HABERLER>POLİTİKA
26 Şubat 2019 Salı - 13:29

CHP İzmir seçim üssünü açtı… Soyer: Herkesin oyunu alacağız!

İl Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışında konuşan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, “Başka bir İzmir başka bir Türkiye başka bir dünya mümkün. El ele, kol kola verirsek bunu yapacağız. Seçileceğiz rozetimizi çıkaracağız, herkesin belediye başkanı olacağız. Ayrıştırmaya, ötekileştirmeye izin vermeyeceğiz. İzmir’de yaşayan herkesi kucaklayacağız, herkesin oyunu alacağız” dedi.

CHP İzmir seçim üssünü açtı… Soyer: Herkesin oyunu alacağız!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 31 Mart yerel seçimleri için İzmir’de yürüteceği propaganda çalışmalarının yönlendirileceği İl Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Programa CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, milletvekilleri, il yönetim kurulu üyeleri, belediye başkan adayları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

- CHP ADAYI SOYER PROJELERİNİ AÇIKLADI: İZMİR’E BİRİNCİ CEMRE DÜŞTÜ!

SUAT NEZİR SLOGANLARI KARŞISINDA KALABALIĞA DAVET
Buca Belediye Başkan adaylığından son anda çekilen Suat Nezir’e yakın bir kısım partili Soyer’in konuşmasının yapılacağı sahnenin önünde toplandı. Kalabalık sık sık ‘Suat Nezir’ sloganları attı. Yaşananlar karşısında konuşan Soyer, “Suat Nezir kardeşimle ilgili hassasiyeti olan ve onun tekrardan göreve gelmesini isteyen arkadaşlarım var. Onlardan bir ricam var. Karşıda kent arşivinde sizlerle bir toplantı yapalım. Sizler tek tek büyüksünüz. Biz hepimiz İzmir’iz. Hiç merak etmeyin çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. Biraz sonra orada oturup konuşacağız” dedi.

BAŞKA BİR İZMİR BAŞKA BİR TÜRKİYE BAŞKA BİR DÜNYA MÜMKÜN
Soyer yaptığı konuşmada, “Sabah İzmir’in projelerini anlatmak için bir toplantı yaptık. İzmir’de görev nasip olursa ne yapmak istediğimizi paylaştık. İzmir dünyanın en güzel şehirlerinden biri. İzmir demokrasinin en güzel kalelerinden biri. Bu iki mesele bir araya geldiğinde olağanüstü bir umut doğuyor. Bizim siyaset yapmamızın bir tane sebebi var. Diyoruz ki; biz bu coğrafyada, dünyanın en güzel coğrafyalarından birinde, güneşin altında, körfezin kenarında yaşıyorsak hak ettiğimiz şekilde yaşamalıyız. Yani bu coğrafyanın bize sunduğu imkanlarla uyumlu bir yaşam kalitesinde yaşamalıyız. Biz öyle bir yaşam yaşamıyoruz. Daha fazlasını hak ediyoruz. Onun için siyaset yapıyoruz. Başka bir İzmir başka bir Türkiye başka bir dünya mümkün. El ele, kol kola verirsek bunu yapacağız. Birlikte daha güzel bir ülkede, kentte yaşayacağız. Türkiye’de rejim değişti. Değişen rejim bize şunu getiriyor; merkezi iktidarı her gün daha çok güçlendiren, otoriteyi daha çok merkeze çeken, kaderimizi bir kişinin, iki dudağının arasına alan bir rejimde yaşamaya başladık. Oysa demokrasi insanlığın binlerce yıl sonra bulduğu en güzel yönetim. Bizi demokrasiden uzaklaştıramayacaklar. Biz sımsıkı sahip çıkacağız. Sizler demokrasinin sarsılmaz taşlarısınız. Size tek tek sonuna kadar güveniyorum. Hep birlikte demokrasiyi savunacağız” açıklamasında bulundu.

ÇOK ÇALIŞACAĞIZ!
Soyer, “İzmir çok daha fazlasını hak ediyor. Peki nasıl yapacağız? İki büyük hedefimiz var. Refahı adil paylaşacağız. Bu kentin ürettiği zenginliği hepimiz adil paylaşacağız. Çok daha iyisini, güzelini hak ediyoruz. El ele vereceğiz. İkincisi; İzmir bu coğrafyada lider olacak. Dünyanın lideri olacak bir kent İzmir. Biz kalp masajıyla damar tıkanıklıklarını açarak İzmir’in tekrar dünya kenti olmasını mümkün kılacağız. Akdeniz’in en güçlü liman kentleriyle bir araya geleceğiz. Ortak projeler yapacağız. Sonunda İzmir’i en güçlü önder kent yapacağız. Çok çalışacağız. Bu hikayeyi hikaye olmaktan çıkarıp, bu kentin sermayesinin büyüdüğü ve bunun eşit şekilde paylaşıldığı bir ülke yaratmak için çalışacağız” dedi.

BİZ BUNU BECEREMEZSEK TÜRKİYE’DE KİMSE BECEREMEZ
Soyer ayrıca, “Halk Süt diye bir uygulamamız var. Sütü üreticiden alıp ucuza tüketiciye sunuyoruz. Bunu yaysak, Ege Bölgesi’nin tamamında üretilen iyi ve sağlıklı gıdalarını İzmir’in iyi insanlarıyla buluştursak nasıl olur? Olacak. Biz Seferihisar’da et tanzim satışı uygulamasını yapıyorduk. Bunu İzmir’in tüm mahallelerinde yapsak nasıl olur? Halk Et uygulamasını İzmir’de başlatacağız. Mesela ekmek… İzmir’de halk ekmek ile insanımızı buluşturacağız. Bunun için mucizeler yaratmayacağız. Aklımızı kullanacağız ve koordineli hareket edeceğiz. Bunu yapacağız. Önce refahı adil paylaşacağız. Önce zenginliği adil bölüşeceğiz. Biz bunu beceremezsek Türkiye’de kimse beceremez” ifadelerini kullandı.

HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ, HERKESİN OYUNU ALACAĞIZ
“Kent içinde çocuklarımızı, gençlerimizi ve kadınlarımızı mutlaka öne çıkarmalıyız” sözleriyle açıklamalarını sürdüren Soyer, “Yine Seferihisar’da yaptık. Kadın tarımsal kalkınma kooperatifi kurduk. Kadınlarımız sadece çamaşır, bulaşık yıkayan insanlar olmaktan çıktı üretime katkı koydu. Harçlıklarını ceplerine koymaya başladılar. Biz bunu Gümüşpala, Buca, Gürçeşme’de yapsak iyi olmaz mı? Bizim projeler bodrumda masa başında yapılmıyor. İzmir’in olağanüstü kültürüyle buluşturduk ve buradan yepyeni bir dünyaya gideceğiz. İzmir aynı bu tramvay gibi arkasına Türkiye’yi arkasına takacak ve bambaşka bir dünyaya ulaştıracak. Biz bu coğrafyada daha iyilerine layığız. Siyaset kutuplaştırma üzerine gidiyor oysa yerelde başka türlü akıyor. Seçileceğiz rozetimizi çıkaracağız, herkesin belediye başkanı olacağız. Ayrıştırmaya, ötekileştirmeye izin vermeyeceğiz. İzmir’de yaşayan herkesi kucaklayacağız, herkesin oyunu alacağız. Biz farklılıklarımızla zenginiz” diye konuştu.

Fotoğraflar ve video: Doğan BULUT

 
Demokrat Parti'den YSK'ya Mersin itirazı!
 
CHP Adayı Oran'dan Alaçatı'ya müjde
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kerim 26 Şubat 2019 Salı 14:21

Biri Soyer'e hatırlatsın Başka İzmir sloganı yanlış mesaj veriyor. O zaman İzmir değişmeli diyen iktidar partisiyle aynı söylemi yapmış oluyor. Aday olduğu parti uzun yıllardır bu şehri yönetiyor unutmamak lazım ki bundan memnun olduğunu söyleyen büyük bir kitle var.

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demokrat Parti'den YSK'ya Mersin itirazı!
Demokrat Parti Mersin İl Başkanı Tural Kadızade, Burhanettin Kocamaz'ın ...
Bornova ve Bayraklı söz verdi
HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) İzmir Temsilcileri Av. Senem Demirel ...
AK Parti Konak adayı Eroğlu: İzmir’in kalbi ve sembolüyüz
Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Melek Eroğlu, İzmir’in tarihi ve kültürel ...
 
Zeybekci: İzmir’de yeni şeyler söylemek lazım artık
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, İzmir'de ...
CHP Adayı Soyer projelerini açıkladı: İzmir’e birinci cemre düştü!
Projelerini 3 tanıtım toplantısıyla kamuoyuna duyuracak olan CHP’nin İzmir ...
Dadaşspor'dan Çiğli adayı Gümrükçü'ye destek
CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü, İzmir 1. Amatör Play-Off ...
 
CHP'li Beko'dan 'okul kantinleri' çıkışı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, Hazine ve ...
Adaylığı düşürülmüştü: İl Seçim Kurulu Dikili kararını verdi!
Cumhur İttifakı'nın Dikili Belediye Başkan Adayı MHP'li Buğra Akın'ın ...
AK Parti Bayraklı adayı Aslan'dan spora destek sözü
Seçim çalışmaları kapsamında Bayraklı’daki amatör spor kulüpleri başkanlarını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva