HABERLER>POLİTİKA
25 Aralık 2015 Cuma - 09:21

CHP’li Çam ‘150 bin çocuk’ için sordu!

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Doğu ve Güneydoğu’da 150 binden fazla öğrencinin okula devam edemediğini hatırlatarak, “Bu önemli ve hassas konu hakkında iktidarın ne yaptığını herkes merak ediyor” dedi.

CHP’li Çam ‘150 bin çocuk’ için sordu!

Sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar nedeniyle eğitimin tamamen durduğu Mardin’in Nusaybin ve Dargeçit, Şırnak’ın Cizre ve Silopi ile Diyarbakır’ın merkez Sur ilçelerindeki 150 binden fazla öğrencinin okullarına devam edememesinin, 150 bin çocuğun geleceğini kararttığını belirten Musa Çam, konunun öncelikli gündem maddesi olarak bir an önce çözülmesi gerektiğini ifade etti.
 
7 Haziran Genel Seçimlerinden günümüze, yaşanan terör olayları ve güvenlik güçlerinin müdahaleleri nedeniyle bölgeden 200 bin kişinin göç ettiğini hatırlatan Çam, “AKP iktidarının savaş ve baskı politikaları nedeniyle doğu ve güneydoğuda bir iç savaş hali yaşanıyor. Çocuklar ölüyor, yaşlılar, hastalar hastanelere ulaşamıyor, şehirler abluka altına alınıp boşaltılıyor, bölgede bir ekmek dahi almanın mümkün olmadığı karanlık bir iklim sürüyor. Çocuklarımızın, gençlerimizin hayatları kararıyor. 136 okulun kapısına kilit vurulurken yaklaşık 150 bin öğrenci okula gidemiyor. Öğretmenler hizmet içi eğitim bahanesiyle, mesajlarla bölgeden çekildi. Nusaybin’de 2300 öğrenci kasım ayı sonunda yapılan TEOG sınavına giremedi. 12-13 Aralık’ta yapılacağı duyurulan TEOG mazeret sınavı yasak sürdüğü için ne yazık ki yine yapılamadı. Tüm bu haksız uygulamalar karşısında, Başbakan hiç çekinmeden ‘yoğunlaştırılmış eğitimle telafi edeceğiz’ diyor. Milli Eğitim Bakanı, ‘telafi sınavı yapacağız’ diyor. Çocuklarımızın hayatlarını kaybettikleri böylesi bir ortamda bu süslü ve anlamsız sözlerle kimi kandıracaksınız? Var olan haliyle zaten düzgün işletilemeyen ve her bir sınavı ayrı skandallara konu olan TEOG sınavları Nisan ayında yine yapılacak. Sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü bu ortamda sözü edilen yoğunlaştırılmış eğitim ne zaman başlatılacak ve bitirilecek? Alamadıkları eğitimin sınavında çocuklardan nasıl bir başarı beklemektesiniz? Bu çocuklar savaşın gölgesi altındayken diğer çocuklarla nasıl rekabet edecekler? Tüm bu soruların ivedilikle cevaplandırılması ve soruna acil bir çözüm bulunması gerek” diye konuştu.
 
“ORTAK AKILLA EĞİTİM KAOSU BİTİRİLEBİLİR”
Bölgede hayatın bir an önce normalleşmesi ve eğitim hizmetlerinin her ne olursa olsun devam etmesi gerektiğini vurgulayan CHP’li Çam, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın bölgede yaşayan çocuklarımızın eğitimlerine devam etmesi için acil bir çözüm üretmesi gerekiyor. Aileleriyle yerleştikleri yerlerde bir an önce okullara çağrılmaları ya da özel okullarda eğitimlerine devam etmeleri için bir anlaşma yapılması düşünülebilir. Sendikaların, konunun paydaşlarının da fikirlerini alarak ortak akılla çocuklarımızın hayatlarını normalleştirebilir, eğitim hayatlarını sürdürmelerini sağlayabiliriz” dedi.

 
Türkiye’de bir ilk: İzmir’de hareketli yaşam harekatı!
 
Güzelbahçe’de muhteşem yeni yıl konseri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu’dan çarpıcı asgari ücret mesajı!
Başbakan Ahmet Davutoğlu işçi ve işverenin asgari ücrette anlaştıklarını ...
CHP'li başkan ve yardımcısına Erdoğan'a hakaretten ceza
CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Evsen ve Başkan Yardımcısı ...
CHP'li gençlerin eyleminde 'alo babacım' gözaltısı!
CHP Bornova Gençlik Kolları tarafından 17-25 Aralık operasyonlarının yıl ...
 
HDP'li Buldan'dan MHP'li Vural'a destek
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 17-25 Aralık süreciyle ilgili verdikleri ...
Menderes'te 'kumsala beton' tartışması!
AK Partili Menderes Belediyesi’nin Çukuraltı’nda yaptığı kumsal betonlama ...
HDP'den Erdoğan ve Davutoğlu'na Rusya yanıtı
HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
 
İstanbul'da Gezmiş'e, İzmir'de Altıok'a yasak
Marmara Üniversitesi'nde İnsan Hakları ve Anayasa Hukuku Çalışmaları Klübü'nün ...
Balbay'dan kurultay mesaisi: 5 günde 5 bin km yol
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay 16-17 Ocak’ta yapılacak CHP ...
Kavalar'dan destekçilerine Nazım Hikmet'li teşekkür
Geçtiğimiz Pazar gerçekleşen CHP İzmir İl Kongresi’nde yarışı 12 oy farkla ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva