HABERLER>POLİTİKA
31 Ocak 2018 Çarşamba - 14:38

'131,5 lira vatandaşımızın cebinde kalacak'

İçişleri Bakanı Soylu, "Bu yeni uygulamayla vatandaşlarımız açısından motorlu trafik belgesi masrafından tasarruf sağlanmış olacak. Yani 117 artı 14,5 lira toplam 131,5 liralık bir tutar, vatandaşımızın cebinde kalmış olacak." dedi.

 131,5 lira vatandaşımızın cebinde kalacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu yeni uygulamayla vatandaşlarımız açısından hem motorlu trafik belgesi masrafı hem de posta masrafından ve zamandan tasarruf sağlanmış olacak. Yani 117+14,5 lira toplam 131,5 liralık bir tutar, vatandaşımızın cebinde kalmış olacak. Bu işlem 15 liraya gerçekleştirilecek." dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Anıttepe Yerleşkesi'ndeki Araç Sicil ve Tescil İ?lemlerinin Türkiye Noterler Birliğine Devir Töreni'nde konuşan Bakan Soylu, verimlilik kavramının giderek önem kazandığı bir süreci yaşadıklarını bildirdi.

Ortaya koyulan tüm teknolojik yeniliklerin, birey ve devlet ölçeğinde "gelişme" adı altında atılan tüm adımların bir "verimlilik artışı" yaratmaya odaklandığını ifade eden Soylu, iş gücü tasarrufu, para tasarrufu ve en önemlisi, zaman tasarrufunun, ana hedef haline geldiğini belirtti.

"131,5 LİRA VATANDAŞIMIZIN CEBİNDE KALACAK"
Soylu, getirilen düzenlemeyle daha önce trafik tescil birimlerinde yapılmakta olan yeni kayıt araç tescili, belge yenileme, plaka değişikliği işlemleri, araç üzerinde yapılan teknik değişikliklere dair tadilatlar, kurumlardan gelen hak mahrumiyeti ekleme ve çıkarma işlemleri gibi hizmetlerin artık noterliklerce yapılacağını bildirdi.

Yeni araç tescil belgesinin araç sahibine satış veya tescil işlemi noterde gerçekleştiği anda noter tarafından anında verileceğini vurgulayan Soylu, "Bu yeni uygulamayla vatandaşlarımız açısından hem motorlu trafik belgesi masrafı hem de posta masrafından ve zamandan tasarruf sağlanmış olacak. Yani 117 artı 14,5 lira toplam 131,5 liralık bir tutar, vatandaşımızın cebinde kalmış olacak. Bu işlem 15 liraya gerçekleştirilecek." ifadesini kullandı.

PROTOKOLÜN ARDINDAN NOTER TARAFINDAN YENİ SİSTEMLE İLK ARAÇ TESCİL İŞLEMİ YAPILDI
Kamu tarafından bakılırsa, Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin de önemli bir iş gücü kazancı ortaya çıkmış olacağını ve hali hazırda bin 727 personelin bu konuda görev yaptığına işaret eden Soylu, düzenlemeyle bu personelin yaklaşık yüzde 80'inin trafik denetleme birimlerine aktarılacağını anlattı.

Bakan Soylu, "Bugün burada attığımız adımı sadece bir zaman ve para tasarrufu değil aynı zamanda ülkemizin trafik güvenliğini artırılmaya dönük bir adım olarak hep birlikte değerlendirmeliyiz. Tabi noterlerimize büyük bir iş düşüyor. Bu attığımız adımla 615'ten bin 931 noktaya hizmet noktasına çıkartıyoruz. Vatandaşımız birçok noktada bu hizmete ulaşacak. Noterlerden önemli bir beklentimiz var. Net söyleyeyim işlemlerinizi vatandaşlarımızın 'niye buraya devroldu' demeyecek bir şekilde yüksek bir kaliteyle gerçekleştirmek durumundasınız. Siz bunu yapacaksınız, biz de sizin bundan sona işlemlerinizi kolaylaştırıcı adımlar atacağız. Bu konuda size söz veriyoruz." ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından İçişleri Bakanı Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından protokol imzalandı. Protokolün ardından noter tarafından yeni sistemle ilk araç tescil işlemi yapıldı. (AA)

 
Altınordu transfer defterini kapattı!
 
Göz-Göz, Bucaspor'un yıldızını kaptı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Merkez 31 Ocak 2018 Çarşamba 18:00

Teşekkürler sayın bakan.

Yorumu oyla      11      5  
YABANCI PLAKALI ARAÇLAR 31 Ocak 2018 Çarşamba 16:15

YABANCI PLAKALI ARAÇLAR 3 VEYA 6 AY KALIYOR BİZDE DE BÖYLEYDİ ANCAK NEDENSE BU SÜRE 24 AYA ÇIKARTILDI.ÜLKE GÜRCİSTAN-BULGARİSTAN VE ROMANYA PLAKALI ARAÇ CENNETİ OLDU.BUNLAR VERGİ VERMİYOR, MTV ÖDEMİYOR, KÖPRÜ VE OTOYOLLARDA ZATEN YOK, OTOYOLLARDA EN SOL ŞERİTTE SON SÜRAT GİDİYORLAR CEZA YOK.ÜLKEM HER YÖNDEN VERGİ KAYBINA UĞRUYOR GÜN GEÇTİKÇE BU ARAÇLARIN SAYISI ARTIYOR.BU ARAÇLARI KULLANANLAR YABANCI DEĞİL YURDUM İNSANI.BU KONUDA NİYE KİMSE YORUM YAPMIYOR?

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu-İnce görüşmesi bitti: Neler konuşuldu?
CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda genel başkan adayı olacağını açıklayan Yalova ...
Başbakan Yıldırım: Fransa'nın düşüncesi sakat!
Başbakan Binali Yıldırım, Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile yaptığı görüşmenin ...
Erdoğan ve Putin arasında kritik görüşme!
Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı ...
 
CHP İzmir’de kongre sonrası ilk istifa
İl Disiplin Kurulu Üyesi Serkan Arda, iş yoğunluğunu gerekçe göstererek görevinden istifa etti.
Bozdağ: KHK'larla 110 bin 778 kişi ihraç edildi!
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Bütün Kanun Hükmünde Kararnamelerle ihraç ...
Kıdem tazminatı tavanı değişti: İşte yeni rakam
Kıdem tazminatı tavanı tutarı yeni yılda yüzde 5,6 zamlanarak 5001,76 ...
 
CHP'li Sertel'den adaylık açıklaması!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, 3-4 Şubat ...
Gözaltı tepkisi: TTB'nin açıklamasını okudu!
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi doktorların gözaltına ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Okuma özürlü, yalancı...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun 'Sen bir ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva