HABERLER>POLİTİKA
31 Ocak 2017 Salı - 11:17

CHP'li Balbay Açıköğretim öğrencilerinin sorununu meclise taşıdı

CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) talebi doğrultusunda Açık Öğretim Fakültesi bulunan üniversitelerin sınav sisteminde değişikliğe gitmelerini Meclis gündemine taşıdı. Balbay, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması üzere soru önergesi verdi.

CHP li Balbay Açıköğretim öğrencilerinin sorununu meclise taşıdı

CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay, Açık Öğretim Fakültesi bulunan üniversitelerin sınav sisteminde değişikliğe gitmesiyle ilgili konuyu Meclis gündemine taşıdı. Uygulamanın gerekçelerini soru önergesi ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a soran Balbay, “eğitimde adaletli olun” dedi.

Balbay önergesinde şunları söyledi:

“YÖK’ün talebi doğrultusunda Açık Öğretim Fakültesi bulunan üniversiteler sınav sistemlerinde art arda değişikliklere gittiler. Artık Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerinin bölüm derslerinden girecekleri sınavlarda 5 şıklı soru sorulacağı ve her 4 yanlış cevabın 1 doğru cevabı sileceğini ilan ettiler. Bu uygulama üniversiteye yerleşen ve belli bir bölümün öğrencisi durumuna gelen öğrenciler arasında eşitsizlik doğurdu. Ülkemizde üç üniversitede bulunan açık öğretim fakültelerindeki öğrenci sayımız yaklaşık 3 milyonun üzerinde. Bu durum üniversite öğrenci sayımızın yüzde ellisini ilgilendiriyor. Sonuçta öğrenciler açısından büyük kaygılar yaşanmakta. Sınav sistemindeki değişikliğin, öğretim kalitesi ve başarı bakımından ne getirip ne götüreceğini de yetkililer açıklamalı.” 

Sizin 4 yanlışınız 1 doğrunuzu götürseydi, ortada yaptığınız doğru hiçbir şey kalmazdı. YGS ve LYS sınavlarında zaten uygulanan ve oradan aldıkları puanlar doğrultusunda üniversite ve bölüm tercihi yapan öğrenciler adaletsiz bir uygulama ile karşı karşıya. Öğrenci üniversite sınavlarından aldığı puana göre yerleşiyor. Şimdi YÖK diyor ki aynı bölüm öğrencilerine farklı farklı sınav uygulayın.  Neden? Bu doğru değil. Kaldı ki açık öğretim öğrencileri bir yandan geçim mücadelesi veriyor, bir yandan da kendi olanakları ile ders çalışıyorlar. Kimisi ders alıyor, kimisi yardımcı kaynaklar ediniyor, kimisi geçmiş sınav soruları üzerinden hazırlanıyor.  Yani düzensiz ama kendilerince bir hazırlık süreci yaşıyorlar. Bakanlık uygulamanın bu öğrencilere kalite ve başarı bakımından ne getireceğini izah etmeli.”

Uygulamanın örgün ve açık öğretim öğrencileri arasında kalite, öğrenim ve başarı eşitliği sağlamayacağını ifade eden Balbay Bakan Yılmaz’dan şu sorularına yanıt istedi:

1.    YGS – LYS sınavlarında uygulanan sınav sisteminin üniversiteye yerleşen bölüm öğrencilerinde de tercih edilmesinin gerekçesi nedir? Bu tercih neden sadece Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri için uygulanmaktadır?
2.    Uygulama örgün öğretimdeki ve Açık Öğretim Fakültesi’ndeki aynı bölüm öğrencileri arasında bir adaletsizlik yaratmayacak mı?  Aynı bölüm öğrencilerine iki farklı sınav uygulanmasının mantığı nedir? Getireceği başarı ve başarısızlığın bir akademik çalışması yapıldı mı? Sonuçları nedir?
3.    Kendi olanakları ile hazırlanan açık öğretim öğrencilerine bu sınav sistemi hangi kalite ve başarıyı sağlayacaktır? Sınav sistemindeki değişikliğin açık öğretim öğrenci kaydından sonra açıklanmasının sebebi nedir?
4.    Eğitim öğretimde örgün ve açık öğretim öğrencileri arasındaki kalite ve başarıyı artıracak başka çalışmalarınız var mı? Nedir? 

 
Manisa’nın nüfusu 16 bin kişi arttı
 
ABD'de 5 yaşındaki Müslüman çocuğa kelepçe
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Buca’da referandum zirvesi: Örgüt sokaklara hazır!
İl Örgütü’nün ‘Hayır’ kampanyası yürüteceği sürece ilçe örgütleri de destek ...
CHP PM Üyesi Kadıgil gözaltına alındı
CHP Parti Meclisi üyesi Kadıgil, sosyal medya paylaşımlarıyla "cumhurbaşkanına ...
CHP’li Sertel'den teklif: Kahraman polisin adı o üniversiteye verilsin
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Bakırçay ...
 
AK Parti Bayraklı'da gündem referandum
AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Özgür Hızal, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda ...
CHP'li Bakan AP'ye seslendi: Suriyeli çocuklar için...
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan AP'de düzenlenen “Genişleme Bölgesinde ...
MHP ‘gözyaşlarıyla’ fidan dikti: Fırat Çakıroğlu adı orada yaşayacak!
MHP İzmir Teşkilatı Ege Üniversitesi’nde çıkan kavgada öldürülen Fırat ...
 
MHP’de görevden alınan başkan ‘hayır’la veda etti!
MHP Ankara Gölbaşı İlçe Başkanı Mahmut Aksoy ve tüm yönetim kurulu üyeleri, ...
HDP Adana Milletvekili Beştaş tutuklandı
Hakkındaki terör soruşturması kapsamında tutuklamaya yönelik "yakalama" ...
Bakan Tüfenkci'nin acı günü
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin annesi Ayşe Tüfenkci (84) vefat etti.
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva