HABERLER>POLİTİKA
4 Eylül 2016 Pazar - 09:39

CHP'li Sertel: Biz bu filmi daha önce görmüştük!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Sözcü Gazetesi’nin kapatılacağı iddiaları üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

CHP li Sertel: Biz bu filmi daha önce görmüştük!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından süreci yakından takip ettiklerini belirten Atila Sertel, örgüt üyelerinin yanı sıra FETÖ terör örgütüyle uzaktan yakından ilgisi olmayan kişi ve kurumlara yönelik tutuklamalar nedeniyle endişeli olduklarını söyledi.

Muhalif sesleri susturmak için geçmişte “Ergenekon” kılıfının kullanıldığını bugün ise “FETÖ” kılıfının yürürlükte olduğunu vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Sertel, “Gerek attığı tweetlerle gerek yayınladıkları haberlerle gerekse söylemleri ile hükümeti eleştiren kim var ise FETÖ ilişkilendirmesiyle gözaltına alınmaya ve tutuklanmaya başladı. Özgür basına ve ifade özgürlüğüne yönelik bu baskılar asla kabul edilemez. Biz bu filmi daha önce görmüştük ve o dönem de haksızlıkların, hukuk dışı uygulamaların karşısında durmuştuk. Bugün de öyle yapıyoruz” dedi.

Muhalif çizgisiyle bilinen Sözcü Gazetesi’ne yönelik kapatma girişiminin basın ve ifade özgürlüğüne yönelik ağır bir darbe olduğunu ifade eden Sertel, şunları söyledi:

“Gerek parti olarak gerekse kişisel olarak ilk günden itibaren her türlü darbenin karşısında olduğumuzu açıkça ifade ettik. Darbe girişiminin ardından FETÖ terör örgütüyle bağlantısı olanların açığa alınması ve yargılanması da elbette olağan bir süreçtir. Ancak bu süreçte yapılanların kin ve nefretle değil hukuka uygun olarak yürütülmesi gerektiğini sıklıkla dile getirdik. Bugün gelinen noktada darbecilerin yanında bazı masum kişilerin de cezalandırıldığına hep birlikte şahit olduk, oluyoruz. Sözcü gazetesinin kapatılmak istenmesi de bunlardan biridir. Yayına başladığı ilk günden bu yana Atatürk çizgisinden ayrılmayan, araştıran, eleştiren ve sorgulayan bir gazetecilik anlayışı ile toplum yararına gazetecilik yapan Sözcü gazetesinin hangi sebeple olursa olsun kapatılmak istenmesi basın özgürlüğüne yönelik ağır bir darbedir.

Çok yakın tarihte Ergenekon diye bir örgüt çıkarılarak buna benzer bir süreç başlatılmış ve çok sayıda muhalif gazeteci, akademisyen tutuklanmıştı. Bugün o davaların hepsi çöktü. Darbeciler ve örgütle bağlantısı olanlar tutuklandıktan sonra FETÖ ile hiçbir ilişkisi olmadığını düşündüğümüz kişi ve kurumlara yönelik operasyonlar bizlere yine o süreci hatırlattı. O dönem gazetecilerin suçsuz olduğuna dair mücadele eden biri olarak yazdıkları ve düşünceleri nedeniyle hiç kimsenin tutuklanmamasını savundum. Bugün de aynı noktadayım. Gerek Sözcü gazetesinin kapatılmak istenmesi, gerekse sanatçı Atilla Taş’ın hükümete yönelik eleştirileri nedeniyle tutuklanması muhaliflere yönelik korkutma, sindirme ve baskılama girişimidir. Hukuktan ayrılarak, kinle ve nefretle atılan her adımın toplumun geneline nasıl bir zarar verdiği gün gibi ortadayken basın ve ifade özgürlüğüne yönelik her türlü engellemenin karşısında olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyorum. Hükümet edenleri hukuk kuralları içinde sağduyulu adımlar atmaya davet ediyorum. ”

 
İzmir tiyatroya doyacak!
 
Fuar’da şovlar uçuşa geçti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan ile Putin'den Çin'de 2 saatlik zirve
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya lideri Putin Çin'de bir araya ...
Çelik: AB darbe girişimi karşısında daha güçlü destek vermeliydi
AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, "Biz AB’nin Türkiye’deki darbe girişimi ...
Çin'den FETÖ ile mücadelede Türkiye'ye destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, FETÖ ...
 
Erdoğan ile Ban Ki-Mun'dan 'Fırat Kalkanı' zirvesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a Suriye'deki terör ...
CHP Lideri'nden çok önemli 15 Temmuz mesajları!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin başarıya ulaşsaydı ...
İstifanın perde arkası: Ala'nın bırakmasını kim istedi?
Herkes, ‘neden bıraktı’ sorusuna yoğunlaşmışken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ...
 
Çin'de Çavuşoğlu-Kerry zirvesi!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile Çin'de bir araya geldi.
Bakan Yılmaz açıkladı: Kaç öğretmen alınacak?
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, 15 bin öğretmen alımı için mülakatların devam ...
Sındır’dan hükümete KHK çıkışı!
Sındır, “Hükümetin KHK düzenlemeleri Anayasaya müdahale niteliğinde. Bunlara ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva