HABERLER>POLİTİKA
10 Ekim 2017 Salı - 12:49

AK Partili Kaya müjdeledi... Torbalı'daki antik kent sanat merkezi oluyor!

Geçtiğimiz günlerde Efes Opera Bale Günleri kapsamında Efes Antik Tiyatro'da gerçekleştirilen temsillerde büyük ilgi gören İzmir Devlet Opera ve Balesi, antik kent serüvenini Torbalı'da sürdürecek. 11 Ekim'de Torbalı Metropolis Antik Kenti'nde gerçekleştirilecek etkinlik ücretsiz olacak.

AK Partili Kaya müjdeledi... Torbalı daki antik kent sanat merkezi oluyor!

 

Metropolis Antik Kenti'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çalışmaların neticesinde ören yeri statüsünü kazandığını hatırlatan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise, İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin düzenleyeceği konserin antik kentin yeni dönemdeki misyonunun ne olacağı yönünde önemli bir mesaj verdiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ile Metropolis Antik Kenti'nde incelemelerde bulunduklarını belirten Kaya, "Metropolis Antik Kenti Torbalı için, İzmir için, ülkemiz için oldukça önemli bir turizm destinasyon alanı. Buradaki kazılar 1990 yılında başladı. Arkeolojik kazı ve araştırmalar ile antik kentin resmi yapıları ortaya çıkarıldı. Tiyatro, meclis binası, hamamlar, caddeler, sokaklar, spor alanları ve mozaikler antik kentte görülmeye değer kalıntılar olarak göze çarpıyor. Metropolis'in iki büyük eksiği vardı. Birincisi, ören yeri statüsüne alınmasıydı. İkincisi ise tanıtımıydı. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın önemli yatırımları ile antik kent ören yeri statüsünü almış ve ülkemiz yeni bir turizm destinasyonu kazanmıştır. Bu proje ile antik kent turistlerin rahat gezebileceği düzenlemelere kavuşmuş, güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılmış ve alan modern tesisler ile donatılmıştır. Tiyatro ve diğer antik yapıların tamamlanan restorasyonları ile ziyaretçilerin kenti daha iyi algılamaları sağlanmıştır. En son antik kentin ışıklandırma işi için de projeler hazırlandı. Artık fiziki açıdan hiçbir eksik kalmadı.

Şimdi ikinci safhaya geçiyoruz. Metropolis'in tanıtımı yapılacak ve buradaki güzelliği, tarihi zenginliği yerli-yabancı turistlerin görmeleri için çalışmalar gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Hüseyin Yayman ile burada yaptığımız incelemede güzel bir konser ile bunun startını vermeyi konuşmuştuk. Kültür ve Turizm Bakanlığımız bütün kadrolarıyla bu işe sahip çıkıyor. Metropolis Antik Kenti sanatsal etkinliklerin odak noktası olacak. Belediye Başkanımıza, Bakanımız ve Bakan Yardımcımız başta olmak üzere emeği geçen tüm bakanlık personeline teşekkür ediyorum. Bütün İzmirli hemşehrilerimizi Metropolis'teki muhteşem konseri izlemeye davet ediyorum" şeklinde konuştu.

TOPRAĞIMIZDAN SESLER
Birbirinden güzel ezgileri ve Anadolu'nun eşsiz türkülerini İzmir Devlet Opera ve Balesi solistlerinden soprano Filiz Güneş, tenor Oğuz Çimen ve bas Tevfik Rodos seslendirecek.

İzmir Opera Orkestrası'nın da olacağı konserde orkestra şefi Tulio Gagliardo, piyanoda Tuğçe Özaytekin. Metropolis'teki "Toprağımızdan Sesler" konserinde seslendirilecek eserler ise şunlar; Sabahın Seherinde - T.Erdener, Uzun İnce Bir Yoldayım - O.Balcı,  Laçin - T.Erdener, Çalın Davulları -T.Erdener, Karahisar Kalesi - Ali Hoca, Aman Avcı - T.Erdener, Mazi Kalbimde Yaradır -O.Balcı, Kerimoğlu Zeybeği - Ali Hoca, Fikrimin İnce Gülü – O.Balcı, Çökertme - Ali Hoca, Anan Var midur - Ali Hoca, İzmir’in Kavakları - Ali Hoca, Yine Bir Gülnihal - O.Balcı. Öte yandan, konser günü saat 18.30'da Torbalı Belediyesi Meydanı'ndan Metropolis Antik Kenti'ne ücretsiz ulaşım sağlanacağı açıklandı.

 
İzmir'de mülteci dramı... Onların günahı ne?
 
Suç örgütlerine karşı harekete geçiliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan'dan flaş 'yaz saati' açıklaması!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, "81 il için çalışma yapılmış, ...
Yıldırım: Beyefendilerden izin mi alacağız?
Başbakan Yıldırım, ABD'nin Türkiye'den vizelerin askıya alınması kararı ...
Bahçeli: Bugünden 84'ü söylemeyeyim çünkü...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu.
 
CHP'nin ilk trans delegesi: Hedefim vekillik
CHP'nin Avcılar İlçesi'ndeki seçimde, trans Niler Albayrak da delege olmaya ...
Eski SAT komandosu Türkşen Akşener'e katıldı!
Eski SAT komandosu Ali Türkşen, Meral Akşener'in teklifi üzerine partisine ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bu Amerikan Coni'sine güvenmeyeceksin arkadaş!
Mehmet KARABEL yazdı... Bu Amerikan Coni'sine güvenmeyeceksin arkadaş!
 
AK Partili vekiller şikayetçi: Telefona çıkmayan bürokratlar var!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 41 ay aradan sonra ilk kez katıldığı AK ...
İlker Başbuğ'dan vize kararı yorumu: Protesto ediyorum
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Ankara-Washington hattındaki vize ...
SAT komandosu emekli Albay Ali Türkşen, yeni partiye mi katılıyor?
Eski SAT komandosu emekli Albay Ali Türkşen, sosyal medya hesabından yeni ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva