HABERLER>POLİTİKA
10 Ekim 2017 Salı - 13:40

CHP Bornova’da adaylık kazanı kaynıyor: Kimlerin adı geçiyor?

Mahalle delege seçimlerinin ardından gözler ilçe kongresinde aday olması muhtemel isimlere çevrildi. Her kongre döneminin hareketli ilçesi Bornova’da bu dönem tavşan adayların varlığından söz ediliyor. Ayrıca ilçe kongresinin 2 partilinin yarışına sahne olması bekleniyor.  

CHP Bornova’da adaylık kazanı kaynıyor: Kimlerin adı geçiyor?

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - (Kulis Haber) Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi işlemeye devam ediyor.

İzmir’de mahalle delege seçimleri büyük ölçüde tamamlandı. Metropolde şu ana kadar önemli gelişmeler yaşanırken 15 Ekim tarihinde tüm ilçelerdeki delegasyon yapısı şekillenmiş olacak.

Kentte her kongre döneminde heyecanın tavan yaptığı ilçelerin başında gelen Bornova’da parti içi yarış yine hareketli geçti.

İzmir siyasetinin belirleyicisi konumunda olan Bornova’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bu dönemde Urla’dan delege seçilse de mahallelerde çıkan listelerde kendisine yakın isimlerin olduğu gözlendi. Belediye Başkanı Olgun Atila ve İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ın ilçe genelinde beraber hareket ettikleri listelere yansırken Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır etkisi de oluşan tabloda dikkat çekti.

Mahalle delege seçimleri öncesindeki süreçte ayrıca YDK Üyesi Mahir Polat, İzmir Milletvekili Atilla Sertel, İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ, Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse gibi isimlerin de gösterecekleri tavır merak ediliyordu.  Bornova’da tüm denge unsurlarının öncelikle kendi mahallelerinde topa girdikleri ve listelere bir şekilde müdahale ettikleri ifade edildi.

KİMLERİN ADI GEÇİYOR?
Önceki kongrede Başkan Kavalar’ın listesinin karşısında seçim kaybeden Kudret Yiğit’in aday olmasının sürpriz olmayacağı öne sürüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi eski Meclis Üyesi Adnan Hocaoğlu’nun da ilçe kongresi yarışında yer alacağı kulislerde konuşuluyor. 3 listenin yarıştığı Ergene’de seçimi kazanan ilçe eski başkanı Ertürk Çapın’ın da nabız yokladığı öğrenildi. 

İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ın göstereceği refleks ise merak ediliyor. Seçildiği ilçe kongresinde Başkan Kocaoğlu tarafından desteklenen Kavalar daha sonra il başkanlığına aday olmuş ve Alaattin Yüksel’e karşı kaybetmişti. Kavalar’ın aklının bir köşesinde hala il başkanlığı fikrinin olduğu parti içinde dile getiriliyor. Fakat Kavalar görevde olduğu ilçe başkanlığı için dahi kesin bir görüş vermedi. Her fırsatta temkinli konuşan Kavalar’ın doğrudan ifade etmese de ilçe kongresinde aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Başkan Kocaoğlu’nun geçen il kongresinde son anda aday olan Yüksel’i desteklese de genel anlamda Kavalar ile bir uzlaşmazlığı bulunmuyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın ise ilçe kongresi için nasıl bir pozisyon alacağı tam olarak netleşmedi.  Mahallelerdeki delegasyon yapısında şu ana kadar Kavalar ile bir problem yaşamayan Atila’nın başka bir ismi işaret etmesinin sürpriz olmayacağı dile getirildi. Bu çerçevede bir kadın aday arayışı da seçenekler arasında duruyor. Örgütte bazı üyelerin ‘Atila, Kavalar’dan uzaklaştı mı? Sorusuna cevap aradığı öğrenildi.   

İLÇE ADAYLARI NASIL BELİRLENECEK?
Tüm dengeler hesaplandığında Bornova’da büyük bir kapışmanın yaşanması ve ilçe kongresinin gergin geçmesinin de sürpriz olmayacağı belirtildi. Yaşanan mahalle delege seçimlerinde geçmiş süreçlerdeki gibi keskin bir gruplaşmanın olmadığı dile getirildi. Çift ya da 3 liste çıkan mahallelerde yarışan yapılarda belediyeye, ilçeye, eski isimlere yakın partililerin bir arada bulunması kafalarda soru işareti yarattı. Gelinen noktada ‘İlçe kongresindeki adaylar nasıl netleşecek?’ sorusu oluştu. Birleşmelerin yaşanabileceği öne sürüldü.

İlçe kongresinin en fazla 2 adaylı geçmesi bekleniyor. Süreçte 4 ya da 5 adayın çıkması örgüt içinde muhtemel görünürken her türlü gelişmenin son dakikaya kadar beklendiği vurgulandı. Bornova’da partililer en fazla tavşan adaylık (Kazanamayacağını bilerek seçime girmek istemek) konusunda beklenti içinde. İlerleyen süreçte bazı isimlerin aday olduğunu belirterek nabız yoklamak için alana inebileceği belirtildi. Ve bu isimlerin aslında yarışta kendilerinin bir şansı olmadıklarını bildikleri ve son anda seçilecek kişinin yönetiminde görev almak ya da il ve kurultay delegeliği elde etmek için böyle bir yola başvuracaklarının beklendiği ifade edildi.  Bu isimlerin ‘Ben adayım’ dedikten sonra kongreye sayılı günler kala seçilmesi muhtemel isimler anlaşacakları öne sürüldü.

 
Altay'dan 'Furkan' açıklaması
 
Kılıçdaroğlu'ndan İdlib ve vize açıklaması!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Orhan özmen 10 Ekim 2017 Salı 14:50

Bornova ergenede görünürde 3 liste olsa bile gerçekte eski ilçe başkanı ertürk çapının kırmızı listesiyle il gençli kolları bşkani sinan sarıköse ve sonradan atamayla bornovada kadın kolları başkanı olan serap balcının turuncu listesi son gece birleşerek arkalarında hiçbir güç olmayan ve hiçbir koltuktan güç almayan sarı listeye karşı bir yarış içine girmişler ve 15 oyla seçimi kazanmışlardır.ama siyaset uzun soluklu bir yoldur ve zaman bu yolda kimin yarı yolda kalacağını vede kimin yola devam edeceğini gösterecektir.....

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Berberoğlu: Suçsuzluğumu ispatlamama bir adım kaldı
MİT TIR'ları davasında 25 yıl hapis cezası alan CHP İstanbul Milletvekili ...
AK Partili Kaya müjdeledi... Torbalı'daki antik kent sanat merkezi oluyor!
Geçtiğimiz günlerde Efes Opera Bale Günleri kapsamında Efes Antik Tiyatro'da ...
Bakan'dan flaş 'yaz saati' açıklaması!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, "81 il için çalışma yapılmış, ...
 
Yıldırım: Beyefendilerden izin mi alacağız?
Başbakan Yıldırım, ABD'nin Türkiye'den vizelerin askıya alınması kararı ...
Bahçeli: Bugünden 84'ü söylemeyeyim çünkü...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu.
CHP'nin ilk trans delegesi: Hedefim vekillik
CHP'nin Avcılar İlçesi'ndeki seçimde, trans Niler Albayrak da delege olmaya ...
 
Eski SAT komandosu Türkşen Akşener'e katıldı!
Eski SAT komandosu Ali Türkşen, Meral Akşener'in teklifi üzerine partisine ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bu Amerikan Coni'sine güvenmeyeceksin arkadaş!
Mehmet KARABEL yazdı... Bu Amerikan Coni'sine güvenmeyeceksin arkadaş!
AK Partili vekiller şikayetçi: Telefona çıkmayan bürokratlar var!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 41 ay aradan sonra ilk kez katıldığı AK ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva