HABERLER>POLİTİKA
21 Mart 2017 Salı - 10:29

CHP İzmir TİD’i ağırladı: İşaret diliyle hayır!

Türk İşaret Dili (TİD) Eğitmenleri Topluluğu CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven'i' makamında ziyaret etti. TİD üyeleri referandumda verecekleri oyu işaret diliyle ‘Hayır’ diyerek açıkladı.

CHP İzmir TİD’i ağırladı: İşaret diliyle hayır!

İşaret dili eğitimi için gönüllü olarak eğitim veren TİD Eğitmenler topluluğu, İzmir'de gerçekleştirdiği İşaret Dili ve İşitme Engelliler paneli sonrasında, CHP İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti. 

Ziyarete TİD Eğitmenleri ve sosyal medyada işaret diliyle "Neden Hayır" konulu bir video paylaşarak, 15 milyon izlenme oranına erişen CHP İzmir Kurultay delegesi Banu Özdemir katıldı.

GÜVEN, BU PAKET TEK ADAM VE PARTİ DEVLETİ İÇİN
Ziyaretin kendileri için çok anlamlı ve önemli olduğunu dile getiren CHP İl Başkanı Güven, “Ülkemizin ve birliğimizin geleceği, cumhuriyetimizin devamı için, 16 Nisan'daki referandumda bugün işaret dilinde de hayır diyoruz" dedi.

Güven şunları söyledi:
Maalesef sosyal bir devlet olma yolunda ilerleyemedik. Çünkü sürekli olarak iktidarın yarattığı suni gündemlerle, yürütülen ayrımcılık ve şiddet yanlısı yönetimle uğraşmaktan, ülkemizin gerçek sorunlarıyla ilgilenmeye fırsat kalmıyor. Şimdi de, böylesine hiç ihtiyaç yokken, milletimize ve devletimize hiçbir katkısı olmayacağı gibi, büyük ve geri dönülmez zararları olacak anayasa değişikliğiyle uğraşıyoruz. Ama sevindiricidir ki, taraflı tarafsız herkes, bu değişikliğin tek adam ve parti devleti  için yapıldığını anlamış durumda. Bugün görüyorum ki, işitme engelli kardeşlerimiz ve onların eğitmenleri de bu durumun farkında. Onlar için zaten yaşam şartları zorken, yeterince engel varken birde ülke yönetiminin daha da kötüye gitmesi, daha büyük engeller anlamına gelmekte. Ama bizler, vatanına aşık, halkıyla omuz omuza yürüyen Türkiye ve cumhuriyet sevdalıları, el birliği ile bu anayasa paketinin referandumdan geçmemesi ve Hayır çıkması için ne gerekiyorsa yapacak ve 17 Nisan sabahı Türkiye'de hayırlı bir sabaha uyanacağız.

Güven TİD tarafından yapılan ziyaretin hayırlara vesile olmasını temenni ederek "Hayır'ı herkese anlatmak ve hayır demenin vatandaşlık görevi olduğunu duyurmak zorundayız. Bugün bu ziyaret sayesinde tüm Türkiye'ye Hayır'ı bir kez de işaret diliyle anlatacağız. Bu fırsatı veren tüm kardeşlerime çok teşekkür ediyorum" dedi.

CUMHURİYETE SAHİP ÇIKIYOR "HAYIR" DİYORUZ
Türkiye İşaret Dili Eğitmenler Topluluğu adına konuşan Eğitmen Neveda Öner de, Türkiye'de yaşayan en dezavantajlı kesimim engelliler olduğu belirterek "Bu kesimin en büyük katmanını işitme engelliler oluşturmakta. Bizler hem işitsel engelli olup aynı zamanda işaret dili eğitmenleri olarak bu konuda daha da hassasiyet bekliyoruz. Engelli haklarının referandum sonrası kısıtlanacağının endişesini taşıyoruz. Ülkemizdeki engelli haklarını yeterli bulmuyoruz. Bizler Türkiye cumhuriyetinin değerlerine ve Atatürk'ün kurduğu parlamenter sisteme sahip çıkıyoruz. Bu nedenle de rejim değişikliğine sebep olacak anayasa değişikliği paketine hayır diyoruz. Tüm yetkilerin yine millette olduğu ve engelli kardeşlerimizin haklarının korunduğu bir Türkiye umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ziyaretin ardından, CHP İzmir il başkanı Güven ve Kurultay delegesi Banu Özdemir'e katkılarından dolayı plaket sunan TİD Eğitmenleri, işaret dilinde hayır diyerek fotoğraf çektirdi.

 
Mehtap Bayri: Bu kapalı halim
 
FETÖ'nün Başkent yapılanmasına operasyon!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yoğun mesai: İzmir 1 günde 2 bakanı ağırlayacak
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar ...
AK Partili Kalkan'dan kapı kapı referandum mesaisi!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan Anayasa Değişikliği ile ilgili ...
'Eskiler zirvesi'ne Arınç'ın şikayeti damga vurdu!
Eski Meclis Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, toplantıda parti ...
 
AK Partili Yıldırım’la referandum gündemi: Kararsızlardan ‘evet’e kayma var!
Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, 16 Nisan’daki halk oylamasına ilişkin ...
Çavuşoğlu, ABD'de 'DEAŞ'la Mücadele Toplantısı'na katılacak
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, başkent Washington'da DEAŞ'la Mücadele Küresel ...
Gündemi sarsan üs iddiasına Rusya'dan yanıt geldi
Uluslararası Haber Ajansı Reuters'ın terör örgütü PKK'nın Suriye kolu ...
 
Kurtulmuş müjdeledi: O borçlar erteleniyor
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkari ...
Başkan Piriştina Erzincan’da: Kar altında referandum mesaisi
Buca Belediye Başkanı Piriştina, CHP’nin referandum sürecine belediye ...
Başbakan'ın davetine o isimler katılmadı!
Başbakan Yıldırım'ın AK Parti hükümetlerinde görev alan isimleri davet ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva