HABERLER>POLİTİKA
26 Şubat 2015 Perşembe - 12:49

CHP’li Gençler’den ‘Şakran’ protestosu: Sözün bittiği yer!

Şakran cezaevi için gündeme gelen tüyler ürperten iddialar sonrasında konuşan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, “Ana muhalefet partisi adalet bakanına burayı araştırın diye defalarca soru önergesi veriyor, ‘Şakran Cezaevi Pozantı’ya benzemesin’ diyor. Ama Adalet Bakanı burasının güvenli olduğunu söylüyor. Sözün bittiği, tuzun koktuğu yerdeyiz” dedi.

CHP’li Gençler’den ‘Şakran’ protestosu: Sözün bittiği yer!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Cinsel istismar iddialarıyla gündeme gelen ve Şakran Cezaevi adıyla tanınan İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı İnfaz Kurumu’na yapılan denetimlerin ardından CHP İzmir İl Gençlik Kolları, cezaevlerinde yapılan işkence, tecavüz ve tacizlerle ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
 
Konak Meydanı, valilik binası önünde yapılan açıklamaya CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Gençlik Kolları Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Nazlı Kiran,  İzmir milletvekili aday adayları Ali Engin, Altan İnanç ve çok sayıda partili katıldı.


 
DEVLETİ SAMİMİ OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ
İlk olarak konuşan İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, Türkiye’nin skandallar ülkesi olmaktan yorulduğunu belirtti. Sarıküse, “ CHP İzmir gençliği olarak bu hassasiyeti anlayarak AKP hükümetinin yanlış politikalarına karşı duruş göstermek için burada toplandık. Tecavüze insanlık suçu olarak bakıyoruz. Hele ki bu tecavüzler devlet koruması altında, devlet kontrolündeki yerlerde gerçekleşiyorsa, bu insanlık suçu tüm dünyayı sarmaktadır. Bizler buna karşı duruyoruz. Dün incelemek için komisyonlar gönderiliyor. Bu komisyonların, böyle skandallar çıktıktan sonra mı gönderilmesi gerekmekte yoksa böyle olaylar yaşanmadan mı bunun önünün alınması gerekmektedir? Gönderilen komisyon itiraf etmiştir; 3 tane böyle olay yaşanmış, 1 tanesi cezalandırılmıştır. Ama 2 tanesi hala bekletilmektedir. Türkiye cumhuriyetinin makus talihidir. Bir yere cumhurbaşkanı gidecekse orada önceden önlemler alınır, her şet dört dörtlük gösterilmeye çalışılır. Bugün Şakran’da yapılan budur. Siz, bazı skandallar ortaya çıktıktan sonra kontrolörleri gönderirseniz, orada her şeyi dörtdörtlük gösterirsiniz ve bu ülkenin gerçeğini halktan saklamaya muktedir olursunuz. Bu ancak ve ancak adalet ve kalkınma partisi hükümetinde gerçekleşmektedir. Neden bu kontroller böyle skandallar yaşanmadan önce yapılmaz? İlla oraya kameraların girmesi, valilerin girmesi mi gerekmektedir? Bu arkadaşlarımızın yaşayacağı psikolojik sorunlara kim cevap verecektir? Susmuyoruz, haykırıyoruz; Türkiye’de böyle skandallar yaşanmaması için bizler CHP gençliği olarak bu mücadelenin yılmaz bekçileri olmaya devam edeceğiz. Devleti samimi olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.


 
ADALET BAKANI BOZDAĞ’I İSTİFAYA ÇAĞIRDI
Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ise konuşmasında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı hedef aldı. Yıldız,  Bakan Bozdağ’ı kamuoyunu rahatlatacak bir açıklamaya ve istifaya çağırdı. Yıldız, “Bundan yaklaşık 6 ay önce CHP’nin parlamentodaki milletvekilleri ve merkez kurulundakiler, Aliağa’daki Şakran cezaevinde çocuk istismarı, tecavüzü olduğunu ve çocukların birbirine çok kötü davrandığını söyledi, soru önergesi verdi. Dönemin ve şimdinin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı buraya incelemeye çağırdı. Sayın Bekir Bozdağ çıktı dedi ki, ‘Biz Şakran cezaevini 288 kamerayla izliyoruz ve bu cezaevi Türkiye’deki ve dünyadaki en örnek cezaevlerinden biridir’. CHP Şakran Cezaevindeki çocuk istismarının arkasını bırakmadı, gündemde tuttu. Bir gazete haber yaptı ve biz bugün ne yazık ki genç siyasetçiler, arkadaşlar, kanaat önderleri, değerli halkımız bu konuyu tesadüfen öğrendi. Ana muhalefet partisi adalet bakanına burayı araştırın diye defalarca soru önergesi veriyor, ‘Şakran Cezaevi Pozantı’ya benzemesin’ diyor. Ama Adalet Bakanı burasının güvenli olduğunu söylüyor. Sözün bittiği, tuzun koktuğu yerdeyiz. Adalet Bakanı bu konuyla ilgili yanlış bilgilendiriliyorsa veya bilip de halktan saklıyorsa, hiç fark etmez, kendisinin istifa etmesi gerekir. Siyasetin de bir ahlakı vardır. Kurum yönetmenin de bir sorumluluğu vardır. Konu adaletsizliktir, çocuk istismarıdır. Türkiye’de her yıl 100 bin çocuk, adalet sistemiyle karşı karşıya kalmaktadır. Ama adalet olan tarafıyla olan değil, hukuksuzluk ve adaletsizlik olan tarafıyla karşı karşıya kalmaktadır. 14-15 bin civarında çocuk da ağır cezalarla karşı karşıya kalmaktadır. Bu adalet sistemidir ki, bu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dır ki, Mersin’de 4 tane çocuğa ağırlaştırılmış hapsi uygun görmüştür. Bu adalet anlayışıdır, yine Bekir Bozdağ’dır ki, Pozantı’da çocuklara tecavüz edenler serbest bırakılmıştır. O çocuklar devletin kamu malına zarar vermekten yargılanmaktadır. Eylem yaparak Adalet Bakanı’na istifa et çağrısı yapmak gerektiğinden dolayı utanıyorum. Kendisi hangi olay kaynaklandığında, hangi süreç geliştiğinde istifa edecek merakla bekliyorum. Adalet Bakanı’nın bir açıklama yapmasını istiyorum. CHP Gençlik Kolları olarak Adalet Bakanı’nı bugün ivedi bir şekilde, kamuoyunu rahatlatacak bir açıklama yapmaya ve istifaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu berber koltuğunda: Her şeye maydanoz!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah Ankara Yenimahalle'de esnafı ...
CHP'li Türeli İzmir'deki ruhsatsız silahları sordu!
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya, ...
Delican’dan teşkilata temayül mesajı!
İzmir’de 1 Mart Pazar günü AK Parti'nin milletvekili aday adayları önce ...
 
HDP barajı geçemezse vekiller kime gidecek?
Türkiye 7 Haziran seçimlerine doğru giderken en çok tartışılan konulardan ...
Yıldız'dan 'Ankara'yı sarsan istifa iddiası'na yanıt
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Yardımcısı Ali ...
Demirtaş taslak metni açıkladı: İşte o 10 madde
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Tarafsız Bölge'de Ahmet Hakan'ın ...
 
İzmirli vekil kürsüye gaz bombası ile çıktı!
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasına ...
Ankara'yı heyecanlandıran Davutoğlu-Babacan görüşmesi
Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün akşam saatlerinde Başbakan Yardımcısı Ali ...
Bakan Yılmaz'dan MHP lideri Bahçeli'ye yanıt
Milli Savunma Bakanı Yılmaz, bazı siyasi parti temsilcilerinin TSK mensuplarını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva