HABERLER>POLİTİKA
25 Mart 2017 Cumartesi - 10:07

CHP’li Balbay İzmir’e 1600 kilometre uzakta sahada!

Balbay, referandum çalışmalarını İzmir’e yaklaşık 1.600 km uzaktaki Anadolu topraklarında Erzurum ve Artvin Yusufeli’nde sürdürdü.

CHP’li Balbay İzmir’e 1600 kilometre uzakta sahada!

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, referandum çalışmalarını İzmir’e yaklaşık 1.600 km uzaktaki Anadolu topraklarında Erzurum ve Artvin Yusufeli’nde sürdürdü.

Balbay, “Vatanın dört bir yanında HAYIR’lı bir gelecek istiyoruz. Bu iktidar ülkemiz içinde ve dışında yeterince düşman üretti. Maharet düşman üretmek değil, dost kazanmaktır. Tek adamcı bu değişiklik ile daha çok düşman ve düşmana savunmasız bir ülke hazırlıyorlar. Buna ülkemizin yedi bölge 81 ilinde HAYIR demeliyiz” diye konuştu.

Balbay Erzurum’un referandum için düşüncesini şöyle özetledi: “Karlı dağların koynundaki Erzurum’da HAYIR havası yüksek. Bu parti seçimi değil anlayışı öne çıkıyor. Tortum gölü kıyısında Ağrılı bir kardeşimle bir araya geldik. Şöyle dedi, ‘Bizim yörede cevabımız HAYIR olur.’ Ayrıca Tortum’da vatandaşlarımız liderler ekrana birlikte çıkıp konuşsa, olup biteni anlasak! Neden olmuyor diye sordular.”

Balbay Erzurum’dan Artvin’e geçerek Yusufeli’nde sürdürdüğü referandum çalışmaları için ise şunları söyledi: “Artvin Yusufeli’nde ilçe binamızdan herkesin en az 2 kişiyi HAYIR’a ikna etmesi sözüyle şehir sokaklarına çıktık. Sokakların ana konusunun da referandum olduğunu gördük. Bizi mutlu eden ise HAYIR’ın herkesin gündeminde olması oldu. Kahve kahve, kapı kapı dolaştığımız ilçede halk iyi tartacağız bilinçli oy kullanacağız, diyor.”

Balbay Artvin Yusufeli’nde vatandaşlarımızın farklı tespitleri olduğunu şu sözlerle paylaştı: “Anadolu’muzun sağduyulu analarından birisi ile tanıştım. Nazmiye ana. Şunları söyledi: ‘Cumhurbaşkanı neden hep AKP’nin sözcülüğünü yapıyor. O hepimizin cumhurbaşkanı değil mi? O neden tarafsız olmuyor? Onu cumhurbaşkanı biz seçtik. Daha ne istiyor? Derdi tasası TEK ADAM olmak. Ben bu kadar yeter diyorum. Hem bunlar bize doğru demiyor. Onun içinde biz HAYIR HAYIR HAYIR diyoruz.’”

Balbay çalışmaların sonunda şunları söyledi:
“Halkımızın sağduyusu kesinlikle HAYIR diyor. Vatandaşlarımız, kendisiyle ve dünyayla kavgalı bir ülke olmaz. Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmak ve cumhuriyetle devam etmek gerektiğini vurguluyor. Bu değişiklik ile tüm bu kazanımların yıkılmak istendiğinin farkında. Bölgedeki vatandaşlarımız değerlerimizi korumak ve yaşatmak için, hatta Erdoğan ve Binali Beyi korumak için de HAYIR diyeceklerini söylüyorlar.

Referandum sonuçlarına ilişkin açıklanan kamuoyu anketlerine bakıldığında HAYIR’ın önde olduğu görülmekte. Bu durum milletimizin Cumhuriyetine, TBMM’ne, demokrasisine, özgürlüklerine, ve ortak akla verdiği önemi ortaya koyuyor. İzmir, Bursa ve Çanakkale’deki vatandaşlarımızın duyarlılığı ne ise Erzurum’daki, Artvin’deki vatandaşımızın duyarlılığı da aynı. Halkımız soruyor bu değişiklikler bizim işsizliğimize, geçim sıkıntımıza ne getirecek? Komşumla aramdaki mesafeyi nasıl kaldıracak? Toplum olarak bizi nasıl mutlu edecek? Çevremizdeki ülkelerle aramızı nasıl düzeltecek? Bu referandumda bizden evet isteyenler neden bunları anlatmıyor? Hem bunları anlatmıyorlar hem de HAYIR diyecek komşumu terörist diye adlandırıyorlar. Yeter artık.”

 
1150 polis toplanınca vatandaş meydana koştu!
 
Paralardaki imza değişiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’i sarsan ölüm!
CHP Konak Üyesi Ezgi Gürdal 5.kattaki evlerinin balkonundan düşerek yaşamını yitirdi.
Çavuşoğlu'ndan Naydenov'a: Gerekli önlemleri alın
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Bulgaristan Dışişleri Bakanı Naydenov ile ...
Hotar: Teröristlerin ‘hayır’ dediği bir ortamda…
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, "Teröristlerin 'hayır' ...
 
"Tıkanan hükümet etme sistemi 16 Nisan'da açılmalıdır"
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Türkiye'nin tıkanan hükümet etme sistemi 16 ...
AK Parti'den 'Şeyh Sait pankartı' açıklaması
Diyarbakır'da asılan ve üzerinde Başbakan Binali Yıldırım'ın fotoğrafının ...
CHP'li Bakan Germiyan'daki taş ocaklarını Meclis'e taşıdı
İzmir'in Çeşme ilçesi Germiyan Mahallesi'ndeki taş ocakları sorunu hakkında ...
 
Erdoğan: Partim beni aday yaparsa...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni sisteme göre, seçimler ne zaman yapılacak, ...
Başbakan Yıldırım: Bu anayasa artık yürümüyor, yolda kalıyor
Başbakan Yıldırım, "Bu anayasa artık yürümüyor, yolda kalıyor, milleti ...
Bakan Özlü: İzmir’in teknoloji üssü olmasını istiyoruz!
Bakan Özlü, "İzmir'in teknoloji üssü olmasını arzu ediyoruz. Bu hedefe ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva