HABERLER>POLİTİKA
8 Kasım 2017 Çarşamba - 10:43

CHP’li Güven’den çarpıcı adaylık mesajı: 2020’de il başkanı ol deseler olmam ama 2019…

İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, ilçe kongreleri öncesinde önemli bir mesaj vererek, “Görevde olan kişi ilk önce değerlendirilir. Eğer örgütten de bu yönde bir refleks olursa görev ve sorumluluktan kaçılmaz. Bana 2020’de, 2021’de il başkanı ol deseler olmam. Ama 2019 Türkiye adına önemli” dedi.

CHP’li Güven’den çarpıcı adaylık mesajı: 2020’de il başkanı ol deseler olmam ama 2019…

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven Egedesonsöz’e konuştu. Başkan Güven, partisinin içinde bulunduğu olağan kurultay süreci ve kendi adaylığı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Güven ayrıca İyi Parti ve AK Parti üzerinden de net mesajlar verdi.

8 BİN 185 DELEGEMİZ SEÇİLDİ
Güven kurultay sürecinin ilk etabı olarak geride kalan mahalle delege seçimlerinin değerlendirirken, “İzmir’de mahalle seçimleri sürecini barış içinde atlattık. 8 bin 185 delegemiz seçildi. Herkes önceki dönemlere göre daha sorunsuz geçtiğini ifade ediyor. Ufak tefek sıkıntılarımız oldu ama onları da sağlıklı bir şekilde sonuca bağladık. İzmir Türkiye için önemli bir il olduğu için bu süreçleri en kapsayıcı ve kucaklayıcı şekilde geride bırakmak zorundayız. Şu ana kadar bir problem yok” dedi.

ÖNCELİK GÖREVDEKİ İLÇE BAŞKANLARINDADIR!
İlerleyen günlerde start alacak ilçe kongreleri hakkında konuşan Güven, “Öncelik görevdeki ilçe başkanlarındadır. Kapsayıcı kucaklayıcı ve görevini layıkıyla yerine getiren ilçe başkanlarımızın ilk olarak adaylıklarını ilan etmeleri de doğaldır. Önemli olan mahalle delege seçimlerindeki yarışın ilçe kongrelerinde hesaplaşmaya dönüşmemesidir. Tek aday çift aday tartışması yaşanabilir ama dediğim gibi en elzem olanı bu süreçten birlikle çıkmaktır” açıklamasını yaptı.

2020’DE İL BAŞKANI OL DESELER OLMAM AMA 2019…
Kendi adaylığına ilişkin konuşan Güven, “İlçe başkanlığında söylediğim gibi il başkanlığında da öncelik benim için geçerlidir. Zaten bu siyasetin doğasında vardır. Görevde olan kişi ilk önce değerlendirilir. Eğer örgütten de bu yönde bir refleks olursa görev ve sorumluluktan kaçılmaz. Bana 2020’de, 2021’de il başkanı ol deseler olmam. Ama 2019 örgütümüz ve partimiz adına önemli bir süreç. Çünkü Türkiye adına çok önemli bir süreç. 2019’da yapılacak hem yerel hem genel seçimlerin büyük önemi var. Bizim de parti olarak bu kurultay sürecini yürütürken İzmir adına sorumluluklarımız var. İzmir Türkiye’ye örnektir. İzmir kurtuluşun başladığı şehirdir. Bizim buradan Türkiye’ye bir mesaj vermemiz gerekiyor. Onun için geçmiş dönemde yaşanan olaylı kongreleri bu süreçte yaşamak istemiyorum. Nasıl ilçe kongreleri hesaplaşma alanına dönmesin diyorsam, ilçe kongrelerindeki yarışlar da il kongresinde hesaplaşmaya çevrilmesin” dedi.

HİÇBİR İLÇE KONGRESİNE İL BAŞKAN ADAYI OLARAK GİTMEYECEĞİM
“Hiçbir ilçe kongresine il başkan adayı olarak gitmeyeceğim” diyen Güven, “İl başkanı sıfatıyla makamımı temsil edeceğim fakat aday olarak yer almak doğru olmaz. Nasıl mahalle delege seçimlerinde ilçe başkanlarına taraf olmayın dediysem ilçe kongrelerinde de benim il başkanı olarak aday olmam ve bir tarafı işaret etmem doğru olmaz. Bu yüzden adaylık kararımın açıklamasını ilçe kongreleri sonrasına bırakıyorum. Çünkü ilçeler bittikten sonra artık il kongresi süreci başlamıştır ve onun zamanı gelmiştir. Onun konuşulmasından daha doğal bir şey olamaz. Ama partimizin daha güçlü ve koordineli bir şekilde çıkması adına başka bir arkadaşımız da çıkar, örgüt ve genel merkez de onu isterse seve seve desteklerim” şeklinde konuştu.  

İZMİR’DEKİ TÜM BELEDİYELERİ ALIRIZ
Başkan Güven, il kongresinde başkan seçildiği taktirde İzmir Örgütü’nü 2019 yılında genel ve yerel seçimlere götürecek. Görevde olması halinde seçimler için öngörüde bulunan Güven, “Biliyorsunuz kardeş ilçe projesinin ben göreve geldiğimde hayata geçirmiştik. O proje benim projemdir. Bizim kaybettiğimiz ilçeleri tekrar geri kazanma yönünde isteğimiz her zaman var. 2019’daki seçimlerde ben olursam benimle, ben olmazsam inanıyorum ki yetenekli bir arkadaşımız ile İzmir’deki tüm belediyeleri alırız” dedi.

AK PARTİ İZMİR’İN KENARINA YAKLAŞMASIN!
AK Parti’nin her yerel seçim döneminde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak istemesini yorumlayan Güven, “AK Parti İzmir’in kenarına yaklaşmasın. Onların artık İzmir’den talep edecekleri bir şey yok. Artık İzmir’i değil kendilerini düşünsünler. Şimdi İstanbul gitti, Ankara gitti, Bursa gitti. Onlar onu düşünsün. Biz hem İstanbul’u hem Ankara’yı ilk seçimlerde banko alırız. Balıkesir’le ilgili çalışmalarımız sürüyor. Manisa’yı çok önemsiyoruz. Özel bir ilgimiz var. Biz il örgütü olarak Ege’ye ağabeylik yapıyoruz. Sürekli diğer il örgütleriyle temas halindeyiz” diye konuştu.

İZMİR’DE İYİ PARTİ’YE İHTİYAÇ YOK!
Meral Akşener önderliğinde kurulan ve İzmir’den de etkili isimleri kurucular kadrosuna katan İyi Parti’nin durumu hakkında konuşan Güven, “İyi Parti’nin kendini konumlandıracağı yer çok önemli. Merkez sağda AK Parti’nin alternatifi oluşması noktasında iyi işler başaracaklardır. Bence bir partinin çıkış noktasında ‘ülkenin ona ihtiyacı var mıydı?’ diye sormakta fayda var. Bence Türkiye’nin yeni bir partiye ihtiyacı vardı. Anadolu’da, iç kesimlerde özellikle AK Parti’ye geçmişte oy atıp şimdi atmak istemeyenler için ciddi alternatif olacaktır. İşte bu seçim sürecini başarıyla atlatırlarsa diğer seçimde ciddi iktidar alternatifi olabilirler. Ben İyi Parti’nin bunları düşündüğünü ve düşüneceğini biliyorum. İyi Parti’nin baraj sorunu olacağını da düşünmüyorum. Fakat İzmir’de belediye almaları noktasında şimdilik öyle bir gelişme yaşanacağına ihtimal vermiyorum. Çünkü İzmir’de öyle bir ihtiyaç yok. İzmir’de sıkıntı yok. Ben burada belediye kaybedeceğimizi düşünmüyorum. Bizi İzmir’de etkileyemezler” ifadelerini kullandı. 

 
Karşıyaka'da 'yeniden' hayata tutunanların hikayesi anlatıldı
 
İzmir'de terör operasyonu! Onlarca kişi aranıyor!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 8 Kasım 2017 Çarşamba 22:27

Izmir chp örgütü sizin dönemininizde en başarısız dönemi yaşamıştır.İlçelerde yaşanan hiçbir soruna el atma sürekliliğine göstermediniz referandumda örgütü hareketeçgeçiremediniz bence partiye hizmet etmek istiyorsanız üye olarak kalın hiçbir yere de aday olmayın bu örgüt bu kez size ve sizinzgibilere görev vermeyecek

Yorumu oyla      12      5  
kirpi 8 Kasım 2017 Çarşamba 21:10

başkan söylediğine inanmıyor. izmirli Akp ve Chpden usandı. şimdiye kadar Chpye oy veriyordum, bundan sonra oyum İyi partiye. ondan sonra görürler kaleyi. 2

Yorumu oyla      12      5  
Muhalif 8 Kasım 2017 Çarşamba 18:05

Şunlarında ekleyeyim. İzmir’de sağ partide büyükşehri almıştır. Kendisi hatırlamaz belki. Bırak izmiri CHP tabanı bile bıktı siz ve atama usulü gelen memur başkanlardan. Kandırın bakalım kendinizi. Merkez sağ sağ deyip İYİ partiyi sadece sağ kanada ayit bir parti olarak gösterme çabanızı anlıyorum. Kaldı ki şuan da bir işe yaramayan tüm başkanlardan aynı yorumu duyuyoruz. Dua edin de İYİ parti Büyükşehir de almasın. Bir CHP’li olarak ben alsın istiyorum ki şu CHPyi sizin tayfa ve aynı zihniyettekilerden kurtaralım.

Yorumu oyla      13      5  
izmir 8 Kasım 2017 Çarşamba 13:05

sayın il baskanı rüya görüyor. Eger bu uykudan uyanmazlarsa cok büyük hayal kırıklıgı yasayacaklar. İzmirde bütün ilceleri alırız iddiası cok büyüktür. Bu gidişle yarısını kaybedecekler. AKP aldıgı ilcelerde cok büyük yatırımlar yaptı. Bu ilcelerde yenilmesi zor. İyi parti de bircok ilce de oyları bölecek.Hatta en az 3-4 ilcede kazanacagı ortada.Özellikle chp secmeni aziz kocaoglu ve ilce baskanlarından hiç memnun değiller. Karsıyaka da süpriz sonuclar cıkacagına eminim. Artık sadece akp yok. İyi partinin özellikle chp den memnun olmayan ama akp gelmesin diye oy verdigi oyların hepsini toplayacaktır. chp ilk kez izmirde sarsılacak.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yıldırım'a ABD'de çok özel koruma
Başbakan Yıldırım Washington’daki ilk gününde Trump’ın belalısı Senatör ...
CHP’nin Meclis Başkan adayı İzmir’den!
Cumhuriyet Halk Partisi, TBMM Başkan belirledi. Başkan aday CHP İzmir ...
Bakan Yılmaz'dan yeni sınav sistemi açıklamaları
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan, yeni liseye giriş sistemiyle ilgili ...
 
AK Parti'de kritik tarih... Kaderi belli oluyor
AK Parti'nin TBMM Başkanı adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve parti yöneticilerinin ...
Mahkemeden flaş Enis Berberoğlu kararı!
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Enis Berberoğlu hakkında verilen 25 ...
AK Partili Delican: Kemeraltı ağlıyor!
Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; haftaya Kemeraltı esnafı ile ...
 
HDP'li Kemalbay: Eğitim sistemi tam bir çöküş içerisinde
HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, "Eğitim alanında son dönemlerde ...
Kılıçdaroğlu: Senin çocuğun bu kadar değersiz mi?
CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.
İyi Parti'nin 31 başkan belli oldu!
İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, 31 il başkanının daha belli olduğunu açıkladı.
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva