HABERLER>POLİTİKA
3 Mayıs 2019 Cuma - 11:36

CHP’li Sertel’den çarpıcı stat çıkışı: AK Partililer, ‘Ağabey konuş da ödenek çıksın’ diyor!

Merkezi iktidarın İzmir özelinde yürüttüğü bazı çalışmaların inşaat aşamasında olmasına tepki gösteren CHP Milletvekili Atila Sertel, “Ben konuştukça stat inşaatları hızlanıyor. Tire-Belevi yolu için AK Partili bir milletvekili, ‘Ağabey konuş da müteahhide ödenek çıkartalım’ diyor. Ben projeler bitsin diye konuşuyorum. Ben Alsancak Stadı bitsin diye konuşuyorum” dedi.

CHP’li Sertel’den çarpıcı stat çıkışı: AK Partililer, ‘Ağabey konuş da ödenek çıksın’ diyor!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Vekil Sertel zaman zaman AK Partili mevkidaşlarıyla karşı karşıya gelmesi noktasında açıklamalarda bulundu.

Hükümetin İzmir’de yürüttüğü bazı çalışmaların daha inşaat aşamasında olmasına tepkiyle yaklaşan Sertel net mesajlar verdi.

AK PARTİLİ VEKİL, ‘AĞABEY KONUŞ DA ÖDENEK ÇIKSIN’ DİYOR
Geçtiğimiz günlerde Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka statları için alevlenen tartışmalar üzerinden konuşan Sertel, “Ben konuştukça stat inşaatları hızlanıyor. Tire-Belevi yolu için AK Partili bir milletvekili, ‘Ağabey konuş da müteahhide ödenek çıkartalım’ diyor. Ben projeler bitsin diye konuşuyorum. Ben Alsancak Stadı bitsin diye konuşuyorum” dedi.

SERTEL’DEN KAYA’YA: O BENİM MUHATABIM DEĞİL
AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ile zaman zaman karşı karşıya gelmesine dair açıklama yapan Sertel, “Ben onu muhatap olarak kabul etmiyorum. Benim muhatabım Spor Bakanı, o kim, ne yetkisi var ki? Kendi kendine gelin güvey oluyor. Onu ciddiye almıyorum. ‘Maça gitmiyor’ diyorlar. Ben gidiyorum, onlar kendi dünyalarında görüyorlar. Atatürk Stadı’nda geçen gün Altay taraftarı 90 dakika bağırdı ama rakibi baskı altına alamıyor. Hatayspor ile 1-1 berabere bitti maç. Alsancak Stadı bitmeli kardeşim. Binali Yıldırım’ın Spor Bakanı üzerinde etkisi varsa bu stadı söyledikleri tarihte bitirirler. Ben kimseyle çene yarıştırmıyorum. Geçen gün Göztepe stadına gittim, orada da aynı tablo var. İstenilen hızla gitmiyor. Konutların arasında devasa bir yapı çıktı ama bitmiyor. Karşıya stadı hiç yok ortada. CHP istemezükçüymüş. Yalan! Yalandan kim ölmüş?” açıklamasında bulundu.

KOCAOĞLU’NA BIRAKSALARDI İZMİR’İN 3 TANE STADI OLURDU, MIZIKÇILIK YOK, YAPACAKSINIZ
Sertel sözlerine devam etti ve “İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu’na bıraksalardı İzmir’de 3 tane stat olurdu. Belediye bütçesiyle yapardı. İnsan utanır! Spor Bakanlığı’nın olduğu bir ülkede belediyenin yaptığı statta İzmir takımları top oynuyor. İnsan bunları söylerken utanır. Siz iktidar olarak İzmir’e ne yaptınız? Ben muhalefet milletvekiliyim, ben soracağım tabii. Stadı da, yolu da, gelen yatırımları da soracağım. İzmir vergisi nereye gidiyor? Öyle bebek gibi, çocuk gibi ağlamanın gereği yok. Mızıkçılık yok, o statları yapacaksınız. Verdiğiniz sözde duracaksınız. İzmir halkı takip etmiyor, farkında değil’ diyorlar. İzmir halkı farkında olmasa yüzde 58, yüzde 60, yüzde 70’lşerde oy mu olur? Çalışsalar biraz oyları artacak ama çok tembel bir iktidarla karşı karşıyayız. Vergi almada çok çalışkan hizmet konusunda tembel, baskıda çok çalışkan özgürlükte tembel… At bre Debreli Hasan dağlar inlesin. Hem atıyorlar hem satıyorlar! Ben İzmir’in hakkını hukukunu korumaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.  

BUNUN İÇİN KORKUYORLAR
İstanbul’da tartışmalı seçim sürecine dair konuşan Sertel, “Koskoca İstanbul’da 80-100 kişi seçim sonucunu değiştirebiliyorsa verin şehri onlar yönetsin. Çünkü çok büyük organizasyon kurmuşlar, çok büyük bir iş. YSK’yı baskı altına alarak seçimin yenilenmesini sağlamaya çalışıyorlar. Ben ilk seçildiğimde bu ülkede erken seçim olabileceğini söylemiştim. Çünkü bunlar artık bu ülkeyi yönetemiyorlar. Biz erken seçim istemiyoruz aslında yani öyle bir kaygımız ve acelemiz yok ama kaygımız ülke iyi yönetilemiyor. Her partiye oy veren insanlar iyice düşünmeli, hayatını gözden geçirsin insanlar, 15-20 yıl önce mi mutluydu şimdi mi daha mutlu yaşıyor. Gerçekten ülkeyi kaosa ve sıkıntıya soktular. Üstelik ülkenin bütün varlıklarını sattılar. Kendinden başka kimseyi düşünmeyen, kibir dünyasında yaşayan insanları artık bu toplum çekemez. Ekonomiyi, hukuku, kurumların tümünü kendi yönetmek isteyen kibirli bir anlayış içerisinde Türkiye yönetilemez. Bunun için, ülkeyi yönetemedikleri gerekçesiyle erken genel seçim isteyebilirler ama ülkeyi tamamen kaybedeceklerinden korkuyorlar. Çünkü üç büyük şehir ellerinden gitti, diğer Adana, Antalya gibi büyük şehirlerin çoğu ellerinden gitti. Cumhurbaşkanın önünde 4 buçuk yıl ülkeyi tek başına yönetebilme yetkisi var. Cumhurbaşkanın seçilmeden önce verdiği vaatler var ama şu an durum ortada. Bunun için korkuyorlar” dedi.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A DA KÖTÜLÜK YAPIYORLAR
“Damat ekonomiden anlamıyor, bu ülkenin gerçeklerini bilmiyor çünkü damat asla halk gibi yaşamamış, halkın arasında yaşamamış” diyerek sözlerini sürdüren Sertel, “Damat herkesin tuzu kuru, mükemmel bir hayat yaşıyor sanıyor, çünkü kendisi öyle yaşıyor. Padişahın sarayda oturup hiç halkla temas kurmaması, dalkavukların ona durumu anlattığı gibi bir durum yaşıyor. Ülke böyle bir mekanizma ile yönetiliyor. Halkın arasına girseler gerçekleri görecekler ama giremiyorlar, selam vermiyorlar kimseye, çok uzaklaştılar. Kötülük yapıyorlar, Recep Tayyip Erdoğan’a da kötülük yapıyorlar. Efendim siz çok büyük lidersiniz, çok mükemmel yönetiyorsunuz, sizin gibi biri daha gelmedi bu dünyaya diyerek normal davranışlarını engelliyorlar. Damada da aynı şeyi yapıyorlar. Birazcık üniversiteleri dinleseler, profesörleri hadi profesörleri geçtim doçentleri bile dinleseniz ekonomi ile ilgili biz düzlüğe çıkarız. Türkiye gerçekten iyi yönetilmiyor, bunun için büyük sıkıntı çekiyoruz. Seçimin ardından ilk bir ay geçti. Öncelikle kurumları tanıyorlar, daha sonra kadroları tanıyorlar. Tunç Soyer’in yüzde 50 indirimli halk taşıt seferberliği çok önemli. Elektrik fabrikasının satın alınması çok önemli. Havagazı fabrikası ile entegre olarak çok mükemmel olacak orası. CHP’li yöneticilerin hepsi de çok yetenekli birikimli insanlar” ifadelerini kullandı. 

 
Şampiyon Menemen, Konya'da sahada
 
Bucaspor son profesyonel maçında
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aliağalı 3 Mayıs 2019 Cuma 14:58

Aynı vekiller küçük yaş evliliği için de abi konuş demiş olacaklar ki sn. sertel mecliste basın açıklaması yapmıştı. bu kadar araştırmadan gaza gelmeyin bence sn. vekilim.

Yorumu oyla      4      5  
selim selimoğlu 3 Mayıs 2019 Cuma 13:57

bir itfaiyeci olarak kendisine teşekkür ediyorum dünyanın hemen hemen her ülkesinde en tehlikeli iş grubu içerisinde yer alan itfaiyecilik hakkında yaptığı açıklamalar ve itfaiyecilerinde bu sınıfta yer alması için verdiği yasa tekliflerin red edilmesi konusunda yaptığı tüm knuşmlar bizi mutlu etti

Yorumu oyla      6      5  
Bornovalı 3 Mayıs 2019 Cuma 12:57

Sn A.Sertel'e açıklamaları için teşekkürler. Örneğin Atatürk Stadyumunda oynanan Büyük Altay- Hatayspor maçında Hataysporlu oyuncu 18 içinde neredeyse voleybol gibi topu rllr oynadı- Hakem gözü önünde olan penaltıyı vermedi. Esasen Alsancak stadyumu bitmiş olsaydı Büyük Altay bu sezon süper ligdeydi.

Yorumu oyla      8      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediye başkanları Genel Merkez'de... Lider'den flaş talimatlar!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkanları bugün Ankara’daki Genel ...
'Kesin korunacak hassas alan' ilan etti!
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bulunan Badavut bölgesindeki 1. ve 3. derece ...
CHP İl Başkanı Yücel'in mutlu günü
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ikinci kez baba olma mutluluğu yaşadı.
 
İl Başkanı Yücel'den Başkan Oğuz'a tebrik ziyareti
CHP İzmir İl Başkanı Avukat Deniz Yücel ve İl Yönetimi Urla Belediye Başkanı ...
AK Partili Dağ’dan Karşıyaka Stadı çıkışı: Gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz!
Genel Başkan Yardımcısı Dağ, kentteki STK’ların genç temsilcileriyle bir ...
CHP'li Torun: Seçimlerin yenilenmesi söz konusu değil
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi ...
 
Erdoğan'dan Türkiye İttifakı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Biz hiçbir zaman kucaklaşmadan kaçmadık onun için ...
Savcılığın sandık hamlesine AK Parti ne dedi?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, parti genel merkezinde ...
Savcılık İstanbul seçimi için düğmeye bastı!
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Maltepe, Ataşehir ve Kadıköy ilçelerinde ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva