HABERLER>POLİTİKA
27 Aralık 2017 Çarşamba - 10:06

CHP’li vekiller o yurdu araştırmak için Dikili’ye gitti

CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Musa Çam, Dikili’deki özel yurtta kalan 9 öğrencinin cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili Genel Merkezin görevlendirmesiyle konuyu araştırmak ve bilgilenmek üzere ilçeye gitti.

CHP’li vekiller o yurdu araştırmak için Dikili’ye gitti

CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Musa Çam, Dikili’de Süleymancılar tarikatına ait olduğu iddia edilen özel yurtta kalan 9 öğrencinin cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili Genel Merkezin görevlendirmesiyle konuyu araştırmak ve bilgilenmek üzere ilçeye gitti.

Dikili Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim müdürlüğü, ilçe emniyet müdürlüğü ve konuyu takip eden savcı ile görüşmeler yapan vekiller edindikleri bilgileri genel merkezle paylaşacaklar.

BAYIR: TAVİZSİZ, BU YURTLAR KAPATILMALI
Mağdur çocukların korunmasına ve daha büyük mağduriyetler yaşanmamasına yönelik olayın üzerinde gizlilik esası olduğu için görüşmelerin içeriğini gizli tutan vekiller konunun takipçisi olduklarını açıkladılar.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu milli eğitim çizgisinin dışında bazı özel yurtlarda son zamanlarda Türkiye’nin her yerinde bu tarz olaylar yaşanıyor. Dikili’de de bu olayın yaşanmasından üzüntü duyuyoruz. Maalesef üstünkörü, sadece fiziki ortamın hijyenine yönelik yapılan denetimlerle yurt meselesini çözdüğünü zanneden bir Milli Eğitim var. Tavizsiz, olaya karışan bu ve benzeri yurtlar derhal kapatılmalı ve bir daha yurt ruhsatı verilmemelidir.  Yurtların sadece devletin denetiminde, devlet eliyle yönetilmesi gerekir. Atatürk, ‘Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır’ demiştir. Çocuklarımız medeniyet ışığından gericiliğin ışığına itilemez ve utanç verici taciz olaylarının merkezi haline gelen yurtlara emanet edilemez. Buna izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

ÇAM’DAN MİLLİ EĞİTİM BAKANI'NA İSTİFA ÇAĞRISI
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da Türkiye’nin her yerinden aynı tür tarikat yurtlarında yaşanan çocuk istismarı olaylarının çok vahim bir eğitim tablosu olduğunu ifade ederek, “Çocuklarımızın geleceği iktidar eliyle çalınıyor, hayatları karartılıyor. Bütün bu yaşananlar eğitim sisteminin sonucudur. Köy okulları ve devlet yurtları kapatılarak küçücük yavrularımız bu yobaz, bu ahlak dışı her türlü işi kendilerinde hak gören tarikat yurtlarına mecbur bırakılıyor. Milli Eğitim bakanına soruyorum, istifa etmen için daha kaç çocuğun cinsel istismara maruz kalması, hayatının kararması gerekiyor.

Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği yürürlükten kaldıran Mayıs 2017 tarihli Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği ile yurtların devlet elinden çıkarıldığını belirten Çam, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yönetmeliği derhal geri çekmesi gerektiğini söyledi. Yönetmeliğin gerçek ve tüzel kişilere ortaokul düzeyinde yurt, pansiyon, apart ve stüdyo daire açma izni verdiğini hatırlatan CHP’li Çam şu açıklamayı yaptı:

"Gerçek ve tüzel kişilere bu yetkinin verilmesi doğru değildir. Telafisi mümkün olmayan zararlar doğuracaktır. Ortaokul düzeyinde açılacak yurtlar mutlaka Milli Eğitim Bakanlığı tarafından işletilmelidir. Yönetmelikle ayrıca bu kurumları denetlemesi gereken Maarif Müfettişlerinin denetim hakkı saklı tutulmuştur. Maarif Müfettişlerinin denetlemediği kurumlarda siyasi yandaşlık ön plana çıkacak, istismar vakalarının üzeri daha kolay örtülecektir. Ayrıca gerçek ve tüzel kişilere yurt, pansiyon açmanın yanı sıra en az 10 öğrenci ile apart ve stüdyo daire açma yetkisi verilmektedir. Bunun anlamı bir apartman dairesi kiralayan tüm gerçek ve tüzel kişiler bu evleri açabilmeleridir. İstismar vakaları bu tür kurumlarda artacaktır. Karaman’da, Aladağ’da, İzmir’de yaşanan olaylar tüm kamuoyunun vicdanını sızlatmışken, ortaokul düzeyinde özel teşebbüse yurt açma yetkisi verilmesi kabul edilemez. Tekrarlıyorum bu yönetmeliğin geri çekilmesi gerekir.”

 
Bakan Fakıbaba'dan 4 dolarlık et yanıtı
 
Türkan bebeğin ismi Bornova'da yaşayacak
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chp 27 Aralık 2017 Çarşamba 14:23

Sizler gerçekten tabanın vekilisiniz. Diğerleri meğer ağa babalarının vekiliymiş. Korkmayın halk arkanızda. Kocaoğlu'nun son çırpınışlarıdır bunlar. Üç beş kişi izmiri yönetecekmiş, yok öyle yağma.

Yorumu oyla      11      5  
27 Aralık 2017 Çarşamba 10:41

birinci bölgenin milletvekilleri 2. bölgede inceleme yapıyor. eeeeeeeeeeeeeee 2. bölgenin milletvekilleri ne iş yapıyor? onlar için ayıptır ayıp.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ'dan öldürülen okul müdürünün ailesine ziyaret
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'in Ödemiş ilçesinde öldürülen ...
Başbakan'dan Abdullah Gül'e KHK yanıtı
Başbakan Binali Yıldırım, Suudi Arabistan ziyareti öncesinde soruları ...
AK Parti'den Abdullah Gül'ün sözlerine ilk tepki
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 696 sayılı KHK'nın tartışılan ...
 
KHK'yı eleştiren MHP'li vekilden yeni mesaj!
MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya'nın, son çıkarılan iki KHK ile ilgili ...
CHP liderinin eski danışmanına hapis cezası!
FETÖ'nün İstanbul Üniversitesi'ndeki akademik yapılanmasına ilişkin davada ...
CHP İzmir'de Kocaoğlu dev zirvenin ardından açıkladı: Kılıçdaroğlu'na dosya sunacak!
İl kongresi sürecinde ilçe başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla ...
 
Fatih YAPAR kongre sürecini yazdı... Tek aday mı? Tek adam mı?
Fatih YAPAR kongre sürecini yazdı... Tek aday mı? Tek adam mı?
CHP İzmir'den KHK'lı kadroya tepki
Cumhuriyet Halk Partisi Emek Büroları tarafından, Kamuda çalışan taşeron ...
AK Partili Kaya'dan Kocaoğlu'na: Önceliği İzmir değil!
TBMM'nin tatile girmesiyle birlikte seçim bölgesine dönen AK Parti İzmir ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva