HABERLER>POLİTİKA
11 Ekim 2017 Çarşamba - 10:53

CHP'li Gümrükçü Kavalar formülü mu uygulayacak?

Partide kurultay süreci işlerken İl Yöneticisi ve Çiğli İlçe eski Başkanı Utku Gümrükçü’nün ismi hem ilçe hem de il kongresi adaylığı için geçiyor. Mahalle delegasyonlarının oluştuğu süreçte muhalif kanatta yer alan Gümrükçü’nün ilerleyen dönemde nasıl bir tavır alacağı merak konusu oldu.

CHP li Gümrükçü Kavalar formülü mu uygulayacak?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi işlemeye devam ediyor.

İzmir’de bu hafta sonu gerçekleşecek mahalle delege seçimleriyle birlikte sürecin ilk etabı tamamlanacak. Aralık ayında startı verilecek ilçe kongreleri için yavaş yavaş isimler öne çıkmaya başladı. Ayrıca örgütte bazı isimlerin ilçe kongrelerinin ardından gerçekleşecek il kongresi için adaylık noktasında nabız yokladığı öğrenildi.

Metropolün en hareketli ilçelerinin başında gelen Çiğli’de ilçe yönetimi ve belediye destekli listelerin karşısında yer alan ve sürdürülen muhalefetin başında gelen isimler arasında bulunan İl Yöneticisi Utku Gümrükçü’nün ilerleyen süreçte nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu. Çiğli’de geçmiş dönemde ilçe başkanlığı görevini de yürütmüş olan Gümrükçü’nün adı parti kulislerinde il başkan adaylığı için de konuşuluyor.

Kentte büyük ilçelerde muhalif yapılarla mevcut kadrolar karşı karşıya gelirken Çiğli’de sancılı işleyen süreçte muhalefet açık ara üstünlük kurdu. Gümrükçü delegasyon yapısı oluşurken Ali Rıza Koçer, Behçet Köymen, Mustafa Avdan, Süleyman Karadağ, Erkan Akar, Mert Özcan, Vahit Korkut, Hüseyin Kızılkaya, İbrahim İncesu gibi Çiğli siyasetinin önemli isimleri ve potansiyel ilçe adayları ile beraber yürüdü.  Muhalefetin gelinen noktada birlikteliğini bozmadan tek bir isim üzerinde uzlaşmayı ve ilçe kongresindeki adayını belirlemeyi amaçladığı belirtildi.

İL BAŞKANI MI, İLÇE BAŞKANI MI OLACAK?

Gümrükçü’nün önümüzdeki günlerde alacağı tavrın muhalefet bloku için büyük önem taşıdığı ifade edildi. Önceki dönemde ilçe örgütünden azımsanmayacak bir kitlenin Gümrükçü’ye, ‘Gel bir daha başkanımız ol’ çağrısı yaptığı biliniyor. Fakat bir yandan il başkanlığı için de Gümrükçü’ye ciddi bir eğilim var. Genel merkez kanadından Gümrükçü’ye destek olduğu partide konuşulan diğer konuların başında geliyor. Geçmiş dönemde yakın olan Milletvekili Tuncay Özkan ile Gümrükçü’nün 2015 yılında Alaattin Yüksel’in başkan seçildiği olaylı il kongresinden sonra aralarının açıldığı dile getirildi. Özkan’ın çevresindeki partililere, ‘Utku’yu başkan yaptırmayacağım’ dediği öne sürüldü. Gümrükçü’nün aklının bir köşesinde il başkanlığı olduğu biliniyor. Kendi ağzından doğrudan böyle bir açıklama yapmayan ve her fırsatta temkinli konuşan Gümrükçü’nün il başkanlığı noktasında somut bir hamlesi olduğu zaman Özkan’ın bu tavrının süreci nasıl etkileyeceği merak konusu… Özkan’ın genel merkez kanadından çıkacak kararda ne derece etkili olacağı da ayrı bir muamma… Fakat son il kongresinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu hedef alan Özkan’ın kentteki örgüt yapısında pek bir karşılığının bulunmadığı dile getirildi. Çok sayıda partilinin, ‘Tuncay Özkan bir daha İzmir’den vekil bile gösterilmeyecek’ görüşüne sahip olduğu aktarıldı. Ayrıca partinin yönetici kanadında bile ‘İzmir Aziz’dir, Aziz kalacak’ sloganını felsefe edinenlerin olduğu ifade ediliyor.  Durum böyleyken Özkan’ın Gümrükçü’nün adaylığı noktasında aktif bir rol alma çabasının hüsranla sonuçlanmasının sürpriz olmayacağı söyleniyor. Bu da süreçte Gümrükçü’nün izleyeceği politikanın önemini bir kat daha arttırıyor.

KAVALAR FORMÜLÜNÜ MÜ UYGULAYACAK?

Gümrükçü Çiğli’deki muhalefette önemli işler başarmasının ardından, ilçe kongresinde aday olmadan il kongresinde mi aday olacak? Çünkü ilçedeki muhalif grupta çok önemli isimler bulunuyor. Örgüt, Gümrükçü ve ekibinin çok rahat bir şekilde ilçe başkan adayını belirleyebileceğini konuşuyor.  Ya da geçen dönemde Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ın yaptığı gibi önce ilçeyi kazanıp rüzgarı arkasında aldıktan sonra il başkanlığına adaylığını mı ilan edecek?  Gümrükçü’nün aklında ne var? Tüm bu soruların cevabı önümüzdeki aylarda netleşecek. 

 
Kritik cari açık rakamları açıklandı!
 
Karşıyaka'dan 'asker ocağı'na moral kolisi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
efe 11 Ekim 2017 Çarşamba 11:31

bu parti Kavaları Büyükşehre aday göstermesi lazım

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan'dan o askerler için sert çıkış: Sorumluluk hisseden yok, hesap veren yok!
CHP'li Bakan IŞİD tarafından yakılan Sefer Taş ve Fethi Şahin konusunda ...
Arınç’tan flaş Enis Berberoğlu açıklaması
Tutuklu CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'yla ilgili verilen mahkumiyet ...
Erdoğan, Kanal İstanbul için tarih verdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye-Sırbistan İş Forumu’nda konuştu. ...
 
'Türk askeri İdlib'den çekilmeli'
Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, ...
CHP’li Koşanoğlu ‘Sinsi’ yorumu için ilk kez konuştu: Yanlış anlaşılma oldu!
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun aile fotoğrafının altına ‘İçinden pazarlıklı ...
Büyükelçinin veda ziyareti isteğini reddetti!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na İzmir daveti: Gruptaki krizi mi iletti?
Konak Belediye Başkanı Pekdaş, Ankara’da Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile ...
Kılıçdaroğlu'ndan İdlib ve vize açıklaması!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 'Enis Berberoğlu'nun toplu iğne kadar suçu yoktur. ...
CHP Bornova’da adaylık kazanı kaynıyor: Kimlerin adı geçiyor?
Mahalle delege seçimlerinin ardından gözler ilçe kongresinde aday olması ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva