HABERLER>POLİTİKA
2 Ekim 2017 Pazartesi - 12:54

CHP Karşıyaka’da seçim kazanan Bilgin: Akrabalık ilişkisi rahatsızlık yaratmıştı!

Bahçelievler Mahallesi’nde mevcut yapı karşısında liste çıkaran ve seçimi kazanan İl Başkan Yardımcısı Bilgin, “Demokrasi adına bir çıkış yaptık. Gayet güzel oldu. Bu ilk çıkardığım liste değil. Belediye başkanı ve ilçe başkanı arasındaki akrabalık ilişkisi mahallemde rahatsızlık yaratmıştı” dedi.

CHP Karşıyaka’da seçim kazanan Bilgin: Akrabalık ilişkisi rahatsızlık yaratmıştı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) mahalle delege seçimleri devam ederken İzmir’de önemli gelişmeler yaşanıyor.

Partinin kentteki kalesi konumunda olan ve her mahallesinde gerçekleşen seçimin sonucu heyecanla beklenen Karşıyaka Bahçelievler’de yaşanan sandık mesaisinin yankıları sürüyor.

İlçe takviminde 24 Eylül’de yapılması planlanan fakat daha sonra yönetim kurulu toplantısına 7 Ekim tarihine ertelenme talebiyle gönderilen Bahçelievler Mahallesi’ndeki delege seçimleri 30 Eylül’de gerçekleşti. 

Mahalle’de İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın desteklediği liste ile İl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin’in çıkardığı listeler yarıştı. 35 delegenin kim tarafından kazanılacağı merakla beklenen seçimde 262 oy alan muhalif kanat ipi göğüslemişti.

Kazanan listede başı çeken İl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin Egedesonsöz’e gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

BU İLK ÇIKARDIĞIMIZ LİSTE DEĞİL!
Bilgin, “Muhalefet demek ne kadar doğru, bilmiyorum. Neticede bu parti içi bir seçim... Bu süreci böyle geçirdik. Bizim mahallemiz çok büyük bir mahalle. Uzun yıllardır burada siyaset yapıyoruz. Hemen hemen her seçimde liste çıkardık. Bu ilk çıkardığımız liste değil” dedi.

DEMOKRASİ ADINA BÖYLE BİR ÇIKIŞ YAPTIK!
Sürece ilişkin konuşan Bilgin, “Bu dönemde ilçe başkanının ve Cihan Bey’in (Türsen) adaylığı söz konusuydu. Açıklamışlardı. Yol yürüğümüz arkadaşlarımızla bunun çok etik olmadığını düşündük. İsimler adı altında buluşmayı çok doğru bulmadık. Bir ekip Cihan’cı bir ekip Uğur’cu… Bu bir delege seçimi… İlçe kongresini bundan sonra yapacağız. Mahallenin iradesini ortaya koymasını taraf olmadan çıkan delegasyonun ilçe kongresinde oturup konuşmasını istedik. Kim olur bilmiyoruz. Bu bundan sonra çıkacak adaylara da haksızlık olurdu. Kongrede 3-4 aday çıkabilir. Karşıyaka çok renkli bir ilçedir. Demokrasi adına böyle bir çıkış yaptık. Kimsenin adı altında değiliz. Hiçbir adayın destekçisi değiliz, özgür irademizle üyelerimizin tercihinin sandıktan çıkması için bir çalışma yaptık. Çalışmamız da güzel sonuçlandı” açıklamasını yaptı.

SÜRPRİZ DEĞİLDİ, DAHA FAZLA FARK BEKLİYORDUK!
Bilgin seçim hakkında, “Şaibesi yok, açık ara bir fark oldu. Demek ki biz doğru bir şey yapmışız. Bizim için sonuç sürpriz değildi. Ben zaten seçimi alacağımızı biliyordum. Her yerde söyledim. Daha fazla bir fark bekliyordum. 100-110 civarı bir fark bekliyordum. Geçen seçim öyleydi. Ama hava çok güzeldi, cumartesiydi. Çalışanlarımız var. Yazlıkçılarımızı toparlayamadık. Katılım 450-455 de kaldı. Yüzde 50’de kaldı. Sandığa katılımı daha fazla taşımış olsaydık açık ara fark olurdu. Pazar günü olsaydı çok daha farklı olurdu” dedi.

AKRABALIK İLİŞKİSİ MAHALLEMİZDE RAHATSIZLIK YARATTI!
Daha önce de liste çıkarma çalışması yürüttüğünü ifade eden Bilgin, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın akrabalık ilişkisinin mahallesinde rahatsızlık yarattığını ifade etti. Bilgin, “Bizim mahallemiz çok farklıdır. Direnç gösterir. Yol arkadaşlarımız iyi tanıyorum. Teslimiyetten hoşlanan insanlar değiller. Yaptığım görüşmelerde birçok insan bu tarzdan çok hoşlanmadığını söyledi. İlçe başkanının akrabalık ilişkisi rahatsız ediyor birçok insanı. 2019 parti için önemli bir süreç. Genel ve yerel seçimler bir arada olacak. Başkanlık seçimi var. Herkesin daha tarafsız yarış izlemesini istiyorlar. Arkadaşlarımız kimsenin adamı değiliz dediler. Ben onların sesine kulak vermek zorundaydım. Uzun yılardır onlarla beraber yol yürüyorum. Bizim listemize bakın, yıllardır aynı insanlar vardır o listede. Bir ekip anlayışı var” açıklamasını yaptı.

UĞUR BEY ZATEN YENİ BİR PARTİLİMİZ!
Geçmiş dönemde İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’la yakın siyaset yaparken delege seçimlerinde karşı liste çıkarmasını da değerlendiren Bilgin, “Uğur Bey zaten yeni bir partilimiz. Geçen ilçe kongresinde başka aday olmadı. Tek adaylı bir kongreydi. Sakin de bir süreçti. Bir seçim yoktu ortada. Partinin yeniden yapılanma süreciydi. Birçok seçimden çıkmıştık. Tek adaylıydı destekledik. O benim üyesi olduğum ilçenin başkanı, ben il başkan yardımcısıyım, doğal olarak tüm ilçe başkanlarıyla olduğu gibi onunla da birlikte ve eşgüdümle çalıştık. beş buçuk senedir il yöneticisiyim. Hiçbir ilçe başkanıyla bir problemim olmadı. Uğur Bey’le de kişisel bir problemim yok. Parti yöneticisiyim. Benim sorumluluklarım var. Hiçbir şekilde ne ilçe başkanlarını ne de siyaset yapan diğer arkadaşlarımı itibarsızlaştırmam. Kötü bir şey söylemem mümkün değil. Demokratik seçimlerimizi yapıyoruz. Partimiz kazansın” ifadelerini kullandı.  

 
Bucaspor'da şok ayrılık!
 
ABD'de bir saldırı daha: 3 kişi öldü
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aloo 3 Ekim 2017 Salı 10:52

konuş karşıyaka konuş helal sana duygulara tercümansın

Yorumu oyla      11      5  
Karsiyaka 3 Ekim 2017 Salı 07:48

Komedi gibi açıklamalar cevat durak döneminde listeyi cihan türsen ekibi çıkardı sende üye bile değildir ali engin seni 12.maddeden ile üye yaptirdi. Cihan ekibine gelldin yama oldun delege çıktın .ali engin sen daha bir aylık partiliyken seni ile götürdü ve hayatının hatasını yaptı gulsel Saglam in aday olduğu kongrede seni listeye almadılar diye ağladım krizlere girdin insanları intihar etmekle tehdit ettin .çigliden 3 sene bankamatik para aldın kocana Birimler bağlandı kizin sözleşmeli memur yapıldı arpan kesildi muhalif oldun.uğur Yıldırım 2 sene öncede hüseyin başkanın yeğeni ydi senin yaptığın bu açıklama tam bir zavallı açıklaması daha ileri gidersen bizde bildikletimizi açıklarız otur oturdugun yerde .cihan bey gibi kaliteli bir adam seni yanında nasıl tutar bilmiyorum herkese kazık Attın sıra onda

Yorumu oyla      14      5  
abuzer 2 Ekim 2017 Pazartesi 21:51

uğur başkanı sen seçmedinmi ,beklentiler değişti desene

Yorumu oyla      13      5  
karşıyakalı 2 Ekim 2017 Pazartesi 16:19

sevgili il yöneticim 1=sen ilçe başkanı için arkadaşımız yeni partili diyorsunuz da siz ne zaman partiye üye oldunuz onu da açıklarmısınız lütfen 2-2012 yılındaki seçimleri bende hatırlıyorum bende ismail horozun olduğu listeyi desteklemiştim sanırım siz o tarihte daha partiye üye bile değildiniz 3-uzun yıllardır bu mahallede siyaset yapıyorum dediğiniz sanırım 2014 yılı gibi zira siz 2012 yılında bırakın bu mahallede oturmayı partiye üye bile değildiniz zira uğur beyde 2014 yılında partiye üye olmuş sizin de bu partide çok daha fazla bi geçmişiniz yok anlaşılan sonuç olarak uğur yıldırım benim de mualif olduğum bir insan fakat sonuç itibariyle CHP İLÇE BAŞKANI

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Yüksel sandık başındaki o fotoğraf için ne dedi?
Partinin İzmir’deki sembol ismi Alaattin Yüksel aday olduğu il kongresinde ...
Erdoğan: Her şeye hazır olalım!
TBMM’nin yeni yasama yılı açılış resepsiyonuna katılan Cumhurbaşkanı Tayyip ...
Bahçeli'den CHP'ye çağrı: Kayıtsız kalmamalı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'nin 23. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı ...
 
MHP Genel Başkan Yardımcısı kaza geçirdi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel trafik kazası geçirdi. Demirel kazada yaralandı.
Kılıçdaroğlu: Meclis Başkanı özür diledi...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclisin yeni yasama yılı açılışı ...
Erdoğan'dan kritik MTV zammı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MTV'ye yapılan yüzde 40 zam oranı ile ilgili açıklamalarda bulundu
 
'Meclis Başkanı'na yalan söylemek yakışmıyor'
CHP, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Meclis Başkanı Kahraman'ın makamında Başbakan ...
Meclis'te sürpriz görüşme: Bahçeli, Akar, Yıldırım...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'te yaptığı açılış konuşmasının ardından ...
Karamollaoğlu: AK Parti'nin yüzde 60'ı hapse girer!
Saadet Partisi  (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, " 'Biz karar verdik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva