HABERLER>POLİTİKA
14 Şubat 2018 Çarşamba - 11:18

CHP İzmir'den Baro’ya destek!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Barosunu ziyaret etti. Başkan Yücel, "Barolar hiçbir siyasi partinin veya siyasi görüşün arka bahçesi olmamış, her zaman hukukun üstünlüğünü, adaleti ve demokrasiyi savunmuşlardır. İktidarın rahatsızlığı budur" dedi.

CHP İzmir den Baro’ya destek!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Barosunu ziyaret etti. Başkan Yücel, "Barolar hiçbir siyasi partinin veya siyasi görüşün arka bahçesi olmamış, her zaman hukukun üstünlüğünü, adaleti ve demokrasiyi savunmuşlardır. İktidarın rahatsızlığı budur" dedi.

Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk Barolar Birliğinin ve İzmir Baromuzun bir duruşu var. Bu duruş hukukun üstünlüğünden ve demokrasiden taviz vermeyen bir duruş. Barolarımız bugüne kadar hiçbir siyasi partinin veya siyasi görüşün arka bahçesi, yandaşı olmamıştır. Bugün Sayın Erdoğan'ın ve  iktidarın "Türk"  ve Millilik ifadeleri üzerinden barolarımıza karşı başlattığı saldırının altında, barolarımızın hukuksuzluklara, Türkiye'deki demokrasi dışı uygulamalara karşı mücadele vermesi, bunlara göz yummaması yatmaktadır. Bu nedenle mevcut iktidar, her zaman hukukun üstünlüğünü, adaleti ve demokrasiyi savunan baroları itibarsızlaştırılmaya çalışmaktadır. Barolarımızın böylesine düşmanca bir tutumla linç edilmesine, elbette ki müsaade etmeyeceğiz. 

Barolar gibi, ülkenin geleceğini düşünerek hareket eden tüm meslek birlikleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla dayanışma halinde olacaklarını söyleyen CHP İl başkanı Yücel "Ülkenin geleceğini en çok düşünen ve bu uğurda en büyük mücadeleyi veren CHP'dir. CHP, hukukun üstünlüğünü ilke edinmiş ve bu ilkesinden tarihi boyunca taviz vermemiş belki de tek siyasi partidir. Bunun için barolarımıza destek vermeye devam edeceğiz.  İktidar,  baroları kendi istediği gibi yönetemediği için parçalamak ve itibarsızlaştırmak derdine düşmüştür.  Bu yolda verilecek her mücadelede, İzmir baromuzun yanındayız." dedi.

AYDIN ÖZCAN: KURULUŞUMUZDA KUVAYİ MİLLİYE RUHU VAR
Sözlerine, yeni seçilen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Yönetimini tebrik ederek başlayan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, " Baromuzun kuruluşunda ve ruhunda Kuvayi Milliye ruhu vardır. Kurucularımız Kuvayi Milliyecilerdir" diyerek şunları söyledi.

Baroların isimlerinin başından Türk ifadesinin çıkarılması ve bu yönde yapılan açıklamalarla başlatılan söylemlerin hiç birini hak etmiyoruz.  Sadece demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü savunan barolarımızın güçlü kurumlar olması, Türkiye'nin de daha güçlü olması anlamına gelir. Duruşumuz çok net.Cumhuriyet değerlerini  ve Atatürk ilkelerini sonuna kadar savunan bir baro olarak ,her siyasi partiye eşit mesafedeyiz. Baro olarak bizim gibi düşünsün veya düşünmesin her kurumla görüşüyoruz. İzmir'deki  STK'larla çok iyi diyaloglarımız var. Barolar sadece bir meslek örgütü değildir. Bulunduğumuz kentlerde ve ülkemizde anayasal düzen, hukukun üstünlüğü ve toplumsal barış için çok önemli sorumluklar üstlenmekteyiz. Bu sorumlulukla, temsil ettiğimiz ve savunduğumuz değerler için mücadeleye yılmadan devam edeceğiz "dedi.

 
Buca'da şiirler yarışacak!
 
DİSK’ten bakanlığa 'hükümlü işçi' mektubu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel açıkladı: Servet kazanan unutkanlar!
Milli Piyango İdaresi (MPİ) tarafından düzenlenen şans oyunlarında son ...
CHP'li Balbay: Bizi dinlemiyorsunuz bari onu dinleyin!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Mustafa Ali ...
Kılıçdaroğlu'ndan çağrı: CHP'de kurultay kararı!
CHP 9-10 Mart'ta tüzük kurultayı gerçekleştirecek. Kurultayın gündemi ...
 
Yıldırım: Ege Denizi, bir dostluk denizi olmalıdır
Başbakan Binali Yıldırım, Belarus ziyareti öncesi önemli açıklamalar yaptı. ...
AK Parti ile ittifak kapısını kapadı
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu "Kimseyle ittifak içinde olmayacağız. ...
İlker Başbuğ'dan Erdoğan ve Bahçeli'ye yanıt!
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, ''Afrin siyasete ...
 
İzmir'de 'Sürekli' mesai... 1 günde 4 ilçe!
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli İzmir’in Kemalpaşa, Tire, ...
'Kemal'in takımı'na yanıtı: Oğlum askerde!
CHP lideri Kılıçdaroğlu grup toplantısında Afrin Harekatı'na ilişkin olarak, ...
İyi Partili Dervişoğlu’ndan ‘evi’nde mesaj seli: İzmir’in vicdanında biz varız!
Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu, İzmir’de birinci parti olacaklarını ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva