HABERLER>POLİTİKA
24 Ekim 2018 Çarşamba - 11:40

CHP’li Karataş: Hasan Tahsin gibi ilk kurşunu atmak istiyorum!

Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Karataş, “Siyaset heyecanla yapılır. Merkezi hükümete karşı korkmadan açıklama yapman gerekir. Vatandaş senden söz söylemeni bekler. Onun önünde gitmeni bekler. Sen onların söylemesini beklemeyeceksin. Hasan Tahsin ne yaptı? Çıktı ‘tak’ diye ilk kurşunu attı. Ben ilk kurşun olmak istiyorum. İzmir’de tıkandık kaldık. Hayır büyüteceğim. 30 ilçeden 22’ye düştük. İlk önce 30 ilçeyi alacağım. Sonra Manisa’ya, Uşak’a yayılacağım. Böyle olacak. Böyle büyüteceğiz. Heyecanını topluma, kitlelere vereceksin” dedi.

CHP’li Karataş: Hasan Tahsin gibi ilk kurşunu atmak istiyorum!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl eski Başkanı Kemal Karataş, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. 2019 yılında gerçekleşmesi planlanan yerel seçimler için İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığını ilan eden ve başvurusunu resmileştiren Karataş birbirinden önemli açıklamalara imza attı.

Partide uzun yıllar görevler yürütmüş olan Karataş, aday gösterildiği ve başkanlık koltuğuna oturduğu takdirde İzmir’de uygulayacağı yol haritası ve kullanacağı söylemlerden örnekler verdi. İl başkanlığını yürüttüğü 2009 yılındaki dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yıldızı barışmayan Karataş yeni süreç için flaş açıklamalarda bulundu. Başkan Kocaoğlu’yla karşılıklı olarak birbirlerine söz verdiklerini ifade eden Karataş, Kocaoğlu’nun görevi bıraktıktan sonraki dönem için genel merkeze kendisinin ismini vereceğini iddia etti.  

HAYATIM İZMİR’DE GEÇTİ!
Karataş aday adaylığı kararına ilişkin konuşurken, “Kocaoğlu’nun 15 yıllık başarılı belediye başkanlığının sonunda ‘artık göreve talip değilim’ demesiyle ben de İzmir’de 5 dönem il başkanlığı yapmış birisi olarak ‘bu dönem Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olabilirim’ dedim. Hayatım İzmir’de geçti. Dağı, taşı, köyü, sokakları, insanların özünü bilirim” dedi.  

AZİZ KOCAOĞLU ARTIK İZMİR’İN AKİL ADAMIDIR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun görevi bırakma kararına dair açıklama yapan Karataş, “Ben öngörüsü güçlü bir adamım. Siyasete bakış açım var. Bunca yıllık tecrübem bana bunları öğretti. Bir insan cümle kursa onun ruh halini en iyi anlayanlardan biriyim. Aziz Kocaoğlu ile Urla’da zaman zaman bir araya geliyoruz. Konuşmalarından, duruşundan artık o görevi bırakmak istediğini hissediyordum. Zaman zaman açıkladı da… ‘Artık bırakmak istiyorum’ gibi sözleri çok yalın söyledi. Ben bunları söylerken bana hiç kimse katılmazdı. Gazeteciler, ilçe başkanları, belediye başkanları, ‘hayır, Aziz Kocaoğlu ne yapar, ne eder, aday olur’ diyorlardı. Hiç inanmıyorlardı. Yaptığı kolay bir iş değildir. Siyasetçinin koltuğunu bırakmayacağı yönünde bir görüş hakimdir bizim toplumumuzda. Bir milletvekili arkadaşım vardı, ‘Kemalciğim milletvekilliği öyle bir şey ki, cesedim buradan çıksın’ derdi. Aziz Kocaoğlu İzmir tarihinde en uzun koltukta oturan isim oldu. En başarılı olduğu, zirvede olduğu dönemde bırakıyor. Ben onu bundan dolayı kutluyorum. İzmir ve CHP bundan yararlanmalıdır. Aziz Kocaoğlu artık İzmir’in akil adamıdır. İzmir ile ilgili verilecek kararlarda kim belediye başkanı olursa olsun Aziz Bey’in görüşleri alınmalıdır” diye konuştu.

BİRBİRLERİNE NASIL SÖZ VERDİLER?
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ile aralarında geçen ‘söz verme’ diyaloğu hakkında bilgi veren Karataş, “Aziz Kocaoğlu ile geçmiş dönemde çok tartışmalarımız olmuştur. Ama onun da benim de tavırlarımız CHP’nin iktidarı için olmuştur. Geldiğimiz dönemde ‘Beni 1 Ekim’e kadar eleştirme söz aday olmayacağımı ilan edeceğim’ diye bir söz verdi. Ben de, ‘tamam eleştirmeyeceğim’ demiştim. Sonrasında ise, ‘Benden sonra Kemal Karataş olsun diyeceğim’ dedi. ‘İşte o zaman İzmir’in en güzel yerine senin heykelini dikeceğim’ cevabını verdim. Ben il başkanıyken sorunlarımız olmuştu ama hepsi geride kaldı. Ben onun iktidara biraz daha fazla dik durmasını, İzmir’i daha fazla savunmasını istiyordum. Bunlardan dolayı sorunlar yaşıyorduk. Bunlar yaşandı ama bunlar anılardı. Bunlardan o da ders çıkarmıştır, ben de çıkardım. O bir bilge oldu ben şimdi onun yerine aday oldum” dedi.

GENEL MERKEZ KOCAOĞLU’NUN FİKRİNİ ALMALI
Genel merkezin yeni dönemde Kocaoğlu’nun görüşünü alması gerektiğini söyleyen Karataş, “Genel merkez bence Kocaoğlu’nun fikrini almalı. 15 yıl İzmir’i yönetmiş başarılı bir kimlik. Görevi kendi arzusuyla bırakıyor. AKP gibi değil! Orada, ‘sen metal yorgunusun, bırak’ diyorlar. Ağlayarak salya sümük gidiyorlar, söz söylemek istiyorlar boğazında düğümleniyor, söyleyemiyor… Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Kocaoğlu kendi iradesiyle bırakıyor. Ailemle konuştum diyor.  Bizde öyle bir şey yok. Görevi bırakacağına kendisi karar vermiş. Keşke genel merkezle bunu paylaşsaydı. Bana göre genel merkez 1 Ekim’de basından öğrenmemeliydi. Genel başkana, ‘ben ayrılmak istiyorum’ demesi gerekirdi. Dediyse özür dilerim” açıklamasını yaptı.

5 DÖNEM İL BAŞKANLIĞI YAPTIM, HEPSİNDE BAŞARI VARDI, BUNLAR TESADÜF DEĞİL!
Karataş önceki gün yaptığı aday adaylığı açıklamasında, ‘2019 yılında partim bana görev verirse İzmir’de 30 ilçenin hepsini kazandırmazsam namussuz, şerefsizim’ şeklinde kullandığı ifadelere açıklık getirdi. Karataş, “Sözümün arkasındayım. Bu iddialı bir açıklama. Ben böyle politika yaptım. Bir şeyi planlarım. Kendime, ‘bu işi yapar mıyım, yapamaz mıyım?’ diye sorarım. 5 dönem il başkanlığı yaptım. Tüm dönemlerde hep başarı vardır. Bunlar tesadüf değil. 1989’da tüm belediyeleri almıştık. İl başkanıydım. 2009’da 30 ilçenin 30’unu almıştık. Seçim kurulunun kararıyla Bayındır elimizden kaydı gitti. Şimdi 2019… Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı gösterilirsem bu başarıyı yine getireceğim. Biliyorum. Adayları nasıl belirleyeceğimi bilir misiniz? Kimse bilmez. Kıyafet değiştirir o ilçe halkın içine girerim” dedi.

HASAN TAHSİN GİBİ İLK KURŞUNU ATMAK İSTİYORUM!
Karataş ayrıca, “Siyaset heyecanla yapılır. Merkezi hükümete karşı korkmadan açıklama yapman gerekir. Vatandaş senden söz söylemeni bekler. Onun önünde gitmeni bekler. Sen onların söylemesini beklemeyeceksin. Hasan Tahsin ne yaptı? Çıktı ‘tak’ diye ilk kurşunu attı. Ben ilk kurşun olmak istiyorum. İzmir’de tıkandık kaldık. Hayır büyüteceğim. 30 ilçeden 22’ye düştük. İlk önce 30 ilçeyi alacağım. Sonra Manisa’ya, Uşak’a yayılacağım. Böyle olacak. Böyle büyüteceğiz. Heyecanını topluma, kitlelere vereceksin. Toplum da senden etkilenecek. Sen lidersin. Kendimi kast ediyorum. Böyle liderlik yapacağım. İzmir’i sosyal demokratların kalesi haline getirmek ve bunu Türkiye’ye yaymak istiyorum” ifadelerini kullandı. 

 
Ege Serbest Bölge'de grev çanları!
 
Çeşme'de onlarca kaçak göçmen yakalandı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HÜMANİST 25 Ekim 2018 Perşembe 09:55

BU SAATEN SONRA KURŞUNUN KALDI MI Kİ..SN. BÜYÜK ABİM..

Yorumu oyla      9      5  
Dede 24 Ekim 2018 Çarşamba 19:52

De-de ba-na bal al.......

Yorumu oyla      10      5  
volkan 24 Ekim 2018 Çarşamba 13:02

Yorumunuz:ewet belkide hasan tahsinden daha yaslisin yönetim isini genclere birak git torunlarini sev bu yasta bu ne hirs ya

Yorumu oyla      20      7  
bahtiyar 24 Ekim 2018 Çarşamba 12:39

sn karataş size katılıyorum ama gülmekten...

Yorumu oyla      22      7  
sezo 24 Ekim 2018 Çarşamba 12:12

dedecim lütfen evinde otur.

Yorumu oyla      19      7  
Chp 24 Ekim 2018 Çarşamba 12:05

Ya allah aşkına yaşın almış başını gidiyor git otur evinde genel merkez senin aday olup olmadığına bile bakmaz işte bu kadar genel merkezin umrunda değilsin Ha bu arada sen ve senin gibi azizden umut bekleyenler emin olun aziz izmirde bitti Aziz bekliyor ki genel merkez gelsin azize yalvarsın bak öyle bir aday çıkacak ki herkes şaşıracak izmir chp dir chp kalacak izmir millet vekillerinden de Büyükşehir belediye başkanı olmayacak izmire tunç soyer yada Abdul Batur olur başkası olursa da supriz olur Izmirden hiç bir belediye başkan aday adayı mevcut belediye başkanları hariç gidipte genel merkezde millet velilerine çanta çanta para vermesinler mevcut çoğu belediye başkanlarıyla devam edilecek saygılar

Yorumu oyla      9      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Akar'dan Yunanistan'a net mesaj!
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AA'nın sorularını yanıtladı. Yunanistan ...
Nihal AŞKIN yazdı... ‘Kimsenin oyuncağı olmam’ dedi ve istifasını verdi
Nihal AŞKIN yazdı... ‘Kimsenin oyuncağı olmam’ dedi ve istifasını verdi
Başkan Pekdaş Mardinlilere konuk oldu
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) ...
 
İzmir'den aday adaylık başvurusu cep yaktı!
İzmir'de CHP'liler belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için aday adaylığı ...
CHP İzmir'de ilginç yarış: Gelin ve torun birbirine rakip!
İzmir'in Çeşme ilçesinde yaşayan Saatli ailesinden 2 kişi, CHP'den belediye ...
CHP'li belediye başkanına 'nikâh' soruşturması
İçişleri Bakanlığı, "Halihazırda belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılmış ...
 
Nedim ATİLLA yazdı... CHP’nin İzmir adayını öğrendim
Nedim ATİLLA yazdı... CHP’nin İzmir adayını öğrendim
Muhittin AKBEL yazdı... AK Parti'nin ‘Yüzde 51’ hayali gerçek olur mu?
Muhittin AKBEL yazdı... AK Parti'nin ‘Yüzde 51’ hayali gerçek olur mu?
Mehmet KARABEL yazdı... Her veda ‘elveda’ değildir!
Mehmet KARABEL yazdı... Her veda ‘elveda’ değildir!
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva