HABERLER>POLİTİKA
1 Ocak 2019 Salı - 10:34

CHP İzmir’in Başkanı Yücel’den net mesajlar: Kriterlerimiz belli!

Başkan Yücel, AK Parti’nin 5 Ocak tarihiyle birlikte kentteki tüm adaylarını netleştirecek olmasının kendileri açısından dezavantaj yaratmayacağını ifade ederken, “Adaylarımızın partili olması, İzmir'de aday olacağı ilçede sevilen, sayılan kişilerden olması önemli. Örgütte görev almış olması, CHP örgütü ile bir bağı olması… Bu tip kriterler var. Dolayısıyla diğer partilerin adaylarını açıklayıp açıklamaması, bizim kendi planımız ve programımız açısından çok da önemli değil” dedi. Yücel, “TBMM Başkanı Yıldırım’ın İstanbul adaylığı için de, “Akla ve mantığa uygun gelmiyor” açıklamasını yaptı.  

CHP İzmir’in Başkanı Yücel’den net mesajlar: Kriterlerimiz belli!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Yücel, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler için yürütülen sürece dair konuştu. Başkan Yücel hemen hemen her hafta düzenli bir şekilde yaptığı Ankara ziyaretleri ve genel merkez temasları hakkında bilgiler verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeni dönem için aldığı aday olmama kararı sonrasında partisinin hala büyükşehir adayını belirlememesine değinen Yücel, AK Parti’nin bu noktada Nihat Zeybekci’yi sahaya sürmesine dair de konuştu.

Ayrıca 5 Ocak Cumartesi günü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’e gelerek 30 ilçenin adayını kamuoyuna ilan edecek olmasına ayrı bir parantez açan Yücel önemli mesajlar verdi.  

Yücel öte yandan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı, İzmir Milletvekili ve 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını yapmış olan Binali Yıldırım’ın bu kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı sıfatını elde etmesi karşısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

4 OCAK’TA İZMİR İÇİN BİR AÇIKLAMA BEKLEMİYORUZ
Ankara temaslarına değinen Yücel, İzmir adaylarının açıklanacağı tarih noktasında konuştu. Yücel, “Genel başkanımızla, genel başkan yardımcılarımız ile iletişim halinde olmayı doğru buluyorum. O nedenle gidiyorum. Ankara’da istişarelerde bulunuyoruz. 4 Ocak’ta Parti Meclisi (PM) toplantısı var. PM toplantısından önce de Ankara programım var. 4 Ocak’ta İzmir ile ilgili bir açıklama olmasını beklemiyoruz. Adayların açıklanmasını Şubat ayına bırakmama konusunda bir temennim var. 16 Ocak'ta İzmir adayları açıklanabilir, ya da Büyükşehir adayı açıklanır, ilçeler 16'sından sonraki ilk PM'ye kalabilir. O da Ocak sonunda olur. Şubat ayına kalmaz” dedi.

İZMİR İÇİN ÇABALADIK AMA OLMADI
İzmir’in sona kalması durumuna açıklık getiren Yücel, “Genel merkezimizdeki yöneticilerimiz İzmir'in üstüne düşüyorlar ve hatasız bir karar vermek istiyorlar. Onun dışında ittifak süreci var. İzmir'de çok sayıda başvuru var. Bazı ilçelerde 17-18 kişi aday adaylık başvurusu yaptı. Bunların incelenmesi, değerlendirilmesi zaman alıyor. Ve takvim olarak da CHP'de olmayan Ankara ve İstanbul gibi iller ve diğer illere öncelik verildi.  İzmir'de CHP'de olmayan ilçelerin adaylarının yeni yıldan önce açıklanması için çabaladık ama olmadı” diye konuştu.

 

BEKLEMİYORDUK
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığını geri çekmesi hakkında açıklama yapan Yücel, “Beklemiyorduk. Kendi kararıdır. Henüz kendisi ile bir görüşmemiz olmadı. Resmi olarak bize başvuru veya bildirimi de olmadı. Biz de kararını basından öğrendik” dedi.

AKP'NİN ADAYLARININ KİM OLDUĞU BİZİ ÇOK İLGİLENDİRMİYOR
‘AK Parti'nin İzmir adaylarını, CHP'den önce açıklaması, sizin açınızdan bir dezavantaj olabilir mi?’ sorusunu yanıtlayan Yücel, “Bir dezavantaj olmaz. Çalışmalarımızı, adaylarımızı AK Parti'nin belirleyeceği adaylara göre belirlemeyeceğiz. Zaten 24 Haziran'dan sonra biz çalışmalarımıza başladık. Örgütlerimiz çalışıyor. Aday adaylarımız sahada çalışıyor. Bu durum bizde bir zafiyet yaratmaz. AKP'nin adaylarının kim olduğu bizi çok ilgilendirmiyor. Bu diğer partilerin adaylarını önemsememe veya hafife alma değil. Onların da hepsi birbirinden değerli ama bizim CHP olarak özellikle İzmir'deki duruşumuz, tavrımız, adaylarımızı belirleyeceğimiz kriterlerimizi daha önce de birçok kez belirttik. Adaylarımızın partili olması, İzmir'de aday olacağı ilçede sevilen, sayılan kişilerden olması önemli. Örgütte görev almış olması, CHP örgütü ile bir bağı olması. Bu tip kriterler var. Dolayısıyla diğer partilerin adaylarını açıklayıp açıklamaması, bizim kendi planımız ve programımız açısından çok da önemli değil” diye konuştu.

AKLA MANTIĞA UYGUN GELMİYOR!
TBMM Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmesine değinen Yücel, “AKP'nin iç işlerine karışmak bizim işimiz değil. Ama bir İzmir milletvekilinin kalkıp İstanbul gibi bir yerden aday gösterilmesi, 2014 yerel seçimlerinde Sayın Aziz Kocaoğlu ile yarışında seçimi kaybeden bir ismi İstanbul'dan aday göstermek, çok akla ve mantığa uygun gelmiyor. Seçim günü sonuçlar alındığında, kararlarının doğru olup olmadığını göreceğiz” dedi.  

BÜYÜKŞEHİR ADAYI ÖNEMLİ, İLÇELERİ ETKİLEYECEK, O NEDENLE TİTİZ BİR ÇALIŞMA YAPIYORUZ
‘İzmir İl Başkanı olarak gönlünüzde nasıl bir Büyükşehir Belediye Başkan adayı yatıyor?’ şeklindeki soru karşısında konuşan Yücel, “Her şeyden önce partimizin başarısı yatıyor. Gönlümüzde bir kişi ya da bir profil yatmıyor. Ama Büyükşehir Belediyesi adayı önemli. Sadece Büyükşehir olarak bakmamak gerekiyor. Partimizin Büyükşehir Belediyesi'ndeki başarısı diğer ilçeleri de etkileyecek, ilçeleri sürükleyecek. O nedenle biz çok titiz bir çalışma yapıyoruz. Genel başkanımız, genel başkan yardımcılarımız onlar da çok titiz bir çalışma yapıyor. Adayların açıklanmasının gecikme nedenlerinden biri de bu. Kamuoyu yoklamaları yapılacak. Büyükşehir ile ilgili böyle bir çalışma olmayacak ama ilçelerde anket çalışmaları yapılacak. O da henüz başlamadı” ifadelerini kullandı.  

 
Mehmet KARABEL yazdı... Yine... Yeni... Yeniden...
 
Kale'de 'yeşil' seferberlik
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 2 Ocak 2019 Çarşamba 10:20

tebrikler... Feyzi ERGÜN Bey' katılıyorum. 5 yıl önceden belli olan bir seçimde kimi aday göstereceğini bile seçime 3 aydan az bir zaman kalmışken açıklayamayan bir parti olarak seçmenine nasıl güven verecek. Ülke yönetimine bu şekilde mi aday olacak. hahhahahah komiksiniz. seçmenin aklıyla dalga geçmeyin artık. Yalandan titiz çalışma yapıyoruz yalanlarına gerek yok Başkan. İçinizdeki bölünmüşlüğü bitiremeden korktuğumuz aday var onun dediğini yapmazsak istifa edip başka partiye geçer korkusundan açıklayamıyoruz deyin bari. dürüst olun bence kimse salak değil. unutmayın ki CHP seçmeni okuyan bilgili bir seçmen körü körüne oy veren bir seçmen değil. Merkeziniz kendi belirlediği adayı açıklayamıyor mevcut Başkanla ters düştüler. Mevcut başkanda ben olmazsam benim dediğim olsun istediği için merkez hala korkuyor sanırım. Merkez olarak seçmenin önüne emrivaki yapıp aday diye birini çıkaracaksınız. yazık insanların çaresizliğinden faydalanıp aklıyla dalga geçer gibi açıklamalar yapıyorsunuz. Merkez olarak bir duruş ortaya koyamamak, bu adayla yola devam ediyoruz bile diyemiyorsunuz. merak ediyorum arkada çok komik mi bu durum seçmenle dalga geçip eğleniyorsunuz sanırım. YAZIK ÇOK YAZIK. ATATÜRK'ün kurduğu ileri demokrat bir partide bu kadar seçmeninden uzak, kişilere endekslenmiş, ben ne dersem o olur mantığına saplanmış, tehditlere boyun eğen bir partiye ne zaman dönüştünüz. Bu aday adayı şuralı o buralı diye yapılan çirkin bir siyaset. üstelik söylentilerde yalan. Sayın Başkan Deniz YÜCEL yolunuz açık olsun. Bu şekilde seçmenini hiçe sayarak yok sayarak bilemiyorum nasıl olacak. Yoksa sizde korkudan istemediğiniz ama partiden istifa ederim dediği için korkudan oldu bittiye getirip seçmene de 3 5 bahane uydurur geçeriz mantığı ile mi adayı son ana bırakıyorsunuz. İzmir kalemiz dediğiniz yerde bile aday açıklaması buysa diğerlerinde zaten seçim kaybedilmiş demektir.

Yorumu oyla      12      5  
Önemli değil 2 Ocak 2019 Çarşamba 08:14

Bu deniz arkadaş izmire tarihi bir hezimet yaşatıp adını altın harflerle yazdıracak azizin değneği kırıldı diyecekler

Yorumu oyla      14      8  
Selçuk İYİ Olacak 1 Ocak 2019 Salı 22:04

Selçuk'ta İYİ Partinin adayını desteklemeli CHP. Yoksa akp seçimi alır burada.

Yorumu oyla      10      7  
İZMİRLİ 1 Ocak 2019 Salı 20:36

Deniz bey kendisini dev aynada görüyor galiba. 80 yılık partiye nasıl bir il başkanı sectiniz. Akp bu sever izmiri alacak gibi bence...

Yorumu oyla      14      7  
Tahminci 1 Ocak 2019 Salı 20:19

Büyükşehir= Abdul Batur Karabağlar= Polat Manduz Karşıyaka= Taha Okan Bornova= Olgun Atila Buca= Levent Piriştina Konak= Muhsin Kurt Bayraklı= Murat Haluk Öncel

Yorumu oyla      9      7  
Memur 1 Ocak 2019 Salı 20:14

Eshotta servis yok çay ocağı yok klima yok izbanda grev var hangi yüzle oy isteyeceksiniz

Yorumu oyla      13      7  
Adayımız Soyer 1 Ocak 2019 Salı 17:23

İzmir BB Başkanı Tunç Soyer olacak ve Aziz Kocaoğlu ‘nun ulaşımda ayrımcılık yapıp çevre ilçelerin iptal ettiği aktarma hakkını iade ederek İzmir’de sosyal belediyecilliğin nasıl yapılacağını , diğer hizmetleriyle de gösterecek CHP 2009 dan 2014 de ( 5 yılda ) % 5 oyları azalan Sayın Aziz Kocaoğlu’nu aday gösterirse İzmir’i kaybeder .

Yorumu oyla      20      13  
Kars Sarıkamış''lı 1 Ocak 2019 Salı 16:51

Ya ben buraya yazmaktan bıktım usandım yahu il başkanı deniz bey izmir Büyükşehir Belediye başkan Adayımız Tunç Soyer biliyorsun sende daha ne!! Tunç baba gelecek dertler bitecek

Yorumu oyla      15      10  
VATANDAŞ 1 Ocak 2019 Salı 16:33

CHP nisanın ilk haftası adaylarını açıklasın zahmete girmesin bu yönetim bu seçimde İzmir de hava alır oy alamaz

Yorumu oyla      17      8  
Deney 1 Ocak 2019 Salı 16:29

CHP deneysel bir çalışma yapıp, aday göstermeden izmiri almaya çalışacak sanırım bu dönem.

Yorumu oyla      22      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD'li Senatöre: Teröristler müttefikiniz olamaz
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD'li Senatör Graham'ın 'Kürt müttefikler' ...
Sağlık Bakanlığı'na 6 bin 409 işçi alımı!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bir süre önce müjdelediği, Bakanlığın ...
CHP'li Kılıç'tan Öykü Arin için destek
Yurt içi ve yurt dışındaki kampanyalarla uzun süredir donör arayışında ...
 
AK Parti Karabağlar aday adayı Doğan: 2019 değişim yılı olacak
AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Bilal Doğan, Karabağlar ...
İl Başkanı Yücel'den Erdoğan'a İZBAN cevabı
Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Bakan Soylu: PKK'yı mağaraların içine tıktık
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "PKK ile mücadelede neredeyse sona yaklaştık. ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl mesajında, "Milletimizin ...
MHP’li Başkan Şahin’den yeni yıl mektubu: İzmir vakit uyanma vakti!
İl Başkanı Veysel Şahin, yeni yıl ve İzmir için yazdığı mektupta, “Haydi ...
Erdoğan’ın İzmir’e geliş tarihi kesinleşti!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın katılımıyla İzmir’deki ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva