hepsi AA’dan alındı. İnsanlar daha elinde torbalarla sokaktayken seçim sonuçları açıklandı” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU PARTİYİ O KADAR İYİ TANIMIYOR!
İnce başkan olursa partide bir sorun olacağını sanmıyorum. Zaten CHP’nin tabanından gelen bir isim. Partilileri çok iyi tanıyor. Kılıçdaroğlu ise partisini, ülkesini seven çok çalışkan birisi. Ancak partiyi o kadar iyi tanımıyor. Çevresindeki insanları çok doğru oluşturmuyor. İzmir’deki liste oluşturulurken kimse bakıp da elini vicdanına koymadı mı?  O listeler zaten kırılma noktalarından biriydi. İnsanlar eşini dostunu milletvekili diye yazdı. Kemal Bey de bunu görmedi mi, görmemezlikten mi geldi? Bilmiyorum ama gerçekten çok ciddi hatalar yapıldı. Bunun kötü niyetli olduğuna inanmıyorum ama daha ince eleyip sık dokunmalıydı” dedi.  

İNCE OLMASA GEÇEN SEÇİMDEN DE DÜŞÜK ALACAKTIK
Yiğit ayrıca şunları söyledi:  İzmir’in sorunlarını bilip gündeme getirmek zor olacak. Sahada çalışan adayımız bile yoktu. Onlar da örgütten gelen arkadaşlarımızdı. Geçen seçimlerde adaylarımız eksik olmasına rağmen 7-7 çıkarmıştık. Bu sene en az 8 olmalıydı. Ama olmadı demek ki hata yaptık ve bu İnce’ye rağmen böyle. İnce olmasa geçen seçimden de düşük alacaktık. Genel başkan gerçekten çok değiştirilebilecek biri değil ancak bizim taze kana ihtiyacımız var.

İNCE’DEN ÇOK İNCE’NİN ARKADAŞLARI ÇOK DIŞLANIP ÖTEKİLEŞTİRİLDİ
Başkanımız kim olursa olsun biz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Beraber yeni projeler üretilip birlikte çalışabilirdi ancak olmadı. Özellikle aday olmayacağım sözünden sonra şu anki gündemde oluşumuz çok tepki çekti. İnce’den çok İnce’nin arkadaşları çok dışlanıp ötekileştirildi. Bu da onlarda bir kırgınlık yarattı. Bir arayış olup bu insanlar tekrar bir araya getirilebilirdi. Biz üyelerimize ön seçim fırsatı bile veremedik. Birçok kişi dışarıda kaldı. Örneğin Musa Çam arkadaşımız. Biz asla bu konuda yine de kırgın değiliz. Gelen kişiler de yine bizim arkadaşımız. Bizim tek üzüntü sebebimiz genel başkanın bazı insanların etkisinde kalması. Aktif üye dendi pasif üye dendi. Üye üyedir. Kayseri gibi bir yerde insanlar CHP’li olduğunu saklıyor. Korkuyor insanlar dışlanıp devlet yardımı alamamaktan.

ARTIK YOLA YANLIŞ ADAYLARLA ÇIKMAMAMIZ LAZIM
İzmir ile ilgili kimse üzülmesin. İzmir özgürlüğüne düşkün bir il. Ben İzmir’i seviyorum. İzmir asla muhafazakar bir partiye burayı kaptırmaz. Geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz o birkaç ilçeyi de zamanla alacağız.  Dürüst, doğru, namuslu, hırsız olmayan insanlar bizim adayımız olsun. Ben hep bunu söyledim. Söylemeye de devam edeceğim. İzmirliler gerçekten çok doğru, dürüst, insan ayırmayan, dil din, ırk fark etmeksizin herkesi hoşgörü ile karşılayan insanlardır. İzmir kendi içinde mutlu bir şehirdir. AKP merak etmesin biz zaten İzmir’i yönetiyoruz. Şu an bir daha oy vermem diyen insanlarda sıradaki seçimde yine bizimle olacak. Çünkü biz her zaman İzmirlileri koruruz. Artık yola yanlış adaylarla çıkmamamız lazım. Hiçbir zaman da ön seçime karşı değilim. Kötünün iyisi de desem kötü değildir. Kent dokumuz çok iyi oluşmamış olabilir ama gerçekten kötü yönetmiyoruz. Zamanla bunlarda giderilecek zamanla daha iyi yollar ve alt yapılar yapılacak.

 
İzmir'deki adada yaşayan keçilere 20 yıldır bakıyor
 
Ortadoğu karıştı! İsrail, Suriye uçağını düşürdü!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Osman 25 Temmuz 2018 Çarşamba 09:17

Sayın yiğit aday yapılmayınca Genel başkanına atıp tutuyor.Tekrar aday olsaydı yine konuşurmuydu acaba.Menfaat dünyasında geziyor.Yazık.

Yorumu oyla      9      5  
vatandaş 24 Temmuz 2018 Salı 17:22

Valla ben onu bunu bilmem kaybedilen 8 ilçede Liyakatlı belediyecilikten anlayan sevilen sayılan eğitimi iyi kendi ekmek parasını kendi alın teriyle kazanan birileri aday olmazsa benden oy yok.

Yorumu oyla      12      5  
bahtiyar 24 Temmuz 2018 Salı 16:39

sn yiğit, siz bu partide geçen dönem vekil olduğunuza göre kılıçdaroğlu partiyi değil, türkiye insanını tanımıyor.

Yorumu oyla      16      5  
24 Temmuz 2018 Salı 15:53

sadece başlığa istinaden: chp yi hiç bir chp li tanımıyorki..

Yorumu oyla      14      5  
izmirli 24 Temmuz 2018 Salı 15:36

sayın Vekilim şu anki üye yapılanması düzelmeden ön seçimin partiye zarar vereceğini ve yanlış adayların önünün açılacağı düşüncesindeyim. Ayrıca 3 dönem aday olan ve oyunu düşüren belediye başkanlarınında aday yapılmamasını partinin riske sokulmamasını istiyorum.Parti koltuktan her zaman değerlidir size de vermiş olduğunuz emeklerden ötürü teşekkür ederiz.

Yorumu oyla      10      5  
partili 24 Temmuz 2018 Salı 15:30

Sayın Ali Bey yerel seçimlerde kaybedilen 8 ilçede yenilenme istiyoruz nasıl genel merkezin yenilenmesi konusunda aynı fikirdeysek yerelde de yenilenme şart.Aday kriterlerinize katılıyorum bu kaybedilen ve kritik görülen ilçelerde yeni dinamik adaylar istiyoruz.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Akar'dan '21 gün' askerlik açıklaması
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bedelli askerlikte 21 günlük temel eğitim ...
İl Başkanı Şengül: İzmir’de AK Parti’ye mahalle baskısı var!
Başkan Şengül, “İzmir’de AK Parti’ye karşı mahalle baskısı var. Açık net ...
CHP’li Yücel’den sansür çıkışı: Türkiye'ye bu utancı yaşatanlar…
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel,   Türk Basınından ...
 
İzmir'de işçilerin zehirlenmesi için Meclis'te 8 kritik soru!
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir Aliağa’daki Star Rafinerisi’nde ...
İYİ Parti'nin kongre tarihi belli oldu
Ankara İYİ Parti'nin seçimli olağanüstü kongresinin tarihi belli oldu.Kongre 12 Ağustos'ta...
HDP Eş Genel Başkanı'na soruşturma!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Pervin Buldan hakkında PKK terör örgütü ...
 
Gözler Akşener'de: İYİ Parti'de kritik 72 saat!
Aday olmayacağını açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i partililer ...
CHP'li Serter'den Menemen trafiği için çağrı!
İzmir Milletvekili Bedri Serter, Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu ...
AK Parti İzmir vekili Meclis'te kavga etti!
Yeni dönemde ilk yasama çalışmasını yapan Meclis Genel Kurulu’nda ilk ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva