HABERLER>POLİTİKA
5 Mart 2018 Pazartesi - 12:16

CHP’li Bakan’dan iktidara taşeron mesajı: Ya tekliflerimizin yanında olun ya da…

İzmir Milletvekili Bakan, KHK ile eski hükümlü ve emekliliği gelen kamu personellerinin mağduriyeti üzerinden iktidara çağrıda bulundu. Bakan, “Ya bizim tekliflerimizin yanında olun ya da yeni bir KHK çıkarın. Bunun onuru bize ait olmasın. Biz oy beklemek için bunu yapmıyoruz” dedi.

CHP’li Bakan’dan iktidara taşeron mesajı: Ya tekliflerimizin yanında olun ya da…

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yapılan taşeron düzenlemesine hakkında açıklamalarda bulundu.

İl binasında basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Bakan’a İl Başkanı Deniz Yücel, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, il yöneticileri destek verdi.

Bakan, eski hükümlü, emekliği gelen ve kamuda taşerondan kadroya geçmeyi bekleyen personellerin iş akitlerinin feshedilmesi karşısında önemli mesajlar verdi.  

İŞÇİ KARDEŞLERİMİZLE HER MECRADA MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ
İl Başkanı Yücel yaptığı konuşmada, “ 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra ülkemiz 20 Temmuz darbesiyle karşı karşya kalmış ve demokrasiye darbe vurulmuştur. Parlamenter sistem 20 aydır askıya alınmış ve ülkeyi tek adam zihniyetiyle yöneten AKP iktidarı muhalefet partileri ve demokratik kitle örgütlerinin görüşlerini almadan ‘yaptım oldu’ mantığıyla toplumun geniş kesimlerini ilgilendiren konularada KHK düzenlemesi yapmaktadır. 696 sayılı KHK da bundan biridir. Hükümlü kontenjanından çalıştırılan, emekliliği gelip de çalışmaya devam eden işçi kardeşlerimiz işsiz kalmayla karşı karşıya kalmıştır. Hukuki dayanağı olmayan bir şekilde taşeron işçilerimizde devlet memuru olma şartı aranmaktadır. OHAL kanun hükmünde sınırlı düzenlemeler yapılabilir. Bizler CHP olarka AK Parti iktidarının hukuk dışı uygulamaları karşısında işçi kardeşlerimizle her mecrada mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.  

ZULME DUR DİYECEĞİZ
Milletvekili Bakan ise, “Şu an çok tartışma yaratan bir KHK var. Hükümet taşerona kadro diye müjdeli haber olarak verdiği bir konuyu düzenliyor. Taşerona kadro konusu nedir? Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bunun için ‘çağdaş kölelik’ dedi. Biz hem 7 Haziran hem 1 Kasım seçimleri bildirgemizde taşeronu kaldıracağız dedik. Kaldırmak devlete bir yük değil. Oradaki insanlar sürekli değişen şirketlerde çalışıyorlar. Biz bunların tamamını kadroya alacağız dedik ve bu zulme dur diyeceğiz” açıklamasında bulundu.

BİZİM 6 SENE ÖNCE YAPTIĞIMIZI YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR ASLINDA BUNU DA YAPMIYORLAR
Partisinin ilk düzenlemeyi  6 yıl önce yaptığını ifade eden Bakan, “2012 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi taşerona kadro müjdesi verdi. Büyükşehir davası sürerken sendikacı arkadaşlarımız tutuklanmıştır. Daha sonra 2012 yılında tüm işçiler belediye şirketlerine alındı ve iş çözüldü. Bugün 696 sayılı KHK’da işçilerin belediye şirketilerine alındığını görüyoruz. Bizim 6 sene önce yaptığımız ve dile getirdiğimiz şeyi yapmaya çalışıyor. Aslında bunu yapmıyorlar. Satır aralarında o kadar istisna var ki. 10 binlerce insan işşisizlikle karşı karşıya. 2 Nisan’dan sonra bu insanlar işsiz ekmeksiz kalacak. İnsanlara müjde diye getirdikleri şey taşerona kadro değil taşeronda çalışanların ekmeklerine taş doğrayacaktır. Araç kiralamada çalışanlar, yemek hizmet alımında bulunanlar, danışmanlık hizmeti, hastane bilgi yönetim sisteminde olanlar, çağrı merkezilerinde çalışanlar istisna kapsamında. Mevsimlik işçilerin durumunda bir değişiklik yok. Yerel yönetimlerde taşeronlaşmayı ortadan kaldırmıyor. Personel çalıştırmaya yönelik diyor. Hizmet alımı, danışmanlık ihaleleri de kapsam dışında. Emekli işçileri kapsam dışı bırakıyor” dedi.

CİNSEL TACİZ, ÇOCUK İSTİSMARI, VE TECAVÜZ SUÇLARI DIŞARDA KALSIN DİYE BİR KANUN TEKLİFİ VERDİM
KHK’nın 2 Nisan itibariyle uygulanacağını ifade eden Bakan, “ Mesela bir arkadaşımız 30 Mart günü emeklilik hakkını kazandı. Diğeri de 3 Nisan’da kazandı.  O aradaki 4 günde birini ekmeksiz bırakıyor.  Ben bir kanun teklifi verdim. Emeklilerin kapsam dışı bırakılması için. Şu an meclis gündeminde. KHK ile işçilerin alacaklarından vazgeçmeleri isteniyor. İşe iade davası açmış ve kazanmış ama başlamamış, yargı kararına rağmen geçemiyor. Devlet memurlarında aranan tüm aşrtlar aranıor ama yine işçiler. Kamuda çalışacak işçiden devlet memuru olma şartları aranıyor. Arşiv sabıka kaydı hükümlü olan kardeşlerimiz işsiz bırakıyor. Ceza hukuku ıslah etmeyi amaçlar. Adam bir suç işlemiş, çıkmış iş, ev, aile sahibi olmuş, toplum dışına itiyorsunuz.  Cinsel taciz, çocuk istismarı ve tecavüz suçlarını dışarıda bırakarak bir kanun teklifi verdim” açıklamasında bulundu.

YA TEKLİFLERİMİZİ DİKKATE ALIN YA DA YENİ BİR KHK ÇIKARIN, BUNUN ONURU BİZE AİT OLMASIN, BİZ OY İÇİN YAPMIYORUZ!
Bakan, “2009 yılında meclis üyesi olmuştum, Biz yıllardır işçilerin hak mücadelesinde yanlarında olduk. İktidara diyoruz ki ya bizim kanun tekliflerimizin yanında olun ya da yeni bir KHK çıkarın. Bu uygulama insanlara yeni bir hak getirmek değil, on binlerce insanı işsiz bırakmaktır. Yarın burada bir iş bırakma eylemi var. Yerel yönetimler çaresiz.  Yine bu KHK ile bir takım kamu kurumları kapsam dışı bırakılıyor. Orman Çiftliği, TRT vs… Niye? Diğerlerinden farkı ne orada çalışan işçilerin? Biz CHP olarak TBMM’de mücadele etmeye devam edeceğiz. İşin sonuna kadar takipçisi olacağız. Biz geçmiş dönemde farkındalık yaratmıştık. Biz diyoruz ki bunun onuru bize ait olmasın. Biz oy beklemek için bunu yapmıyoruz. O insanlar işsiz ekmeksiz kalmasın” diye konuştu.

BAKAN’IN MECLİSTE VERDİĞİ TEKLİFLER…
Vekil Bakan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuyla ilgili verdiği kanun teklifleri hakkında da bilgilendirmede bulundu. Bakan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişkin ve  375 Nolu 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, 926 Sayılı TSK Personel Kanunu, 2802 Sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu, 2914 Sayılı Yüksek Öğretim Personel Kanunu, 5434 Sayılı TC Emekli Sandığı Kanunu ile diğer kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması, devlet memurları ve diğer kamu görevlilerine memuriyet taban aylığı ve kıdem aylığı ile ek tazminat ödenmesi hakkında KHK’da değişiklik yapılmasına ilişkin teklif verdi.

CENNETİN KAPISINDAN GİRECEĞİZ DERKEN CEHENNEME GİRDİLER
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise yine rakam vererek konuştu ve “Kadro verdiler evet. Kara Yolları’nda 20 bin işçiden 14 970 kişi ret aldı. Yüzde 90’ı elenmiş. İzmir Sağlık Müdürlüğü’nde bin 657 ret alan var.  İzmir mağdur olaranların sayısı 6 bindi. Şimdi sayılar gelmeye başladıkça çoğalmaya başladı. Şu an 6 bin 500 kişi mağdur. İnsanlar cenettin kapısından içeri gireceğiz kadro alacağız derken cehenneme girmiştir. Yarın 13:30 ile 14:00 arası Konak’ta toplanyoruz. Biz alanda mücadelemizi sürdüreceğiz. Otobüsler, su işçileri çalışacak. Bu insanlar en son bulabileceği işte emeğinin en sömürüldüğü işte çalışıyolardı. Bu insanlar temizlik işçileri, çöp toplayan asfalt yapan insanlardır. Ege Üniversitesi’nde 382, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde 370, Katip Çelebi Üniversitesi’nde bin 050 kişi mağdur oldu. Bunlar sadece bilinenler” ifadelerini kullandı.

 
İzmir'de kalpazanlara ağır darbe!
 
Altınordulu cimnastikçi gümüş madalyayı kaptı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hediye Dündar 9 Mart 2018 Cuma 15:13

Ben 18 yıldır taşeron firmasin da yani dokuz eylül universite sin de çalışan biriyim benim de 15 yıl önce istemeden bir şeyler gelişti ani arşiv soruşturma sında red geldi ben işimi istiyorum

Yorumu oyla      9      5  
Ahmet işçi 5 Mart 2018 Pazartesi 21:13

Ya siz hala neyin peşindesiniz. Belediye şirketlerinde çalışmak ne zamandan beri kadrolu işiçi olmak haline döndü. Sendikacılar niye ayıplarını örtmeye çalışıyor, siz milletvekili niye alet oluyorsunuz. Kadro demek devlet işçisi demektir. şirket elemanı değil

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Karamollaoğlu 'ittifak' şartlarını açıkladı
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, katıldığı televizyon ...
Mehmet KARABEL yazdı... Ne erken seçimi? 2019’un 'boy aynası' mahalli seçimdir
Mehmet KARABEL yazdı... Ne erken seçimi? 2019’un 'boy aynası' mahalli seçimdir
Başbakan Yıldırım, İzmir'de acıya ortak oldu
Başbakan Yıldırım, Manisa'da yaptığı konuşmada çiftçilere yapılacak mazot ...
 
CHP'li Tezcan: STK'larla da görüşeceğiz
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, seçim ittifakına ...
Yıldırım: Askerimiz Afrin'e emin adımlarla ilerliyor
Zeytin Dalı harekatı ile ilgili konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Şehitlerimizin ...
AK Parti İzmir'de iki ilçede kongre heyecanı: Başkan Şengül'den teşkilata sandık mesajı!
AK Parti İzmir’de ilk sandıklar Bergama ve Kınık’ta kurulurken, Pazar ...
 
CHP’den İzmir'deki ‘mera ihalelerine’ sert tepki
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı İl Mera Komisyonu İzmir’in ...
Muhalefet cephesinde ittifak kulisleri!
AK Parti-MHP’nin seçim ittifakı teklifi TBMM Anayasa Komisyonu’nda görüşülürken ...
İYİ Parti İzmir'de tören: Başkan Ulupınar rozetleri taktı
İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı’nda toplu katılım gerçekleşti. Parti rozetlerini ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva