HABERLER>POLİTİKA
1 Şubat 2018 Perşembe - 11:52

CHP İzmir’in kurultay mesaisi: Ankara’ya akın edilecek... Kimler önerilecek?

İl Başkanı Yücel Ankara’ya gitti. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu da 15:30 uçağıyla Başkent’e hareket edecek. İzmir Örgütü Ankara’da kurultay zirveleri gerçekleştirecek. Kimlerin önerileceği ve kaç kişinin kabul göreceği şimdiden merak konusu oldu.

CHP İzmir’in kurultay mesaisi: Ankara’ya akın edilecek... Kimler önerilecek?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 3-4 Şubat’ta gerçekleşecek 36’ncı Olağan Kurultaya kilitlendi.

Partinin kalesi konumundaki İzmir’in kongrede seçilen 52 kurultay delegesi ve PM, YDK üyeleri ile milletvekillerinin oluşturduğu doğal delegelerin göstereceği refleks merak ediliyor.

Genel başkanın kentin milletvekili olması sebebiyle önemi bir kat daha artan İzmir’in blok halde Lider’den yana irade sergilemesi bekleniyor. Yine de küçük çaplı verilecek bir firenin olduğu parti kulislerinde konuşulsa da geçtiğimiz hafta düzenlenen kurultay zirvesinde İl Başkanı Deniz Yücel aldığı imzalarla birlikte Ankara’ya gitti.

Kongrenin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte Başkent’e giden ve PM için isim önerdiği belirtilen Yücel, ‘İsim önemli değil, İzmir olarak genel başkanımıza tam destek içindeyiz. Böyle bir ortamda genel başkan değiştirmeyi doğru bulmuyoruz’ açıklamasına imza atmıştı.

Yücel’in Ankara’ya gittiği ve Kocağlu’nun da 15:30 uçağıyla kurultaydan sonra İzmir’e dönmek üzere Başkent’e hareket edeceği ifade edildi.

Yücel’in destek imzalarını Kılıçdaroğlu’na dosya halinde ileteceği öğrenilirken Kocaoğlu’nun da Ankara’da çeşitli temaslarda bulunacağı belirtildi. Kurultay öncesinde Başkent’te kısa süreli görüşmeler ve toplantılar yapılacağı öne sürüldü. Zirvelerde PM’ye önerilecek isimler masaya yatırılacak. İl Başkanı Yücel, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, il yöneticileri ve belediye başkanlarının Ankara Sheraton Otel’de konaklayacağı öğrenildi.

Kurultay öncesindeki akşam ise klasik akşam yemeği organizasyonunun yapılacağı ifade edildi. Yücel ile Kocaoğlu’nun yer alacağı ve PM, YDK üyeleri, milletvekilleri, kurultay delegeleri, belediye başkanları, ilçe başkanlarının katılacağı yemekte İzmir örgütünün bir araya geleceği öğrenildi.

İZMİR KİMLERİ ÖNERECEK, KAÇI KABUL GÖRECEK?
Önceki il kongresi sonrasında Alaattin Yüksel başkan sıfatıyla PM için 11 isim önermiş ve 9’u Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından kabul görmüştü. Deniz Yücel’in patronluğundaki il yönetiminin PM’ye hangi isimleri teklif edeceği ve kaç kişinin anahtar listede yer alacağı şimdiden merak konusu oldu. Süreçte bireysel çıkışlar da yaşandı. PM için adaylığını açıklayan ve Kocaoğlu-Yücel yapısına uzak siyaset yapan isimlerin liste delip delmeyeceği de merak edilen diğer bir ayrıntı olarak kendini gösteriyor.

2016 yılında oluşan PM’de İzmir’den Kamil Okyay Sındır, Selin Sayek Böke, Erdal Aksünger, Zeynep Altıok, Mustafa Moroğlu, Hakkı Akalın, Sevda Erdan Kılıç, Emre Çam ve Özkan Yıldız bulunuyor. Bu 9 isimden hemen hemen tamamına yakınının yeniden aday olma noktasında tavır sergilemesi bekleniyor. Ayrıca Kocaoğlu-Yücel ikilisine yakın olan ve önerilmesi muhtemel isimler de şöyle:

İsmi il başkanlığı adaylığıyla anılan İl eski Başkan Yardımcısı Altan İnanç’ın, geçen kurultayda kadın kotasından PM’ye giren Sevda Erdan Kılıç’ın, Yücel’in il başkanı seçildiği kongrede kurultay delege listesinde yer alan Alaattin Yüksel’in ve Ali Engin’in Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun genel merkeze önerdiği ve yeniden önereceği isimler arasında bulunduğu biliniyor.

İl kongresi öncesinde yürüttüğü ilçe başkanlığı görevine talip olmayan Gaziemir İlçe eski Başkanı Umut Tekin’in de ismi PM için dillendiriliyor. Yücel ve Kocaoğlu’nun Tekin’e de soğuk bakmayacağı biliniyor.

İl kongresi sürecinde son ana kadar Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun desteğini bekleyen fakat bulamayan Güven’in PM’ye ‘hayır’ demeyeceği öğrenildi. İl başkanlığına aday olmayı son dakikaya kadar düşünen fakat yarıştan çekildiğini açıklayan Güven’in Kocaoğlu tarafından önerilmesi yüksek ihtimal olarak gösteriliyor. Başkan Güven’in PM sözü verilerek aday olmama yönünde ikna edildiği de öne sürüldü. Bu durumda Güven’in Genel Başkan’a teklif edilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

“PM’ye aday değilim, önerdiğim de kimse” yok diyen partinin sembol ismi Alaattin Yüksel için de ikna çabalarının bir yandan başladığı iddia edildi. Fakat son kararı yine Yüksel verecek.

Ayrıca Deniz Yücel’in adının kongre sürecinde bir anda kulislere düşmesinin arka planında İl eski Başkanı Ali Engin ve İl Başkanı eski Yardımcısı Yekta Varnalı’nın bulunduğu iddia edilmişti. Bu durumda Kocaoğlu ve Yücel’in defterinde Varnalı’nın da yazılı olduğu öğrenildi.

 
Bucaspor'da Murat'tan sevindiren haber!
 
Erdoğan çiftinden canlı yayın sürprizi!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
karartma.... 2 Şubat 2018 Cuma 00:09

Kılıçdaroğlu, Genel Başkanlık koltuğunda oturmasından dolayı çevresinde siyasi ve maddi çıkar sağlayan odakların etkisi altında hareket ederek, Türkiye’nin geleceğini karartıyor.

Yorumu oyla      13      5  
vatandaş 2 Şubat 2018 Cuma 00:07

Eski Genel Başkan Deniz Baykal döneminden beri CHP’ye musallat olmuş bir hastalık var: Genel Başkan kaç genel ve yerel seçim kaybederse kaybetsin, CHP Genel Başkanlık koltuğunda oturmaya devam eder. Bu, Türkiye’nin önünü yıllardır tıkayan, CHP’yi muhalefete mahkum eden, CHP’nin bir iktidar tasarımı olarak değil, salt muhalefet ve AKP iktidarının devamını sağlamak tasarımı olarak karşımıza çıkmasına yol açan bir gelişmedir.

Yorumu oyla      12      5  
DEĞİŞİME VARMISIN... 1 Şubat 2018 Perşembe 23:54

MUHARREM İNCE , ÜMİT KOCASAKAL önerilecek isimlerdir.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli'den TTB'ye sert yanıt!
Türk Silahlı Kuvvetlerinin, kararlılıkla yürüttüğü Zeytin Dalı Operasyonu’na ...
Yeni düzenleme: KHK'ya sınır geliyor!
OHAL kapsamında KHK’larla yasal düzenleme sınırlandırılıyor. AK Parti ...
Ankara'da İzmir zirvesi: Neler konuşuldu?
AK Parti’de Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında bir araya gelen ...
 
İYİ Parti’den teşkilatlarına ’FETÖ’ genelgesi
İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray imzalı teşkilatlara gönderilen genelgede ...
'131,5 lira vatandaşımızın cebinde kalacak'
İçişleri Bakanı Soylu, "Bu yeni uygulamayla vatandaşlarımız açısından ...
Kılıçdaroğlu-İnce görüşmesi bitti: Neler konuşuldu?
CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda genel başkan adayı olacağını açıklayan Yalova ...
 
Başbakan Yıldırım: Fransa'nın düşüncesi sakat!
Başbakan Binali Yıldırım, Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile yaptığı görüşmenin ...
Erdoğan ve Putin arasında kritik görüşme!
Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı ...
CHP İzmir’de kongre sonrası ilk istifa
İl Disiplin Kurulu Üyesi Serkan Arda, iş yoğunluğunu gerekçe göstererek görevinden istifa etti.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım'la '3 dakika' süren tek röportaj!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva