HABERLER>POLİTİKA
11 Aralık 2023 Pazartesi - 10:03

CHP'li Çam'dan 'ön seçim' çağrısı: 50 gün bize yeter!

CHP İzmir geçmiş dönem Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Musa Çam, YSK takvimine göre önseçimin 11-15 Şubat tarihleri arasında olacağını, seçime kadar 50 günlük sürenin yeterli olacağını, pekala hakim huzurunda önseçimin yapılabileceğini söyledi. Çam, “Önseçim yapılmayacak denseydi, aday adayı olmazdım. Seçmen de önseçim istiyor” açıklamasında bulundu.

CHP li Çam dan  ön seçim  çağrısı: 50 gün bize yeter!

EGEDESONSÖZ – CHP İzmir 24, 25 ve 26. Dönem İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Musa Çam, YSK takvimine göre önseçimin 11-15 Şubat tarihleri arasında yapılması gerektiğini, kalan 50 günlük sürenin de yeterli olduğunu savundu.

SONSÖZ TV’de Gazeteci yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtlayan Çam, 4-5 dönem milletvekilliği veya belediye başkanlığına karşı olduğunu, bunun 2+1’le sınırlı tutulması gerektiğini söyledi, Hasan Esat Işık’ı örnek gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Büyükşehir’e aday adaylığı başvurusunda bulunan Çam, adayların belirlenmesi hususunda değerlendirmelerde bulundu. Çam, önseçim şartı ve temayül yoklaması hakkında, “Tarihi bir yerel seçimle karşı karşıyayız. Aday belirleme yönteminin usulü, nasıl ve ne şekilde belirleneceğinin açıklanması en baştan açıklanması gerekirdi” dedi.

ÖNSEÇİM YAPILMAYACAK DESELERDİ ADAY OLMAZDIM
Genel Merkezden önseçim yapılamayacağı ile ilgili bir açıklama gelseydi aday olmayacağını belirten Çam, “Hiçbir koşulda büyükşehir belediye başkanı seçiminde önseçim yapmayacağız, temayül yoklaması yapmayacağız, deselerdi ben de, birkaç aday arkadaşım da adaylık başvurusunda bulunmayacaktık. Son ana kadar açıklanmadı. Ne yapalım, ne edelim diye düşündük. Parti Sözcümüz, İzmir Milletvekili Deniz Yücel, 659 seçim bölgesinde nasıl aday yoklaması yapılacağı açıklaması yaptı. Biz başvurmazsak yarın aday yoklaması yapılmazsa biz bunun dışında kalacağız, dedik. Gittik müracaatımızı yaptık. Tüzüğümüzün 5. Maddesi çok açık ve net: Aday yoklaması önseçimle yapılır. Tüm üyelerin katılımıyla hakim denetimiyle yapılır. İzmir’de, 30 ilçede partimizin yaklaşık 170 bin üyesi var. YSK takvimine göre yaklaşık olarak 11-15 Şubat oluyor. 20 gün oradan, 30 gün Mart’tan 50 gün önce adayı belirlemiş oluyorsunuz. 50 gün seçim kampanyasında uzun bir zaman, pekala önseçim yapılabilirdi. Biz 11 Şubat’ta önseçim kanununa göre önseçim yapma olanağımız vardır. Çok müsait. İkinci madde, aday yoklaması. A şıkkı: Daraltılmış şekilde… Partide ilçe kongre delegeleri, il, ilçe yöneticileri, kurultay delegelerinin katıldığı bir aday belirleme yöntemi. Bir de B şıkkı var: Genişletilmiş aday yoklaması. Bir ilçede partinin kongre delegeleri vardır. Örneğin Konak ilçesinde partinin 13 bin üyesi var. Önseçimde 13 bini de oy kullanacak. Daraltılmış şeklinde Konak’ta 420 kongre delegesi var, onlar oy kullanacak. Bu sadece İzmir’i bağlamıyor, 659 seçim noktasını bağlıyor. İlçelere ve illere soracaklar, hangi yoklamayı yapalım, diye. Genişletilmiş mi, daraltılmış mı, merkez mi? Ona göre karar vereceklerdir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

ÖRGÜTÜME GÜVENİYORUM
Çam, ‘Temayül yoklamasına sıcak bakıyor musunuz’ sorusuna şu yanıtı verdi:

“Ben örgütüme güveniyorum. Zaman zaman kendi içimizde yaptığımız bu yoklamalarda kendi eksikliklerimizi de görüyoruz. Ben sandığa güveniyorum. Sandık kurulması gerekir. Hakim huzurunda zaten kanuni. Örgüt denetiminde, sandık koyuyoruz ve tüm üyeler oy kullanacaktır. Hem ilçe belediye başkanı hem büyükşehir belediye başkanını hem de meclis üyelerini kendileri seçmiş olacaklar. Bunun dışında parti genel merkezinin kontenjan hakkı var siyasi partiler kanununa göre. Genel merkezde kontenjan hakkında 1,3,5,7,9’u ben kullanacağım diyebilir, partinin ihtiyacına göre bir mali müşavire, bir şehir plancısına, mimara ihtiyaç vardır, ona göre serpiştirilir.”

ÖRGÜTÜMÜZE, TALEPLERİ YUKARIYA BİLDİRİN, DİYORUZ
Parti üyelerinin önseçim ile ilgili düşünceleri sorusuna Çam şu şekilde yanıt verdi:

“Gittiğimiz her yerde parti üyesi arkadaşlarımız ve seçmen, sadece seçimden seçime giderek partinin altına mühür basıyoruz; biz sadece siyasi partilere oy veriyoruz; aday belirlemelerini Ankara belirliyor; bunun olmaması gerekiyor, diyor. Esnaf ve kahvehanelerdeki vatandaşlar bizim kendimiz seçmemiz gerekiyor, diyor. Bunun yukarıya yansıması gerekiyor. İl ve ilçe örgütlerimize söyledik bu talepleri, yukarıya bildirin; bu sadece bizim talebimiz değil, dedik.”

BU BİR DEMOKRASİ YARIŞIDIR
Çam, aday adayı olmasında etken konunun ne olduğuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Uzun yıllar, 1973-1983 yılları arasında uzun bir belediyecilik dönemim var. 1989-1992 arasında Konak Belediye Başkan Yardımcılığı yaptım. Bu seçimde de Tunç Soyer de iki dönem Seferihisar’da, bir dönem de Büyükşehir’de çalıştı.  Çok çalıştık, elimizden geleni yaptık. Tunç Bey kötü yönetiyor diye bir şey yok. Öyle bir şey olursa zaten parti örgütümüze söylüyoruz, söyleriz. Bu bir demokrasi yarışıdır. Sadece benim için değil, yaklaşık 10 aday adayı arkadaşım var. Hepimiz demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Aday belirlemede, parti içi demokrasinin çalıştırılması gerekiyor. Biz kimsenin milletvekili, belediye başkanı olmasına karşı değiliz. Bunun bir usulünün, bir adabının olması gerekiyor.  5-6-7 dönem atanan milletvekili arkadaşlarımız var. Karşı değiliz ama her dönem atamayı doğru bulmuyorum. Artık belediye başkanı, milletvekili olacak arkadaşlarımız seçmenin kantarına çıkmalı. Nasıl öğrencilik döneminde karne alıyoruz, bizim de karnemizin olması gerekiyor. Seçmen ve parti not verecek. Diyecek ki ‘Ya Musa Çam, milletvekilliği yaptın ama beni bir kere görmedin, köyüme gelmedin, hadi şimdi evine’ diyecek. Başarılı bir dönem geçirdiysem ‘sınıfı geçtin’ diyecekler. İzmir’in nasıl yönetildiğini ölçecek değiliz.”

İKİ KEZ KONTENJANDAN MİLLETVEKİLİ OLMAK ADALETSİZLİKTİR
Sürekli atamanın doğru olmadığını belirten Çam, milletvekilliği ve belediye başkanlığının kaç dönem olması gerektiğini şu sözlerle değerlendirdi:

“Parti içinde demokrasi varsa, önseçim, seçme ve seçilme hakkı varsa, bir kişinin sandıkta karşılığı varsa, milletvekilliği ve belediye başkanlığında bu maksimum 3 dönemdir; yani 2+1’dir. Karşılığı yoksa, sürekli atama varsa, öyle şey olmaz. Bir örnek vermek isterim. Hasan Esat Işık, en saygın diplomatlardan biri, 1973 yılında Dışişleri Bakanlığından emekli olur ve CHP’ye gelir milletvekilliği adaylığı başvurusunda bulunur. Dönemin Genel Başkanı Bülent Ecevit, Işık’ı Bursa’dan ikinci sıraya koyar ve Işık seçilir. Seçildikten sonra MSP ile bir koalisyon kurulur, O hükümette Milli Savunma Bakanı olur. Başarıyla görevini yapar, koalisyon yıkılır parlamenter olarak görevine devam eder. 1977 seçimlerinde bir önseçim vardır. Işık, Bülent Bey’e çıkar ve ‘Bursa’da önseçime gireceğim’ der. Ecevit, ‘Siz diplomatsınız, parti işlerinden anlamazsınız. Sıkıntı çekersiniz benim de size ihtiyacım var. Sizi tekrar bakan yapacağım’ der. Işık, ‘Efendim çok teşekkür ederim, milletvekili yaptınız, iki kez üst üste kontenjandan milletvekili olmak adaletsizliktir. Müsaadenizle ben önseçime gireceğim’ diye ısrar eder. Ecevit, ‘Peki takdir sizin’ der. Işık önseçime girer. Ecevit, Bursa İl Başkanını arar ve ‘Işık’ı sizlere emanet ediyorum’ der. Işık, önseçimde Bursa’dan birinci olur ve seçilir, tekrar 11 illerden koalisyon kuruldu, tek başımıza iktidar olamamıştık. O hükümete tekrar milli savunma bakanı oldu. Zarafet ve nezaket budur. Dolayısıyla bu örnekle bizim gibi siyasetçilerin de haksızlık yapmaması gerekir. Diğer arkadaşlarımıza adaletsizlik oluyor. Hasan Esat Işık hepimize örnek olmalıdır.”

NEDEN HEP MAÇ KAYBEDİYORUZ?
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, örgüt denetiminde yapılacak temayül yoklamasının hakim huzurunda yapılan gibi kabul göreceği, değerlendirileceği yönündeki açıklaması hatırlatılan Çam, “Bu konuda bir endişeniz, kafanızda soru işareti var mı?” sorusuna, “Kesinlikle yok. Çünkü  Genel Başkan’ın her söylediği bağlayıcıdır. Kendi denetiminde yaptığın bir aday yoklamasının sonuçlarına uymazsan sen tartışılır duruma gelirsin” dedi.

Çam, değişimle ilgili düşüncelerini ve Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili değerlendirmesini şu sözlerle ifade etti:

“Değişimden yanaydım. Kurultay’da da konuşma yaptım. 2010 yılında Kemal Kılıçdaroğlu seçildi. 2023 yılına kadar 12 yıl üzerine düşen görevi yerine getirdi. Eksiksiz ve en iyi bir şekilde enerji sarf ederek yerine getirdi. 13 yıllık genel başkanlık siyasette çok uzun bir süre. Sahada yaptığım çalışmada gittiğim bütün köylerde bu seçim, partilerimizi ve vatandaşlarımızı çok üzdü. Hem Cumhuriyet’in 100. Yılı hem CHP’nin 100. Yılıydı. Gerçekten yüzyılın seçimiydi. Hem Altılı Masa dahil olmak üzere seçmende bu değişim olacak dendi fakat seçimi kaybettik. Özeleştiriyi partimizde yeteri kadar tartışamadık ama bunun çarelerini arayacağız. Seçmenin söylediği şu: Biz neden iktidar olamıyoruz? Biz hem maç kaybediyoruz ne zaman şampiyon olacağız? Bir takım sürekli maç kaybederse, şampiyon olamazsa, bir süre sonra o takımın taraftarı alkış yapmaz, tribüne gitmez. Gittiğim her yerde seçmen, biz önümüzdeki seçime gitmeyeceğiz, oy kullanmayacağız diyorlardı. Değişimin olması gerekiyordu. Örgütümüzün buna kulak vermesi gerekiyordu. Seçmenin taleplerine ve ihtiyaçlarına kulak vermeden siyaset yaparsanız sınıfta kalırsınız. Kurultay delegeleri buna kulak verdi ve değişime imza attı. Keşke Kemal Bey böyle gitmeseydi. İkinci tur seçim sonuçları açıklandıktan sonra bir açıklama yaptı. Benim onayladığım bir konuşma değildi. O gün çıkıp herkese teşekkür etmeliydi. Belki 2024 Nisan’ında yapabilirdi, Kurultayı. Üzerime düşen görevleri yerine getirdim, şimdi veda zamanı diyebilirdi. Türkiye çok önemli bir yerel seçimle karşı karşıyadır. İzninizle, partide kargaşa olmaması açısından nisan ayında yapılacak kurultay’da veda ediyorum diyebilirdi. Dedirtmediler bunu. Kurultay’da birinci tur sonuçları belli olduktan sonra çekilmeyi düşünüyor Kılıçdaroğlu. Bazı arkadaşlarımız gitme demiş. Kemal bey gidince etrafındaki kadro gidecek diye o telaşın olduğunu görüyoruz. Kemal Bey çekilecekken onların söyledikleri doğrultusunda ikinci tura katıldı. Psikolojidir bu. Seçmen her zaman kazanana oynar. İkinci turda fark arttı. Keşke böyle gitmeseydi.”

DEĞİŞİM RÜZGARI ESİYOR
Çam, çok fazla aday adayı başvurusunu da değerlendirdi:

“İnsanlar siyaset yapıyor, emek veriyorlar. Bunun karşılığında bir yere gelmek istiyorlar. Partide değişimin olmasıyla birlikte bir rüzgar da esiyor. Seçimden sonra yaptığım ilçe turlarında görüyorum ki, seçmenin oy kullanmayacağız dediği yerlerde şimdi inanılmaz bir coşku var. Seçmendeki moral bozukluğu gitmiş. Bu rüzgarla birlikte parti başarılı olacak. Önemli sıçramalar yapacak. Aday olmayı düşünen siyasetçi arkadaşlarımızın da bu rüzgardan etkilendiğini görüyoruz. Şansını aday adayı olarak denemek istiyor. Ben bu işi daha doğru yapabilirim duygusuyla yola çıkıyor. Partide esen bu rüzgardan dolayı insanlar seçme ve seçilme hakkını kullanıyor.”

KÖYLERİ YOK EDERSENİZ AÇ KALIRSINIZ
Projelerini, aday olması durumunda açıklayacağının altını çizen Musa Çam, İzmir’in ihtiyaçlarına yönelik çalışacağını belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:

“İzmir Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biridir. Yaklaşık 30 ilçesi 1290 mahalle ve köyü var. Köyler kalktı mahalleler geldi ama benim için köyler, hala köydür. Oraları köy olmaktan çıkartırsak insanlar üretimden kopacak. Zaten ekonomi sıkıntılı durumdadır. Kınık, Bergama, Çeşme’den tutun, Selçuk, Menderes’e kadar üretim yapan insanlar var. Köyleri yok ederseniz aç kalırsınız. Dolayısıyla mahalle ve köyleri çok yakından tanıyan biriyim. Nerede ne eksik var, yıllardır doğma büyüme İzmirli olarak 50 yıldır biliyorum. Gerek seçim bölgemden, gerek ikinci bölgelerde Küçük Menderes olmak üzere, her yeri karış karış geziyorum. İzmir’in bütün mahallelerinin problemlerini biliyorum çözüm yollarını da arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Bu kentin altyapısını, üst yapısını, sanayisini, ekonomisini ve gelişmesi açısından elimizden gelen bütün çaba ve katkıyı sağlamaya hazırız.”

 
11 yılın en düşük seviyesi... İşsizlik rakamları açıklandı
 
Kuryelerin başkanından yeni düzenleme için çağrı: Tehlikeli iş sınıfına alınmalıyız!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nilgün 11 Aralık 2023 Pazartesi 21:27

Musa abim ön seçim olmayacağı belli, neden hala önseçim diye tutturup ortalığı karıştırırsın anlamıyorum. 2019’da önseçim mi oldu da bu kadar belediye kazanıldı, demek ki ön seçim olmadan da pek tabii seçim kazanılıyormuş ! Kaldı ki siz de önseçim olmadan vekilliği kabul ettiniz. Bir tane gencin elinden tutup yetiştirdiniz mi, önünü açtınız mı, bence enerjinizi bu yönde harcayın derim.

Yorumu oyla      4      4  
MUSA ÇAM 11 Aralık 2023 Pazartesi 17:38

MUSA ÇAM KAZANIR

Yorumu oyla      3      3  
Alen doğu gencer 11 Aralık 2023 Pazartesi 17:31

Ön seçim neden yapılsın ? halk neden paraya bakan delegelerin seçtiği adama oy vermek zorunda kalsın ? Sokağa çıkıp her ilçede anketini yaparsın . halk kimi istiyorsa onu aday gösterirsin. bu iş böyle olur. genel seçimde halkın istemediği Kılıçdaroğlu aday oldu sonucunuda gördük. e şimdi gelmiş delege seçimi ile aday dayatmaya çalışıyorsunuz.

Yorumu oyla      3      3  
Erdal 11 Aralık 2023 Pazartesi 17:25

Musa ÇAM VEKİLLİĞİNDE KİME FAYDAN OLDU. İŞ BULABİLDİĞİN KİŞİ OLDUMU, MADDİ DURUMU KÖTÜ KİME YARDIM ETTİN.SADECE CEBİNİ DOLDURDUN , EMEKLİLİĞİ HAK ETTİ. GEÇ BUNLARI SANADA YETER 70 YAŞINA GELDİN.BU NASIL BİR HIRSTIR BÖYLE HEP BİR YERLERE ADAY OLUYUM HIRSI. BENCE ARTIK ÖRGÜTÜN GÖNLÜNDE YOKSUN. ÇÜNKÜ KİMSEYE FAYDAN OLMADI.

Yorumu oyla      3      4  
Ha ha ha ... 11 Aralık 2023 Pazartesi 15:58

Okey oynayanlar bayağı bir ilgi göstermiş

Yorumu oyla      3      3  
11 Aralık 2023 Pazartesi 14:59

DİSK'te Şube Yöneticiliği, Ege Bölge Temsilciliği, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterlik görevlerinde bulunan Musa ÇAM'a İzmir belediyelerinde çok yüksek sayıda üyesi bulunan DİSK destek veriyor mu? acaba

Yorumu oyla      3      3  
Doğrular 11 Aralık 2023 Pazartesi 12:23

BUNLAR ÖN SEÇİM FALAN ASLA YAPMAZLAR MUSA ABİM! SİZ MV İKEN ÖN SEÇİM OLDU İZMİR'DE SANDIKTAN BİRİNCİ SİZ ÇIKTINIZ DİĞERLERİNE TUR BİNDİRDİNİZ! NE OLDU, NE YAPTILAR SİZİ TEKRAR YİNE MV ADAYI GÖSTERMEDİLER!! ŞİMDİ SORUYORUM NEREDE DEMOKRASİ,NEREDE HAK,HUKUK,ADALET!! MADEM Kİ ÖNSEÇİM YAPILIYOR, NEDEN ÖN SEÇİMDEN BİLEĞİNİN HAKKI İLE ÇIKAN KİŞİYİ (SİZİ) MV ADAYI GÖSTERİLMİYOR?? ÖN SEÇİM YAPARLARSA SİZİN ÇIKACAĞINIZI BİLDİKLERİ İÇİN ASLA BÖYLE BİR ŞEY YAPMAZLAR!! BUNLARIN DEĞİŞİM SÖZÜ AĞIZLARINDA VE ŞOVLARINDA!! AMA İZMİRLİLER NİHAYET UYKUDAN UYANDI VE TIPIŞ TIPIŞ OY VERME DEVRİ BU YEREL SEÇİMLERDE OLMAYACAK... AKP MAHMUT ÖZGENER BEYİ İKNA ETMEYE ÇALIŞIYOR, İYİ PARTİ VE HEDEP DE KENDİ ADAYLARINI ÇIKARIYOR YANİ İZMİR BU SEÇİMDE ASLA ÇANTADA KEKLİK DEĞIL.. BU BÖYLE BİLİNSİN!

Yorumu oyla      7      3  
Başka türlü birşey... 11 Aralık 2023 Pazartesi 12:19

H.Esat Işık diplomat.bakan vs..Siz ne yaptınız 25senedir.Birbirinizi yemekten başka.Yaş 70 iş bitmiş.by by hepinizz..Geliyor,gelmekte olannn..

Yorumu oyla      2      4  
11 Aralık 2023 Pazartesi 12:06

Mevcut başkan varken 9 adayın daha çıkması genel merkezin yetersiz olmasından kaynaklanıyor. KK olsaydı bu tablo olmazdı. İzmir'deki bölünmüşlük AKP'ye yarar.

Yorumu oyla      2      8  
11 Aralık 2023 Pazartesi 10:52

Belli ki özgür özel de kendi adamım dediği, değişimci cemil i getirecek.

Yorumu oyla      7      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aday adayı Atila'dan sınır köylere ziyaret: Özel'e memleketini kazandırmak zorundayız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila seçim çalışmaları ...
Mehmet KARABEL yazdı... CHP İzmir’i nasıl kaybeder anlattı!
Mehmet KARABEL yazdı... CHP İzmir’i nasıl kaybeder anlattı!
Kemal ANADOL yazdı... İthal aday safsatası!
Kemal ANADOL yazdı... İthal aday safsatası!
 
HEDEP'ten CHP'ye eleştiri: Seçimde hatırlıyorlar
HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'dan tartışılacak bir açıklama geldi. ...
Akşener: Şimdiki aklım olsa dönmezdim
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6'lı masa krizi ile ilgili öz eleştiri ...
Karşıyaka Aday Adayı Yaramışlı: Enerjimi ilçeme harcamak istiyorum!
CHP’den Karşıyaka Belediye Başkan adaylığı için yola çıkan İzmir iş dünyasının ...
 
CHP’li Sertel iddialı konuştu: AK Parti kimi aday gösterirse göstersin, kazanamaz!
26 ve 27. Dönem CHP İzmir Milletvekili, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
Özel Almanya Sosyal Demokrat Partisi milletvekilleriyle buluştu
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen ...
Saffet Sancaklı MHP'den istifa etti
Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, MHP'den istifa ettiğini açıkladı.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Elgin Mermerleri!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Buraya kadarmış!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva