HABERLER>POLİTİKA
18 Mart 2024 Pazartesi - 12:06

CHP'li Kılıç'tan Tugay'a destek: İzmir'e Ensar’lar, TÜGVA’lar giremeyecek!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “İzmir’e Ensarlar’ı TÜGVA’ları sokmayacağız” diyen CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’a destek geldi. Kılıç, "31 Mart’ta halkın önünde iki tercih var. Ya kamu kaynaklarının adları tacizle, tecavüzle gündeme gelen Ensar’lara, TÜGVA’lara aktaranları seçecekler ya da kamu kaynaklarını kamuya harcayanları. Biz, kamunun kaynaklarını çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlığına, esenliğine, eğitimine harcayacağımızı ilan ediyoruz, İzmir’e Ensarlar’ı TÜGVA’ları sokmayacağız” diye konuştu.

CHP li Kılıç tan Tugay a destek: İzmir e Ensar’lar, TÜGVA’lar giremeyecek!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“31 Mart yerel seçimlerinde İzmir için İzmirliler için en önemli vaatlerimizden biri, ‘Geleceğimiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlığıyla, esenliğiyle, eğitimiyle ilgili hizmetleri vermek, İzmir’e Ensarlar’ı TÜGVA’ları sokmamak’ dedik. AKP’liler bizi ‘Projeleri anlatmak yerine insanları ayrıştırmakla’ suçladı. Onlara siyasetin ne olduğunu anlatalım.

Siyaset, en basit haliyle kamu kaynaklarının nereye ve nasıl dağıtılacağı hususudur. CHP’li belediyeler olarak 2019 seçimlerinde, kamu kaynaklarının dernek ve vakıflar eliyle İslamcı cemaatlere aktarmayacağımızı; kamu kaynaklarını kamuya harcayacağımızı ilan etmiştik, bu seçimde de vaadimizin arkasındayız. 

KESİLEN KAYNAKLARININ ACISINI ÇEKİYORLAR
Daha önce yaptık, yine yapacağız. İstanbul’da yaptıklarımız ortada. 2019 seçimlerine kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan, başta TÜGVA ve Ensar olmak üzere dernek ve vakıflara ayrılan para 847 milyon liradan fazlaydı. 2019 seçimlerinin ardından, bir avuç vakfa aktarılan buradan alındı ve tamamen kamunun ihtiyaçları için harcandı.

Sadece para vermediler kamuya ait binaları da vakıflara bedelsiz verdiler. Cemaatler bu binaları yurt adı altında kullanırken, bizim çocuklarımız KYK yurtlarında asansörlerden düşüp can verdi, akşam yemeklerinde zehirlendi.

İstanbul başta CHP’li belediyelerden kesilen kaynakların acısını çekiyorlar. Hiç kaynak alamadıkları İzmir’i ve diğer illeri de bu nedenle hedeflerine koyuyor. Bugün bizi hedefe koymalarının tek nedeni budur.

BAKANLIKLAR İŞBİRLİĞİ YAPTIKLARI VAKIFLARI GİZLEDİ
Bu yeni değil… Cumhurbaşkanının 2013 yılında ‘Dindar nesil yetiştireceğiz’ hedefini dile getirmesinin ardından, oğlu Bilal Erdoğan’ın eliyle kurdurduğu TÜGVA ve diğer cemaat vakıf ve dernekleri, kamu kaynaklarını bir hortum gibi emerek büyüdükçe, büyüdü. Kamu kaynaklarının bu dernek ve vakıflara, nasıl ve ne şekilde verildiğine dair hiçbir bilgimiz yok. Geçen ay, başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere tüm Bakanlıklara işbirliği yaptıkları dernek ve vakıfları sordum ama elle tutulur, somut hiçbir yanıt alamadım.

Milli Savunma Bakanlığı da Milli Eğitim Bakanlığı da işbirliği yaptıkları dernek ve vakıfların isimlerini açıkça sormama rağmen gizledi; diğer Bakanlar ise sorularıma yanıt dahi vermedi.

GENÇLER CEMAATLERE EMANET EDİLEMEZ
Milyonlarca kaynak aktardıkları bu vakıflar ne iş yapıyorlar? Tüzüklerinde ‘İyi ahlaklı nesiller yetiştireceğiz’ diyen bu vakıflar, iktidarın ‘Dindar nesil’ projesini yürütmeye çalışıyorlar. Oysa Türkiye’de nasıl bir neslin yetiştirileceği Milli Eğitim Temel Kanunu’nda yazılıdır. Yasa, Atatürk ilkelerine bağlı, demokratik laik ve sosyal bir hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde’ nesiller yetiştirmeyi hedefler. İlkelerimiz bu kadar açık ve netken, nesiller yetiştirmek Siyasal İslamcı derneklerin, cemaatlerin, vakıfların tekeline bırakılamaz. 

AHLAKSIZLIKLARI İLE ANILIYORLAR
‘İyi ahlaklı nesiller” yetiştirmeyi görev edinen bu vakıflarda hemen her gün ahlaksızca skandallar patlak veriyor. İlahiyat Fakültesi öğrencisi kızlarımız, TÜGVA Iğdır Temsilcisinin kendilerini taciz ettiğini iddia etti; aylardır bir soruşturma dahi açılmadı. TÜGVA Kastamonu Koordinatörü, tecavüz suçundan girdiği cezaevinden hemen tahliye edildi. Karaman’da Ensar Vakfı’nın evlerinde 45 çocuğa yönelik istismar olayını biz unutmadık. ‘İyi ahlaklı nesil’ yetiştireceğiz diye yola çıkanları biz bugün sadece tacizle, istismarla, tecavüzle, torpille, kayırmayla ve onlara aktarılan paralarla anıyoruz.

HALKIN ÖNÜNDE İKİ TERCİH VAR
31 Mart’ta halkın önünde iki tercih var. Ya kamu kaynaklarının adları tacizle, tecavüzle gündeme gelen bu vakıflara aktaranları seçecekler ya da kamu kaynaklarını kamunun ihtiyaçlarına harcayanları.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Cemil Tugay, kamunun kaynaklarını kamunun ihtiyaçlarına harcayacağını açıkladı. Tugay, kamunun kaynaklarını çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlığına, esenliğine, eğitimine harcanacağını ilan etti; çocuklarımızı, gençlerimizi Ensarların, TÜGVA’lara emanet etmeyeceğini açıkladı. Demokrasinin gereğini, bilimin ve hukukun gereğini yaptı, İzmirli de tercihini buna göre yapacak. 

 
Çanakkale Zaferi, İzmir'de unutulmadı
 
Altınordu'ya rahat yok
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Burak 18 Mart 2024 Pazartesi 22:34

Beğenmediğiniz vakıflar Afrika da 30 bin su kuyusu açtı. Depremde milyonlarca insana yardım dağıttı. Hala yurtlarında barınan insanlar öğrenciler tertemiz vatan evlatları. Sizin gibi zübük değil.

Yorumu oyla      0      0  
4.5 milyonluk şehirde 18 Mart 2024 Pazartesi 17:31

yollar tozluymuş.köhne bina stoğu çokmuş,birader binaları belediye mi yapıyor,sen akp li müteahhit belediyelerle karıştırdın galiba,suyun akar,çöpün toplanır,yeşilin artar meydanın parkın yapılır bir de sosyal belediyecilik olarak yardımların artarsa trafiğin için biteviye toplu taşım yatırımın yapılırsa ,özgür olarak çimenlere serilip istediğini giyip istediğin yere girebilirsen gezebilirsen diğer şeyleri kendi insanının devletin karakterinden beklersin.Belediyeler ekonomiyi düzeltemez binanı yapamaz .Binalar köhne imiş peh

Yorumu oyla      0      1  
neden 18 Mart 2024 Pazartesi 17:23

trol suçlaması kabak tadı verdi birader? Hangi kemeraltı ve bornova da hangi yollar toz toprak mış? tamamen uydurma

Yorumu oyla      1      0  
Fuat 18 Mart 2024 Pazartesi 16:50

Dem hdp tip tkp daha çok tehlikelidir bunları da yazsaydınız ideolojik tipler izmirin hali ortada

Yorumu oyla      1      0  
Murat 18 Mart 2024 Pazartesi 15:55

Belediye hizmetleri bak yeter artık. Her yapılan rezilliğe yapılmayan hizmetlere, trafiğine çamura sele, İzmir in neredeyse tamamı köhne kalmış bina stokuna her itiraz eden trol falan değildir.

Yorumu oyla      5      8  
troll suçlaması kabak tadı verdi 18 Mart 2024 Pazartesi 15:54

İşine gelemeyen bir şey yazılımca hem troll, iyi de adam somut bir şey söylemiş kemeraltı, bornova yollar toz toprak yapılmıyor demiş, bunun trollükle me alakası var, bırakın bu saçma sapan suçlamaları

Yorumu oyla      4      8  
izmirli 18 Mart 2024 Pazartesi 15:46

cemaatler zor durumda ki öğrencilerimizi,çocuklarımızı ne hale getirdi.bunların beslenme kaynağı cemaatler zaten.menzil cemaati bile birçok kamu kurumunda söz sahibi olmuş.Torpil, adamkayırma almış başını gitmiş.Adalete bile güvenmiyor insanlar. hergün televizyonda görüyoruz zenginlerin nasıl kayrıldığını.seçme hakkınızı mutlaka kullanın, sonra mağdur olamamk için.TÜRKİYE CUMHURİYET'İ ŞEYHLER,DERVİŞLER VE MÜRİTLER MEMLEKETİ OLAMAZ.

Yorumu oyla      5      1  
Belediye hizmetleri 18 Mart 2024 Pazartesi 14:35

Trollerin yalan dolan iftiralarına kulak asmıyoruz İzmir de belediye hizmetleri de her türlü engellemelere rağmen iyi.Körfez de canlı hayat başladı,koku sorunu kalmadı yağmur suyu kanalları ayrıştırıldı.iki büyük proje devam ediyor Buca metrosu,buca tüneli kooperatifleşme tam gaz kentsel dönüşüm yerinde dönüşüm olarak devam ediyor.Kemeraltı atyapısı tamamlandı.Birçok yere park yapılıyor.Herşey daha güzel olacak.Yeterki ülkeyi batıranlardan bir an önce kurtulalım

Yorumu oyla      10      2  
izmir 18 Mart 2024 Pazartesi 13:05

diye diye 20 yılımızı yediniz. yeter artık. 20 yıldır kimin yaşam hakkına müdahale edildi. ensat,tügva giremez diyorsunuz DEM i ve diğer sol majinalleri alıyorsunuz? hizmet istiyoruz ideoloji istemiyoruz.

Yorumu oyla      5      10  
Çikita muz cumhuriyeti 18 Mart 2024 Pazartesi 12:41

İstanbulda akp oldugu zaman ne guzel belediyeye ait tasinmazlar cemaatlere verilmisti. Hic ise gelmeyen hatta istanbulda dahi olmayan insanlar belediyede maas aldilar. İzmirde de olsa fena mi olur talan edilecek cok yer var

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ümit Özdağ'dan Bahçeli'ye tepki: Kapatın partiyi!
Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 14'üncü Olağan Büyük Kurultayı'nda ...
'En güçlü ordular Çanakkale'de hüsrana uğradı'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin ...
Karaburun'da dostluk rüzgarı!
İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Ümit Özlale, seçim ...
 
CHP’li Çiçek’ten Menderes’e dokunan projeler
CHP Menderes Belediye Başkan Adayı İlkay Çiçek’in Menderes için planlanan projeleri dikkat çekti.
CHP Konak adayı Mutlu: Kimse mahallesinden ayrılmayacak!
Esnaf ve ev ziyaretlerine devam eden CHP Konak Adayı Mutlu, Gültepeli ...
Cumhur İttifakı Bayraklı adayı Kırkpınar: Artık dev yatırımlar konuşulacak!
Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar 75. Yıl, ...
 
CHP adayı Önal: Bayraklı da İzmir de bizim kalacak!
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, Nafiz Gürman Mahallesi’nden ...
CHP'den Bornova'da rozet şov!
Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki’nin seçim çalışmaları tüm hızıyla ...
İlkay Çiçek’ten adaylık yorumu: Sen muhtarsın dediler, beni küçümsediler!
CHP Menderes’in 22 aday adayından biri olan Cüneytbey Mahallesi’nin muhtarı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva